Паломництво в Стамбул

Стамбул - на грані двох світів
 (з 27 листопада по 02 грудня 2014 р. Б.)
Пожертва 295 € + 100 грн.
В програмі тільки ОДИН нічний переїзд!
Чернівці – Велико Тирново – Шипкінський перевал – Стамбул – Брашов – Чернівці
Паломницько-екскурсійний тур до Стамбулу (Константинополя), в рамках якого, ми станемо свідками історичної події – спільної молитви голови католицької церкви Папи Римського Франциска та Вселенського Патріарха Варфоломія, очільника світового православ’я. Також візьмемо участь у святкуванні свята небесного покровителя Константинопольської Православної Церкви св. апостола Андрія Первозванного, який відзначається 30 листопада за ново-юліанським календарем.
Стамбул
1 день, 27 листопада 2014 р. Б., (четвер). Збір групи в Чернівцях (для паломників з Тернополя і Львова виїзд до Чернівців поїздом). Переїзд до Болгарії. Дорогою ми відвідаємо Нямецький монастир в Румунії, де зможемо вшанувати знаного українського святого Паїсія Величковського. Поселення в готель на території Болгарії, ночівля.

2 день, 28 листопада 2014 р. Б., (п'ятниця). Сніданок. В цей день ми відвідаємо древню столицю Болгарського царства місто Велико Тирново, колиску болгарської архітектури, живопису та літератури. Тут ви відкриєте для себе багате минуле країни, яка змогла вистояти багато століть турецького поневолення. Велико Тирново манить до себе туристів зі всього світу чисельними архітектурними пам’ятниками. Будинки в місті розташовані один над одним на краю великого обриву, де протікає ріка Янтра. Під час екскурсії ми відвідаємо середньовічну фортецю на пагорбі Царевец, а також Самоводську чаршию, торгову вулицю, що зберегла дух міста таким, яким він був 100 років тому.
Приміські пароми Стамбула
Дорогою до Стамбулу в нас буде зупинка на Шипкінському перевалі, знаменному і пам’ятному місці для кожного болгарина. Саме на цьому місці болгари здолали турецьку армію, закріпившись на перевалі. Це єдиний шлях, який веде з Туреччини до Півночі Болгарії. Невеличка фотопауза, можливість сфотографуватись на висоті 1300 м. на фоні Балканських гір, оглянути пам’ятник Свободі та придбати сувеніри на згадку про своє перебування в цій країні.

Переїзд до Стамбулу, поселення в готель, ночівля.
Храм святої Софії
3 день, 29 листопада 2014 р. Б., (субота). Сніданок. Стамбул розташований на берегах Босфорської протоки між Чорним, Егейським та Мармуровим морем. Це унікальне місто, яке об’єднує два континенти та дві цивілізації – Європу та Азію. Стамбул дбайливо зберігає в собі спадщину Римської, Візантійської та Османської імперії. Два дні в цьому місті подарують вам незабутні враження від відвідування храму Святої Софії, Блакитної мечеті, палацу Топкани, холму Едітепе, звідки видно Стамбул з висоти пташиного польоту, церкви св. Ірини, Гранд базару, могили Роксолани, храму св. Георгія – резиденції Вселенського Патріарха та інших пам’ятних місць.

4 день, 30 листопада 2014 р. Б., (неділя). Сніданок. Свято покровителя Константинопольської Православної Церкви св. апостола Андрія Первозванного. Зустріч Вселенського Патріарха Варфоломея та Папи Римського Франциска. Участь у молитовній програмі та урочистостях з нагоди свята.

Вільний час. Ви ще не куштували страви традиційної турецької кухні? Тоді радимо відвідати один з рибних ресторанів Стамбулу. Враження про країну будуть неповні без хорошого обіду знаменитими турецькими "смаколиками".
Збір групи, переїзд в Румунію.

5 день, 1 грудня 2014 р. Б., (понеділок).
Сніданок. Прибуття в Брашов. Це одне з найкрасивіших середньовічних міст Румунії. Його шарм зачаровує і дарує прекрасні спогади про місце, в якому зупинився час. Оглядова екскурсія. Брашов розташований біля підніжжя гори Тимпа. Це місто ще деколи називають румунським Зальцбургом. Брашов - одне з 7 міст Трансільванії, засноване саксонцями у ХІІ столітті. Готичні квартали старого міста вражають своєю величчю та красою. Під час екскурсії ми побачимо найцікавіші памятки саксонського міста: Чорну Церкву - найбільший готичний собор на терені між Віднем та Стамбулом; старовинні ворота, площу Ринок та стару частину міста, в архітектурі якої вишукано поєднались готика, ренесанс, барокко та пізній стиль національного романтизму.
Брашов вечірній
У вільний час ви матимете можливість відчути атмосферу сучасного Кронштадту, як називали у давнину Брашов.

Поселення в готель, відпочинок, ночівля.

6 день, 2 грудня 2014 р. Б., (вівторок). Сніданок. Переїзд до України. Прибуття в Чернівці.

Пожертва 295 € + 100 грн.

У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
·               - переїзд комфортабельним автобусом євро класу по всьому маршруту
·         - супровід священика та керівника групи
·         - прожиання в готелі
·         - сніданки 
           - екскурсії згідно програми 
·         - медичне страхування

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
·            - консульський збір за болгарську візу (35 євро, студенти, пенсіонери та власники діючих шенгенських мультивіз не оплачують консульський збір)
·       - харчування, не передбачене готелями
·       - вхідні квитки монастирі та екскурсійні об’єкти  
   - приватні витрати

*Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.