Велике паломництво в Мексику до Гваделупської Богородиці (листопад 2014 р. Б.)

Велике паломництво в Мексику до Гваделупської Богородиці (листопад 2016 р. Б.)
1. ДЕНЬ
Переліт в Мексику (аеропорт вильоту та деталі уточнюються).

2. ДЕНЬ
Приліт у Мехіко. Трансфер до готелю. Поселення, вечеря і ночівля. (В, Н).
3. ДЕНЬ
Сніданок. Виїзд до Сан-Міґель-де-Альєнде - історичного міста в мексиканському штаті Ґуанахуато, заснованого в 1542 році. Зараз місто є популярним туристичним центром. Місто відрізняється чудовою архітектурою колоніального періоду, завдяки якій воно разом зі святинею Хесус-Насарено-де-Атотонілко з 2008 року занесене до списку Всесвітнього насліддя ЮНЕСКО. Огляд міста. Свята Літургія в Катедрі Св. Михаїла, яка є цікава своїм готичним мексикансько-індіанським стилем виконання. Продовжуємо подорож до  Ґуанахуато - “міста-колиски  мексиканської незалежності”, яке є столицею штату з однойменною назвою, місто простяглося у вузькій довгій долині. По обидва боки його оточують невисокі схили та пагорби. Акуратні будинки найчастіше розмальовані в яскраві кольори, а вузькі вулички і провулки, красиві невеликі площі та сквери з багаточисленними старими колоніальними будинками надають унікального шарму місту. Це одне з найчарівніших міст Мексики, місто Гуанахуато було занесано в список Всесвітнього насліддя ЮНЕСКО. Поселення в готель. Вечеря та ночівля. (С, В, Н)
4. ДЕНЬ
Сніданок. Огляд міста:  Плацца-де-ла-Паз, театр Хуарес, церква Сан Дієго i Базиліка Пресвятої Богородиці з Ґуанахуато. Екскурсія у Сан-Хуан-де-лос-Лагос - друге найбільше місце паломництв в Мексиці після Санктуарію Богородиці Гваделупської в Мехіко. Свята Літургія. Повернення в готель, вечеря та ночівля. (С, В, Н)
5. ДЕНЬ
Сніданок. Після сніданку виїзд  до Морелії - столиці та найбільшого міста мексиканського штату Мічоакан. Місто розташоване на висоті 1921 м над рівнем моря в долині Ґуаянґарео, оточене пагорбами Пунуато і Кінсео. Історичний центр міста, що містить понад 1000 колоніальних будівель та церков, з 1991 року занесений до списку Всесвітнього насліддя ЮНЕСКО. Поселення в готель. Вечеря та ночівля. (С, В, Н)
6. ДЕНЬ
Сніданок.  Знайомство з Морелією, одним з найкращих мексиканських міст: Катедральний собор, акведуки, Палац Гоберно, Плацца-дель-Кармен, Меркадо Індепенденцья (вуличний ярмарок), Храм Капуцинів та ін... Продовження  подорожі до  Мехіко. Поселення в готель. Вечеря та ночівля. (С, В, Н)
7. ДЕНЬ
Сніданок.  Виїзд  до Санктуарію Богородиці Гваделупської де в 1531. р. Пречиста Діва Марія перший раз об’явилася Святому Хуану Дієго Куаухтлатоатцину. Огляд Базиліки. Свята Літургія. Відвідування гори Тепейяк на якій є багато церков, каплиць та місць повязаними з об’явленням Богородиці, адже саме на ній відбулося перше з'явлення рано вранці в суботу 9 грудня 1531 року, коли Хуан Дієґо прямував зі свого селища до Мехіко. На пагорбі Тепейяк, біля руїн язичницького храму, несподівано засяяло яскраве світло і перед ним з'явилася прекрасна смуглява чорноволоса дівчина. На вигляд їй було приблизно 15 років. Вона мала дивне, блискуче вбрання — блакитну накидку із золотими зірками та рожеву туніку, що була переперезана чорною стрічкою. Молода жінка веліла Хуану передати християнському священикові такі слова: «Я — Діва Марія, Мати Істинного Бога, що дає і зберігає життя. На цьому місці треба побудувати храм, де твій народ і всі люди, які щиро просять мене про допомогу у своїх бідах і турботах, отримають її.»
Післяобідна прогулянка по Мехіко: руїни Темпло Майор, Митрополича Катедра, Національний палац з відомими картинами Дієго Рівери. Повернення в готель, вечеря та ночівля. (С, В, Н)
8. ДЕНЬ
Сніданок. Екскурсія до колоніального  містечка Пуебла (ЮНЕСКО). Відвідування каплиці Розарію, церкви Святого Франциска Асіжського, де лежить неторкнуте часом тіло блаженного Себастьяна де Апарісіо. Відвідування Катедри та ремісничих майстерень на ринку. Продовження подорожі до міста Тласкала – знаного, як мексиканський Люрд. Свята Літургія в місті Окотлан, де у 16 ст. під час посухи об’явилася  Пречиста Діва Марія i вказала на чудотворне джерело. Відвідування храму Святого Михаїла, де він об’явився Дієго Лазару в 1631 р. Свята Літургія. Повернення в готель, вечеря та ночівля. (С, В, Н)
9. ДЕНЬ
Після сніданку від’їжджаємо до міста Тульпетлак, місця п’ятого об’явлення Богородиці, де чудесно зцілився Хуан Бернардіно, дядько Хуана Дієго. Свята Літургія. Продовження мандрівки і відвідування величезного доколумбового міста Теотіуакан: піраміди Сонця i Місяця, піраміди Кецалькоатля i Ягуара... Повернення в Мехіко. (С, В, Н)
 

ПОЗНАЧЕННЯ: С - СНІДАНОК; О - ОБІД; В – ВЕЧЕРЯ; Н - НІЧЛІГ;


ВАРТІСТЬ ПАЛОМНИЦТВА ТА ДЕТАЛІ УТОЧНЮЮТЬСЯ