Паломництво до Люрду в жовтні

Люрд та Париж – паломництво до святинь Франції
(20 – 30 жовтня 2014 р. Б.)
Вартість туру 495 € + 100 грн.
Тернопіль – Львів –  Відень – Прага  – Париж – Люрд – Каркассонн – Ніца – Монако – Будапешт – Егер – Львів – Тернопіль
В програмі туру:
·       Найвизначніші святині Єропи: Люрд – місце з’яви Матері Божої, Нотр Дам Де Парі (собор Паризької Богоматері), собор св. Віта в Празі, собор св. Стефана в Відні, базиліка св. Іштвана в Будапешті.
·       Екскурсії в Відні, Празі, Парижі, Монако, Будапешті.
·       Прогулянки на кораблику в Празі по річці Влтава, в Парижі по Сені та в Будапешті по Дунаю.
·       Відвідування унікальних міст: Каркасон (місто-фортеця в Франції) та Ніца (елітний курорт на лазурному узбережжі Франції).
·       Дегустація вина та угорський гуляш в винних погребах в Егері.
·       Всім паломникам безкоштовно DVD диск з фотографіями нашої мандрівки кожному паломнику в подарунок.
DVD диск з фотографіями нашої мандрівки кожному паломнику в подарунок.
Люрд – місце паломництва християн з усього світу
1 день, 20 жовтня 2014 р. Б. (понеділок). Збір групи. Виїзд на кордон. Переїзд до Будапешту, поселення в готель. Ночівля в готелі.
Парламент в Будапешті
2 день, 21 жовтня 2014 р. Б. (вівторок). Сніданок. Переїзд до Відня. Відень – місто австрійських імператорів та музикантів, місто музики, вальсів, неповторних парків, чудового вина… Вас запрошує Відень – просторе місто, де у всьому відчувається недбало-марнотратний розмах минулої імперії. Неймовірно красивий, затишний історичний центр, ув'язнений у кільце садів і парків. Витончена архітектура в світлих тонах – і в голові мимоволі починають звучати вальси Штрауса, які, здається, тільки тут і можна було створити, надихнувшись атмосферою легкого, п'янкого міста.
Королівський Відень
Екскурсія починається знайомством із зимовою резиденцією династії Ґабсбурґів Хофбурґ, далі прогулянка по Віденській Рінґштрассе, огляд пам'ятника Марії-Терезії, Парламенту, Ратуші, Віденської опери і Собор св. Стефана, в якому знаходиться знаменита Ікона Марії Повчанської, перенесена сюди австро-угорським імператором з закарпатського містечка Повч. Ікона прославилась сотнями зцілень невиліковно-хворих людей, які провідували церкву, де вона знаходилась і ревно молились. Вільний час.
Після екскурсії, радимо відпочити в одному з багатьох затишних кафе та ресторанчиків Відня , відчути неповторний смак віденської кави та знаменитого віденського яблучного штруделя, насолодитись атмосферою величного Відня.
Збір групи. Ми відвідаємо Літургію в українській церкві св. Варвари в центрі Відня.
Вечірній Відень
Переїзд до Праги, поселення в готель. Ночівля в готелі.

3 день, 22 жовтня 2014 р. Б. (середа). Сніданок. Прага. Пропонуємо оглядову пішохідну екскурсію старим містом: Страговський монастир, Празький Град, Величний Собор св. Віта, Старий королівський палац, Золота вуличка... Прага зачаровує – зачарує вона і вас. Далі Королівська дорога, Староміська площа, міська ратуша і її знаменитий астрономічний годинник, де щогодини з’являється процесія з 12 апостолів, церква Діви Марії перед Тином. Далі - єврейський квартал, Клементінум, Карлова вулиця… і звичайно ж, Карлів міст! Тут обов’язково треба загадати бажання, яке, як стверджують, завжди збувається...
Казкова Прага
Під час екскурсії ми відвідаємо церкву Діви Марії, де зберігається чудотворна статуетка маленького Ісусика, якого тут усі називають Єзузатко, або Празький Ісусик (Bambini Di Praga). Статуетка Празького Єзулатка є дуже шанованою в Чехії, оскільки багато дивовижних зцілень відбулось тут з людьми, які молились і просили Ісуса про допомогу. У невеличкому музеї в захристії храму ми побачимо багато свідчень цього, а також унікальну колекцію одягу для статуетки, розшитого різними дорогоцінними каміннями та золотом в подяку від чехів за дива та зцілення.

Чи знаєте ви, що в Празі, в самому центрі Праги є українська церква св. Климента? Саме так – біля знаменитого Карлового моста на вул. Карловій. О 17:00 ми відвідаємо Літургію у нашому обряді. А після служби запрошуємо всіх на двогодинну прогулянку по річці Влтава на затишному туристичному кораблику. Ми зможемо подивитися на Прагу трохи з іншого ракурсу, оцінити її красу у вечірній ілюмінації. Крім цього на кораблику нас чекає гарна вечеря в чеській кулінарній традиції (опл. додатково 25 Є).
Староміська площа - центральна площа Праги
Збір групи, переїзд до Парижу.

4 день, 23 жовтня 2014 р. Б. (четвер). Прибуття до Парижу. Екскурсійна програма. "Париж – це свято, яке завжди з тобою" – ця фраза Хемінгуея стала крилатою і облетіла весь світ. Здається, краще про Париж не скажеш. Адже Париж – це серце Франції і, поза сумнівом, найелегантніша та найромантичніша столиця світу. Паризька Опера, вулиця Руаяль, Мадлен, Площа Згоди, Єлисейські поля, Тріумфальна арка, Трокадеро, Ейфелева вежа, Марсове поле, дім Інвалідів, Музей Орсе, острів Сіте, Палац Правосуддя, Конс’єржи, Люксембурзький сад, Пантеон, Вандомська площа, Бастилія… 
Один з найбільших музеїв світу - Лувр
Поселення в готель. Ночівля в готелі.

5 день, 24 жовтня 2014 р. Б. (п’ятниця). Відвідування Нотр Дам Де Парі (Собор Паризької Богоматері), відомого за творіннями Гюго. Тут зберігається одна з найбільших святинь християнського світу – Терновий вінок Ісуса Христа. Святиня зберігається в Соборі вже багато століть і весь цей час сюди не сповільнюється потік паломників.
Також ми оглянемо знаменитий і величний Нотр Дам Де Парі, а хто має бажання, може піднятись на сам вершечок храму, щоби згори помилуватися гарною панорамою Парижу.
Нотр-Дам де Парі (Собор Паризької Богоматері)
Вільний час в Парижі. Запрошуємо вас у світ мистецтва – найбагатший та найбільш відвідуваний музей в світі Лувр (саме в цей день вхід до музею безкоштовний). Леонардо Да Вінчі, Рембрандт, Рафаель… Цей список можна продовжувати до безкінечності. Унікальні твори мистецтва від античних часів і до наших днів. Чого варті лише такі шедеври, як Мона Ліза, Богиня Ніка чи Венера Мілоська...
Пагорб Монмартр (Гора Мучеників) — найвищий пагорб Парижа.
Бути в Парижі і не побувати на Ейфелевій вежі, це все одно, що не бути в Парижі взагалі. За весь час існування, Ейфелеву вежу відвідало більш, ніж 250 мільйонів людей. На завершення нашого перебування тут, радимо самостійно піднятись на один з символів Парижу, щоби помилуватись цим містом з висоти пташиного польоту і дати собі обіцянку приїхати сюди ще раз... 
Париж – свято, яке завжди з тобою!!!
Збір групи. Переїзд до Люрду. 

6 день, 25 жовтня 2014 р. Б. (субота). Прибуття в Люрд. Нас чекає Люрд – найбільше місце паломництва християн з усього світу. 150 років тому місцевій дівчині Бернадетті з’явилась Матір Божа. Тепер на місці з’явлення б’є цілюще джерело, до якого за оздоровленням прибувають паломники з усього світу.
Грот в якому Діва Марія об'явилася св. Бернадеті Субіру
Поселення в готель, обід, відпочинок.

Ми помолимося в гроті – місці з’яви Матері Божої, зможемо окунутись в купелі з чудодійною людською водою, пройдемо Хресну дорогу, а ввечері візьмемо участь у багатотисячній процесії зі свічками та молитві на вервиці паломників з різних країн.

Вечірній похід зі свічками в Люрді
Вечеря. Ночівля в готелі.

7 день, 26 жовтня 2014 р. Б. (неділя). Сніданок. Літургія в Українській Греко-Католицькій Церкві. День для молитви до Матері Божої та можливість побути наодинці з Господом у одному з найблагодатніших місць Європи – Люрді.
Хресна дорога в Люрді
Обід та вечеря. Ночівля в готелі.

8 день, 27 жовтня 2014 р. Б. (понеділок). Сніданок. Святкова Літургія в Українській церкві. Можливість ще раз відвідати купелі та придбати сувеніри на згадку про це благодатне місце. Обід.
Українська церква в Люрді
Виїзд з Люрду. Дорогою ми відвідаємо старовинну фортецю-місто Каркасон.  Радимо прогулятись вуличками фортеці, відчути подих середньовіччя, доторкнутись до каміння, яке ще пам’ятає мужніх лицарів в латах, королів та звичайних мандрівників... Переїзд до Монпельє.
Місто-фортеця Каркассонн
Поселення в готель. Ночівля в готелі.

9 день, 28 жовтня 2014 р. Б. (вівторок). Сніданок. Ніца. Променад де Англес, Негреску, Массен – слова, які хвилюють слух та бентежать уяву. Англійський бульвар... Ця довга, широка набережна, що тягнеться вздовж бухти Ангелів від центру Ніцци з пальмами, красивими площами і розкішними готелями – символ Рів'єри. Найзначніша будівля тут – готель «Негреску». Музей Массена та величний Середземноморський Палац. Пагорб Шато, звідки відкривається прекрасний вигляд на старе місто та пляжі. Ви ніколи не забудете ласкаве тепле море, людні площі й тихі вулички, дивовижне нічне життя і чарівний дух романтики, що витає в повітрі цього незвичайного міста
Ніцца
Монако. Пропонуємо здійснити захоплюючу екскурсію в Монако, під час якої Ви познайомитеся із князівським палацом родини Грімальді, довідаєтеся історію цієї династії, побачите Океанографічний музей, директором якого довгий час був Жак-Верб-Кусто, відвідаєте знамените Казино Монте-Карло, прогуляєтеся по мальовничих екзотичних парках. Відвідування цієї неймовірно розкішної й доглянутої держави, у якій навіть тротуари миють щодня спеціальним шампунем, надовго залишиться у вас в пам’яті. Вільний час для відпочинку на одному з багатьох пляжів лазурного узбережжя, чи походу по магазинчиках провідних торгівельних марок світу, яких тут безліч.
Збір групи, переїзд до Будапешту.
Князівство Монако
10 день, 29 жовтня 2014 р. Б. (середа). Прибуття в Будапешт. Розміщення в готелі. Вільний час. Пропонуємо відвідати термальні купальні "Сечені" – один із найбільших у Європі бальнеологічних комплексів і однієї із перших лікувальних купалень в Пешті. Купальні Сечені знаходяться в міському парку Варошлігет, повністю комплекс потопає у чудовій красі природи з парковими деревами. Тут знаходяться п`ять басейнів площею 910 м квадратних з температурою води - 28 і 26 градусів тепла, басейн з сюрпризами, сидячий басейн, сауни з басейнами, 11 купалень з термальною водою, автомат льодяних коктейлів, термальний лікувальний басейн і багато іншого. Ваші враження будуть незабутні.

Також ви можете відвідати найстаріший зоопарк Європи (6 €).

Ввечері пропонуємо здійснити романтичну прогулянку на кораблі по Дунаю з келихом шампанського (вартість квитка 15 €). Вечірній Будапешт в ілюмінації та розповіді гіда про історію цього міста залишать у вашому серці неповторні враження. Ночівля в готелі.
Термальні купальні Сечені в Будапешті
11 день, 30 жовтня 2014 р. Б. (четвер). Сніданок. Оглядова екскурсія Будапештом. Ми побачимо легендарні пам’ятники історії Буди і Пешту – Площу Героїв і славетний пам’ятник Тисячоліттю, архітектурний ансамбль Хуняді, Парламент, набережну Дунаю, церкву Матяша, Рибальський бастіон, Королівський палац, з якого відкривається неймовірно красива панорама Будапешту і Дунаю.
Перлина Дунаю - Будапешт
Переїзд до м. Егер. Продегустувати знамениті сорти вин (наприклад, "егрибикавер" - егерська бича кров) краще за все у винних погребах в Долині Красунь. Разом з вином ми посмакуємо справжній угорський гуляш.
Місто угорського бароко Егер
Виїзд на кордон. Прибуття на Україну пізно ввечері або вранці 31 жовтня

Поїздка відбувається під духовною опікою священика УГКЦ.
Вартість туру 495 € + 100 грн.

Бажаєте отримати знижку 50% від ціни даного туру? Тисніть ТУТ.
Бажаєте поїхати БЕЗКОШТОВНО в цей тур? Тисніть ТУТ.

У вартість включено: 
  • медичне страхування;
  • проїзд автобусом згідно маршруту;
  • проживання в готелях зі сніданками
  • в Люрді сніданки, обіди та вечері;
  • екскурсії у Відні, Празі, Парижі, Ніці, Монако, Будапешті.

Додатково оплачується: 
  • вхідні квитки в музеї та інші екскурсійні об’єкти;
  • проїзд в громадському транспорті;
  • консульський збір - 35€ (крім громадян, що звільнені від оплати – пенсіонери, студенти до 21 року (стаціонар), діти до 18 років);
  • особисті витрати;

*
Організатори не несуть відповідальності за роботу митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.