Різдвяна Італія

Різдвяна Італія - католицьке Різдво у Ватикані
(з 20 по 27 грудня 2014 р. Б. )
Пожертва 365 € + 150 грн.
(при бронюванні туру до 15 листопада, знижка 25 €).
Тернопіль – Львів – Мукачево – Марія Повч – Егерсалок – Егер – Будапешт – Венеція – Падуя – Флоренція – Рим (Ватикан) – Будапешт – Егер – Львів – Тернопіль
Неповторна краса Вечірньої Венеції, заступництво св. Антонія в Падуї, витонченість Флоренції, помпезність та велич Риму, святість Ватикану, змусять вас запам’ятати час, проведений в Італії на все життя.
Також в програмі туру відвідування містечка Марія Повч в Угорщині – місця паломництва усіх угорських християн, Будапешту, Егерсалоку, де знаходяться знамениті гарячі термальні купальні прямо та міста Егер з відомими на весь світ винними погребами.
ВСІ екскурсії у вартості туру! В програмі тільки ОДИН нічний переїзд!

Ватикан
1 день, 20 грудня, субота. Збір групи в Тернополі. Переїзд через Карпати в Мукачево. Заїдемо в гості  в мукачівський замок Паланок, колишнє родове помістя трансильванських князів Ракоци. Зайвий раз переконаємось, що в Україні є унікальні місця, які варто відвідувати. Вільний час для огляду історичного музею та картинної галереї, які знаходяться в замку. Хто матиме бажання, може скуштувати надзвичайно смачну каву в ресторані замку, або відвідати дегустацію вина в винному погребі.
Поселення в готель на Закарпатті, ночівля.

2 день, 21 грудня, неділя. Сніданок. Ранній виїзд на кордон. Прибуття у відпустове Марійське місце в Угорщині – Марія Повч. Розповідь братів-монахів про це Благословенне Богом місце. Молитва біля чудотворної ікони. Вільний час для молитви. Прибуття в одне з найбільш красивих міст Угорщини – місто угорського барокко Егер. Місто патріотизму, яке так було названо після історичного подвигу його захисника, – коменданта Егерської фортеці Іштвана Добо, місто купалень та вина.

Марія-Повч, Угорщина
Дорогою ми заїдемо в село Егерсалок, яке розташоване біля підніжжя гір Матра та Бюкк, в долині річки Лацко. Головною визначною пам’яткою Егерсалока є джерело термальних вод, які вириваються на поверхню з глибини 400 метрів і температурою 68 градусів. Вода, що стікає по схилу гори, поступово створила вапняні відкладення (соляний пагорб) площею 400 кв. метрів. Сьогодні вапняний пагорб став уже таким визначальним елементом місцевого пейзажу, який не має аналогів у Європі (в усьому світі тільки тут і в Паммукалі, що знаходиться в азійській частині Туреччини, є такі природні утворення). До Ваших послуг купальні та водні атракціони (вхідний квиток 10 €).
Після купання – Долина Красунь, де на вас чекає справжній угорський гуляш та дегустація знаменитих егерських вин.
Будапешт
Переїзд в Будапешт. Прибуваємо відразу на набережну Дунаю. Нас чекає гарна і романтична прогулянка на кораблику по Дунаю з келихом шампанського та під звуки "Голубого Дунаю" Штрауса. Як тільки починає темніти, в Будапешті вмикається надзвичайна ілюмінація. Старовинні пам’ятки ніби отримують друге життя – в світлі вечірніх вогнів Будапешт виглядає неперевершено. 
А цікаві історії від нашого гіда п. Людмили, залишать у вашому серці неповторні враження 
Поселення в готель, ночівля.

3 день, 22 грудня, понеділок. Сніданок. Ранній виїзд з готелю, переїзд в Венецію. Венеція – це прекрасна казка, яка застигла в камені. Багато століть поети і художники прославляли це місто і прикрашали його своїми творами. Тут прекрасно поєднуються розкішні палаци і скромні вузенькі вулички, мовчазні канали та гомінкі ринки. Затишні кафе запрошують нас на ароматну каву, а на площі Сан Марко музичні оркестри грають для нас романтичну музику. Ми зможемо відчути життя вечірнього міста, поміряти карнавальну маску, помилуватися Гранд Каналом у світлі вечірніх вогнів... І, головне, зануритись в цю неповторну атмосферу надзвичайного міста в Італії.
Венеція
Поселення в готель в передмісті Венеції Местре, ночівля.

4 день, 23 грудня, вівторок. Сніданок. Сніданок. Оглядова екскурсія – Падуя. Від центральної площі міста - площі Валле в різні боки променями розбігаються вузькі середньовічні вулички, вимощені нерівною брущаткою. Прекрасна церква Св. Антоніо - одна з головних пам'яток міста. Щороку в червні, коли наголошується день шанобливого всіма італійцями святого, в Падую приїжджають паломники зі всього світу, щоб побачити фрагменти тіла Антоніо, що забальзамували, і які до цих пір нібито володіють чудодійними властивостями. Падуя - місто багатолике. Він любить нав'язати приїжджому витіювату гру, прочиняючи то одну, то іншу сторону свого життя. Місто може спочатку приголомшити самовдоволеним багатством центральних площ, а потім здивувати тишею затишних вуличок, де густо-зелені дерева кидають тінь на шовкову воду вузьких каналів.
Падуя
Переїзд у Флоренцію. Під час цієї екскурсії Ви відвідаєте площу Синьорії з її Старим палацом (Палаццо Веккьо) і фонтаном нептуна. На Соборній площі побачите унікальні пам'ятники: собор Санта-Марія дель Фьоре, увінчаний колосальним куполом Брунеллеськи, Дзвіницю Джотто і прадавнє спорудження флоренції – Баптістерій. Ви побачите такі шедеври, як «Зняття з хреста» і «Давида» Мікеланджело, бронзові двері Баптістерія, включаючи знамениті «Брами Раю», фрески Гирландайо і Анжеліко, церкву Санта-Кроче, що стала усипальницею великих італійців: Мікеланджело, Макіавеллі, Галілея, Россіні. Можливі відвідини галереї Уффіци.
Флоренція
Ночівля в готелі в передмісті Риму.
(Увага! Пересування по Риму тільки громадським транспортом!)

5 день, 24 грудня, середа. Сніданок. Рим. На нас чекає екскурсія «Вічним містом». Знайомство з Римом ми розпочнемо з його античної частини, грандіозних пам’яток розквіту Римської імперії: амфітеатру Колізею, Римського Форуму, Імператорських форумів, Капітолію… Відвідаємо символ Риму – фонтан Треві, прогуляємось площами Ротонда та Навона. Завершуємо екскурсію ми біля собору св. Петра в Ватикані.
Фонтан Треві
Вічне місто - Рим
Вільний час. Рекомендуємо скуштувати справжню італійську піцу чи спагеті в одному із затишних римських кафе, або ж самостійно прогулятись вуличками «Вічного міста», відчути подих його тисячолітніх вулиць, які ще пам’ятають сандалі імператорів, легіонерів, гладіаторів…
Повернення в готель, ночівля. (Хто має бажання, може відвідати святкову різдвяну Літургію в соборі св. Петра, яку очолить голова Католицької церкви Папа Римський Франциск).
Папа Франциск
6 день, 25 грудня, четвер. Сніданок. Різдво Христове! Ватикан – резиденція Папи Римського. Ми відвідаємо літургію в соборі св. Петра – головному католицькому храмі світу, станемо свідками різдвяного привітання Папи Римського на пл. св. Петра різними мовами світу, в тому числі й українською. Після служби ви матимете можливість відвідати підземелля Ватикану, де знаходяться поховання Апостола Петра та Римських Пап, або ж піднятися на купол собору св. Петра, з якого добре видно весь Ватикан і Рим.
Собор св.Петра. Різдво.
По обіді ми матимемо можливість відвідати святині Риму: церкву св. Альфонса, в якій зберігається ікона Матері Божої Неустанної Помочі, та базиліку Санта Марія Маджоре, де зберігаються ясла Ісуса та чудотворна ікона Матері Божої, яку ще називають "Спасіння народу римського". Великою святинею, до якої ми матимемо змогу приклонитися, є Святі сходи. Їх привезла цариця Олена з Єрусалиму. Це сходи преторії - палацу Понтія Пілата. По них, як сказано в Євангелії, Господь ішов чотири рази. Скривавленого і покатованого Спасителя після смертного вироку звели вниз і повели на Голгофу. Цих 28 східців торкалися стопи Господа, на них капала його кров. Сходи зверху покриті дерев'яними східцями, але в них зроблено скляні отвори, через які можна побачити сліди крові Спасителя. По святих сходах люди підіймаються лише на колінах, читаючи молитви на кожній зі сходинок. Святі сходи знаходяться в каплиці Сан Лоренцо в Римі.
Парламент Угорщини
Збір групи, переїзд в Угорщину.

7 день, 26 грудня, п’ятниця. Прибуття в Будапешт, поселення в готель.

Трохи відпочинку. Пропонуємо відвідати купальні Сечені – один із найбільших у Європі бальнеологічних комплексів і однієї із перших лікувальних купалень в Пешті. Купальні Сечені знаходяться в міському парку Варошлігет, повністю комплекс потопає у чудовій красі природи з парковими деревами. Тут знаходяться п`ять басейнів площею 910 м квадратних з температурою води - 28 і 26 градусів тепла, басейн з сюрпризами, сидячий басейн, сауни з басейнами, 11 купалень з термальною водою, автомат льодяних коктейлів, термальний лікувальний басейн і багато іншого. Ваші враження будуть незабутні.
 Термальні сечені Будапешту
8 день, 27 грудня, субота. Сніданок. Будапешт. Оглядова екскурсія. Ми побачимо легендарні пам’ятники історії Буди і Пешту – Площу Героїв і славетний пам’ятник Тисячоліттю, архітектурний ансамбль Хуняді, Парламент, Базиліку св. Іштвана, набережну Дунаю, церкву Матяша (місце вінчання і усипальниця багатьох угорських королів), Рибальський бастіон, Королівський палац, з якого відкривається неймовірно красива панорама Будапешту і Дунаю. І, звичайно ж, зайдемо на хвилинку в Музей марципанів. Цей смаколик неодмінно треба спробувати.

Переїзд на Україну. Прибуття в Тернопіль пізно ввечері.

Пожертва 365 € + 150 грн.
У вартість включено: 
• проїзд автобусом по маршруту, вказаному в програмі
• проживання в готелях 3*, 4* зі сніданками (6 ночей), 
• екскурсії, вказані в програмі, 
• страхування.

Додатково оплачується: 
• консульський збір за шенгенську візу у розмірі (35 €); 
• туристичний збір за в’їзд у Флоренцію (10 €); 
• вхідні квитки монастирі та екскурсійні об’єкти; 
• особисті витрати.

Хочете поїхати безкоштовно? Тисніть тут!

* Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.