Різдвяна сієста

Італійська сієста взимку!
(21 – 27 грудня  2015р.)
Вартість туру: 290€ + 200 грн.
Тернопіль – Львів – Мукачево – Марія Повч – Егерсалок – Егер – Будапешт – Венеція – Рим (Ватикан) – озеро Хевіз – Будапешт – Львів – Тернопіль
Нас чекає неповторна краса Вечірньої Венеції, помпезність та велич Риму,  Католицьке Різдво у Ватикані... А також в програмі туру відвідування містечка Марія Повч в Угорщині – місця паломництва усіх угорських християн, новорічного Будапешту, міста Егер з відомими на весь світ винними погребами та можливість зануритися у води найбільшого в світі термального водоймища - озера Хевіз.
  Різдво в Римі  
  Вечірній Ватикан з висоти пташиного польоту  

ПРОГРАМА ТУРУ:
1 день, 21 грудня 2015 р. Б., (понеділок).
Виїзд з Тернополя (від Катедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиціі), зі Львова (від залізничного вокзалу), зі Стрия (заправка ОККО біля кільця), з Мукачева (заправка ОККО на вул. Об'їзній). Проходження україно-угорського кордону. Переїзд через Карпати в Мукачево.

Заїдемо в гості  в мукачівський замок Паланок, колишнє родове помістя трансильванських князів Ракоци. Зайвий раз переконаємось, що в Україні є унікальні місця, які варто відвідувати. Вільний час для огляду історичного музею та картинної галереї, які знаходяться в замку. Хто матиме бажання, може скуштувати надзвичайно смачну каву в ресторані замку, або відвідати дегустацію вина в винному погребі.

Поселення в готель на Закарпатті, ночівля.
  Замок Паланок  

  Мукачево. Ратуша  
2 день, 22 грудня 2015 р. Б., (вівторок).
Сніданок. Ранній виїзд на кордон. Прибуття у відпустове Марійське місце в Угорщині – Марія Повч. Розповідь братів-монахів про це Благословенне Богом місце. Молитва біля чудотворної ікони. Вільний час для молитви.

Дорогою ми заїдемо в село Егерсалок, яке розташоване біля підніжжя гір Матра та Бюкк, в долині річки Лацко.
Головною визначною пам’яткою Егерсалока є джерело термальних вод, які вириваються на поверхню з глибини 400 метрів і температурою 68 градусів. Вода, що стікає по схилу гори, поступово створила вапняні відкладення (соляний пагорб) площею 400 кв. метрів. Сьогодні вапняний пагорб став уже таким визначальним елементом місцевого пейзажу, який не має аналогів у Європі (в усьому світі тільки тут і в Паммукалі, що знаходиться в азійській частині Туреччини, є такі природні утворення). До Ваших послуг купальні та водні атракціони (вхідний квиток 9 €).

Переїзд в одне з найбільш красивих міст Угорщини – місто угорського барокко Егер. Місто патріотизму, яке так було названо після історичного подвигу його захисника коменданта Егерської фортеці Іштвана Добо, місто купалень та вина. Тут, в Долині Красунь, на нас чекає справжній угорський гуляш та дегустація знаменитих егерських вин (вартість 15 €). Можна також придбати вино для подарунків близьким та друзям.

Переїзд в Будапешт. Прибуваємо відразу на набережну Дунаю.
Нас чекає гарна і романтична прогулянка на кораблику по Дунаю з келихом шампанського та під звуки "Голубого Дунаю" Штрауса. Як тільки починає темніти, в Будапешті вмикається надзвичайна ілюмінація. Старовинні пам’ятки ніби отримують друге життя – в світлі вечірніх вогнів Будапешт виглядає неперевершено. А цікаві історії від нашого гіда п. Людмили, залишать у вашому серці неповторні враження (вартість 15 €).

Пізнє поселення в готель, ночівля.
  Будапешт. Парламент  
  Термальні купальні в містечку Егерсалок 
3 день, 23 грудня 2015 р. Б., (середа).
Сніданок. Ранній виїзд з готелю, переїзд в Венецію.

Венеція – це прекрасна казка, яка застигла в камені. Багато століть поети і художники прославляли це місто і прикрашали його своїми творами. Тут прекрасно поєднуються розкішні палаци і скромні вузенькі вулички, мовчазні канали та гомінкі ринки. Затишні кафе запрошують нас на ароматну каву, а на площі Сан Марко музичні оркестри грають для нас романтичну музику. Ми зможемо відчути життя вечірнього міста, поміряти карнавальну маску, помилуватися Гранд Каналом у світлі вечірніх вогнів... І, головне, зануритись в цю неповторну атмосферу найнезвичайнішого міста в Італії.

Збір групи. Переїзд до Риму.
  Венеція. Міст Ріалто 

4 день, 24 грудня 2015 р. Б., (четвер).
Пересування по Риму тільки громадським транспортом.

Рим. На нас чекає екскурсія «Вічним містом». Знайомство з Римом ми розпочнемо з його античної частини, грандіозних пам’яток розквіту Римської імперії: амфітеатру Колізею, Римського Форуму, Імператорських форумів, Капітолію… Відвідаємо символ Риму – фонтан Треві, прогуляємось площами Ротонда та Навона. Завершуємо екскурсію ми біля собору св. Петра в Ватикані.
Вільний час. Радимо відвідати славнозвісні Ватиканські музеї та Сикстинську Капеллу, щоби побачити неймовірні фрески Мікеланджело і безцінні твори мистецтва, які зберігаються в Ватикані (вхідний квиток та екскурсія опл. додатково – 28 €).
Ви зможете скуштувати справжню італійську піцу чи спагеті в одному із затишних римських кафе, або ж самостійно прогулятись вуличками «Вічного міста», відчути подих його тисячолітніх вулиць, які ще пам’ятають сандалі імператорів, легіонерів, гладіаторів…

Поселення в готель, вільний час, відпочинок.

Хто має бажання, може відвідати святкову різдвяну Літургію в соборі св. Петра,
яку очолить голова Католицької церкви Папа Римський Франциск.
  Рим, Фонтан ді Треві  
  Античний Рим  
5 день, 25 грудня 2015 р. Б., (п'ятниця).

  Різдво Христове!  
Сніданок.

Ватикан – резиденція Папи Римського. Ми відвідаємо літургію в соборі св. Петра – головному католицькому храмі світу, станемо свідками різдвяного привітання Папи Римського на пл. св. Петра різними мовами світу, в тому числі й українською. Після служби ви матимете можливість відвідати підземелля Ватикану, де знаходяться поховання Апостола Петра та Римських Пап, або ж піднятися на купол собору св. Петра, з якого добре видно весь Ватикан і Рим.
По обіді ми матимемо можливість відвідати святині Риму: церкву св. Альфонса, в якій зберігається ікона Матері Божої Неустанної Помочі, та базиліку Санта Марія Маджоре, де зберігаються ясла Ісуса та чудотворна ікона Матері Божої, яку ще називають "Спасіння народу римського". Великою святинею, до якої ми матимемо змогу приклонитися, є Святі сходи. Їх привезла цариця Олена з Єрусалиму. Це сходи преторії - палацу Понтія Пілата. По них, як сказано в Євангелії, Господь ішов чотири рази. Скривавленого і покатованого Спасителя після смертного вироку звели вниз і повели на Голгофу. Цих 28 східців торкалися стопи Господа, на них капала його кров. Сходи зверху покриті дерев'яними східцями, але в них зроблено скляні отвори, через які можна побачити сліди крові Спасителя. По святих сходах люди підіймаються лише на колінах, читаючи молитви на кожній зі сходинок. Святі сходи знаходяться в каплиці Сан Лоренцо в Римі.

Збір групи. Переїзд в Угорщину.
  Папа Франциск на площі Святого Петра в Римі  
  Музей Ватикану  
6 день, 26 грудня 2015 р. Б., (субота).
Прибуття в міста Хевіз в Угорщині.

Невелике угорське містечко Хевіз відоме у всьому світі як місто-купальня. І взимку, і літом їдуть сюди туристи з багатьох країн світу. Їдуть, щоб зануритися у води найбільшого в світі термального водоймища - озера Хевіз, відомого своїми лікувальними властивостями ще з середини XVII сторіччя.
Озеро Хевіз унікальне і по своїх розмірах і по хімічному складу води. У Європі – єдине, а на планеті – друге. Площа озера 4,7 га. Джерела, що живлять озеро, знаходяться в підозерній печері діаметром 18 м. Звідси б'ють два термальні ключі з температурою води +42°С і +38°С, і один - мінеральний, з температурою води +17°С, тут же вони перемішуються. Озеро має форму воронки, глибина якої досягає 2 м. У літні місяці температура води складає +33 +34°С, а в найхолодніші зимові місяці не опускається нижче +26°С. Вода в озері повністю оновлюється за 28 годин. Гаряча вода, що поступає з джерела, розбиваючись на поверхні на радіальні струмені, поволі обертається за годинниковою стрілкою. Через таку постійну циркуляцію, в усіх точках озера температура води однакова. Незвичайними лікувальними властивостями володіє мул, що залягає багатометровим шаром на дні термального озера.

Переїзд до Будапешту, поселення в готель, ночівля.
  Озеро Хевіз  

7 день, 27 грудня 2015 р. Б., (неділя).
Сніданок.

БудапештОглядова екскурсія. Ми побачимо легендарні пам’ятники історії Буди і Пешту – Площу Героїв і славетний пам’ятник Тисячоліттю, архітектурний ансамбль Хуняді, Парламент, Базиліку св. Іштвана, набережну Дунаю, церкву Матяша (місце вінчання і усипальниця багатьох угорських королів), Рибальський бастіон, Королівський палац, з якого відкривається неймовірно красива панорама Будапешту і Дунаю. І, звичайно ж, зайдемо на хвилинку в Музей марципанів. Цей смаколик неодмінно треба спробувати.    
Трохи відпочинку. Пропонуємо відвідати купальні Сечені – один із найбільших у Європі бальнеологічних комплексів і однієї із перших лікувальних купалень в Пешті. Тут знаходяться п`ять басейнів площею 910 м квадратних з температурою води - 28 і 26 градусів тепла, басейн з сюрпризами, сидячий басейн, сауни з басейнами, 11 купалень з термальною водою, автомат льодяних коктейлів, термальний лікувальний басейн і багато іншого. Ваші враження будуть незабутні.
Збір групи. Переїзд на Україну.

Прибуття додому пізно ввечері.
  Термальні купальні Сечені в Будапешті  

Поїздка відбувається під духовною опікою священика УГКЦ.
Вартість туру   € 290 + 200 грн.

У вартість входить:
  • оформлення документів для візи;
  • проїзд комфортабельним автобусом по маршруту;
  • медичне страхування;
  • проживання в готелях 3* зі сніданками;
  • екскурсії згідно програми.

Додатково оплачується:
  • вхідні квитки в музеї та інші екскурсійні об’єкти;
  • проїзд в громадському транспорті;
  • факультативи;
  • особисті витрати;
  • консульський збір – 35 €  ​(крім громадян, що звільнені від оплати – пенсіонери, студенти до 21 року (стаціонар), діти до 18 років);
  • послуги візового центру ;
  • доїзд для здачі біометричних даних.

УВАГА! КОНСУЛЬСЬКИЙ ЗБІР ТА ПОСЛУГИ ВІЗОВОГО ЦЕНТРУ ПРИ ВІДМОВІ КОНСУЛЬСТВА У ВИДАЧІ ВІЗИ НЕ ПОВЕРТАЮТЬСЯ!!!

* Організатори не несуть відповідальності за роботу митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності!!!

* Фірма залишає за собою право змінювати програму туру без зменшення загального обсягу послуг. Автобусне обслуговування у вільний час непередбачено. Мінімальна кількість туристів для здійснення факультативної програми – 20 осіб.

* Вартість факультативних програм складається з вартості вхідних квитків та/або транспортного обслуговування та/або послуг гіда та/або резервації. Завдаток не повертається у період менше місяця до дати виїзду!