Паломництво до Італії

Італія – в гості до святих Миколая та о.Піо
(18 – 26 травня 2015 р. Б.)
Пожертва  €390 + 100 грн! 
Тільки один нічний переїзд!!!
Паломницький тур до Італії – колиски християнства в Європі. Ми відвідаємо найвизначніші святині та історичні місця Італії. Також побуваємо в мініатюрній державі Сан Маріно, в столиці Словенії Любляні та в Будапешті і Марії Повч в Угорщині. 
Тернопіль  Львів – Марія Повч – Любляна – Флоренція – Рим (Ватикан) – Барі – Сан Джовані Ротондо – Сан Маріно – Верона  – Будапешт – Львів  
1 день, 18 травня 2015 р. Б. Збір групи у Львові, виїзд на кордон. Прибуття у відпустове Марійське місце в Угорщині – Марія Повч. Розповідь братів-монахів про це Благословенне Богом місце. Молитва біля чудотворної ікони. Вільний час для молитви.
Переїзд в Будапешт. Поселення в готель. Ночівля.
Флоренція 
2 день, 19 травня 2015 р. Б. Сніданок. Переїзд в столицю Словенії. Любляна. Прогулянка по місту, екскурсія.
Переїзд до Італії. Поселення в готель неподалік Флоренції, ночівля.
Собор Санта Марія-дель-Фьоре
3 день, 20 травня 2015 р. Б. Сніданок. Флоренція має багату культурну історію. З 14 по 16 століття вона була одним з найважливіших культурних, економічних та політичних міст Європи. А у 19 столітті Флоренція короткий час була столицею об’єднаної Італії. Протягом екскурсії Флоренцією ми відвідаємо: Собор Санта Марія-дель-Фьоре, Базиліку Сан Лоренцо, Базиліку Санта Кроче та ін. Після екскурсії вільний час для самостійної прогулянки старовинними вуличками цього неповторного міста. Збір групи. Переїзд до Риму. Поселення в готель в передмісті Риму. Ночівля
Ватикан
4 день, 21 травня 2015 р. Б. Сніданок. Рим славиться своїми святинями. Пропонуємо відвідування Базиліки Санта Марія Маджоре, в якій знаходиться колиска Ісуса Христа і церкви св. Альфонса, в якій зберігається ікона Матері Божої Неустанної Помочі, церкви Єрусалимського Хреста, Святих Сходів, якими Спасителя вели на суд до Пилата, базиліки Сан Джовані Лятерано.
Колізей
Далі на нас чекає екскурсія «Вічним містом». Знайомство з Римом ми розпочнемо з його античної частини, грандіозних пам’яток розквіту Римської імперії: амфітеатру Колізею, Римського Форуму, Імператорських форумів, Капітолію… Відвідаємо символ Риму – фонтан Треві, прогуляємось площами Ротонда та Навона. Завершуємо екскурсію ми біля собору св. Петра в Ватикані.
Ватикан. Вільний час. Ви матимете можливість відвідати підземелля Ватикану, де знаходиться поховання Апостола Петра та римських пап, або ж піднятися на купол собору св. Петра, з якого добре видно весь Ватикан і Рим.
Ватикан

Рекомендуємо скуштувати справжню італійську піцу чи спагеті в одному із затишних римських кафе, або ж самостійно прогулятись вуличками «Вічного міста», відчути подих його тисячолітніх вулиць, які ще пам’ятають сандалі імператорів, легіонерів, гладіаторів…
Збір групи, переїзд на південь Італії до м. Барі.
Барі
5 день, 22 травня 2015 р. Б. Прибуття в Барі. День святого Миколая. Святкова Літургія в соборі св. Миколая. Барі. Це портове місто відоме тим, що в Соборі св. Миколая зберігаються мощі св. Миколая–Чудотворця, про якого церква в молитвах і поетичних творах, йому присвячених, говорить: «Тя бо третім після Господа і Божої Матері поминаємо».

Історія тут починається у XI столітті, коли грецька (Візантійська) імперія переживала важкий час. Турки спустошували її володіння в Малій Азії, розоряли міста і села, вбивали їх жителів, і супроводжували свої жорстокості зневагою святих храмів, мощей, ікон і книг. Мусульмани робили замах знищити мощі святителя Миколая, глибоко шанованого всім християнським світом. Осквернення святинь обурювало не тільки східних, але і західних християн. Особливо побоювалися за мощі святителя Миколая християни в Італії, серед яких було багато греків. Жителі міста Барі, розташованого на березі Адріатичного моря, вирішили врятувати мощі святителя Миколая, спорудивши кораблі, які вирушили на пошуки. 8 травня кораблі повернулися до Барі, і скоро радісна звістка облетіла все місто. Наступного дня, 9 травня, мощі святителя Миколая урочисто перенесли до церкви святого Стефана, що знаходилася недалеко від моря. Через рік була побудована церква на честь святителя Миколая і освячена папою Урбаном II, де знаходяться мощі святого і зараз. Святого Миколая почитають не тільки православні і католики, але і мусульмани та язичники.
Відвідування святкової літургії, приуроченої до дня св. Миколая, прикладання до мощей, вільний час для приватної молитви.
 
Базиліка Сан Піо

Переїзд в Сан Джованні Ротондо. відвідини Санктуарію Санта Марія-делле-Граціе, Базиліки Сан Піо (мощі Святого отця Піо), Музею отця Піо, Хресної дороги... Поселення в готель. Відпочинок. Ночівля.

6 день, 23 травня 2015 р. Б. Сніданок. Переїзд в Сан Маріно. Одна з найменших держав у світі, однак, не зважаючи на це, вона має не лише державний кордон і армію, але і власний календар, який не залежить від решти Європи. Він відраховує історію з дня заснування Сан-Маріно, тому в цій країні зараз лише сімнадцяте століття. Столиця Сан-Маріно, яка називається так само, як і сама держава, розташована на скелі, яка нагадує величезний корабель. Панорама зі скелі відкривається неймовірна, тим більше, що внизу лежить Італія. Протягом всього існування Сан-Маріно, його неодноразово намагались позбавити незалежності. На благодатні землі не раз посягали італійські тирани, правителі Австро-Угорської імперії і навіть Папа Римський. Однак, держава жодного разу не піддалась ані погрозам, ані вмовлянням. Збудувавши міцні оборонні споруди, жителі маленької держави успішно протистояли завойовникам. Сан-Маріно є прикладом дивовижної стійкості, коли прагнення зберегти незалежність та свободу сильніше за страх і спричиняє дивовижні події та героїчні подвиги на благо Батьківщини… Збір групи. Переїзд в Верону. Поселення в готель. Ночівля 
Сан-Маріно
7 день, 24 травня 2015 р. Б. Сніданок. Верона. Прогулянка містом Ромео та Джульєти. Екскурсія старовинними вуличками містечка, яке оспіване поетами та романтиками, відвідування численних храмів.

Збір групи. Переїзд в Будапешт. Пізнє поселення в готель, ночівля.
  Верона.
8 день, 25 травня 2015 р. Б. Сніданок. Оглядова екскурсія Будапештом. Ми побачимо легендарні пам’ятники історії Буди і Пешту – Площу Героїв і славетний пам’ятник Тисячоліттю, архітектурний ансамбль Хуняді, Парламент, набережну Дунаю, церкву Матяша (місце вінчання і усипальниця багатьох угорських королів), Рибальський бастіон, Королівський палац, з якого відкривається неймовірно красива панорама Будапешту і Дунаю.
 Будапешт
Вільний час. Пропонуємо відвідати термальні купальні "Сечені" (15 ароматизованих саун, відкритих та закритих басейнів (квиток 12 €), щоби трохи відпочити від довгої мандрівки Європою. Також можна відвідати найстаріший зоопарк Європи (6 €).

Виїзд з Будапешту.  Прибуття в одне з найбільш красивих міст Угорщини – місто угорського барокко Егер. Місто патріотизму, місто купалень та вина де на вас чекає справжній угорський гуляш та дегустація знаменитих егерських вин (вартість 15 €).

Збір групи, виїзд на кордон, переїзд в Україну. Прибуття до Львова пізно ввечері.

Поїздка відбувається під духовною опікою священослужителів українських церков
Вартість туру  €390 + 100 грн
(оплата в гривнях за комерційним курсом на день оплати).

У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:       
§  страхування;
§  проїзд автобусом по маршруту туру;
§  проживання в готелях зі сніданками;
§  супровід керівника групи.

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:

§  консульский збір - 35€ (крім громадян, що звільнені від оплати – пенсіонери, студенти до 21 року (стаціонар), діти до 18 років); 
§  екскурсії 35€ за весь тур;
§  особисті витрати.


*Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.