Італійська сієста + свято Петра і Павла у Ватикані

Італійська сієста та Свято Петра і Павла в Ватикані
(з 25 червня по 03 липня 2015 р. Б.)
Тернопіль – Львів – Мукачево – Марія Повч – Мішкольце-Топольце – Будапешт – Венеція – Рим (Ватикан) – озеро Хевіз – Будапешт – Егер – Львів  Тернопіль 
Неповторна краса вечірньої Венеції, помпезність та велич Риму, святість Ватикану, теплі хвилі Тірренського моря змусять вас запам’ятати час, проведений в Італії на все життя. Святкування свята Петра і Павла в Ватикані. Також в програмі туру відвідування містечка Марія Повч в Угорщині – місця паломництва усіх угорських християн.
Вартість туру:  285 € + 150 грн.
Чарівна Венеція
ПРОГРАМА ТУРУ:
1 день – 25.06.2015р.   –     Мукачево.
Збір групи у Львові на залізничному вокзалі. Переїзд через Карпати в Мукачево. Заїдемо в гості  в мукачівський замок Паланок, колишнє родове помістя трансильванських князів Ракоци. Зайвий раз переконаємось, що в Україні є унікальні місця, які варто відвідувати. Вільний час для огляду історичного музею та картинної галереї, які знаходяться в замку. Хто матиме бажання, може скуштувати надзвичайно смачну каву в ресторані замку, або відвідати дегустацію вина в винному погребі.
Поселення в готель на Закарпатті, ночівля.
Замок Паланок в Мукачево на Закарпатті
2 день – 26.06.2015р.   –     Марія Повч.   Мішкольце-Топольце.   Будапешт.
Сніданок.     Ранній виїзд на кордон. Прибуття у відпустове Марійське місце в Угорщині – Марія Повч. Розповідь братів-монахів про це Благословенне Богом місце. Молитва біля чудотворної ікони. Вільний час для молитви.

Переїзд в угорське містечко Мішкольце-Топольце. Йдемо до унікальних не тільки в Угорщині, але і в Європі печерних купалень (вхідний квиток 2100F ≈ 8,5€). Світлові ефекти, підземна річка, «ванна з перлин», кімната жахів, печерний водоспад і унікальний склад термальної води чудово знімуть втому та подарують вам гарний настрій на початку поїздки.

Переїзд в Будапешт. Прибуваємо відразу на набережну Дунаю. Нас чекає гарна і романтична прогулянка на кораблику по Дунаю з келихом шампанського та під звуки "Голубого Дунаю" Штрауса. Як тільки починає темніти, в Будапешті вмикається надзвичайна ілюмінація. Старовинні пам’ятки ніби отримують друге життя – в світлі вечірніх вогнів Будапешт виглядає неперевершено. А цікаві історії від нашого гіда п. Людмили, залишать у вашому серці неповторні враження (вартість 15 €).
Поселення в готель, ночівля.
Вигляд на Угорський Парламент з Дунаю
3 день – 27.06.2015 р. – Венеція.
Сніданок. Ранній виїзд з готелю, переїзд в Венецію.
Венеція – це прекрасна казка, яка застигла в камені. Багато століть поети і художники прославляли це місто і прикрашали його своїми творами. Тут прекрасно поєднуються розкішні палаци і скромні вузенькі вулички, мовчазні канали та гомінкі ринки. Затишні кафе запрошують нас на ароматну каву, а на площі Сан Марко музичні оркестри грають для нас романтичну музику. Ми зможемо відчути життя вечірнього міста, поміряти карнавальну маску, помилуватися Гранд Каналом у світлі вечірніх вогнів... І, головне, зануритись в цю неповторну атмосферу найнезвичайнішого міста в Італії.
Збір групи. Переїзд до Риму.
Гранд-канал в Венеції
Феєрверки в Венеції
4 день – 28.06.2015 р. – відпочинок на морі.
Прибуття в передмістя Риму на узбережжя Тірренського моря.
Поселення в готель, відпочинок на морі.
Італійське узбережжя
5 день – 29.06.2015 р. – Рим (свято Петра і Павла).
Сніданок. Рим. Свято Петра І Павла за Латинським календарем. Ми станемо свідками грандіозного святкування дня покровителів Риму, візьмемо участь в Літургії на площі св. Петра в Ватикані, яку очолить Папа Римський Франциск, відвідаємо різноманітні святкові заходи, які кожного року відбуваються в Римі лише в цей день. А ввечері ми подивимось неймовірний святковий феєрверк біля Замку Ангела, присвячений покровителям Риму.

Також в цей день на нас чекає екскурсія «Вічним містом». Знайомство з Римом ми розпочнемо з його античної частини, грандіозних пам’яток розквіту Римської імперії: амфітеатру Колізею, Римського Форуму, Імператорських форумів, Капітолію… Відвідаємо символ Риму – фонтан Треві, прогуляємось площами Ротонда та Навона. Завершуємо екскурсію ми біля собору св. Петра в Ватикані.
Повернення в готель.
Фонтан Треві в Римі
Рим. Замок Ангела
6 день – 30.06.2015 р.– Рим (Ватикан), відпочинок на морі.
Сніданок. Ватикан – резиденція Папи Римського. Ми відвідаємо літургію в соборі св. Петра – головному католицькому храмі світу. Після служби ви матимете можливість відвідати підземелля Ватикану, де знаходяться поховання Апостола Петра та Римських Пап, або ж піднятися на купол собору св. Петра, з якого добре видно весь Ватикан і Рим.

Вільний час. Рекомендуємо скуштувати справжню італійську піцу чи спагеті в одному із затишних римських кафе, або ж самостійно прогулятись вуличками «Вічного міста», відчути подих його тисячолітніх вулиць, які ще пам’ятають сандалі імператорів, легіонерів, гладіаторів…    По обіді ми матимемо можливість відвідати святині Риму: церкву св. Альфонса, в якій зберігається ікона Матері Божої Неустанної Помочі, та базиліку Санта Марія Маджоре, де зберігаються ясла Ісуса та чудотворна ікона Матері Божої, яку ще називають "Спасіння народу римського". Великою святинею, до якої ми матимемо змогу приклонитися, є Святі сходи. Сходи зверху покриті дерев'яними східцями, але в них зроблено скляні отвори, через які можна побачити сліди крові Спасителя. По святих сходах люди підіймаються лише на колінах, читаючи молитви на кожній зі сходинок. Святі сходи знаходяться в каплиці Сан Лоренцо в Римі. Також радимо відвідати славнозвісні Ватиканські музеї та Сикстинську Капеллу, щоби побачити неймовірні фрески Мікеланджело і безцінні твори мистецтва, які зберігаються в Ватикані (вхідний квиток та екскурсія опл. додатково – 28 €).

Збір групи. Переїзд в Угорщину.
Ватикан. Вигляд з Собору Святого Петра
7 день – 01.07.2015 р. – Хевіз.
Прибуття в м. Хевіз в Угорщині. Невелике угорське містечко Хевіз відоме у всьому світі як місто-купальня. І взимку, і літом їдуть сюди туристи з багатьох країн світу. Їдуть, щоб зануритися у води найбільшого в світі термального водоймища - озера Хевіз, відомого своїми лікувальними властивостями ще з середини XVII сторіччя.

Озеро Хевіз унікальне і по своїх розмірах і по хімічному складу води. У Європі – єдине, а на планеті – друге. Площа озера 4,7 га. Джерела, що живлять озеро, знаходяться в підозерній печері діаметром 18 м. Звідси б'ють два термальні ключі з температурою води +42°С і +38°С, і один - мінеральний, з температурою води +17°С, тут же вони перемішуються. Озеро має форму воронки, глибина якої досягає 2 м. У літні місяці температура води складає +33 +34°С, а в найхолодніші зимові місяці не опускається нижче +26°С. Вода в озері повністю оновлюється за 28 годин. Гаряча вода, що поступає з джерела, розбиваючись на поверхні на радіальні струмені, поволі обертається за годинниковою стрілкою. Через таку постійну циркуляцію, в усіх точках озера температура води однакова. Незвичайними лікувальними властивостями володіє мул, що залягає багатометровим шаром на дні термального озера.

Переїзд до Будапешту, поселення в готель, ночівля.
Озеро Хевіз
8 день – 02.07.2015 р. – Будапешт. Егер.
Сніданок. Будапешт. Оглядова екскурсія. Ми побачимо легендарні пам’ятники історії Буди і Пешту – Площу Героїв і славетний пам’ятник Тисячоліттю, архітектурний ансамбль Хуняді, Парламент, Базиліку св. Іштвана, набережну Дунаю, церкву Матяша (місце вінчання і усипальниця багатьох угорських королів), Рибальський бастіон, Королівський палац, з якого відкривається неймовірно красива панорама Будапешту і Дунаю. І, звичайно ж, зайдемо на хвилинку в Музей марципанів. Цей смаколик неодмінно треба спробувати.     Трохи відпочинку. Пропонуємо відвідати купальні Сечені – один із найбільших у Європі бальнеологічних комплексів і однієї із перших лікувальних купалень в Пешті. Тут знаходяться п`ять басейнів площею 910 м квадратних з температурою води - 28 і 26 градусів тепла, басейн з сюрпризами, сидячий басейн, сауни з басейнами, 11 купалень з термальною водою, автомат льодяних коктейлів, термальний лікувальний басейн і багато іншого. Ваші враження будуть незабутні.

Збір групи. Переїзд в одне з найбільш красивих міст Угорщини – місто угорського барокко Егер. Місто патріотизму, яке так було названо після історичного подвигу його захисника коменданта Егерської фортеці Іштвана Добо, місто купалень та вина. Тут, в Долині Красунь, на нас чекає справжній угорський гуляш та дегустація знаменитих егерських вин (вартість 15 €). Можна також придбати вино для подарунків близьким та друзям.  
Термальні купальні Сечені в Будапешті
9 день – 03.07.2015 р. – Тернопіль.
Прибуття до Тернополя в обід.

Поїздка відбувається під духовною опікою священика УГКЦ
Вартість туру:  285 € + 150 грн.

У вартість включено: проїзд автобусом по маршруту, вказаному в програмі, проживання в готелях зі сніданками, екскурсії, вказані в програмі, страхування.

Додатково оплачується: консульський збір за шенгенську візу у розмірі 35 € (студенти, пенсіонери та власники діючих шенгенських мультивіз не оплачують консульський збір); туристичний збір за в’їзд в Венецію 10 €; вхідні квитки в монастирі та екскурсійні об’єкти; проїзд в громадському транспорті; особисті витрати.

*Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.