Краків СДМ із програмою в дієцезіях

СДМ - Краків 2016
Світовий день молоді з Папою Франциском 
 (з 20 липня по 02 серпня 2016 р. Б. )
Тернопіль  Львів – Дієцезія Жешів (5 днів) – Краків (6 днів)  Закопане –  Львів – Тернопіль
Вартість 120€ + 40 € (пакет паломника)!
Темою XXXI Світових Днів Молоді Краків 2016 є слова: 
«Блаженні милосердні, бо вони зазнають милосердя» (Мт 5,7). 
Святіший Отець Франциск вибрав п’яте з восьми блаженств, проголошених Ісусом в Його Проповіді на березі Галилейського озера, щоб підкреслити  значення Блаженств, які є осердям навчання Ісуса Христа. У своїй першій Проповіді Ісус залишає вісім настанов, які наближають нас до Царства Небесного.
Усі Світові Дні Молоді, згідно задуму їх ініціатора і покровителя св. Івана Павла ІІ, базуються на одній біблійній думці, котра часто звертається до духовності міста-господаря СДМ. Головна тема є близька молодим людям не тільки в рамках приготувань, її зміст будуть поглиблювати також під час самого дійства: в часі катехиз із єпископами, а також слухаючи промов і проповідей Святішого Отця під час Центральних Подій.
ПРОГРАМА:
1 день, 20 липня 2016 р. Б., (середа). Виїзд з Тернополя о 6.00; зі Львова в 8.00. Переїзд в Жешів. Участь у Дієцезіальних Днях Молоді. 
2 - 3 день, 21 - 22 липня 2016 р. Б., (четвер, п'ятниця). Участь у Дієцезіальних Днях Молоді. 
Ці дні - Дні Культури і Історії. 
У ці дні запрошуємо відвідати м.Ряшів та підкарпатську область. Нам буде забезпечений траспорт, професійні гіди та перекладачі. Ввечері запрошуємо на концерти, які проходитимуть на основних площах великих міст. 
22 липня  будемо приймати у храмі оо.домініканців реліквії bł. Pier Giorgia Frassatiego. У деяких регіонах відбудеться урочиста Євхаристія, а згодом для усіх бажаючих - чування. 
Жешів - центральна частина міста 
4 день, 23 липня 2016 р. Б., (субота). Участь у Дієцезіальних Днях Молоді.  
День реколекцій: ТАВОР? ЧУДОВО! 
Кожна єпархія в Польщі під час Всесвітнього дня молоді приймає ім'я, під яким вона живе безпосередньо перед Краковом. Це ім'я є біблійна подія або ім'я місця, яке пов'язане з біблійним подією. Назва єпархії Жешув є TABOР. Чому ЧУДОВО?
Намагатимемось це роз'яснити в цьому дні реколекцій. 
В кожної парафії, де будуть перебувати паломники, з 09.00 до 16.00 години будуть організовані різні події: лекції, спільний спів, поклоніння Богові, поклоніння Святим Дарам, спільна їжа, можливість сповіді (на своїй мові), ЄВХАРИСТІЯ.
О 18 год. розпочнеться ФЕСТИВАЛЬ МОЛОДІ. 
Очікуваний план: Привітання групи, Привітання єпископа-ординарія, мера м. Жешув,
Годину свідчень, Питання Молоді єпископам, Літургія Слова, Міжнародний вечір Поклоніння - Поклоніння Пресвятим Дарам, Благословіння.
Жешів
5 день, 24 липня 2016 р. Б., (неділя). Участь у Дієцезіальних Днях Молоді.  
За традицією Всесвітніх днів Молоді, паломники, які приїжджають в ВДМ поселяються в сім'ях. Один день виділений для спільного проведення часу: відпочинку, спільного відвідування цікавих місць, або родинного зібрання при традиційному польському столі. 

6 день, 25 липня 2016 р. Б., (понеділок). Участь у Дієцезіальних Днях Молоді.  
Шостий день це день післанництва. Це останній день перебування Паломників в дієцезіях. Час проведений в парафіях, родинах забираємо в серці дякуючи Богу за створену спільноту, індивідуальні зустрічі, час відпочинку та молитви. 
На завершення - подячна спільна Євхаристія із Єпископом. 
Близько 13 год. - переїзд у Краків. Поселення у селищі неподалік Кракова. 
Участь у Світових днях Молоді.

7 - 13 день. Участь у Світових днях Молоді.

Центральні Події це головні і найважливіші зустрічі Світових Днів Молоді, коли всі молоді паломники спільно переживають велике свято віри. 
Цей особливий час розпочинає Свята Літургія на відкриття СДМ, яку очолює місцевий єпископ. Вона підкреслює міжнародний характер події, а водночас презентує господаря, тобто країну, котра приймає молодь зі всього світу. Заохочує також тих, котрі вагаються, взяти участь в СДМ-і. У Кракові Свята Літургія на відкриття СДМ Краків 2016 буде у вівторок після полудня – 26 липня 2016 року.
Важливим моментом є перша зустріч із Святішим Отцем, або Церемонія Зустрічі, котра є часом особливої радості з нагоди присутності Христового Намісника і спільної з Ним молитви. Це – богослуження зі слуханням Божого Слова та першою промовою Святішого Отця. Церемонія має міжнародний характер. Під час СДМ у Кракові перший раз побачимо Папу Франциска в четвер, 28 липня. Церемонія Зустрічі Папи завжди мобілізує молодих хлопців та дівчат країни-господаря СДМ, щоб вони приєдналися до грона учасників.

У п’ятницю, у рамках Центральних Подій, відбувається Хресна Дорога, котра відображає покутний вимір СДМ. Хрест СДМ зазвичай несуть процесійно, а молодь йде визначеним шляхом, даючи свідчення своєї віри (інколи Хресна Дорога триває одночасно в кількох різних місцях у місті). Молодь зі всього світу зустрінеться з Розп’ятим Христом у Кракові і візьме участь у цьому богослуженні 29 липня 2016 року.
Найбільш особистим моментом Центральних Подій є чування зі Святішим Отцем. Це винятково інтенсивний час молитви і зустрічі з Христом, клімат якої є наповнений совокупленням, а також радістю. Така атмосфера підкреслює молодіжний характер СДМ.  Учасники зустрічі в Кракові разом зі Святішим Отцем будуть молитися перед Святими Дарами суботнього вечора 30 липня 2016 року.


31 липня 2016 року настане час останніх заходів, а саме Служби Божої на завершення СДМ, котра буде очолена Святішим Отцем. Це – урочистий підсумок СДМ – кульмінаційний момент усіх зустрічей. Під час цієї Євхаристії Папа «посилає молодь до всього світу». В самому кінці, під час молитви «Ангел Господній», Святіший Отець традиційно оголошує місце і дату наступних СДМ.

14 день, 01 серпня 2016 р. Б., (понеділок). Сніданок. Переїзд в Закопане до Високих Татр. 
Сувенірний ринок. Закопане
Закопане - місто, атмосфера якого нагадує село-ідилію. Тут і гуральський фольклор, і жвавий рух великого міста на Крупувках, і чарівні пейзажі. 
Закопане, занурене влітку в натуральну зелень, а взимку – у снігові замети, лежить біля підніжжя Татрів. Місто-легенда, курорт із своєрідною аурою, інтригує своєю гірською індивідуальністю і приваблює. Це столиця Підгалля та найвища місцевість з альпійським характером. 
Протягом року сюди приїздять артисти, політики, відомі діячі різних галузей, а також тисячі туристів. Приїздять за здоров’ям, чудовими краєвидами, спортивним адреналіном та комфортною тишею. Взимку Закопане – мекка для лижників. Весною сюди тягнуться романтики. Влітку тут привілля для тих, хто хоче бути ближче до сонячного неба. Восени тут збираються філософи, ті, хто шукають себе. Татри – найгарніші гори світу, які притягують, мов магніт. 
Прогулянка містом. 
Підйом до Морського ока. 
"Морське око"
Морське око - найбільше та найвідоміше озеро у Татрах. Розташоване в польській частині Татр, у долині Риб'ячого Потоку, на висоті 1395 м. Морське Око було визнане журналістами The Wall Street Journal одним з п’яти найкрасивіших озер у світі 
У 1997 році Морське Око відвідав Іоанн Павло II. Фоторепортаж з цієї події можна зустріти піднімаючись у цю чарівну сторону Татранських гір. 
Відстань між Закопаним та Морським Оком становить близько 25 км, тому для того, щоб потрапити до пам'ятки необхідно спочатку доїхати громадським транспортом до села Паленіца Бялчанська, а звідти пішки йти близько 2,5 годин вздовж туристичного маршруту. Ці зусилля вартують мальовничих краєвидів Морського Ока. Краса й враження незабутні! Тому й не дивно, що в сезон до озера на вихідних піднімаються в середньому до 10 тисяч туристів. 

Повернення з Татр. Вільний час для вечері. Виїзд до України.

15 день, 2 серпня 2016 р. Б., (вівторок). Ранкове повернення в Україну.


Вартість 120€ + 40€ (пакет паломника)


ПАКЕТ ПАЛОМНИКА C включає: транспорт, страхування, рюкзак паломника.


У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
  • переїзд комфортабельним автобусом євро класу по всьому маршруту;
  • супровід священика і керівника групи;
  • проживання, харчування згідно програми; 
У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
  • послуги візового центру Польщі;
  • доїзд для здачі біометричних даних;
  • харчування, не передбачене готелями;
  • проїзд в громадському транспорті в Закопаному;
  • вхідні квитки в музей, природній заповідник Морське Око (близько 5 зл.);
  • приватні витрати;

Рекомендуємо взяти з собою:
  • Вервицю;
  • парасолю/дощовик;
  • ліхтарик;
  • каримат (туристичний килимок), спальний мішок;
  • панаму чи капелюх для захисту від сонця;
  • зручне взуття для походу в Татри;
  • для уникнення незручностей та економії коштів при оплаті товарів в країнах подорожі рекомендуємо мати з собою валюту тих країн через які ми проїжджатимемо або в яких перебуватимемо. Також рекомендуємо брати з собою в подорожі платіжні картки.

* Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.