Європейська прогулянка жовтень

Європейська прогулянка
(ЕКСКУРСІЙНО-ПАЛОМНИЦЬКА ПРОГРАМА)
30 жовтня-07 листопада 2017 р.
АКЦІЙНА ЦІНА* 285 € + 200 грн.
Падуя/ Венеція*(1 день) – Рим (2 дні) – Меджугор’є (2 дні)  – Відень (1 день) –
Будапешт (1 день)

Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл: Тернопіль (04.00),  Бучач (06.00), Борщів (05.00) (від церкви Верховних Апостолів Петра і Павла)  
Львівська обл: Стрий (09.30.00);
Івано-Франківська обл.: Івано-Франківськ (08.00)
ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, понеділок (30.10.2017). Виїзд з України (години та місця виїздів вказані вище). Проходження Україно-Угорського кордону. Переїзд до Венеції.

2 день, вівторок (31.10.2017). ПАДУЯ/ВЕНЕЦІЯ
Ранкове прибуття до Падуї. Прогулянка вуличками міста.
Довідка: Падуя є одним з найстаріших міст північної Італії, неподалік Венеції. За легендою Падуя була заснована у XII ст. до н. е. Протягом історії Падуя була важливим культурним центром Італії, там знаходиться один з найстаріших італійських університетів. Покровителем Падуї є Св. Антоній, помолитись мощам якого приїжджають паломники зі всього світу. Протягом екскурсії ми відвідаємо Базиліку Св. Антонія, церкву св. Юстини, в якій знаходяться мощі євангелиста Луки, Матея та мощі перших мучеників. Побуваємо на площі біля церкви Св. Юстини.
Збір групи, переїзд у Венецію громадським транспортом.
Прибуття у Венецію. Вільний час у Венеції, можливість прогулятися старовинними вуличками, відвідати центральну площу міста Сан-Марко, покататись на гондолі і просто відчути неймовірну і чаруючу атмосферу міста.
*Рекомендуємо оглядову екскурсію містом – «Венеція – казка на воді» (13 €).
Довідка: Венеція є, мабуть, одним з самих незвичайних і привабливих міст нашої планети. Це місто сповнений чарівності і краси. Це унікальне місце прагнути побачити власними очима практично кожен.
Місто розкинулося на 118 невеликих островах між материком і Адріатичним морем. Його пронизують 160 каналів. Можна сказати, що Венеція стоїть на воді.
Венеція – це суміш різноманітних архітектурних стилів, що додало місту неповторного вигляду.
Куди б ви не пішли вказівники неодмінно виведуть вас на одну з найкрасивіших площ — Сан-Марко – одну з візитівок Венеції.
Рекомендуємо відвідати, Палац Дожів який відображає сутність всієї Венеції – з усім своїм багатством і марнославством, з болючим надлишком краси та вічним святом… Зовні палац вражає красою світлих стін і витончених колон, проте й досі їх не залишає дух жорстокого середньовіччя. Всередині один за одним свої двері відчиняють розкішні покої, пишні галереї та зали, прикрашені роботами відомих художників і скульпторів (вх. Квиток - 19 €).
*Рекомендуємо незабутню прогулянку на гондолі. Щоб отримати справжнє задоволення від перебування в Венеції, радимо прогулятись містом на гондолі. Цей традиційний човник має дуже давню історію, але й досі користується шаленою популярністю. Саме з гондол відкриваються найкращі панорами на визначні пам'ятки Венеції і «місто-на-воді» розкривається повністю. І повірте, Вас вразять і самі гондольєри, адже це справжнє мистецтво - управляти гондолою і маневрувати нею в найвужчих каналах. А може, Вам пощастить і гондольєр розщедриться і подарує Вам справжню італійську серенаду.. (20 €)..
Повернення в Падую, поселення в готель / транзитний готель, ночівля в готелі. 
Водні канали у Венеції
3 день, середа (01.11.2017). РИМ.
Сніданок в ресторані готелю. Переїзд до Риму.
Рим. (Увага! Пересування по Риму тільки громадським транспортом!)
*Рекомендуємо оглядову екскурсію "Вічним містом" (12 €).
Рим. На нас чекає неймовірна екскурсія "Вічним містом", бруківка якого, ще пам’ятає сандалі легіонерів, імператорів та пілігриимів зі всього світу. Знайомство з Римом ми розпочнемо з його античної частини, грандіозних пам’яток часів розквіту Римської імперії – амфітеатру Колізей, Римського форуму, Імператорських форумів, Капітолію… Ми відвідаємо один з символів Риму – фонтан Треві, прогуляємось площею Венеції, площами Ротонда та Навона, побачимо Замок Ангела – знамениту в’язницю, мабуть, найвідомішу на європейському континенті…
Вільний часРекомендуємо скуштувати справжню італійську піцу чи спагеті в одному із затишних римських кафеабо ж самостійно прогулятись вуличками «Вічного міста»відчути подих його тисячолітніх вулиць, які ще пам’ятають сандалі імператорів, легіонерів, гладіаторів…
Поселення в готель, ночівля в готелі.
Колізей, Рим

4 день, четвер (02.11.2017). РИМ.
Сніданок в ресторані готелю.
Ватикан. Наше паломництво Римом продовжується. Ми знову будемо на площі св. Петра.
Ангел Господній (лат. Angelus Domini) – традиційна католицька молитва, що прославляє Благовіщення Діви Марії і втілення Ісуса Христа. За традицією Папа римський читає молитву Ангел Господній разом з тими, хто молиться на Площі Святого Петра у Ватикані щонеділі опівдні.
Рим. Вільний час. По можливості ми відвідаємо святині Риму: церкву св. Альфонса, в якій зберігається ікона Матері Божої Неустанної Помочі, та базиліку Санта Марія Маджоре, де зберігаються ясла Ісуса та чудотворна ікона Матері Божої, яку ще називають "Спасіння народу римського". Великою святинею, до якої ми матимемо змогу приклонитися, є Святі сходи. Це сходи преторії – палацу Понтія Пілата. Цих 28 східців торкалися стопи Господа, на них капала його кров. Сходи зверху покриті дерев'яними східцями, але в них зроблено скляні отвори, через які можна побачити сліди крові Спасителя. По святих сходах люди підіймаються лише на колінах, читаючи молитви на кожній зі сходинок. Святі сходи знаходяться в каплиці Сан Лоренцо в Римі.
Збір групи.  Нічний переїзд у Меджугор'є.

 Фонтан ді Треві
5 день, п'ятниця (03.11.2017). МЕДЖУГОР'Є
Ранкове прибуття у Меджугор’є. Оглядова екскурсія з розповіддю про Меджугор’є. Відвідування церкви Св. Якова, мироточивого Хреста, могили отця Славка Барбаріча – колишнього пароха Меджугор’я, що багато трудився для розвитку школи Марії. Обід. Вільний час. Можливі також інші зустрічі та відвідування певних місць, про які повідомимо додатково.
17.00 – Вечірня молитовна програма, яка відбувається кожного дня, і є основною та обов’язковою подією для участі усіх паломників, що перебувають в Меджугор’є:
17:00 – Молитва Вервиці
18:00 – Свята Меса;
19.00 – Вервиця Миру, освячення куплених речей, молитви за зцілення душі і тіла;
19:15 – Адорація Найсвятіших Тайн (поклоніння Ісусу в Пресвятих Дарах) / вервиця.
Ночівля в готелі.
 Церква святого Якова

6 день, субота (04.11.2017). МЕДЖУГОР’Є.
Свята Літургія українською мовою в східному обряді. Сніданок. Молитва вервиці на горі об’явлень Подбрдо. Обід. Можливе відвідування спільноти «Ченаколо» - заснованою італійською монахинею – сестрою Ельвірою Петроцці для реабілітації людей з наркотичною та іншими видами залежностей. Лікування відбувається без медикаментів, а тільки завдяки посиленій праці та молитві. Можливі також інші зустрічі та відвідування певних місць, про які повідомимо додатково.
17.00 – Вечірня молитовна програма, яка відбувається кожного дня, і є основною та обов’язковою подією для участі усіх паломників, що перебувають в Меджугор’є:
17:00 – Молитва Вервиці
18:00 – Свята Меса;
19.00 – Вервиця Миру, освячення куплених речей, молитви за зцілення душі і тіла;
19:15 – Адорація Найсвятіших Тайн (поклоніння Ісусу в Пресвятих Дарах) / вервиця.
Нічний переїзд у Відень


Гора об'явлень Подбрдо

7 день, неділя (05.11.2017). ВІДЕНЬ.
Ранкове прибуття у Відень. Вільний час. Прогулянка королівським містом.
Довідка:  Відень – місто австрійських імператорів та музикантів, місто музики, вальсів, неповторних парків, чудового вина… В цьому місті у всьому відчувається недбало-марнотратний розмах минулої імперії. Неймовірно красивий, затишний історичний центр, ув'язнений у кільце садів і парків. Витончена архітектура в світлих тонах – і в голові мимоволі починають звучати вальси Штрауса, які, здається, тільки тут і можна було створити, надихнувшись атмосферою легкого, п'янкого міста.
* Рекомендуємо екскурсію «Відень – місто королів» (10€) Екскурсія починається знайомством із зимовою резиденцією династії Ґабсбурґів - Хофбурґ, далі прогулянка по Віденській Рінґштрассе, огляд пам'ятника Марії-Терезії, Парламенту, Ратуші, Віденської опери і Собор св. Стефана, в якому знаходиться знаменита Ікона Марії Повчанської, перенесена сюди австро-угорським імператором з закарпатського містечка Повч. Ікона прославилась сотнями зцілень невиліковно-хворих людей, які відвідували церкву, де вона знаходилась і ревно молились.
Обід (обов’язково радимо пообідати, а за одне і відпочити в одному з затишних кафе чи ресторанчиків міста, відчути неповторний смак віденської кави та знаменитого яблучного штруделя, і цим самим ще більше насолодитись та зануритись в атмосферу величного Відня).
* Рекомендуємо екскурсію «Легенди вишуканого Відня»* (10 євро), під час прогулянки ми пройдемось по непротоптаному туристичному маршруті і побачимо інший Відень - середньовічний, величний, надихаючий. Старий єврейський квартал; найдавніша церква Святого Рупрехта; будинок Моцарта і, звичайно-ж, «танцюючий годинник» - Анкерур, від якого кожну годину лунає дивний по звучанню передзвін (9€).
Збір групи, переїзд у транзитний готель. Поселення в транзитний готель, ночівля в готелі.
Палац Шенбунн, Відень

8 день, понеділок (06.11.2017). БУДАПЕШТ.
Сніданок в готелі. Виселення в готелю. Переїзд у Будапешт
Оглядова автобусно-пішохідна екскурсія містом з екскурсоводом. Ми побачимо легендарні пам’ятники історії Буди і Пешту – Площу Героїв і славетний пам’ятник Тисячоліттю, архітектурний ансамбль Хуняді, Парламент, набережну Дунаю, базиліку св. Матяша (місце вінчання і усипальниця багатьох угорських королів), Рибальський бастіон та Королівський палац, з яких відкривається неймовірно красива панорама Будапешту та Дунаю.
Рекомендуємо відвідування термальних купалень Сечені або Будапештського зоопарку / вільний час.
Довідка: Термальні купальні "Сечені" (17 € або 5000 форинтів) – один із найбільших у Європі бальнеологічних комплексів і одна з перших лікувальних купалень в Пешті. Купальні Сечені знаходяться в міському парку Варошлігет, повністю комплекс потопає у чудовій красі природи з парковими деревами. Тут знаходяться п`ять басейнів площею 910 м2 з температурою води - 28 і 36 градусів тепла, басейн з сюрпризами, сидячий басейн, сауни з басейнами, 11 купалень з термальною водою, автомат льодяних коктейлів, термальний лікувальний басейн і багато іншого. Ваші враження будуть незабутні.
Відвідування Будапештського зоопарку (котрий також є найстарішим в Європі!) вам обійдеться в 9 € або 2500 форинтів.
* Рекомендуємо відвідати  містечко Сентендре*, яке перенесе Вас у час Середньовіччя — вузенькі вулички, безліч сувенірних лавок, старенькі сербські церкви... ну і звичайно музей марципанів! Запрошуємо у світ нових вражень! (15 €)
Далі на нас чекає незабутня вечірня екскурсія на кораблику по Дунаю з келихом шампанського та чарівними панорамними видами з річки на архітектурні шедеври Будапешту. Розповідь гіда про історію і життя цього міста залишать у вашому серці тільки неповторні враження! (факультативно, вартість 16 €).
Нічний переїзд в Україну.


Парламент, Будапешт

9 день, вівторок (07.11.2017). Повернення до України.
Прибуття в Україну (Щоб зорієнтуватися в годині прибуття до свого міста для прикладу наводимо тільки м. Львів. Відштовхуючись від цього кожен сам в індивідуальному порядку може прорахувати годину прибуття в потрібне Вам місто. Отож, повернення у Львів в даній програмі орієнтовно о 06.00).

У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
-переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;
-супровід священика і керівника групи;
-екскурсія у Будапешті із екскурсоводом;
-проживання в готелях 3* або 4*;
-сніданки, згідно програми;
-медичне страхування;

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
-консульський збір для отримання візи (35 €);
-візові послуги (20 €);
-проїзд громадським транспортом;
-харчування, не передбачене готелями;
-факультативні екскурсії;
-вартість синхронного перекладу вечірньої молитовної програми (2 €);
-приватні витрати.

Рекомендуємо взяти з собою:
-невеликий FM-радіоприймач з навушниками (це може бути також mp3 плеєр чи мобільний телефон з функцією FM-радіо);
-Біблію;
-Вервицю;
-парасолю/дощовик;
-ліхтарик;
-каримат (туристичний килимок);
-купальник/плавки, рушник, в’єтнамки;
-панаму чи капелюх для захисту від сонця.

Важливо:
 ОБОВ’ЯЗКОВО!!! усім клієнтам потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду.

* ДАНА АКЦІЙНА ПРОПОЗИЦІЯ НЕ ПОЄДНУЄТЬСЯ З ЖОДНИМИ ЗНИЖКАМИ ТА АКЦІЯМИ!!!;

**Міста посадки Бучач, Чортків та Теребовля є факультативними і можливі за додаткову оплату. При кількості бажаючих 8 або 10 чол. вартість довозу в дві сторони складе 200 грн. При більшій кількості чол. вартість довозу зменшиться та в кожному випадку буде розраховуватися індивідуально. При меншій кількості чол. вартість також буде вираховуватися індивідуально в кожному конкретному випадку;
***Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.

Список документів длявиготовлення візи можна переглянути  ТУТ
Хочете сидіти спереду? Дізнайтесь як це можна зробити ТУТ