Італія паломництво

Паломницький тур до Італії в гості до святого Миколая та о. Піо
 (паломницька програма)
18-25 травня 2018 р.
АКЦІЙНА ЦІНА** 299 € + 200 грн.
Вартість туру при попередньому бронюванні - €299 + 200 грн.
 Вартість туру при бронюванні менше, ніж за місяць до туру – €330 + 200 грн.
Будапешт – Венеція – Рим – Ватикан – Барі – Сан-Джованні-Ротондо – Лорето – Сан Маріно – Падуя – Егер
Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Бучач (00.30), Чортків (01.00), Теребовля (03.00)***, Тернопіль (04.00), Зборів (04.30);
Львівська обл.: Золочів (05.00), Львів (07.00), Стрий (08.00);
Івано-Франківська обл.: Івано-Франківськ (06.00), Калуш (06.30), Долина (07.00);
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.

 ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, п’ятниця (18.05.2018). МАРІЯ ПОВЧ.
Збір групи у Львові на залізничному вокзалі. Виїзд на кордон.
Прибуття в Угорщину, місто Марія Повч. Молитва біля чудотворної ікони Матері Божої, розповідь про історію цього відпустового місця.
Далі ми відвідаємо Будапешт.
* Рекомендуємо вечірню прогулянку на кораблику по Дунаю з келихом шампанського  (15 €), неймовірні панорами міста, унікальне освітлення мостів та бокал шампанського кожному паломнику подарують вам гарний настрій в перший день подорожі.
Переїзд в Італію.
Угорський парламент

2 день, субота (19.05.2018). ВЕНЕЦІЯ.
Прибуття на автобусну стоянку в передмістя Венеції. Переїзд до Венеції на кораблику.
Довідка: Венеція – це прекрасна казка, яка застигла в камені. Багато століть поети і художники прославляли це місто і прикрашали його своїми творами. Тут прекрасно поєднуються розкішні палаци і скромні вузенькі вулички, мовчазні канали та гомінкі ринки. Затишні кафе запрошують нас на ароматну каву, а на площі Сан Марко музичні оркестри грають для нас романтичну музику. Ми зможемо відчути життя цього міста, поміряти карнавальну маску, помилуватися Гранд Каналом... І, головне, зануритись в цю неповторну атмосферу найбільш романтичного міста в Італії. Оглядова екскурсія.
У вільний час для тих, в кого в душі ще жевріє вогник романтизму, є нагода покататись вузенькими каналами міста на гондолі – справжньому символі Венеції. Таку прогулянку, гарантуємо, ви пам’ятатимете усе життя.
Збір групи, переїзд на ночівлю в передмістя Риму.  Пізнє поселення в готель,  ночівля.
Прогулянка по Гранд каналу

3 день, неділя (20.05.2018). РИМ.
Сніданок в ресторані готелю. Увага! Пересування по Риму тільки громадським транспортом!
Ми відвідаємо український собор св. Софії в Римі, збудований ще Патріархом Йосифом Сліпим. На довгі роки цей собор був головним храмом Української Греко-Католицької Церкви. Це надзвичайно гарний храм, повністю вкритий позолоченою мозаїкою з образами українських святих. Літургія в українському обряді.
Далі у програмі нашої подорожі відвідування Ватиканських музеїв та Сікстинської капели, неймовірно розмальованої фресками самим Мікеланджело. Також ми побачимо експонати однієї з найбільших колекцій творів мистецтва світу. Особливості додає те, що ми не можемо знати, що саме в цей час виставлятиметься в залах Ватиканського музею, адже колекція настільки велика та багата, що експонати доводиться змінювати дуже часто, аби хоча б невелику їх частину могли побачити поціновувачі. (Вхідний квиток та екскурсія в Ватиканські музеї оплачуються додатково – 25 € з особи).
Рим. Нас чекає неймовірна екскурсія «Вічним містом», бруківка якого, ще пам'ятає сандалі легіонерів, імператорів та пілігримів зі всього світу. Знайомство з Римом ми розпочнемо з його античної частини, грандіозних пам'яток часів розквіту Римської імперії – амфітеатру Колізей, Римського форуму, Імператорських форумів, Капітолію… Ми відвідаємо один з символів Риму – фонтан Треві, прогуляємось площею Венеції, площами Ротонда та Навона, побачимо Замок Ангела – знамениту в'язницю, найвідомішу на європейському континенті…
Вільний час. Якщо буде можливість, ми відвідаємо святині Риму: церкву св. Альфонса, в якій зберігається ікона Матері Божої Неустанної Помочі, та базиліку Санта Марія Маджоре, де зберігаються ясла Ісуса та чудотворна ікона Матері Божої, яку ще називають "Спасіння народу римського". Великою святинею, до якої ми матимемо змогу приклонитися, є Святі сходи. Їх привезла цариця Олена з Єрусалиму. Це сходи Преторії – палацу Понтія Пілата. Цих 28 східців торкалися стопи Господа, на них капала його кров. Сходи зверху покриті дерев'яними східцями, але в них зроблено скляні отвори, через які можна побачити сліди крові Спасителя. По святих сходах люди підіймаються лише на колінах, читаючи молитви на кожній зі сходинок. Святі сходи знаходяться в каплиці Сан Лоренцо в Римі.
Переїзд до готелю, ночівля.
Папа Римський Франциск

4 день, понеділок (21.05.2018). РИМ.
Сніданок в ресторані готелю. Вільний день у Римі.
В цей день ми відвідаємо святині Риму: церкву св. Альфонса, в якій зберігається ікона Матері Божої Неустанної Помочі, та базиліку Санта Марія Маджоре, де зберігаються ясла Ісуса та чудотворна ікона Матері Божої, яку ще називають "Спасіння народу римського". Великою святинею, до якої ми матимемо змогу приклонитися, є Святі сходи. Їх привезла цариця Олена з Єрусалиму. Це сходи Преторії – палацу Понтія Пілата. Цих 28 східців торкалися стопи Господа, на них капала його кров. Сходи зверху покриті дерев'яними східцями, але в них зроблено скляні отвори, через які можна побачити сліди крові Спасителя. По святих сходах люди підіймаються лише на колінах, читаючи молитви на кожній зі сходинок. Святі сходи знаходяться в каплиці Сан Лоренцо в Римі.
Після екскурсії – вільний час. Збір групи орієнтовно о 16:00, переїзд на ночівлю в район міста Барі. Пізнє поселення в готель.

Міст святого Ангела

5 день, вівторок (22.05.2018). Барі, Сан-Джованні-Ротондо.
Сніданок в ресторані готелю. Участь в урочистостях з нагоди святкування свята св. Миколая.
Святкова Літургія в соборі св. Миколая. Барі. Це портове місто відоме тим, що в Соборі св. Миколая зберігаються мощі св. Миколая-чудотворця, про якого церква в молитвах і поетичних творах, йому присвячених, говорить: «Тя бо третім після Господа і Божої Матері поминаємо».
Довідка:  Історія тут починається у XI столітті, коли грецька (Візантійська) імперія переживала важкий час. Турки спустошували її володіння в Малій Азії, розоряли міста і села, вбивали їх жителів, і супроводжували свої жорстокості зневагою святих храмів, мощей, ікон і книг. Мусульмани робили замах знищити мощі святителя Миколая, глибоко шанованого всім християнським світом. Осквернення святинь обурювало не тільки східних, але і західних християн. Особливо побоювалися за мощі святителя Миколая християни в Італії, серед яких було багато греків. Жителі міста Барі, розташованого на березі Адріатичного моря, вирішили врятувати мощі святителя Миколая, спорудивши кораблі, які вирушили на пошуки. 8 травня кораблі повернулися до Барі, і скоро радісна звістка облетіла все місто. Наступного дня, 9 травня, мощі святителя Миколая урочисто перенесли до церкви святого Стефана, що знаходилася недалеко від моря. Через рік була побудована церква на честь святителя Миколая і освячена папою Урбаном II, де знаходяться мощі святого і зараз. Святого Миколая почитають не тільки православні і католики, але і мусульмани та язичники.
Переїзд в Сан-Джованні-Ротондо. Відвідування Санктуарію Санта Марія-делле-Граціе, Базиліки Сан Піо (мощі святого отця Піо), Музею отця Піо, Хресної дороги...
Довідка: о. Піо був священиком Ордену Капуцинів, містиком та стигматиком, духовним провідником тисяч вірних, якого вже за життя оточував ореол святості. Особлива риса тієї постаті – величезний контраст між славою, котра його завжди оточувала й невпинно поширювалася після його смерті в 1968 році, та «простотою» щоденного життя і служіння ближньому. 2 травня 1999 року Папа Іван Павло II зарахував його до сонму Святих.
Поселення в готель. Відпочинок. Ночівля.
Отець Піо

6 день, середа  (23.05.2018). Лорето, Сан-Маріно.
Сніданок в ресторані готелю. Переїзд в Лорето. Відвідини Санктуарію Пресвятої Богородиці. Італійське містечко Лорето відоме своїм собором, в якому вже сім століть зберігається дім Пресвятої Богородиці. Його віднайшли на Святій Землі хрестоносці та перевезли до Італії. Сьогодні тисячі паломників з усього світу прибувають сюди для молитви.
Далі нас чекає Сан Маріно. Одна з найменших держав у світі, однак, не зважаючи на це, вона має не лише державний кордон і армію, але і власний календар, який не залежить від решти Європи. Він відраховує історію з дня заснування Сан-Маріно, тому в цій країні зараз лише сімнадцяте століття. Столиця Сан-Маріно, яка називається так само, як і сама держава, розташована на скелі, яка нагадує величезний корабель. Панорама зі скелі відкривається неймовірна, тим більше, що внизу лежить Італія. Протягом всього існування Сан-Маріно, його неодноразово намагались позбавити незалежності. На благодатні землі не раз посягали італійські тирани, правителі Австро-Угорської імперії і навіть Папа Римський. Однак, держава жодного разу не піддалась ані погрозам, ані вмовлянням. Збудувавши міцні оборонні споруди, жителі маленької держави успішно протистояли завойовникам. Сан-Маріно є прикладом дивовижної стійкості, коли прагнення зберегти незалежність та свободу сильніше за страх і спричиняє дивовижні події та героїчні подвиги на благо Батьківщини.
Переїзд до готелю неподалік Падуї. Ночівля.
Вежа Прима-Торре

7 день, четвер (24.05.2018). ВЕРОНА, ПАДУЯ.
Сніданок в ресторані готелю.
Переїзд до Падуї. Великий храмовий комплекс – собор св. Антонія Падуйського – місце, яке найчастіше відвідують паломники з усього світу. Разом з отцем-духівником нашої групи ми помолимось до святого Антонія за заступництво і мир в наших сім’ях, а після цього ми відвідаємо українську церкву.
Також ми матимемо вільний час для прогулянки цим неповторним італійським містом, адже це наш останній вечір в Італії – треба насолодитись останніми хвилинами тут і кинути монетку в фонтан, щоби обов'язково сюди повернутися в майбутньому.
Збір групи, виїзд в Україну.

Собор святого Антонія Падуанського

8 день, п'ятниця (25.05.2018).
Дорогою додому ми відвідаємо відоме угорське місто Егер, яке славиться на весь світ своїми виноградниками.
* Рекомендуємо продегустувати п’ять сортів ексклюзивного угорського вина плюс до того нас чекає смачний угорський гуляш (15 €).
Прибуття в Україну (Щоб зорієнтуватися в годині прибуття до свого міста для прикладу наводимо тільки м. Львів. Відштовхуючись від цього кожен сам в індивідуальному порядку може прорахувати годину прибуття в потрібне Вам місто. Отож, повернення у Львів в даній програмі орієнтовно о другій половині дня).

 У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
-переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;
-супровід  священника та керівника групи;
-проживання в готелях згідно маршруту (5 ночівель);
-сніданки, згідно програми;
-медичне страхування;
-сучасна аудіосистема з навушниками для екскурсій.

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
-екскурсії – загалом 35 €- обов’язкова плата;
-доїзд до Венеції на кораблику – 9 €;
-проїзд в громадському транспорті в Римі;
-вхідні квитки в музеї та інші екскурсійні об'єкти;
-факультативні програми (за бажанням).
-харчування, не передбачене готелями;
-приватні витрати;

Важливо:
ОБОВ’ЯЗКОВО!!! усім клієнтам потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду.

* Факультативно, мінімальна кількість туристів на факультативи - 20 осіб;
**При акційній ціні діють тільки знижки «5 + 1» і «10 + 1» (тобто, якщо ви візьмете в подорож з собою 5 друзів, то отримаєте знижку 50%, а коли 10 друзів, то знижка становитиме вже цілих 100%). Детальніше про наші знижки читайте ТУТ;
***Міста посадки Бучач, Чортків та Теребовля є факультативними і можливі за додаткову оплату. При кількості бажаючих 8 або 10 чол. вартість довозу в дві сторони складе 200 грн. При більшій кількості чол. вартість довозу зменшиться та в кожному випадку буде розраховуватися індивідуально. При меншій кількості чол. вартість також буде вираховуватися індивідуально в кожному конкретному випадку;
****Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.
*****Організатори залишають за собою право на зміну порядку проведення екскурсій, а також на заміну їх на рівноцінні;
****** Під час вільного часу - автобусне обслуговування не передбачено;