Необхідні документи для виготовлення Швейцарської візи

Необхідні документи для виготовлення візи 
(Швейцарське консульство)

1.Фото – 2 шт. Кольорове фото 3,5 x 4,5 cм; 80% обличчя.
2.Оригінал закордонного паспорта. Паспорт повинен містити підпис та бути дійсним щонайменше 3 місяці від дати закінчення дії візи. Та  містити щонайменше 2 чисті сторінки (призначені для візи).
3.Копії першої сторінки закордонного паспорту – 3 шт.
4.Копії шенгенських віз за останні 3 роки.
5.Оригінал та копії укр. паспорта усіх сторінок, для неповнолітніх – Свідоцтво про народження.
6.Копія ідентифікаційного коду.

Пенсіонери:
üдовідка про пенсію за останні 6 місяців розбита помісячно;
üкопія пенсійного посвідчення (старе посвідчення має бути підписане);
üвиписка з банківського рахунку з транзакціями за останні 3 місяці (оригінал або копія з печаткою банку), довідка із банку з інформацією про доступну суму на рахунку заявника (оригінал) або дорожні чеки з зазначенням прізвища заявника та його підписом (оригінал і копії).

Працюючі:
ü довідка з місця праці на фірмовому бланку з контактними даними організації, з зазначенням посади, стажу праці та розміру заробітної за півроку, розбитої помісячно;
üвиписка з банківського рахунку з транзакціями за останні 3 місяці (оригінал або копія з печаткою банку), довідка із банку з інформацією про доступну суму на рахунку заявника (оригінал) або дорожні чеки з зазначенням прізвища заявника та його підписом (оригінал і копії).

Приватні підприємці:
копія реєстрації підприємства місцевими органами влади;
-довідка про доходи за останні 6 місяців (ксерокопія податкової декларації);
-копія податкової декларації;
-виписка з банківського рахунку з транзакціями за останні 3 місяці (оригінал або копія з печаткою банку), довідка із банку з інформацією про доступну суму на рахунку заявника (оригінал) або дорожні чеки з зазначенням прізвища заявника та його підписом (оригінал і копії).

Студенти:
-копія студентського квитка;
-довідка з ВУЗу (з деканату про те, що дана особа дійсно навчається у цьому ВУЗі та такому то курсі);
-довідка з бухгалтерії про стипендію;
-довідка з місця праці одного з батьків – на фірмовому бланку з контактними даними організації, з зазначенням посади, стажу праці та розміру заробітної за півроку,  розбитої помісячно;
-ксерокопія укр. паспортів батьків;
-копія свідоцтва про народження;
-виписка з банківського рахунку з транзакціями за останні 3 місяці (оригінал або копія з печаткою банку), довідка із банку з інформацією про доступну суму на рахунку заявника (оригінал) або дорожні чеки з зазначенням прізвища заявника та його підписом (оригінал і копії).

Непрацюючі:
довідка з роботи когось з родичів першої лінії (батько, мати, брат, сестра, чоловік, дружина);
ксерокопія укр. паспортів особи, яка дає таку довідку;
підтвердження рідства з особою, яка надає довідку;
завірена у нотаріуса заява про фінансування .
- виписка з банківського рахунку з транзакціями за останні 3 місяці (оригінал або копія з печаткою банку), довідка із банку з інформацією про доступну суму на рахунку заявника (оригінал) або дорожні чеки з зазначенням прізвища заявника та його підписом (оригінал і копії).

Неповнолітні:
-копія свідоцтва про народження;
-оригінал і ксерокопія нотаріально завіреної  заяви – згоди другого з батьків або опікуна (оригінал і ксерокопія). У випадку, коли отримання згоди є неможливим –  необхідно подати документ, який пояснює причину відсутності згоди (напр. довідка матері-одиночки або інший документ);
-довідка зі школи;
-ксерокопія укр паспортів обидвох батьків (усіх сторінок);
-довідка з роботи одного з батьків;
завірена у нотаріуса заява про фінансування .

УВАГА! За необхідності консульство може вимагати інші документи, які підтверджують платоспроможність заявника (наприклад, документи на право власності на рухоме та нерухоме майно)

Усі документи, що підтверджують працевлаштування та наявність прибутків у заявника повинні надаватися з перекладом на німецьку, французьку, італійську або англійську мову.

Якщо заявник є безробітним, в такому разі необхідно надавати письмову заяву (з підписом) з роз’яснення фінансового статусу заявника.

Дозвіл на виїзд дитини та інші документи повинні бути перекладені на німецьку, французьку, італійську або англійську мову.

 Документи, що підтверджують платоспроможність заявника надаються без перекладу.

Немає коментарів:

Дописати коментар