Люрд та Фатіма

Паломництво до Фатіми, Люрду 
“За мир в Україні та світі”
 17 - 29 жовтня 2016 р. Б. 
Вартість туру 545€ 
Львів – Марія Повч – Венеція – Верона – Мілан – Монпельє – Барселона – Мадрид – Фатіма – Саламанка – Люрд – Ракамадур – Ліон – Стразбург – Прага – Лагевніки – Львів
Паломницька подорож до святинь Угорщини, Італії, Франції, Іспанії, Португалії, Чехії, Польщі.
1 ДЕНЬ Зустріч прочан о 7.00, посадка в автобус. Щоденні молитви. Виїзд зі Львова та переїзд через Карпати до Угорського кордону. Прибуття у Марія Повч.  Відвідини базиліки Богородиці, де знаходиться, славна на всю Європу, чудотворна ікона Божої Матері та монастиря св. Михаїла. Вшанування ікони Богородиці. Молебень до Богородиці. Нічний переїзд до Італії. 
Венеція
2 ДЕНЬ Ранішні молитви. Прибуття до Фушіни. Поїздка на кораблику у центр Венеції. Оглядова екскурсія по Венеції. Відвідаємо Площу св. Марка – серце Венеції. У Соборі євангелиста Марка помолимось біля його мощей. Також перед нами відкриється найграндіозніша споруда Венеції – Палац Дожів, міст Ріалто і багато інших цінностей незвичайного міста на воді. Божественна Літургія. Вільний час. Повернення на кораблику до пункту прибуття. Переїзд до готелю. Нічліг. 
Верона
3 ДЕНЬ Сніданок. Виселення з готелю о 8.00. Ранішні молитви. Переїзд до Верони. Знайомство з містом. Екскурсія по Вероні відкриє вам чудове аристократичне місто. Подорожуючи містом, ми побачимо Арену римського амфітеатру – безмовного свідка видовищних боїв гладіаторів, страждань християнських мучеників. Прогулянка по престижній вулиці Мацціні, у дворик Джульєтти і до будинків Монтеккі. Не залишимо поза увагою річку Адідже, Римський Кам’яний Міст, побудований дві тисячі років тому. Готичний Собор святої Анастасії, площа Синьйори, своєрідна площа Ербе – серце Верони, що зберегла свою мальовничість та неповторність. Вільний час. 

Переїзд до Мілану. Пішохідна екскурсія містом. Оглядова прогулянка історичним центром міста включає в себе відвідування Міланського Катедрального Собору, Пасажу Віктора Еммануїла Савойського, Середньовічного замку Сфорца. Побачимо також знаменитий оперний театр у Мілані, будівля якого була побудована на місці Церкви Санта-Марія де Ла Скала, звідки походить і назва самого театру. Вільний час. Нічний переїзд до Франції.
Мілан
4 ДЕНЬ Ранішні молитви.  Прибуття до Монпельє. Оглядова екскурсія по місту. Прогулянка затишними вуличками середньовічного торгового міста з оглядом головних його пам’яток: площі Комеді – центральної площі міста з чудовим фонтаном Трьох Грацій, Собору святої Анни і Церкви святого Рока, покровителя Монпельє, масивного Катедрального Собору Сен-П’єр.  Крім того, ви побачите дві вцілілі вежі середньовічної фортечної стіни, яка колись оточувала історичний центр міста. Вільний час. Переїзд до Іспанії. Прибуття до Барселони, поселення у готель. 
Барселона
5 ДЕНЬ Ранішні молитви. Знайомство з містом. Першою серед архітектурних принад Барселони, яку ми відвідаємо є, без сумніву,  Храм Пресвятої Родини. Це чи не найунікальніша церква у Європі. Архітектор Антоні Гауді розпочав спорудження Саґрада Фаміліа у 1883 році. Відвідаємо великий Парк Ґуе́ль з численними будівлями, який був спланований теж архітектором Ґауді і є одним з найбільших парків Південної Європи. Піднімемось на Гору Тібідабо, висота якої 500 м, що є найвищою точкою в Барселоні, звідки відкривається дивовижна панорама всього міста. На вершині гори відвідаємо Храм Святого Серця Ісуса, спроектований Єнріке Саньєром. Вільний час для відпочинку на узбережжі Середземного моря. Нічний переїзд до столиці Іспанії.
Мадрид
6 ДЕНЬ Ранішні молитви. Прибуття до Мадриду. Знайомство з містом. Екскурсія. Екскурсію по місту розпочинаємо на східній площі Мадрида- Орієнте, яка знаходиться в історичному центрі столиці між двома найважливішими спорудами: королівським палацом та королівським театром. У центрі площі височить пам’ятник ХVII століття королю Феліпе IV.         Відвідаємо Катедральний собор Альмудени, покровительки Мадрида, будівництво якого закінчилося в 60-і роки ХХ століття. Неподалік знаходяться залишки стіни-укріпленння часів арабського панування. Проходячи однією із головних вулиць міста, яка була прокладена ще в середньовіччя, вулицею Майор, ознайомимося з архітектурними пам’ятками періоду Австрійської династії. Виїзд на Португалію. Прибуття до Фатіми. Поселення у готель. Нічліг. 
Санктуарій - Фатіма
7 ДЕНЬ Ранішні молитви. Божественна Літургія. Знайомство з містом. Продовження паломницької програми у Фатімі. Хресна Дорога, місце Об’явлення Ангела. Відвідини головного Собору, де знаходяться  мощі дітей, яким об’явилася Богородиця. Відвідання родинних  будиночків, де проживали діти. Ввечері – участь у процесії Святої Вервиці з свічками…  Вільний час.  Повернення у готель. Нічліг.

8 ДЕНЬ Божественна Літургія.  Сніданок. Виселення з готелю. Переїзд у Іспанію. Прибуття у Саламанку. Наша оглядова прогулянка по місту передбачає відвідування найстарішого університету Саламанки, знаменитої університетській площі. Відвідаємо Новий собор Вознесіння Богородиці та  катедральний Собор Санта Марія. Прогулянка по місту продовжиться візитом на головну площу  Plaza Mayor, вас також вразить і краса монастиря святого Естебана. Вільний час. Нічний переїзд до Франції. 
Люрд
9 ДЕНЬ Ранішні молитви.  Божественна Літургія.  Оглядово пішохідна прогулянка по Люрду. Відвідаємо основні місця, пов’язані з життям Бернадети: парафіяльну Цекву, де вона була охрещена, будинок, де проживала сім’я Субіру, млин Боллі, госпіталь, у якому Бернадетта прийняла перше Причастя. У другій половині дня відвідини цілющих купелей,  Хресна дорога, участь у процесії Вервиці біля Гроту Об’явлення Пречистої Богородиці. Повернення до готелю. Вільний час. Нічліг.

10 ДЕНЬ Ранішні молитви.  Сніданок. Виселення з готелю. Літургія в Українській церкві Успіння Пресвятої Богородиці та освячення речей церковного вжитку. Вільний час для приватної молитви. Переїзд до Ракамадуру. Знайомство з містом Рокамадур, яке називають «містом однієї вулиці», що вмістилося на майже прямовисній скелі. Як свідчить офіційна версія, на скелі, де нині стоїть містечко, колись жив відлюдник святий Амадур , на честь якого і назвали місто. Амадур з горіхового дерева  вирізав  чорну статую Мадонни з немовлям, яка дійсно є чудотворною. Відома вона більше під назвою Нотр -Дам Рокамадура «Чорна Мадонна» Вільний час. Переїзд до Ліону, поселення у готель. Нічліг.
Ракамадур
11 ДЕНЬ Ранішні молитви. Сніданок. Виселення з готелю. Екскурсійна програма містом. На пагорбі Фурвьер ми неодмінно відвідаємо Базиліку Нотр-Дам-де-Фурвьер кінця XIX століття, звернувши окрему увагу на позолочену статую Діви Марії і металеву вежу Фурвьер. З панорамної площадки на вершині пагорба відкривається чудовий вид Ліона. Відвідавши знамениті античні театри, ми продовжимо нашу екскурсію уздовж Сони -в кварталі Старого Ліона. Почнемо відкриття старого міста з катедрального Собору святого Іоана. Пройшовши через площу міської опери, ми опинимося на берегах Рони. Звідси нам буде видно верхівки ліонських хмарочосів в сучасній частині міста. Вільний час. Переїзд до Страсбургу, знайомство з містом. Під час знайомства з містом  ми відвідаємо найважливіші споруди, створені протягом кількох століть: старовинні будівлі Митниці, Магістрату на площі Гутенберга, Палац єпископів, Церкву святого Томи, криті мости. Квартал Маленька Франція розділений мережею каналів з унікальною архітектурою. Відвідаємо Собор Нотр-Дам-де-Страсбург. Шпиль собору, заввишки 142 метри, був найвищою точкою планети впродовж більш ніж 200 років.  Вільний час. Нічний переїзд до Чехії.
Стразбург
12 ДЕНЬ Ранішні молитви. Прибуття до Праги. Оглядова екскурсія по Празі. Почнемо прогулянку зі Староміської площі – історичного центру Праги.  Тут знаходиться міська Ратуша, храм Діви Марії, Храм св. Миколая, пам’ятник  герою чехів Яну Гусу. Виділяються на площі знамениті чеські куранти. Далі помандруємо лабіринтами середньовічних вуличок, пройдемось повз старовинні будинки з їх таємницями і легендами. Ви пройдетесь по колишній Дорозі Королів, побачите знаменитий і один з головних символів Чеської столиці – Карлів міст.  Маршрут  охоплює всі пам’ятки Старого і Нового міста, що дозволить Вам побачити усі історичні об’єкти. Поселення у готель.  Вільний час.  Для бажаючих – романтична екскурсія корабликом:  2-години по р. Влтаві з вишуканою вечерею (25 євро).  Повернення до готелю.  Нічліг. 
Прага
13 ДЕНЬ Ранішні молитви. Сніданок. Переїзд до Польщі. Прибуття до Санктуарію Божого Милосердя в Лагевніках. Відвідини монастиря Сестер Милосердя Божої Матері. У монастирській  каплиці св. Йосифа спільна молитва біля образу Божого Милосердя та прикладання до мощей св. Фаустини Ковальської.  Божественна Літургія в українській каплиці УГКЦ  Всіх Святих українського народу. Переїзд до України. Прибуття у Львів пізно ввечері.
Лагевніки
У ПАКЕТ ПОСЛУГ ВХОДИТЬ:
– проїзд автобусом єврокласу згідно маршруту;
– духовний супровід священика; 
– супровід досвідченого керівника; 
– 7 ночівель у готелях (2-3 особи в номері); 
– 7 сніданків, одна вечеря.

ВАШІ ДОДАТКОВІ ВИТРАТИ:
– візовий збір 35€ (звільнені від оплати діти до 18, студенти до 21 року, пенсіонери та інваліди) 
– послуги візового центру 20€; 
– екскурсійна програма згідно з маршрутом 35€; 
– медичне страхування 100 – 300 грн (у випадку відсутності страхового полісу).

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!!!
* Пожертва для паломницької подорожі у гривнях коригується відповідно до зміни курсу валют на день подання. 
* Порядок та час екскурсій може бути змінено або замінено на рівноцінні на прохання групи, або у випадку форс-мажорних обставин, що не впливатиме на якість паломницької поїздки. 
* Слідкуйте за оновленнями програми. Дати подорожі можуть бути змінені. 
* Під час подорожі можуть виникати форс-мажорні обставини, наприклад, дії або бездіяльність прикордонних та митних служб, несприятливі погодні умови, затори на дорогах, ремонти доріг в країнах перебування, які можуть вплинути на зміни в екскурсійній частині програми. Ми не несемо відповідальності за настання таких обставин, але зробимо все можливе, щоб подорож була для вас безпечною та комфортною.