Прибалтика взимку

Новорічна подорож в Прибалтику
(+Хельсінкі) 
 (з 14 по 20 січня 2015 р. Б. )
Пожертва 235 € + 100 грн
Київ – Вільнюс – Рига – Таллін – Хельсінкі – Київ
Вільнюс
1 день, 14 січня 2015 р. Б., (середа). В 7:00 збір групи (метро Лісова). В 7:30 Виїзд з Києва . Переїзд територією Білорусії до м.Гомель. 
13:00 зупинка в м.Гомель на Центральній площі міста, відвідування парка та обід.
14:00 виїзд з м.Гомель до м.Ошмяни. В 21:00 прибуття до м.Ошмяни, розселення в готелі (без сніданка).

2 день, 15 січня 2015 р Б., (четвер). 8:00 Виїзд з м.Ошмяни до м.Вільнюс. 
В 12:00 прибуття в  м.Вільнюс. 
З 12:00 до 15:00 оглядова екскурсія «Побачення з Вільнюсом!». Сотню років про Вільнюс говорили так: в якому напрямку на нього не подивишся, завжди побачиш щонайменше чотири храми. На тлі неба – фантастичне поєднання гострих шпилів, куполів та хрестів.  Костел св. Анни - шедевр готики, костел св. Петра і Павла - перлина бароко, Кафедральний собор - приклад класицизму, знаменита Гостра Брама, брама каплиці Аушрос Вартай (XVI століття), замкова вежа Гедемінаса, монастирі кармелітів і місіонерів, палаци Огінських і Радзивіллів - викликають захоплення своєю красою і неповторністю. Надають місту аромат середньовічної давнини маленькі старовинні будиночки, чарівні затишні вулички, приємні ресторанчики і романтичні набережні, звідки відкриваються чудові панорами міста. У Вільнюсі є Синагога і протестантський храм для лютеран в Сторому Місті, а також багато православних храмів, перлиною яких вважають  - церкву св. Миколая, яка втілює в собі поєднання готичного і візантійського стилів, а також бароко. Ви будете здивовані багатством Єзуїтського Ордену, який реконструює собори і храми, відкриває при них школи та інвестує в культурно-освітній фонд Литовської столиці. Ми відвідаємо Свято-Духів чоловічий монастир, де знаходяться мощі Віленських мучеників, церква  Параскеви Пятниці  1345 р., Собор Пресвятої Богородиці.
 З 15:00 до 16:00 вільний час. 
В 16:30 виїзд з м.Вильнюса. В 22:00 прибуття в м.Рига, поселення в  готель з сніданком.
Знаменита Гостра Брама. Вільнюс.

3 день, 16 січня 2015 р. Б., (п'ятниця). 8:00 Сніданок. В 9:00 оглядово екскурсія Старою Ригою.
Старовинна Рига. Латвія
«Місто черепичних дахів». Багато зелені і води, чудова архітектура, безліч кав'ярень і ресторанчиків – це і є Рига, частинка «старої доброї» Європи. В історичному центрі Риги помістилась майже вся історія архітектури з часів середньовіччя до початку ХХ ст. Ви прогуляєтесь вузькими вуличками з церквами і монастирями: Церква св. Петра і Домський Собор,  велика і мала Гільдія, Дім Чорноголових, Шведські ворота та інші історичні пам’ятки Старої Риги. Відвідаємо Спасо-Преображенську пустинь,  Свято-Троїцький монастир. Собор Різдва Христового, де знаходяться мощі свящ. Іоанна Рижського. Ввечері пропонуємо пройтись «Давнім Бурштиновим Шляхом» – дегустація пива в національній латвійській таверні в Старому місті!!! Традиційна жива музика, народні костюми, латвійська національна кухня і, звичайно ж, 100% Латвійське пиво з чотирьох провінцій. 
З 12:00 до 16:00 вільний час та виїзд до м.Таллін.
В 20:00 прибуття до м.Таллін, поселення в готель.
Величний Таллін. Естонія
4 день, 17 січня 2015 р. Б., (субота). 8:00 сніданок. В 9:00  екскурсія Старим містом.  Екскурсія починається в Верхньому місті від башти Довгий Герман, символу Старого міста. Далі – споруда парламенту Естонії Рийгінконгу, Собор Алєксандра Невського, зразок московської архітектури XVII, Домська церква; оглядова тераса з видом на Нижнє місто. Прогулянка вздовж стіни замку, саду даньського короля і вулицею Коротка Нога. Нижнє місто – церква Нігулісте, в які проводяться концерти органної музики. Ратушна площа, де знаходиться найстаріша аптека Європи. «Нульовий» пункт Нижнього міста, де можна загадати бажання, найромантичніша вулиця, на якій знаходяться майстерні народних умільців. Спасо-Преображенський Собор, де знаходяться мощі свящ. Платона. Свято-Миколаївський храм, де знаходяться мощі свящ. Арсенія Мацієвича. 
Центр Талліна
Після екскурсії відвідання українського культурного центру і музею.
З 14:00 – вільний час. Ночівля  в готелі.

5 день, 18 січня 2015 р. Б., (неділя).
Сніданок. Літургія в українській церкві.
Для всіх, хто має бажання мандрувати, екскурсія до Хельсінкі. (факультативно. Вартість 40 Євро) 7:00 Ви отримаєте ланч-пакет, виїзд на автобусі в порт Таллінна. 8:00 посадка і відправлення лайнера в Хельсінки. Подорож займає 2, 5 години. Під час подорожі Ви зможете милуватися унікальною природою Скандинавії. На судні можна влаштувати святковий обід в ресторані, а також відвідати піцерію, кафе або бар.
Хельсінкі
Прибуття в Хельсинки в 10:30
10:30 - 13:00 Пішохідна екскурсія по місту Хельсінкі.
Дивовижне і яскраве місто Хельсінкі, мереживні дерев'яні будиночки, парки і набережні, елегантна Сенатська площа. Дипломатичний квартал і історичний центр, Президентський Палац, Міська Ратуша, будівля Парламенту, Оперний театр, Палац Фінляндія, і абсолютно унікальний проект – церква в скелі – скарби незвичайної країни Фінляндії!!!
Вільний час до 21:00 год.
21:00 - 23:30 паром Хельсінкі – Таллінн. Повернення в готель. Ночівля в готелі.

6 день, 19 січня 2015 р. Б., (понеділок). 7:00 сніданок. 8:00 Переїзд до м.Ошмяни.  В 21:00 прибуття до м.Ошмяни, поселення в готелі.
Вільний час. 
Барвиста Нарва. Естонія

7 день, 20 січня 2015 р. Б., (вівторок). 7:00 сніданок. В 7:30 виїзд до Києва. Зупинка в м.Мінськ- відпочинок та екскурсія протягом  2-х годин. 
Прибуття в Київ в 23:00 (станція метро Лісова).

Пожертва 235 € + 100 грн

У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
·         - переїзд комфортабельним автобусом євро класу по всьому маршруту
·         - супровід керівника групи
·         - проживання в готелі з сніданками
·         - медичне страхування

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
·         - консульський збір для отримання візи (35 євро)
·         - проїзд в громадському транспорті;
          - екскурсія в Хельсінкі – 40€ (за бажанням);
·         - приватні витрати

*Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.