Список необхідних документів для оформлення візи Великобританії

Список необхідних документів для оформлення візи Великобританії

1. Заповнена та роздрукована візова анкета (додаткова інформація щодо заповнення анкети буде надано окремо, про що буде повідомлено додатково);
2. Закордонний паспорт, термін дії якого не менше шести місяців. У паспорті в обов'язковому порядку повинна бути вільна сторінка для вклеювання візи;
3. 1 кольорова фотографія, яка повинна бути:
Зроблена на білому тлі, так що риси обличчя легко помітні і контрастують з фоном;
Чітка і гарної якості, вона повинна бути зроблена за останні 6 місяців;
Надрукована на звичайному фотопапері;
Розміром 45 мм (по вертикалі) і 35 мм (по горизонталі), без рамки;
Зображення повинно займати приблизно 70% знімка;
З повністю видимим особою (без сонцезахисних окулярів, а так само без капелюхів та інших головних уборів).
4. Підтвердження ваших доходів (якщо ви їх маєте), вашої дружини / чоловіка (якщо ви одружені) і ваших заощаджень. Ці документи повинні бути у вигляді виписки руху коштів за останні 3 місяці з моменту подачі документів. Даний документ повинен показувати не тільки наявність залишку на рахунку, але і рух коштів (прибутково-видаткові операції). У виписці повинні бути вказані реквізити банку, номер рахунку, прізвище та ініціали власника, штамп і підпис операціоніста.
Довідка з банку із зазначенням залишку на вашому рахунку підтвердженням не вважається. Довідки про обмін валюти або готівку не можуть бути підтвердженням фінансового благополуччя. До прямих доказів також не належать документи на рухоме і нерухоме майно, однак наявність копій цих документів значно збільшує шанси отримання візи;
5. Довідка з місця роботи на бланку зі всіма координатами підприємства, з зазначенням посади та окладу, за підписом директора підприємства і головного бухгалтера, завірена печаткою. Необхідно вказати також, що на час поїздки робоче місце зберігається за вами.
Приватним підприємцям буде потрібно ксерокопію свідоцтва про реєстрацію і довідку про наявність фірми на обліку у податкових органах.
Непрацюючим пенсіонерам - ксерокопія пенсійного посвідчення, довідка з місця роботи особи, що оплачує витрати на поїздку, або виписка з його банківського рахунку, заява за підписом даної особи про те, що він оплачує витрати по перебуванню в Великобританії.
6. Старий закордонний паспорт (якщо такий є) або його копію.
7. Ксерокопія всіх сторінок українського паспорта.
8. Анкетні дані: ПІБ (як в закордонному паспорті), дата народження, місце народження, домашня адреса, телефон, мобільний телефон.
9. Візовий збір  120 євро (точна сума буде вказана в анкеті). Даний збір оплачується електронним платежем при заповненні анкети і в разі відмови у видачі візи або відкликання заяви поверненню не підлягає.
Закордонний паспорт, довідку з роботи і виписку з банківського рахунку необхідно подавати в оригіналі, а документи на власність в ксерокопії.
Всі супровідні документи (доручення, довідки з роботи і навчання, банківські довідки, спонсорські листи, документи на майно та ін.) Повинні бути перекладені на англійську мову і завірені печаткою (підписом) перекладача. Переклад (може бути не дослівним, а лише виклад основного змісту) додається до кожного документу на окремому аркуші. Нотаріального засвідчення перекладу не потрібно.

За правилами посольства необхідно пройти особисту співбесіду, оскільки отримання візи вимагає зняття біометричних даних (сканування відбитків пальців і цифрове фото).