Паломництво у Грецію

Святині православної Греції
 (з 23 по 31 серпня 2015 р. Б.)
Пожертва 395 €+100 грн! 
Ми відвідаємо старовинні монастирі Румунії та Болгарії, визначні християнські святині Греції. Крім паломницької програми, нас чекають гарні екскурсії, прогулянки на корабликах, море та пляж. 
Чернівці – Уранополі – Салоніки – Метеори – о. Корфу – Рильський монастир – Софія – Чернівці

1 день, 23 серпня 2015 р. Б. Збір групи в Чернівцях на залізничному вокзалі. Виїзд на кордон. Переїзд в Румунію. Поселення в транзитний готель. Ночівля.

Уранополі
2 день, 24 серпня 2015 р. Б. Сніданок. Переїзд в Грецію, м. Уранополі. Поселення в готель. Ночівля.

3 день, 25 серпня 2015 р. Б. Сніданок. Переїзд в Салоніки. Екскурсія містом. Відвідування собору св. Дмитрія Солунського, в якому зберігаються мощі святого великомученика Димитрія Солунського: «Канон Димитрія Солунського» був першим твором на слов'янській мові святих рівноапостольних Кирила і Мефодія після створення ними слов'янської азбуки. Багато з найперших монастирів в Києві, Володимирі та інших древніх містах Київської Русі закладалися в честь саме цього святого.
Салоніки
Переїзд на г. Олімп. З давніх міфів ми пам'ятаємо, що 12 грецьких богів живуть на Олімпі. У такому недоступному місці боги оселилися, щоб люди не мучили їх своїми проханнями. І сьогодні є можливість поглянути на справжнє житло богів. Спочатку нас чекає древнє місто Діон. Археологічний комплекс, де ми побачимо святилище Деметри і Великої Ісіди, античний Одеон, римські лазні і «палац Діоніса» - покровителя виноградної лози, веселощів і танців. Далі - легендарна гора Олімп. Автобус підніметься до висоти 1000 м над рівнем моря, де перед нами відкриється зачаровує магічна краса Олімпійської гірської гряди і чудовий вид на Егейське море.Поселення в готель. Ночівля. 
г.Олімп
4 день, 26 серпня 2015 р. Б. Сніданок. Наскельні монастирі Метеори. Метеори, як і Афінський Акрополь входять до списку 20 найвизначніших місць світу. Неординарність Метеор полягає в поєднанні феноменального природного ландшафту з творінням людських рук. Грандіозні скелі, що височіють на рівній поверхності у Фессалійській долині досягають висоти 400 метрів, що само по собі є дуже рідкісним явищем в природі. Ці дивні, ніби повислі в повітрі скульптури, отримали назву Метеори (від грецького «метеорос» - ті, що висять в повітрі). Метеори відносяться до найбільш відвідуваних місць паломництва для всіх православних християн і в той час одним з найбільш відвідуваних місць Греції для іноземних туристів.
Перші сподвижники з’явилися на неприступних скелях Метеор в XI ст. Перший скит був заснований тут на початку XII ст., а вже в XIV ст. тут було 20 монастирів. Найбільшого розквіту Метеори досягли в XVI ст., коли по статусу вони були на рівні з Афоном. В подальшому часі більшість монастирів припинили своє існування і зараз лише в шести з них живуть монахи. Це монастирі Преображення Господнього, Варлаама, св. Стефана, Святої Трійці, св. Миколая та монастир Русана.
Переїзд в м. Ігуменіца. Переїзд на паромі на о. Корфу. Поселення в готель. Ночівля. 
Mонастирі Метеори
5 день, 27 серпня 2015 р. Б. о. Корфу. Сніданок. Відвідування храму святителя Спиридона Триміфунтського та Кафедрального собор на честь ікони Божої Матері "Спілеотіса", де знаходяться мощі святої імператриці Феодори.
Вільний час. Збір групи. Переїзд на паромі на материкову частину Греції. Прибуття в Уранополі, поселення в готель, ночівля.

о.Корфу
6 день, 28 серпня 2015 р. Б. Сніданок. Посадка на катер, прогулянка навколо Афону (грецькою «Агіос Орос», тобто Свята Гора). Це єдина в світі республіка монахів. Вона розташована на півострові довжиною 60 км. і шириною 8-12 км. Монастирі – справжні музеї візантійських часів. Це величо.ні фортеці, побудовані прямо на кам’янистих гірських схилах з міцними широкими стінами, для захисту від ворогів. Афон знаходиться у володінні православного монаршого об’єднання. Управління республікою здійснюють представники 20 монастирів, а вищою церковною владою є не афінський патріарх, а константинопольський, як і в візантійську епоху. Монастирі на Афоні живуть ще за візантійськими статутами (Золота булла) імператора Констянтина Монаха (1060 р.).
Доступ на Афон для жінок заборонений, тому ми здійснимо прогулянку на катері вздовж берега Афону і роздивимось монастирі зі сторони моря (опл. додатково 10-15 Євро).
Вільний час, відпочинок на одному з пляжів Уранополі. Виїзд в Болгарію. 

Афон
7 день, 29 серпня 2015 р. Б. Відвідування Рильського монастиря. У монастирі зберігаються дві чудотворні реліквії, що викликають незмінний інтерес у прочан. Це мощі святого самітника Івана Рильського і ікона Богородиці «Одигітрія», яку дуже шанують у Болгарії. Треба сказати, що Рильський монастир є найціннішим пам'ятником архітектури ще й тому, що він був відновлений на добровільні пожертвування під час болгарського Національного Відродження. Чоловічий православний монастир діє і сьогодні.
Прибуття в Софію. Поселення в готель. Софія. Прогулянка в центрі міста під час якої ви побачите залишки стародавнього римського міста, Національний театр і пам'ятник Цареві Визволителеві. Відвідайте храм - пам'ятник "Ол. Невського" і Російську церкву. Вільний час. Повернення в готель. Ночівля.
 Софія
8 день, 30 серпня 2015 р. Б. Сніданок. Виїзд до Румунії. Оглядова екскурсія по Бухаресту. Бухарест розкинув свої володіння в дуже мальовничому місці: навколо праліси і чисті озера. Серед незайманої природи ховаються монастирі православних віруючих і боярські палаци. Архітектура вражає своїми контрастами: строгі, геометрично підкреслені будівлі вигадливо поєднуються з розкішними, пишними та урочистими спорудами у візантійському стилі. Ниточка минулого веде крізь лабіринти історії й давні легенди оживають у Королівському палаці, палаці Парламенту, Констакуділо, старовинних церквах та музеях. Та все ж найбільшу інтригу зберігає монастир Снагів, де знайшов спочинок сам граф Дракула. Вільний час.
Виїзд з Бухаресту. Переїзд до Чернівців.
 Бухарест
9 день, 31 серпня 2015 р. Б. Прибуття в Чернівці орієнтовно о 08:00 год. ранку.

Поїздка відбувається під духовною опікою священослужителів українських церков
Вартість туру €395 + 100 грн.  
(оплата в гривнях за комерційним курсом на день оплати).

У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:       
§  страхування;
§  проїзд автобусом по маршруту туру;
§  проживання в готелях зі сніданками;
§  екскурсії;

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
§  Вхідні квитки в музеї та інші екскурсійні і розважальні об’єкти (за бажанням);
§  прогулянка на катері навколо Афону (за бажанням);
§  проїзд в громадському транспорті;
§  послуги візового центру Греції – 20€;
§  консульский збір - 35€ (крім громадян, що звільнені від оплати – пенсіонери, студенти до 21 року (стаціонар), діти до 18 років); 
§  особисті витрати;


*Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.