Стрітення - паломництво на Святу Землю

Ізраїль. Свята Земля на свято Стрітення
 (з 12 по 19 лютого 2015 р. Б. )
Вартість туру 835$+100 грн.
1 день. 12/02/15 (четвер)
Збір групи в аеропорту «Бориспіль». Приліт в міжнародний аеропорт ім. Бен  Гуріона о 14:30. Виїзд у Вифлеєм. Розміщення в готелі. Вечеря.  Нічліг.

2 день. 13/02/15 (п'ятниця)
7:00 -Літургія в Храмі Різдва. Вифлеєм - «Місто Царя», «Дім Хліба».
Храм Різдва Христового - місце Святого вертепу - Великого явища Богонемовляти.
Детальна екскурсія по комплексу Храму.
Сніданок в готелі.
Долина Хреста. Грецький монастир Святого Хреста на місці зростання триєдиного древа, з якого був зроблений Хрест Господній.
Ейн Карем - місце проживання праведних Захарії і Єлисавети, - батьків Іоанна Предтечі. Місце Його народження і тримісячного перебування Богородиці в домі Захарії та Єлисавети.
Горненский православний жіночий монастир.
Повернення в готель. Вечеря і ночівля.
Ізраїль
3 день. 14/02/15 (субота)
Гетсиманія. Гробниця Пресвятої Богородиці. Російський монастир св. рівноапостольної Марії Магдалини, поклоніння мощам великої княгині Єлизавети Федорівни та черниці Варвари.
Сніданок в коробочках. 
Гетсиманський сад. Церква Всіх націй - сучасна церква, побудована на місці стародавнього візантійського храму в пам'ять моління про Чашу Господа перед арештом і хресними стражданнями.
Левові ворота. Церква Різдва Пресвятої Богородиці. На цьому місці за переказами стояло житло праведних Іоакима і Анни - батьків Святої Діви Марії.
Хресна дорога. Віа Долороса (Дорога Скорботи) - шлях, по якому йшов Спаситель до Голгофи - місця Своєї Хресної смерті. За православною традицією, Хресна дорога починається від Преторії, де за часів Ісуса Христа перебувала в'язниця, в якій утримували злочинців перед судом римського прокуратора Понтія Пілата.
Поріг судних врат.
Закінчується Хресна дорога Спасителя на Голгофі в Храмі Воскресіння Господнього.
17:00 - Всеношна в Троїцькому соборі РДМ.
Повернення в готель. Вечеря.
23:00 - Літургія в Храмі Гробу Господнього. 
Повернення в готель. Ночівля. 
Храм Гробу Господнього
4 день. 15/02/15 (неділя) СТРІТЕННЯ
Сніданок. 
Монастир Богородиці Сайданагія. Один з найдавніших монастирів Старого міста, де Стрітення є престольним святом, де знаходиться чудотворна ікона Божої Матері Сайданагія VIII століття. Вид з оглядового майданчика на Храмову гору.
"А був в Єрусалимі чоловік на ім'я Симеон; чоловік той, праведний та побожний, очікував утіхи Ізраїля, і Дух Святий був на ньому. Йому було відкрито Святим Духом, що не бачитиме смерти перш, ніж побачить Христа Господа. Він прийшов Духом у храм. І як батьки вносили дитя-Ісуса, щоб учинити над ним за законним звичаєм, він узяв його на руки, благословив Бога й мовив: “Нині, Владико, можеш відпустити слугу твого за твоїм словом у мирі, бо мої очі бачили твоє спасіння, що ти приготував перед усіма народами; світло на просвіту поганам, і славу твого люду - Ізраїля.” (Лк. 2, 29 - 32). Пресвятій Діві праведний Симеон сказав: “Ось цей поставлений для падіння й підняття багатьох в Ізраїлі; він буде знаком протиріччя, та й тобі самій меч прошиє душу, щоб відкрились думки багатьох сердець.” (Лк. 2, 35).
Назарет
Церква Св. Марка. Можливо, найдавніша церква Єрусалиму (імовірно I ст.). Побудована на місці будинку Євангеліста Марка, де відбулася Таємна Вечеря і Сходження Святого Духа.
Гора Сіон. «Підіть навколо Сіону і обійдіть Його... Зверніть серце Ваше до укріплень Його ... щоб переказати прийдешньому роду. Бо Цей Бог то наш Бог на вічні віки. Він буде провадити нас аж до смерті»(Іс.47: 13-15).
«Бо вибрав Сіона Господь, уподобав в оселю Собі ... це спокій Мій, на віки тут вселюсь, бо його уподобав.»(Іс.103).
Храм Успіння Пресвятої Богородиці (католицький), побудований на місці будинку Іоанна Богослова, де після розп'яття Господа жила Богородиця до Свого Успіння.
Повернення в готель. Вечеря і ночівля.

5 день. 16/02/15 (понеділок)
Сніданок.
Свята гора Єлеон, де Господь розмовляв з Своїми учнями, дивлячись на Єрусалим і оплакав його, де Він з'явився учням після Воскресіння Свого. Святе місце Вознесіння Господнього. Православний Свято-Вознесенський монастир. «Стопочка» - місце Вознесіння Господа.
Віфанія. 
- Подвір'я монастиря Марії Магдалини
- школа для дівчаток-сиріт
Іудейська пустеля.
- Монастир Св. прп Георгія Хозевіта.
Єрихон.
- гора Спокус. Монастир Каранталь.
Монастир св. прп. Герасима Йорданського.
Місце Хрещення на ріці Йордан (західний берег.)
Повернення в готель. Вечеря і ночівля.
Гора Тавор
6 день. 17/02/15 (вівторок)
Сніданок. Звільнення готелю.
Гора Фавор - місце Преображення Господа Ісуса Христа перед Своїми учнями та явища Своєї Божественної Слави.
- Православний монастир Преображення Господнього.
Назарет - Його Вітчизна, колиска для «Слова, яке стало тілом»
- церква Архангела Гавриїла при джерелі Діви Марії.
- церква Благовіщення (католицька).
Кана Галилейська (католицька).
Переїзд в Тверію. Поселення в готелі. Вечеря. Ночівля.
Тверія
7 день. 18/02/15 (середа)
Сніданок в готелі.
Магдала. (можлива літургія)
Гора Блаженств.
Галілейське море. На його берегах Господь обрав своїх учнів з числа рибалок, закликав їх до апостольського служіння.
Тут же Він проповідував, створив безліч чудес і з'явився апостолам після Свого Воскресіння.
Капернаум. Жодне місто, - ні Вифлеєм, ні Назарет, ні навіть Єрусалим, - не отримав такого почесного звання, як Капернаум: "Його місто", - назвали його євангелісти. Монастир Дванадцяти Апостолів.
Табха - 1 Місце розмноження хліба (католицьке).
Табха - 2 "Стіл Христа" - Монастир Св. Петра (католицький) - місце явлення Христа учням Його після Воскресіння. Місце багатого улову риби. Прощення апостола Петра Господом і благословення: "... паси овець моїх ..." (Ів., 21).
ПРОПОЗИЦІЯ: Скуштування риби Св. Апостола Петра і прогулянка на кораблику по Галелейскому морю.
Повернення в готель. Вечеря і ночівля.
Галилейське море
8 день. 19/02/15 (четвер)
Звільнення готелю.
Яффо. Старе місто Яффо (Давня Іопія) - вважається, що саме тут Ной побудував Ковчег і звідси відправився в шлях пророк Йона. Тут було явління Апостолу Петру (молитва у домі Симона Шкіряника). Тут була відроджена праведна Тавіфа.
- Російський Монастир св. Ап. Петра і праведної Тавіфи, де знаходиться гробниця праведної Тавіфи.
Ліда.
- храм вмч. Георгія Побідоносця.

15:15 Переїзд в а/п Бен-Гуріон.
15:45 Початок реєстрації
18:45 Виліт

Вартість туру 835$+100 грн.
У вартість входить: Страхування, авіапереліт в обидві сторони, проживання в готелі 3*, 4* 7 ночей (сніданок, вечеря - шведський стіл), трансфер автобусом на весь час перебування, гід, супровід керівника групи.

Додатково оплачуються: вхідні квитки, чайові водієві і гідові по $ 2 в день, підйом на г. Фавор та ін. (разом до $ 50 за весь тур), дорога до Києва і назад, особисті витрати;



*Організатори не несуть відповідальності за роботу митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.