Італія - Різдво у Ватикані

  Італійська сієста на Різдво
Католицьке Різдво у Ватикані
(22 – 27  грудня  2016 р.)
При бронюванні до 01 грудня    –    вартість туру:   € 199 + 200 грн.
При бронюванні до 10 грудня   –    вартість туру:   € 205 + 200 грн.
При бронюванні після 10 грудня    –    вартість туру:   € 215 + 200 грн.
АКЦІЙНА ЦІНА* - 199 € + 199 грн. 
Тернопіль – Львів –  Венеція – Рим (Ватикан) – Верона – Падуя – Львів – Тернопіль
Помпезність та велич Риму, святість Ватикану, заступництво св. Антонія в Падуї, неповторна краса Венеції, витонченість Верони чекають нас у Різдвяному турі до Італії.
ПРОГРАМА ТУРУ: 
1 день.
Збір групи у Львові (з Тернополя забезпечується безкоштовний трансфер) на залізничному вокзалі, виїзд на кордон.
Переїзд в Італію.

2 день – Венеція. 
Прибуття в Венецію. 
Венеція
Оглядова екскурсія (11€). Венеція – це прекрасна казка, яка застигла в камені. Багато століть поети і художники прославляли це місто і прикрашали його своїми творами. Тут прекрасно поєднуються розкішні палаци і скромні вузенькі вулички, мовчазні канали та гомінкі ринки. Затишні кафе запрошують нас на ароматну каву, а на площі Сан Марко музичні оркестри грають для нас романтичну музику. Ми зможемо відчути життя цього міста, поміряти карнавальну маску, помилуватися Гранд Каналом... І, головне, зануритись в цю неповторну атмосферу найбільш романтичного міста в Італії.
Венеція
У вільний час для тих, в кого в душі ще жевріє вогник романтизму, є нагода покататись вузенькими каналами міста на гондолі – справжньому символі Венеції. Таку прогулянку, гарантуємо, ви будете пам’ятати усе життя.

Переїзд до Риму. Пізнє поселення в готель, ночівля.
Рим - Ватикан
3 день  –  Помпеї.   Монте Кассіно.   
Сніданок в ресторані готелю.
Місто Помпеї відоме славною Папською базилікою на честь Матері Божої Святої Вервиці. Її збудував ко­лишній сатаніст, який став блажен­ним – Вартоломей Лонго. Набожність до Помпейської Ма­тері Божої включає в себе відмов­ляння повної Вервиці з розважання­ми впродовж 54 днів. Відомим є факт явлення Божої Матері невиліковно хворій із Неаполя – Фортунаті Агреллі (21 рік), якій Вона сказала: «Щоразу, коли ти захочеш отримати від Мене якусь благодать, зверши на Мою честь три прохальні новенни, молячись 15 таємниць Святого Розарію, а потім три подячні новенни». Фортуната Агреллі була чудесним чином зцілена. Це й стало початком молитовної практики, яка ґрунтується на молитві Святого Розарію, – так званої «Безвідмовної новенни». Починаючи з 1876 року, образ Помпейської Матері Божої стає відомий як чудотворний. 1890 року папа римський Лев ХІІІ офіційні підтвердив чудеса, вчинені за заступництвом Помпейської Божої Матері.
Помпеї
Переїзд до Монте Кассіно – місцевість в Італії, приблизно за 120 кілометрів на південь від Риму. Тут на скелястому пагорбі на захід від містечка Кассіно розташований один із найстаріших і найбільших монастирів у Європі. 529 року Бенедикт Нурсійський заснував на місці колишніх римських укріплень монастир, що став головним осідком новоствореного ордену бенедиктинців, найстарішого західноєвропейського католицького чернечого ордену. Бенедикт залишався тут до кінця своїх днів. У Монте Кассіно він написав свій «Статут Бенедикта», в якому були сформульовані основні принципи західного чернецтва - чернець має присвячувати свій час трьом основним заняттям: молитва, фізична праця, читання духовної літератури. Монте Кассіно – діючий бенедиктинський монастир, має статус територіального абатства, підпорядкованого Святому Престолу. У його юрисдикції в 2002 році знаходилися 53 парафії.
Переїзд до Риму. Поселення в готель. Ночівля. 
4 день  –   Рим.   Ватикан.
Рим. 
Ватикат - собор св.Петра
Сніданок в ресторані готелю.
Увага! Пересування по Риму тільки громадським транспортом!

Різдво Христове! 
Ватикан. Різдвяне благословення та послання Папи Франциска “Urbi et Orbi” (“Місту (Риму) та світу”).Ми відвідаємо літургію в соборі св. Петра – головному католицькому храмі світу, станемо свідками різдвяного привітання Папи Римського на пл. св. Петра різними мовами світу, в тому числі й українською.

Рим. Нас чекає неймовірна екскурсія «Вічним містом» (11€), бруківка якого, ще пам’ятає сандалі легіонерів, імператорів та пілігриимів зі всього світу. Знайомство з Римом ми розпочнемо з його античної частини, грандіозних пам’яток часів розквіту Римської імперії – амфітеатру Колізей, Римського форуму, Імператорських форумів, Капітолію… Ми відвідаємо один з символів Риму – фонтан Треві, прогуляємось площею Венеції, площами Ротонда та Навона, побачимо Замок Ангела – знамениту в’язницю, найвідомішу на європейському континенті…

Капітолійський пагорб - Рим
Вільний час. По можливості ми відвідаємо святині Риму: церкву св. Альфонса, в якій зберігається ікона Матері Божої Неустанної Помочі, та базиліку Санта Марія Маджоре, де зберігаються ясла Ісуса та чудотворна ікона Матері Божої, яку ще називають "Спасіння народу римського". Великою святинею, до якої ми матимемо змогу приклонитися, є Святі сходи. Їх привезла цариця Олена з Єрусалиму. Це сходи преторії – палацу Понтія Пілата. Цих 28 східців торкалися стопи Господа, на них капала його кров. Сходи зверху покриті дерев'яними східцями, але в них зроблено скляні отвори, через які можна побачити сліди крові Спасителя. По святих сходах люди підіймаються лише на колінах, читаючи молитви на кожній зі сходинок. Святі сходи знаходяться в каплиці Сан Лоренцо в Римі.
Поселення у готель, ночівля.
Хто має бажання, може відвідати святкову Різдвяну Літургію в соборі св. Петра, яку очолить голова Католицької церкви Папа Римський Франциск.

5 день – Рим. Ватикан.
Сніданок в ресторані готелю. 
Базиліка Сан Джованні Лятерано
На другий день Різдва Христового за Григоріанським календарем, у Римі пройде національна різдвяна проща українців з Італії до базиліки Святого Петра.
11.00 – Архиєрейська Божественна Літургія на катедральному престолі, яку очолить Кир Діонісій (Ляхович), Апостольський Візитатор.
Співатиме хор Папської Української Колегії Святого Йосафата (м. Рим) та
чоловічий вокальний квартет «Акорд» (м. Тернопіль).
Після Літургії – спільне фото, молитва біля гробу Св. Йосафата та Архиєрейське благословення з уділенням повного відпусту, який Папа надає вірним з нагоди Ювілею 400-ліття Василіянського Чину Святого Йосафата.
На завершення спільна коляда біля вертепу на площі Святого Петра.
Вільний час. Рекомендуємо скуштувати справжню італійську піцу чи спагеті в одному із затишних римських кафе, або ж самостійно прогулятись вуличками «Вічного міста», відчути подих його тисячолітніх вулиць, які ще пам’ятають сандалі імператорів, легіонерів, гладіаторів…
 Збір групи, виїзд з Риму.
Переїзд до готелю неподалік Верони. Ночівля.
Колізей - Рим 
6 день   –   Верона.   Падуя.
Сніданок в ресторані готелю.
Переїзд до Верони. 
Міст П'єтра. Верона
Верона – одне з найбільш чарівних та стародавніх італійських міст з неповторною атмосферою, яка захоплює з перших хвилин перебування у цьому місті. Верона – це місто-перлина, що приховує за своїми витонченими фасадами багатовікову та багатогранну історію. "Не існує світу поза Вероною, а лише митарства, катування, ад... Хто вигнаний звідси, вигнаний зі світу, а хто вигнаний зі світу, той мертвий", – так говорив про це дивовижне місто, англійський драматург Вільям Шекспір. Отже запрошуємо Вас на оглядову екскурсію (11€), щоб поринути в світ цього міста, побачити набережну р. Адідже, зі старинними мостами, античними руїнами, віллами та палаццо, а також  визначні пам’ятки цього міста, що вражають з першого погляду: середньовічний замок Castel Vecchio, грандіозну Арену – третій по величині амфітеатр в світі, найбільшу площу міста – Piazza Bra …
 Переїзд до Падуї.
Будинок Джульєти.Верона

Падуя . Падуя – оглядова екскурсія містом. Великий храмовий комплекс – собор св. Антонія Падуйського – місце, яке найчастіше відвідують паломники з усього світу. Разом з отцем-духівником нашої групи ми помолимось до святого Антонія за заступництво і мир в наших сім’ях, а після цього ми відвідаємо українську церкву.
Також ми матимемо вільний час для прогулянки цим неповторним італійським містом, адже це наш останній вечір в Італії – треба насолодитись останніми хвилинами тут і кинути монетку в фонтан, щоби обов’язково сюди повернутися в майбутньому.
 Збір групи, виїзд в Україну.
Падуя
7 день  Прибуття до Львова в другій половині дня.


Поїздка відбувається під духовною опікою священика УГКЦ.

У вартість входить:
  • оформлення документів для візи;
  • проїзд комфортабельним автобусом по маршруту;
  • медичне страхування (лише для тих, кому ми відкриваємо візу);
  • проживання в готелях 3* зі сніданками;

Додатково оплачується:
  • вхідні квитки в музеї та інші екскурсійні об’єкти;
  • проїзд в громадському транспорті;
  • туристичний збір за в’їзд у Венецію 10 €;
  • екскурсії (факультативи);
  • особисті витрати;
  • консульський збір – 35 €  ​(крім громадян, що звільнені від оплати – пенсіонери, студенти до 21 року (стаціонар), діти до 18 років);
  • доїзд для здачі біометричних даних.

УВАГА! КОНСУЛЬСЬКИЙ ЗБІР ТА ПОСЛУГИ ВІЗОВОГО ЦЕНТРУ ПРИ ВІДМОВІ КОНСУЛЬСТВА У ВИДАЧІ ВІЗИ НЕ ПОВЕРТАЮТЬСЯ!!!

* Організатори не несуть відповідальності за роботу консульств, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності!!!
* Організатор залишає за собою право змінювати програму туру без зменшення загального обсягу послуг.
* Автобусне обслуговування у вільний час непередбачено.
* Мінімальна кількість туристів для здійснення факультативної програми – 20 осіб.
* Вартість факультативних програм складається з вартості вхідних квитків та/або транспортного обслуговування та/або послуг гіда та/або резервації.  
* Завдаток не повертається у період менше місяця до дати виїзду!