Термальні води Угорщини (+ Відень)

Термальні води Угорщини (+ Відень)
 (з 11 по 14 вересня 2014 р. Б. )
Вартість туру 135 € + 150 грн.
Тернопіль – Львів – Егер – Будапешт  – Відень –  Мішкольц-Топольце  – Львів – Тернопіль
 Традиційний тур вихідного дня до Угорщини в рамках якого ми відвідаємо найпопулярніші курорти з термальними водами, отримаємо хороші враження і трохи здоров’я (+ факультативна поїздка в Відень).
Програма туру
1 день. 11 вересня (четвер). Збір групи в Тернополі. Виїзд на кордон. Прибуття в одне з найбільш красивих міст Угорщини – місто угорського барокко Егер. Місто патріотизму, яке так було названо після історичного подвигу його захисника, – коменданта Егерської фортеці Іштвана Добо, місто купалень та вина.
Дорогою ми заїдемо в село Егерсалок, яке розташоване біля підніжжя гір Матра та Бюкк, в долині річки Лацко. Головною визначною пам’яткою Егерсалока є джерело термальних вод, які вириваються на поверхню з глибини 400 метрів і температурою 68 градусів. Вода, що стікає по схилу гори, поступово створила вапняні відкладення (соляний пагорб) площею 400 кв. метрів. Сьогодні вапняний пагорб став уже таким визначальним елементом місцевого пейзажу, який не має аналогів у Європі (в усьому світі тільки тут і в Паммукалі, що знаходиться в азійській частині Туреччини, є такі природні утворення). До Ваших послуг купальні та водні атракціони (вхідний квиток 10 €).
                                                     Термальні джерела Егерсалок
Після купання – Долина Красунь, де на вас чекає справжній угорський гуляш та дегустація знаменитих егерських вин (вартість 15 €).
Переїзд в Будапешт. Поселення в готель. Ночівля.

2 день. 12 вересня (п'ятниця). Сніданок. Оглядова екскурсія Будапештом. Ми побачимо легендарні пам’ятники історії Буди і Пешту – Площу Героїв і славетний пам’ятник Тисячоліттю, архітектурний ансамбль Хуняді, Парламент, набережну Дунаю, церкву Матяша (місце вінчання і усипальниця багатьох угорських королів), Рибальський бастіон, Королівський палац, з якого відкривається неймовірно красива панорама Будапешту і Дунаю.
                                                              Вражаючий Будапешт
Пропонуємо відвідати термальні купальні "Сечені" (15 ароматизованих саун, відкритих та закритих басейнів (вхідний квиток 12 €). Також можна відвідати найстаріший зоопарк Європи (вхідний квиток 6 €).
Відвідування найбільшого в Східній Європі гіпермаркету "Westen sity", де крім крамничок, є безліч ресторанів і кафе з найрізноманітнішою кухнею.
Ввечері пропонуємо здійснити незабутню прогулянку на кораблику по Дунаю з келихом шампанського (вартість прогулянки – 15 €). Вечірній Будапешт в ілюмінації та розповіді гіда про історію і життя цього міста залишать у вашому серці неповторні враження. Повернення в готель. Ночівля.

3 день. 13 вересня (субота). Сніданок. Вільний день в Будапешті. Можна ще раз поніжитись в теплих термальних водах купалент "Сечені", або ж відвідати найбільший в центральній Європі Тропікарій-Океанарій (вхідний квиток 7 €), який знаходиться в торговому центрі "Кампона"
Тропікарій-Океанарій
Одинадцятиметровий тунель з акулами, екзотичні рептилії, веселі мавпочки та барвисті тропічні птахи просто у вас над головою! Можна власноруч погодувати алігаторів, або ж ненароком змокнути під тропічною зливою! Крім цього, величезний торгівельний центр "Кампона" з бутіками провідних торгівельних марок світу до ваших послуг.
 
Парламент у Відні
*А для тих, хто любить активний спосіб життя та прагне нових вражень, пропонуємо факультативну екскурсію в Відень. Відень - місто австрійських імператорів та музикантів, місто музики, вальсів, неповторних парків, чудового вина…. Вас запрошує Відень - просторе місто, де у всьому відчувається недбало-марнотратний розмах минулої імперії. Неймовірно красивий, затишний історичний центр, ув'язнений у кільце садів і парків. Витончена архітектура в світлих тонах – і в голові мимоволі починають звучати вальси Штрауса, які, здається, тільки тут і можна було створити, надихнувшись атмосферою легкого, п'янкого міста.
Імператорський палац Хофбурґ
Екскурсія починається знайомством із зимовою резиденцією династії Ґабсбурґів Хофбурґ, далі прогулянка по Віденській Рінґштрассе, огляд пам'ятника Марії-Терезії, Парламенту, Ратуші, Віденської опери і Собор св. Стефана, в якому знаходиться знаменита Ікона Марії Повчанської, перенесена сюди австро-угорським імператором з закарпатського містечка Повч. Ікона прославилась сотнями зцілень невиліковно-хворих людей, які провідували церкву, де вона знаходилась і ревно молились. Вільний час.
Після екскурсії, радимо відпочити в одному з багатьох затишних кафе та ресторанчиків Відня , відчути неповторний смак віденської кави та знаменитого віденського яблучного штруделя, насолодитись атмосферою величного Відня.
Збір групи. Повернення в Будапешт. Ночівля в готелі.

4 день. 14 вересня (неділя). Сніданок. Переїзд  в Мішкольц-Топольце. Відвідування унікальних не тільки в Угорщині, але і в Європі печерних купалень (вхідний квиток 2100F ≈ 8,5€). Світлові ефекти, підземна річка, «ванна з перлин», кімната жахів, печерний водоспад і унікальний склад термальної води чудово знімуть втому та подарують вам гарний настрій перед поверненням додому.
 
Печерні купальні - Мішкольц-Топольце

Вдома чекають на ваш приїзд з подарунками! Відвідування супермаркету «TESKO». Виїзд на кордон. Переїзд до Тернополя.

Вартість туру без екскурсії в Відень: 135 € + 150 грн.
Вартість туру з екскурсією в Відень: 175 € + 150 грн.

У вартість входить:
• проїзд автобусом; 
• проживання в готелях зі сніданками; 
• екскурсії.

Додатково оплачується: 
• факультативні екскурсії (за бажанням); 
• вхідні квитки в музеї та інші екскурсійні і розважальні об’єкти; 
• проїзд в громадському транспорті; 
• консульский збір - 35€ (крім громадян, що звільнені від оплати – пенсіонери, студенти до 21 року (стаціонар), діти до 18 років); 
• особисті витрати;

* Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.