Паломництво до святого Афону

Паломництво до святого Афону
 (з 23 по 31 серпня 2015 р. Б.)
Пожертва 330 €+100 грн! 
Тільки для чоловіків! 4 дні в монастирях Афону!
Афон. Сюди мріє потрапити, мабуть, кожен християнин східного обряду. Священича республіка Афон – це єдине місце на Землі, де світська влада і закони не мають сили. Тут живуть по Закону Божому.
Чернівці – Уранополі – Афон – Рильський монастир (Болгарія) – Софія – Чернівці
Афон - свята гора
1 день, 23 серпня 2015 р. Б. Збір групи в Чернівцях на залізничному вокзалі. Виїзд на кордон. Переїзд в Румунію. Поселення в транзитний готель. Ночівля.

Уранополі
2 день, 24 серпня 2015 р. Б. Сніданок. Переїзд в Грецію, м. Уранополі. Поселення в готель. Ночівля.

3 день, 25 серпня 2015 р. Б. Сніданок. Посадка на катер, переїзд на священну гору Афон (тільки для чоловіків)  (грецькою «Агіос Орос», тобто Свята Гора). Це єдина в світі республіка монахів. Вона розташована на півострові довжиною 60 км. і шириною 8-12 км. Монастирі – справжні музеї візантійських часів. Це величні фортеці, побудовані прямо на кам’янистих гірських схилах з міцними широкими стінами, для захисту від ворогів. Афон знаходиться у володінні православного монаршого об’єднання. Управління республікою здійснюють представники 20 монастирів, а вищою церковною владою є не афінський патріарх, а константинопольський, як і в візантійську епоху. Монастирі на Афоні живуть ще за візантійськими статутами (Золота булла) імператора Констянтина Монаха (1060 р.). Ночівля в одному з Монастирів Афону.

4 день, 26 серпня 2015 р. Б. Перебування на Афоні під духовною опікою священика та місцевого провідника. Молитва, трапеза та ночівля в одному з монастирів священичої республіки Афон.
Гора Афон
5 день, 27 серпня 2015 р. Б. Перебування на Афоні під духовною опікою священика та місцевого провідника. Молитва, трапеза та ночівля в одному з монастирів священичої республіки Афон.

6 день, 28 серпня 2015 р. Б. Перебування на Афоні під духовною опікою священика та місцевого провідника. Молитва, трапеза в одному з монастирів священичої республіки Афон. Переїзд на паромі на материкову частину Греції. Переїзд в Болгарію. 
Афон
7 день, 29 серпня 2015 р. Б. Відвідування Рильського монастиря. У монастирі зберігаються дві чудотворні реліквії, що викликають незмінний інтерес у прочан. Це мощі святого самітника Івана Рильського і ікона Богородиці «Одигітрія», яку дуже шанують у Болгарії. Треба сказати, що Рильський монастир є найціннішим пам'ятником архітектури ще й тому, що він був відновлений на добровільні пожертвування під час болгарського Національного Відродження. Чоловічий православний монастир діє і сьогодні.
Прибуття в Софію. Поселення в готель. Софія. Прогулянка в центрі міста під час якої ви побачите залишки стародавнього римського міста, Національний театр і пам'ятник Цареві Визволителеві. Відвідайте храм - пам'ятник "Ол. Невського" і Російську церкву. Вільний час. Повернення в готель. Ночівля.
 Софія
8 день, 30 серпня 2015 р. Б. Сніданок. Виїзд до Румунії. Оглядова екскурсія по Бухаресту. Бухарест розкинув свої володіння в дуже мальовничому місці: навколо праліси і чисті озера. Серед незайманої природи ховаються монастирі православних віруючих і боярські палаци. Архітектура вражає своїми контрастами: строгі, геометрично підкреслені будівлі вигадливо поєднуються з розкішними, пишними та урочистими спорудами у візантійському стилі. Ниточка минулого веде крізь лабіринти історії й давні легенди оживають у Королівському палаці, палаці Парламенту, Констакуділо, старовинних церквах та музеях. Та все ж найбільшу інтригу зберігає монастир Снагів, де знайшов спочинок сам граф Дракула. Вільний час.
Виїзд з Бухаресту. Переїзд до Чернівців.
 Бухарест
9 день, 31 серпня 2015 р. Б. Прибуття в Чернівці орієнтовно о 08:00 год. ранку.

Поїздка відбувається під духовною опікою священослужителів українських церков
Вартість туру €330 + 100 грн.  
(оплата в гривнях за комерційним курсом на день оплати).

У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:       
§  страхування;
§  проїзд автобусом по маршруту туру;
§  проживання в готелях зі сніданками;
§  екскурсії;

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
§  Дозвіл на перебування на Афоні (вартість уточнюється); 
§  переїзд на кораблику на Афон – 6€;
§  проїзд в громадському транспорті;
§  послуги візового центру Греції – 20€;
§  консульский збір - 35€ (крім громадян, що звільнені від оплати – пенсіонери, студенти до 21 року (стаціонар), діти до 18 років); 
§  особисті витрати;


*Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.