Маленька французька подорож

Маленька французька подорож
(ПАЛОМНИЦЬКА ПРОГРАМА)
30 квітня - 12 травня 2018 р.
Вартість: 445 €+ 200 грн.*
Краків – Дрезден – Трір –Париж (2 дні) – Шартр – Лурд (2 дні) – Авіньйон – Ла-Салет – Страсбург - Прага

Поїздка відбувається під духовним супроводом священника УГКЦ


Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Бучач (03.30), Чортків (04.00), Теребовля (05.00)**, Тернопіль (06.00), Зборів (06.30);
Львівська обл.: Золочів (07.00), Львів (09.00), Стрий (10.00);
Івано-Франківська обл.: Івано-Франківськ (08.00), Калуш (08.30), Долина (09.00);
Закарпатська обл.: Свалява (12.30), Мукачево (13.30), Ужгород (14.00), Чоп (14.30);
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.

ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, понеділок (30.04.2018). КРАКІВ
Ранковий виїзд з України, перетин Україно-польського кордону, переїзд в Краків. Прибуття в Краків, вечірня прогулянка вуличками королівського міста.
*  Рекомендуємо еккурсію «Краків – місто королів». Неприступний, і в той же час привітний Вавель, торгівельні ряди Сукенніце, тут сувенір знайдеться для кожного, Ягелонський Університет, заплутані вулички старого міста, ну і як не загадати бажання під «хейнал», мелодію сурмача, яка ллється з вежі Маріанського костелу (6 євро).
Ночівля в готелі.
Ринкова площа у Кракові

2 день, вівторок (01.05.2018). ДРЕЗДЕН.
Сніданок в готелі. Виселення з готелю. Переїзд в Дрезеден. Прогулянка містом.
*  Рекомендуємо еккурсію «Флоренція на Ельбі». Своїх відвідувачів з давніх давен Дрезден заворожує блискучим і захоплюючим поєднанням традицій та сучасності. Прогулюючись центром міста, з його колишньою Резиденцією саксонських курфюрстів і королів, видом на чудовий ландшафт Ельби, Ти відчуєш неповторний шарм «Флоренції на Ельбі» - міста мистецтва, старовинної витонченої архітектури, величезних музейних колекцій, оркестрів та хорів зі світовим ім'ям. Пішохідна екскурсія.
Поселення в готель. Ночівля в готелі.
Набережна Ельби вночі
3 день, середа (02.05.2018). ТРІР.
Сніданок в готелі. Виселення з готелю. Переїзд в Трір.
Свята літургія. Прогулянка містом. Вільний час.
Відвідання головно пам’ятки міста Трір – Трірського собору, де зберігається знаменитий хітон Господа нашого Ісуса Христа.
Довідка: Трірський собор є місцем збереження багатьох християнських святинь. У крипті, зокрема, знаходиться мощівик з головою Святої Олени, в захристі знаходяться частина ланцюга, яким був скутий Апостол Петро, сандалі і цвях Святого Андрія Первозванного, а також частки мощей Святих праведних богоотців Іоакима і Анни. Також в соборі поховані деякі єпископи Тріра.
Вільний час. Переїзд в Транзитний готель. Ночівля в готелі.
Чорні ворота, Трір

4 день, четвер (03.04.2018). ПАРИЖ.
Сніданок в готелі. Виселення з готелю. Переїзд в Париж
Свята літургія. 
Оглядова екскурсія містом. "Париж - це свято, яке завжди з тобою" – ця фраза Ернеста Хемінгуея стала крилатою і облетіла весь світ. Здається, краще про Париж не скажеш. Адже Париж – це серце Франції і, поза сумнівом, найелегантніша та найромантичніша столиця світу. Паризька Опера, вулиця Руаяль, Мадлен, Площа Згоди, Єлисейські поля, Тріумфальна арка, Трокадеро, Ейфелева вежа, Марсове поле, дім Інвалідів, Музей Орсе, острів Сіте, Палац Правосуддя, Конс’єржи, Люксембурзький сад, Пантеон, Вандомська площа, Бастилія…Поселення в готель. Ночівля в готелі.
Ейфелева вежа, Париж

5 день, п'ятниця (04.05.2018). ПАРИЖ.
Сніданок. Вільний день в Парижі. Відвідування Нотр Дам Де Парі (Собор Паризької Богоматері), відомого за творіннями Гюго. Тут зберігається одна з найбільших святинь християнського світу – Терновий вінок Ісуса Христа. Святиня зберігається в Соборі вже багато століть і весь цей час сюди не сповільнюється потік паломників. Ми оглянемо знаменитий і величний Нотр Дам Де Парі, а хто має бажання, може піднятись на сам вершечок храму, щоби згори помилуватися гарною панорамою Парижу. Переїзд в транзитний готель. Ночівля в готелі.
Вхід у музей "Лувр"

6 день, субота (05.05.2018). ШАРТР
Сніданок, виселення з готелю, переїзд в Шартр. Відвідання головного собору міста собору  Пресвятої Богородиці.
Довідка: Кафедральний собор Нотр Дам де Шартр (Шартрський собор Пресвятої Богородиці). Зовні храм нагадує знаний на весь світ Нотр Дам де Парі, з велетенськими вікнами-розами, вежами і вітражами, але насправді перевершує його і віком, і розмірами і вишуканістю. Він залишився незмінним з часу його побудови у ХІІІ ст., і до сьогоднішнього дня зберігає дух середньовічної готики, не затьмареної нашаруваннями інших епох. В соборі зберігається одна з найвизначніших християнських святинь світу  - риза Пресвятої Богородиці. Це елемент одежі Божої Матері – шовкове покривало (гіматій), яким Вона була покрита в ніч Різдва Божого Сина.
Під нефом і хором Нотр Дам де Шартр розташована найбільший підземний храм Франції – крипта романського собору ХІ ст. У найдавнішій частині крипти є криниця мучеників і ще давніша крипта св. Лубіна, що датується ІХ ст. Тут же. в підземній каплиці Богородиці до ХVІІІ ст. зберігалася стародавня фігурка Божої Матері з Дитятком Ісусом, яку через потемніле дерево називали Чорною Мадонною. Однак в часи Великої французької революції реліквія згоріла в пожежі, і сьогодні тут можна побачити лише її копію, що має назву Підземна Богородиця.
Нічний переїзд в Лурд
 Нотр Дам де Шартр

7 день, неділя (06.05.2018). ЛУРД
Ранкове прибуття в Лурд. Свята літургія, вільний день.
Довідка: Люрд – найбільше місце паломництва християн з усього світу. 150 років тому місцевій дівчині Бернадетті з’явилась Матір Божа. Тепер на місці з’явлення б’є цілюще джерело, до якого за оздоровленням прибувають паломники з усього світу. Місто паломників Люрд має єдину непереможну атмосферу – атмосферу віри. Факт, що в Люрді ніколи не було ніякої пошесті. Адже кожного року туди приїжджає більше ніж 2 мільйони паломників і понад сто тисяч хворих, котрі сотнями купаються в джерелах. Проте ніякої інфекції не було зафіксовано ніколи.
Поселення в готель, ночівля.
Нотр Дам де Лурд

8  день, понеділок (07.05.2018). ЛУРД
Сніданок в готелі. Продовження паломницької програми у Люрді: відвідини Гроту – місця Об’явлення Богородиці, молитва у Базиліці Вервиці та Непорочного Зачаття, Хресна Дорога.
Вільний час.
Переїзд в Авіньйон. Поселення в готель, ночівля в готелі.
Грот чудес

9 день, вівторок (08.05.2018). АВІНЬОЙН
Сніданок в готелі. Відвідання Папського палацу. є можливість оглянути понад 25 різних приміщень Папського палацу і кілька величних веж, кожна з яких носить власне ім'я. На жаль, втрачені історичні інтер'єри палацу відновлюються насилу, але навіть без меблів і оздоблення деякі приміщення здатні вразити уяву своєю величчю і розмірами. Наприклад, всім відомий паризький собор Нотр-Дам має неф в два рази менший, ніж каплиця Палатине в Папському палаці. Також для огляду відкриті: Великий зал для аудієнцій, Консисторій, різні церемоніальні зали, в яких проводилися офіційні заходи і богослужіння.
Ночівля в готелі.

10 день, середа (09.05.2018). ЛЯ САЛЕТ
Сніданок в готелі. Переїзд в Ля Салетт (Франція), де  19 вересня 1846 року у високих Альпах двом пастушкам, 15-річній дівчинці Меланії Кальва і 11-річному хлопцю Максиміну Жіро з’явилася Матір Божа і дала послання для усього людства. На місці З‘явлення, там, де стояла Пресвята Діва Марія, почало бити чудотворне джерело. Б’є воно постійно від дня З’явлення аж до сьогодні. Вода з цього джерела вживана з вірою, вчинила вже багато чудес оздоровлення. Навернула також багато людей, віра яких послабла або вмерла.
19 вересня 1851р., після ретельних досліджень, єпископ з Ґренобля (Grenoble) Філіберт де Бріярд оголосив, що з’явлення Діви Марії двом пастушкам, на горі в Ля Салет, носить всі ознаки правдивості і що всі віруючі повинні прийняти його без боязні помилки”.
На Горі в Ля Салет побудовано храм, монастир і готель для паломників, а Послання Матері Божої з Ля Салет несуть в світ Місіонери Матері Божої Салетинської (Отці і Брати Салетини) – чернечий орден, покликаний єпископом з Ґренобля Філібертом де Бріярд в 1852 році.
Поселення в готель. Ночівля в готелі.

11 день, четвер (10.05.2018). СТРАСБУРГ
Сніданок. Короткий переїзд у Страсбург. Страсбург – столиця Ельзаса, пам'ятка архітектури всесвітньо–історичного значення, батьківщина гімну Франції «Марсельєзи», штаб–квартира Ради Європи і Європейського парламенту, квартал під назвою "Маленька Франція" з мережею каналів, забудований середньовічними будинками із гостроверхими дахами, який здається ожившою казкою братів Грімм. Змішавши французьку і німецьку культури, Страсбург отримав свій особливий колорит, свою яскраво виражену індивідуальність.
Переїзд в транзитний готель. Поселення. Ночівля в готелі.


12 день, п'ятниця (11.05.2018). ПРАГА
Сніданок в готелі. Ранковий переїзд в Прагу. Прибуття в Прагу
Пропонуємо оглядову пішохідну екскурсію старим містом: Страговський монастир, Празький Град, Величний Собор св. Віта, Старий королівський палац, Золота вуличка... Прага зачаровує – зачарує вона і вас. Далі Королівська дорога, Староміська площа, міська ратуша і її знаменитий астрономічний годинник, де щогодини з’являється процесія з 12 апостолів, церква Діви Марії перед Тином. Далі - єврейський квартал, Клементінум, Карлова вулиця… і звичайно ж, Карлів міст!.
Нічний переїзд в Україну.
Ринкова площа
13 день, субота (12.05.2017).
Повернення в Україну


У ВАРТІСТЬ ТУРУ ВХОДИТЬ:         
-переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;
-проживання в готелях 3* зі сніданками;
-медична страхівка;
-духовний супровід священика;
-супровід керівника групи.

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
-факультативні екскурсії згідно програми, вхідні квитки;
-переїзд громадським транспортом по місту;
-харчування, не передбачене готелями;
-приватні витрати.

Важливо:
ОБОВ’ЯЗКОВО!!! усім клієнтам потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду.

*При акційній ціні діють тільки знижки «5 + 1» і «10 + 1» (тобто, якщо ви візьмете в подорож з собою 5 друзів, то отримаєте знижку 50%, а коли 10 друзів, то знижка становитиме вже цілих 100%). Детальніше про наші знижки читайте ТУТ;
**Міста посадки Бучач, Чортків та Теребовля є факультативними і можливі за додаткову оплату. При кількості бажаючих 8 або 10 чол. вартість довозу в дві сторони складе 200 грн. При більшій кількості чол. вартість довозу зменшиться та в кожному випадку буде розраховуватися індивідуально. При меншій кількості чол. вартість також буде вираховуватися індивідуально в кожному конкретному випадку;
***Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.
**** Паломницький центр залишає право змінювати програму паломництва без втрати значимості об’єктів.