Літні пригоди в Адріатиці

Літні пригоди в Адріатиці
(ТУРИСТИЧНА ПРОГРАМА)
04 – 14 липня 2017
Відпочинок на Адріатичному узбережжі у Хорватії
Макарська рів’єра (3 ночі) – Дубровнік –
Будва (4 ночі) – Цетинє – Ловчен – Котор – Пераст –
Тірана – Меджугор’є – Мостар – Сараєво
2-х разове харчування!
ВАРТІСТЬ: 425 € + 150 грн.

Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Тернопіль (07.00); Львів (09.30) виїзд від Стрийського автовокзалу; Стрий (11.00); Мукачево (14.30).
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ

ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, вівторок (04.07.2017).
Виїзд з України (години та місця виїздів вказані вище). Проходження україно-угорського кордону. Переїзд до Хорватії.

2 день, середа (05.07.2017). МАКАРСЬКА РІВ’ЄРА
Прибуття в Макарську рів’єру. Поселення в готель. Вільний день, відпочинок на мальовничих пляжах. Адріатичне море — ніжне і тепле. Легкі хвилі, чистий пляж, а вода блакитно-прозора... Море манить нас до себе і змушує повертатись сюди знову і знову. Адріатика! Ввечері паті нон-стоп продовжується в готелі! Вечеря та ночівля в готелі.
   На березі Адріатичного моря

3 день, четвер (06.07.2017). МАКАРСЬКА РІВ’ЄРА
Відпочинок на морі. Приватно за бажанням: відвідування чудових місць даного регіону Далмації, морські, автобусні та пішохідні екскурсії.
Сніданок, вечеря та ночівля в готелі.


  Макарська рів'єра

4 день, п’ятниця (07.07.2017). ДУБРОВНІК
Сніданок, вільний день на Макарській рів’єрі, відпочинок на морі. Запрошуємо Вас відвідати "Перлину Адріатики" – місто Дубровнік, одне з найкрасивіших міст Європи (за бажанням – 30€). 
Довідка: Дубровнік не випадково називають "Перлиною Адріатики". При вигляді фортеці старого міста просто німієш від захвату. Починає здаватися, що час повернувся назад і ти - чи то венеціанський купець, що приплив сюди зі своїми товарами, чи то хорватський мореплавець, що збирається на світанку покинути рідний порт.
«Той, хто шукає рай на Землі, повинен відвідати Дубровнік» - так оцінив це неймовірне місто Бернард Шоу. Під час оглядової екскурсії ми побачимо головні атракції старого міста.
Дубровнік визнано ЮНЕСКО одним із найкрасивіших міст епохи Відродження. Куди б не впав ваш погляд, все приголомшує вашу уяву: старовинні собори, фонтани з дивно чистою водою, костюмовані охоронці з алебардами, які крокують під бій барабана - це все Дубровнік.
Після екскурсії - вільний час. Повернення до Макарської рів’єри. Вечеря та ніч в готелі.
   Дубровнік

5 день, субота (08.07.2017). БУДВА
Сніданок, виселення з готелю, переїзд до Чорногорії. Прибуття в курортне місто Будва. Поселення в готель, відпочинок на пляжах Адріатичного моря.
Довідка: Будва займає центральну частину чорногорського узбережжя. Це одне із найсонячніших місць в Адріатиці та Європі. Давнє місто з кривими, вузенькими вуличками й маленькими площами, численними кафе, ресторанами й магазинчиками, старовинними монастирями. Чудові пляжі: знаменита «Словֹ’янська пляжа» і пляж «Могрен», який має відзнаку "Блакитний прапорець". Усього за кілька хвилин на катері чи катамарані можна підпливти до острова Святого Миколая, який місцеві жителі називають "Гаваї". Культурне життя міста дуже багате: влітку тут відбуваються театральні та музичні фестивалі, карнавали з переодяганнями. Дискотеки, казино, кафе та ресторани, найкращі тенісні корти в країні й багато інших туристичних розваг - це Будва, метрополія чорногорського туризму.
Рекомендуємо здійснити вечірню пішохідну прогулянку цим неповторним містом. Вечеря та ночівля в готелі.
   Свєті Стефан

6 неділя, (09.07.2017). ЦЕТИНЄ
Сніданок, вільний день у Будві, відпочинок на морі. Рекомендуємо: екскурсію в м. Цетинє і Національний парк Ловчен (за бажанням – 25€) – колишню столицю Чорногорії, яка залишається і в наш час духовним та культурним центром Чорногорії, місто збережених традицій та звичаїв, старовинних розвалин та живописних природних пейзажів. Відвідування Цетинського монастиря - однієї з найбільших православних святинь, де знаходяться поховання владик і резиденція митрополита Чорногорії. А з середини 20 ст. в монастирі зберігаються мощі Івана Хрестителя та частина Чесного Хреста. Переїзд у Національний парк Ловчен. Тут на Чорногорському Олімпі перед Тобою відкриється неймовірна панорами - вся Чорногорія на Твоїй долоні... Повернення в Будву. Вечеря та ночівля в готелі.
  Національний парк "Ловчен"

7 день, понеділок (10.07.2017). АЛБАНІЯ
Сніданок, вільний день у Будві, відпочинок на морі. Рекомендуємо: Албанія (за бажанням – 35€) - країна-загадка, країна контрастів, країна сірих непоказних і в ту ж чергу яскраво розфарбованих будинків, країна бункерів, країна - закрита книга, яку варто лиш відкрити і світ подорожі закрутить голову. Сьогодні ми відвідаємо її серце - столицю - Тірану. Якщо Ви хочете потрапити в "машину часу", але до Куби поки не долетіли, ризикніть махнути в Албанію! (тривалість - цілий день). Вечеря та ночівля в готелі.


  Албанія

8 день, вівторок (11.07.2017). БОКО-КОТОРСЬКА ЗАТОКА
Сніданок, вільний день у Будві, відпочинок на морі. Рекомендуємо: подорож до Боко-Которської затоки (за бажанням – 25€), що славиться своєю неймовірною красою.
Довідка: Затока вирізняється глибиною і надзвичайним кольором води. Которська затока – найбільша бухта на Адріатичному морі, оточена територією Чорногорії, яку називають найпівденнішим фьордом Європи. Територія довкола Которської затоки була заселена ще з часів античності і зберегла безліч середньовічних міст. У місті Пераст в соборі св. Миколи зберігається шип від тернового вінка Спасителя, частина одягу Богородиці, частина мощів св. Тріфона та інших святих. Котор – старовинний морський, культурний, економічний центр Боки Которської, який зберіг історичні сліди останніх 20 століть, і занесений до Списку Світової спадщини ЮНЕСКО. У місті багато старовинних площ і середньовічних вуличок, якими не втомлюєшся милуватись.
Повернення в Будву. Вечеря та та ночівля в готелі.
  Боко-Которська затока

9 день, середа (12.07.2017). МЕДЖУГОР’Є
Сніданок, 6:00 виселення з готелю, переїзд до Меджугор’є – місце сучасних Об’явлень Богородиці у Боснії та Герцеговині, які тривають ось уже 33 роки (з 25.06.1981р.), істинно райський куточок на Землі, де зціляються людські душі. «Дорогі діти! Ви всі для мене дуже дорогі. Без вас Бог не може здійснити свій план на землі…», - сказала Богородиця в одному зі своїх послань. Коротка прогулянка містом з розповіддю про Меджугор’є, огляд святинь, сходження на  гору Подбрдо – місце, де Матір Божа вже багато років з’являється візіонерам, участь у вечірній літургії та молитві на вервиці. Ночівля в готелі.
  Меджугор'є

10 день, четвер (13.07.2017). МОСТАР, САРАЄВО
Сніданок, виїзд в Мостар. Вільний час. Пропонуємо Вам самостійно прогулятись одним із найколоритніших міст країни. Мальовниче місто зі знаменитим Старим мостом, яке розкинулось на берегах річки Неретви, вважається одним із найпопулярніших центрів Боснії та Герцеговини.
Збір групи, переїзд в Сараєво – одну з найбільш незвіданих столиць Європи. На нас очікує море яскравих емоцій від знайомства з містом, що гармонійно поєднує культуру, релігії та традиції Заходу і Сходу. Для багатьох мандрівників Сараєво стане відкриттям. Ви поринете у лабіринти вузеньких вуличок Старого міста. Пропонуємо факультативно оглядову екскурсію (за бажанням – 15€). 
Вільний час до вечора. Виїзд із Сараєво орієнтовно о 22.00. Нічний переїзд до України.
   Мостар

11 день, п’ятниця (14.07.2017).
Прибуття до Тернополя близько 22:00.

У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
üпереїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;
üсупровід керівника групи;
üпроживання в готелях 3* або 4*;
üсніданки, та вечері згідно програми;
üмедичне страхування;

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
üконсульський збір для отримання візи (35 €);
üпослуги візового центру – 23 €
üфакультативи;
üвхід вхідні квитки в музеї та інші екскурсійні об’єкти;
üхарчування, не передбачене готелями;
üвартість синхронного перекладу вечірньої молитовної програми (2 €);
üприватні витрати;

Рекомендуємо взяти з собою:
üкаримат (туристичний килимок);
üкупальник/плавки, рушник, в’єтнамки;
üпанаму чи капелюх для захисту від сонця.

Важливо:
ОБОВ’ЯЗКОВО!!! усім клієнтам потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду.

*Міста посадки Бучач, Чортків та Теребовля є факультативними і можливі за додаткову оплату. При кількості бажаючих 8 або 10 чол. вартість довозу в дві сторони складе 200 грн. При більшій кількості чол. вартість довозу зменшиться та в кожному випадку буде розраховуватися індивідуально. При меншій кількості чол. вартість також буде вираховуватися індивідуально в кожному конкретному випадку;
**Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.


Список документів для виготовлення візи можна переглянути ТУТ