Коротка прогулянка Європою

Коротка прогулянка Європою
Будапешт, Відень, Прага та Краків в одному турі!
06 –  11  грудня  2016 р..
Тернопіль –  Львів – Марія Повч – Егерсалок – Егер – Будапешт – Відень – Прага – Ченстохова – Краків – Львів – Тернопіль

Тур старовинними містами центральної Європи
+ термальні купальні Угорщини

Вартість: 175 + 200 грн.


Програма подорожі 
1 день   –   06  грудня   –   вівторок     Мукачево
Збір групи  у Львові на залізничному вокзалі.
Виїзд на кордон.
Ночівля в транзитному готелі неподалік угорського кордону в м. Мукачево.

Мукачево, замок Паланок

2 день   –   07  грудня   –   середа.  Марія Повч. Егерсалок. Егер.  
Сніданок.  Переїзд в Угорщину.
Прибуття у відпустове Марійське місце в Угорщині – Марія Повч. Розповідь братів-монахів про це Благословенне Богом місце. Молитва біля чудотворної ікони. Вільний час для молитви.

Прибуття в Егерсалок. Купання в термальних водах. Головною визначною пам’яткою Егерсалока є джерело термальних вод, які вириваються на поверхню з глибини 400 метрів і температурою 68 градусів. Вода, що стікає по схилу гори, поступово створила вапняні відкладення (соляний пагорб) площею 400 кв. метрів. Сьогодні вапняний пагорб став уже таким визначальним елементом місцевого пейзажу, який не має аналогів у Європі (в усьому світі тільки там і в Паммукалі, що знаходиться в азійській частині Туреччини, є такі природні утворення). До Ваших послуг термальні купальні (вхідний квиток 10 €). Із собою мати купальні – купальник, тапочки, рушник.

Переїзд в одне з найбільш красивих міст Угорщини – місто угорського барокко Егер. Місто патріотизму, яке так було названо після історичного подвигу його захисника коменданта Егерської фортеці Іштвана Добо, місто купалень та вина. Тут, в Долині Красунь, на нас чекає справжній угорський гуляш та дегустація знаменитих егерських вин (вартість 15 €). Можна також придбати вино для подарунків близьким та друзям.

Переїзд до Будапешту. Поселення в готель, відпочинок.
Марія Повч

3 день –  08 грудня – четвер   Будапешт.  
Сніданок.
Будапешт. Оглядова екскурсія. Ми побачимо легендарні пам’ятники історії Буди і Пешту – Площу Героїв і славетний пам’ятник Тисячоліттю, архітектурний ансамбль Хуняді, Парламент, набережну Дунаю, церкву Матяша, Рибальський бастіон, Королівський палац, з якого відкривається неймовірно красива панорама Будапешту і Дунаю.

Пропонуємо відвідати купальні Сечені – один із найбільших у Європі бальнеологічних комплексів і однієї із перших лікувальних купалень в Пешті. Купальні Сечені знаходяться в міському парку Варошлігет, повністю комплекс потопає у чудовій красі природи з парковими деревами. Тут знаходяться п`ять басейнів площею 910 м квадратних з температурою води - 28 і 26 градусів тепла, басейн з сюрпризами, сидячий басейн, сауни з басейнами, 11 купалень з термальною водою, автомат льодяних коктейлів, термальний лікувальний басейн і багато іншого. Ваші враження будуть незабутні.
Також ви можете відвідати найстаріший зоопарк Європи.

Ввечері пропонуємо здійснити романтичну прогулянку на кораблі по Дунаю з келихом шампанського (вартість квитка 15 €). Вечірній Будапешт в ілюмінації та розповіді гіда про історію цього міста залишать у вашому серці неповторні враження.

Повернення в готель, ночівля.


Будапешт


4 день – 09 грудня – п'ятниця    Відень. 
Сніданок. Переїзд до Відня.
Відень – місто австрійських імператорів та музикантів, місто музики, вальсів, неповторних парків, чудового вина… Вас запрошує Відень – просторе місто, де у всьому відчувається недбало-марнотратний розмах минулої імперії. 
Екскурсія починається знайомством із зимовою резиденцією династії Ґабсбурґів Хофбурґ, далі прогулянка по Віденській Рінґштрассе, огляд пам'ятника Марії-Терезії, Парламенту, Ратуші, Віденської опери і Собор св. Стефана, в якому знаходиться знаменита Ікона Марії Повчанської. Ікона прославилась сотнями зцілень невиліковно-хворих людей, які провідували церкву, де вона знаходилась і ревно молились.

Вільний час. Радимо відпочити в одному з багатьох затишних кафе та ресторанчиків Відня, відчути неповторний смак віденської кави та знаменитого яблучного штруделя, насолодитись атмосферою величного Відня.
Відень
Збір групи. Переїзд до Праги. Поселення в готель, ночівля.

5 день   –   10  грудня   –   субота. Прага
Сніданок.
Прага. Пропонуємо оглядову пішохідну екскурсію старим містом: Страговський монастир, Празький Град, Величний Собор св. Віта, Старий королівський палац, Золота вуличка... Прага зачаровує – зачарує вона і вас. Далі Королівська дорога, Староміська площа, міська ратуша і її знаменитий астрономічний годинник, де щогодини з’являється процесія з 12 апостолів, церква Діви Марії перед Тином. Далі - єврейський квартал, Клементінум, Карлова вулиця… і звичайно ж, Карлів міст! Тут обов’язково треба загадати бажання, яке, як стверджують, завжди збувається...
А ввечері запрошуємо всіх на двогодинну прогулянку по річці Влтава на затишному туристичному кораблику. Ми зможемо подивитися на Прагу трохи з іншого ракурсу, оцінити її красу у вечірній ілюмінації. Крім цього на кораблику нас чекає гарна вечеря в чеській кулінарній традиції (опл. додатково 25 Є).
Прага
Нічний переїзд до Польщі.

6 день   –   11  грудня   –   неділя    Ченстохова.   Краків.  
Прибуття в Ченстохову.  
Ченстохова
Ченстохова – прогулянка монастирським комплексом. Чудотворна ікона Матері Божої Ченстоховської на Ясній Горі кінці XIV ст. була вивезена з Галичини, куди вона потрапила з Константинополя. На "заході” вона відома як "Чорна Мадонна”. Почитається як католиками, так і православними вірними. Цей образ зробив монастир на Ясній Горі місцем паломництва обох християнських конфесій. Збір групи. Переїзд до Кракова.
   
Краків. Екскурсія королівським містом та відвідування католицьких костелів Кракова. Нашу прогулянку ми розпочнемо зі спільної молитви в українській греко-католицькій церкві Воздвиження Чесного Хреста. Далі, у супроводі нашого краківського гіда пані Олександри, ми відвідаємо Маріацький костел на головній площі Кракова Ринок Глувний, костел Св. Петра і Павла, Костел cв. Анджея, Костел Францишканів, Домініканський Собор… Закінчується наша екскурсія на Вавельскому пагорбі , в Кафедральному соборі, в якому відбувалась коронація польських королів і де знаходиться королівська усипальниця. Вавель – багатовікова резиденція польських королів, великий замковий комплекс на однойменному пагорбі з королівським палацом, укріпленнями, військовими казармами. Вільний час для самостійного огляду замку. Рекомендуємо в цю обідню пору відвідати також одне з чисельних кафе неподалік, скуштувати страви національної польської кухні, трохи відпочити від вражень.   
Краків. Вавель
Виїзд в Україну. Прибуття до Львова пізно ввечері.


Поїздка відбувається під духовною опікою священика.
Організатор залишає за собою право змінювати програму, згідно погодніх умов та непередбачуваних обставин.

Вартість паломництва: 175 євро + 200 грн.

У вартість входить:
  • оформлення документів для візи;
  • проїзд комфортабельним автобусом по маршруту;
  • проживання в готелях 3* зі сніданками;
  • медичне страхування;
  • супровід керівника групи за маршрутом.


Додаткові витрати:
  • оплата за екскурсії (по 5 € за екскурсію);
  • вхідні квитки в музеї та інші екскурсійні об’єкти;
  • проїзд в громадському транспорті;
  • факультативи;
  • особисті витрати;
  • консульський збір – 35 € (крім громадян, що звільнені від оплати – пенсіонери, студенти до 21 року (стаціонар, бюджет), діти до 18 років);
  • доїзд в консульство Угорської Республіки в Берегово для здачі біометричних даних.
УВАГА! КОНСУЛЬСЬКИЙ ЗБІР ПРИ ВІДМОВІ КОНСУЛЬСТВА У ВИДАЧІ ВІЗИ НЕ ПОВЕРТАЄТЬСЯ!!!

* Організатори не несуть відповідальності за роботу консульств, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах,
   погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності!!!
* Організатор залишає за собою право змінювати програму туру без зменшення загального обсягу та якості послуг.
* Автобусне обслуговування у вільний час непередбачено.
* Мінімальна кількість туристів для здійснення факультативної програми – 20 осіб.
* Вартість факультативних програм складається з вартості вхідних квитків та/або транспортного обслуговування та/або послуг
   гіда та/або резервації.