Святині Грузії

Паломництво до Святинь Грузії
у часі Апостольської подорожі Папи Франциска
(з 27 вересня по 4 жовтня 2016 р. Б. )
Вартість 495
Програма туру:
1 день, 27 вересня 2016 р. Б. Мцхета
Зустріч групи в аеропорту. Реєстрація на рейс. Виліт в Тбілісі. Приліт в Тбілісі. Проходження паспортного і митного контролю. Зустріч з гідом.
Мцхета – найдавніша столиця Грузії та її релігійний центр. Монастир Самтавро (на місці якого знаходився кущ ожини., під яким жила і проповідувала християнство свята Ніно).
Вільний час для обіду.
Мцхета
Собор Светіцховелі - побудований на місці першого християнського храму в Грузії. Светіцховелі", в перекладі з грузинського означає «Животворящий стовп».
Монастир Джварі – монастир і храм VII ст. Розташований на вершині гори, де згідно з історичними джерелами, сподвигла хрест свята рівноапостольна Ніна. Джварі – один з шедеврів архітектури по унікальності архітектурних форм і перша в Грузії пам’ятка Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Поселення в готель. Вечеря. Ночівля.
Можливе самостійне відвідування сірчаних лазень.

2 день,   28 вересня 2016 р. Б.   Тбілісі  
Сніданок в готелі.
Тбілісі
Оглядова екскурсія по Тбілісі: монастир Андрія Первозванного, що був побудований в часи цариці Тамари. Храм Іоанна Богослова. Храм Олександра Невського. Відвідування монастиря Святої Трійці – найвищого храму в країні та символу сучасної Грузії. Відвідування Музею мистецтв Грузії, де зберігаються святі реліквії Грузії-Хахульська, Цилканська, Ацкурська ікони Богоматері, Анчийський нерукотвірний образ Ісуса Христа.

Вільний час на обід.

Відвідування Метехі історичного району Тбілісі та храму Успіння Богородиці. Церква Анчісхаті (VI ст) – одна з найдревніших збережених храмів у столиці. Собор Сіоні (ХІІ ст.), що раніше був Кафедральним собором Грузії.

Повернення в готель. Вечеря. Ночівля.
3 день,   29 вересня 2016 р. Б.   Кахетія 
Сніданок в готелі.
Монастир Давид-Гареджі. Комплекс грузинських печерних монастирів VI ст. Монастир Бодбе був заснований на місці захоронення святої Ніно і є одним з перших християнських культових будівель на території Грузії. Огляд головної святині – Лаври Святого Давида та церкви Преображення Господнього, в якій знаходиться усипальня самого Давида Гареджейського.
Відвідування сироварні з дегустацією сирів. Повернення в готель. Вечеря. Ночівля.
Монастир Давид-Гареджі
4 день, 30 вересня 2016 р. Б.   Алазанська долина    
Сніданок в готелі.
Огляд міста Сіганахи. Місто було засноване в XVII ст. при царі Іракліїї ІІ. Храм Святого Стефана. Монастир Бодбе - жіночий монастир, де знаходяться мощі Святої Ніно та чудодійне джерело.
Дегустація грузинських вин.
Огляд Фортець Некреси і Гремі. Некреси - найстаріший храм Грузії IV ст. Огляд царської фортеці Гремі (XVI ст.). Комплекс оточений стіною з вежами і амбразурами. На території знаходиться церква архангелів Михаїла та Гавриїла. 
Монастир Алаверді – чоловічий діючий монастир, в центрі знаходиться кафедральний собор 11 ст (собор Святого Георгія), висота якого досягає 50 метрів. Ікалто (VI - XII ст.) – монастирський комплекс, один з найдавніших в Грузії, храм Святої Трійці, храм Святого Духа (VI ст.), храм Успіння Богородиці (XII-XIII ст.). Академія Ікалто знаменита тим, що тут, за переказами, навчався видатний грузинський поет XII століття - Шота Руставелі.
Сіганахи
Повернення в готель. Вечеря. Ночівля.
5 день,   01 жовтня 2016 р. Б.    Тбілісі 
Сніданок в готелі.
Свята Меса на стадіоні ім. Міхеїла Месхі, яку очолить Папа Римський. Вільний час у місті.
Повернення в готель. Вечеря. Ночівля.

6 день,   02 жовтня  2016 р. Б. Західна Грузія
Сніданок в готелі.
Упліцхіке-фортеця Бога, місто, що висічене в скелях та внесене у список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
Вільний час на обід.
Факультативно – відвідування Боржомі, джерела знаменитої мінеральної води. Повернення в готель. Вечеря. Ночівля.
Гелаті
7 день, 03 жовтня 2016 р. Б. Кутаїсі
Сніданок в готелі.
Монастир Гелаті (XII - XIII ст.) - видатна пам'ятка грузинської архітектури, центр духовного та наукового життя Середньовічної Грузії, усипальниця грузинських царів, пам'ятник всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Церква Успіння Пресвятої Богородиці. Церква Святого Миколи Чудотворця і храм Георгія Побідоносця. Монастир Моцамета (XI ст.) - монастир Святих Давида і Костянтина, побудований на місці, де мусульманські загарбники стратили грузинських князів Давида і Костянтина Мхеідзе, які відмовилися прийняти іслам. Ковчег з мощами святих знаходиться в головному храмі монастиря. Храм Баграті (Х - ХІ ст.) - храм Успіння Богородиці. Один з найбільших храмів в Грузії і один з найважливіших по своїй історичній ролі.
Монастир Бодбе
Повернення в готель. Вільний час.
Факультативно: відвідування печери Прометея - печера з підземною рікою, підземним озером і підземним водоспадом або парку Сатапліа - куточок доісторичної природи з реліктовими лісами, лабіринтами карстових печер і скам'янілими слідами динозаврів.


Вечеря. Ночівля.

8 день,   04 жовтня  2016 р. Б. 
Сніданок в готелі. Виселення. Виїзд в аеропорт. Реєстрація на рейс. Виліт в Україну.


у програмі можливі незначні зміни, зі збереженням всіх місць відвідування.  остаточна програма за 7 днів до вильоту


У вартість включено:  

  • авіапереліт в обидві сторони;
  • трансфер аеропорт-готель-аеропорт;
  • проживання 7 ночей у готелі;
  • харчування (сніданки і вечері);
  • транспортне забезпечення згідно програми;
  • супровід російськомовного гіда по всьому маршруту;
  • супровід священнослужителя. 

Додатково оплачується: 

  • особисті витрати, в тому числі обіди та інше харчування, що не входить у вартість;
  • вхідні квитки та чайові гідові та водієві - загалом 25 $;
  • медичне страхування (згідно тарифу).

Документи: ТІЛЬКИ копія закордонного паспорта!!!


*Організатори не несуть відповідальності за роботу митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.