Паломництво до Афону


Паломництво до святого Афону

АКЦІЙНА ЦІНА ** €255+ 200 грн.
При бронюванні менше, ніж за місяць до туру – €275 + 200 грн.


Тур відбудеться в першій половині жовтня 2019 р. Точні дати виїзду будуть опубліковані найближчим часом.

ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день 6:00 год. збір групи у Львові на залізничному вокзалі, переїзд до Румунії. Можливе приєднання до групи в Івано-Франківську та Чернівцях. Дорогою до Греції ми відвідаємо Нямецький монастир – духовну столицю Румунії. Окрім цікавої архітектури, він вражає безцінною колекцією давніх рукописів. Об'єктом паломництва у ньому є келія  одного з найшанованіших у Румунії святих українця Паїсія Величковського – вихідця з Полтавщини, настоятеля цього монастиря з 1779 по 1794 р. Саме Паїсій заснував великий український скит св. Іллі на Афоні.
Переїзд до транзитного готелю на території Болгарії, ночівля.
Нямецький монастир
 2 день. Сніданок в ресторані готелю. Переїзд в Салоніки – столицю грецької Македонії, місто, якому 2500 років, екскурсія, відвідування собору св. Дмитрія Солунського, в якому зберігаються мощі святого великомученика. «Канон Димитрія Солунського» був першим твором на слов'янській мові святих рівноапостольних Кирила і Мефодія після створення ними слов'янської азбуки. Вільний час.
Переїзд в Уранополі, поселення в готель, ночівля.
Салоніки, панорама
3 день. Сніданок в ресторані готелю. Посадка на катер, переїзд на Афон (тільки для чоловіків). Афон (грецькою «АгіосОрос», тобто Свята Гора). Це єдина в світі республіка монахів. Вона розташована на півострові довжиною 60 км. і шириною 8-12 км. Монастирі – справжні музеї візантійських часів. Це величні фортеці, побудовані прямо на кам’янистих гірських схилах з міцними широкими стінами, для захисту від ворогів. Афон знаходиться у володінні православного монашого об’єднання. Управління республікою здійснюють представники 20 монастирів, а вищою церковною владою є не афінський патріарх, а константинопольський, як і в візантійську епоху. На Афоні живуть ще за візантійськими статутами (Золота булла) імператора Констянтина Монаха (1060 р.).
Ночівля в одному з монастирів Афону. 
Монастирі Афону
4 день. Перебування на Афоні під духовною опікою священика та місцевого провідника-гіда. Молитва, трапеза та ночівля в одному з монастирів священичої республіки Афон.
гора Афон
5 день. Перебувуання на Афоні. Ввечері переїзд на паромі на материкову частину Греції, ночівля в готелі.
Афонські монастирі
6 день. Сніданок в ресторані готелю. Переїзд до Рильського монастиря (Болгарія). У монастирі зберігаються дві чудотворні реліквії, що викликають незмінний інтерес у прочан. Це мощі святого самітника Івана Рильського і ікона Богородиці «Одигітрія», яку дуже шанують у Болгарії. Треба сказати, що Рильський монастир є найціннішим пам'ятником архітектури ще й тому, що він був відновлений на добровільні пожертвування під час болгарського Національного Відродження. Чоловічий православний монастир діє і сьогодні.
Переїзд в Україну. Прибуття в Чернівці пізно вночі, до Львова приїзд вранці.

У ВАРТІСТЬ ВКЛЮЧЕНО:
·    проїзд автобусом по маршруту;
·     проживання в готелях;
·     харчування – сніданки згідно програми;
·    медичне страхування;
·     екскурсії згідно програми.

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
·     бронювання візи-діамонітиріону, сніданки та вечері в монастирях, супровід гіда-провідникіа, квитки на рейсові пароми Урануполі-Афон-свята Анна-Урануполі, пересування автомобілями-позашляховиками та автобусом по Афону €125;
·  роздруківка для тих хто відправляється на Афон візи-діамонітиріону (податок Афона) - €25 для мирян та €10 для священиків.