Хорватія у вересні

Чудова Хорватія в оксамитовий сезон
Християнський відпочинок на морі в Макарській Рів’єрі
у супроводі священика.
(з 11 вересня по 21 вересня 2014 р. Б. )
Пожертва 375 €
Тернопіль – Львів – Сараєво – Макарська Рів’єра – Плітвицькі озера – Львів – Тернопіль
Панорама Макарської Рів'єри
1 день, 11 вересня 2014 р. Б., (четвер). Виїзд з Тернополя в 12.00 (від Катедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиціі), зі Львова в 15.00 (від Ашану), зі Стрия в 16.00 (заправка ОККО біля кільця), з Мукачева в 19.30 (заправка ОККО на вул. Об'їзній). Проходження Україно-Угорського кордону. Переїзд до Сараєва.
Місто Сараєво
2 день, 12 вересня 2014 р. Б., (п'ятниця). Прибуття в Сараєво. Поселення в готель. Екскурсія Старим містом з екскурсоводом. Вільний час. Ви зможете насолодитися смачною багатонаціональною боснійською кухнею в одному із затишних і недорогих ресторанів у центрі міста. Відпочинок. Ночівля в готелі.

Сараєво – столиця Боснії та Герцеговини. Ця столиця відома своїм традиційним релігійним різноманіттям. Шумне та колоритне, одночасно східне і західне місто, часто назване європейським Єрусалимом. Вузькі вулички старого турецького міста обрамляють традиційні боснійські будинки з дахами із червоної черепиці, в різних куточках видніються мінарети, а на задньому фоні велично завмерли зелені схили Динарських Альп. В самому центрі Старого міста ми відвідаємо чудову Римо-католицьку Катедру Серця Ісусового. На захід від Сараєва за 10 км. розмістився відомий бальнеологічний курорт Ілідже. Він розміщений в чудовій гірській долині, сформованій рікою Босна та її притоками, на висоті 500 метрів над рівнем моря. Курорт та його околиці вирізняються винятковою чистотою воздуху та насиченістю різного роду солями. Гарячі джерела Іліджі використовуються для лікувальних цілей ще з давніх часів.
Показання: захворювання органів опорно-рухового апарату та нервової системи, гінекологічні захворювання, деякі захворювання шкіри, а також захворювання верхніх дихальних шляхів.
 Бальнеологічний курорт Ілідже
3 день, 13 вересня 2014 р. Б., (субота). Сніданок. Відвідування бальнеологічного курорту Ілідже. Переїзд до Мостару. Екскурсія в Мостарі.

Мостар – одне з найрізноманітніших в етнічному плані міст Боснії та Герцеговини, воно розмістилося по обидва боки неймовірно красивої річки Неретви. Дві частини Мостару - хорватську (християнську) та боснійську (мусульманську) - з’єднує знаменитий Старий міст побудований у 1560-х роках, який занесений до Світової спадщини ЮНЕСКО.

Переїзд до Макарської Рів’єри. Поселення в готель на морі. ВечеряНочівля в готелі.
Місто Мостар
4 день, 14 вересня 2014 р. Б., (неділя). Відпочинок на морі в Макарській Рів’єрі. Приватно за бажанням: відвідування чудових місць даного регіону Далмації, морські, автобусні та пішохідні екскурсії. Сніданок, вечеря та ніч в готелі.
Кристально-чисті води Адріатичного моря
5 день, 15 вересня 2014 р. Б., (понеділок). Відпочинок на морі в Макарській Рів’єрі. Приватно за бажанням: відвідування чудових місць даного регіону Далмації, морські, автобусні та пішохідні екскурсії. Сніданок, вечеря та ніч в готелі.
Відпочинок на пляжах міста Макарська
6 день, 16 вересня 2014 р. Б., (вівторок). Відпочинок на морі в Макарській Рів’єрі. Приватно за бажанням: відвідування чудових місць даного регіону Далмації, морські, автобусні та пішохідні екскурсії. Сніданок, вечеря та ніч в готелі.
Одна з сотень чудових бухт в Макарській Рів'єрі
7 день, 17 вересня 2014 р. Б., (середа). Відпочинок на морі в Макарській Рів’єрі / екскурсія до Дубровніка – стародавнього міста Хорватії на узбережжі Адріатики. Його не випадково називають "Перлиною Адріатики". При вигляді фортеці старого міста просто німієш від захвату. Розглядаючи в Дубровнику стародавні камені фортець Хорватії, скріплені розчином на основі яєць, зовсім забуваєш, що ти тут тільки турист. Починає здаватися, що час повернувся назад і ти - чи то венеціанський купець, що приплив сюди зі своїми товарами, чи то хорватський мореплавець, що збирається на світанку покинути рідний порт.
Недаремно в Хорватії Дубровнік визнано ЮНЕСКО одним з найкрасивіших міст епохи Відродження. Він ні в чому не поступається таким визнаним містах-пам'ятників, як Венеція або Амстердам . Куди б не впав ваш погляд, все приголомшує ваше уяву: старовинні собори, фонтани з дивно чистою водою, яку можна пити, абсолютно нічого не побоюючись, костюмовані охоронці з алебардами, які крокують під бій барабана - це все Дубровник. Сніданок, вечеря та ніч в готелі.
Місто Дубровнік
8 день, 18 вересня 2014 р. Б., (четвер). Відпочинок на морі в Макарській Рів’єрі. Приватно за бажанням: відвідування чудових місць даного регіону Далмації, морські, автобусні та пішохідні екскурсії. Сніданок, вечеря та ніч в готелі.
Місто Макарська
9 день, 19 вересня 2014 р. Б., (п'ятниця). Відпочинок на морі в Макарській Рів’єрі. Приватно за бажанням: відвідування чудових місць даного регіону Далмації, морські, автобусні та пішохідні екскурсії. Сніданок, вечеря та ніч в готелі.
Екологічно чисте повітря, хвойні дерева - неперевершений відпочинок у Хорватії
Вигляд на Макарську Рів'єру
10 день, 20 вересня 2014 р. Б., (субота). Сніданок.  Переїзд на екскурсію до Національного парку Плітвицькі озера.
Парк розкинувся в самому центрі країни. Води річки Корану, що протікають через вапняк, за багато століть створили бар'єри травертину і таким чином з'явилися природні греблі. Саме завдяки таким природним метаморфоз були утворені чудові мальовничі озера, таємничі печери і дивовижні водоспади. Національний парк має площу понад 29 000 гектарів (29482 га). Тут вашому погляду відкриються шістнадцять досить великих озер, розташованих каскадом, сто сорок водоспадів і безліч печер.
Крім цього, на території парку знаходиться найдавніший хвойний і буковий ліс, який постійно самовідтворюється. Вовки, ведмеді, рідкісні птахи і багато інших мешканці лісу вже протягом багатьох століть ведуть у парку природний спосіб життя. Крім того, парк знаходиться аж ніяк не на рівнинній місцевості і найвища гора називається Мала Капела, висота її досягає 1280 метрів. Переїзд на Україну.
Неймовірна краса Плітвіцьких озер

12 день, 21 вересня 2014 р. Б., (неділя). Повернення на Україну.

Пожертва 375 €


У вартість не входить:
·         консульський збір за шенгенську візу у розмірі 35 € (студенти та пенсіонери не сплачують)
·         екскурсія в Національному парку Плітвицькі озера
·         екскурсія до Дубровніка
·         особисті витрати



*Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.