річниця Софії в Римі + Меджугор'є


Паломницький тур до Риму на 50-ту Річницю Собору Святої Софії в Римі + Меджугор’є !
28 серпня – 7 вересня 2019 р.

Вартість 320 € + 300 грн
Зальцбург (1 день, 1 ніч) – Цюрих ( 1 день) – Рим , Ватикан (2 дні, 2 ночі) – Венеція ( 1 день) –  Макарська ( 1 день) – Меджугор’є ( 3 ночі, 2 дні) – Задар (1 день)

Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Бучач (12:00), Тернопіль (14.30), Зборів (15.00);
Львівська обл.: Золочів (16.00), Львів (17.00), Стрий (18.00);
Івано-Франківська обл.: Івано-Франківськ (16.00), Калуш (016.30), Долина (17.00);
Закарпатська обл.: Свалява (20.30), Мукачево (21.30), Ужгород (22.00), Чоп (22.30);
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.

 ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, середа (28.08.2019). 
Виїзд з України. Проходження україно-угорського кордону. Нічний переїзд в Австрію.

2 день, четвер (29.08.2019). ЗАЛЬЦБУРГ
Ранкове прибуття в Зальцбург.
Сьогодні нс зустрічає музична Австрія, краса, чарівність, велич якої разом з гостинним народом створює прекрасну атмосферу для душі. Гармонія між чарівним ландшафтом і вишуканою архітектурою створює робить Зальцбург одним із найпрекрасніших міст світу. Родина Моцарта, фестивалів і бароко зі своїми вузькими вуличками, середньовічними внутрішініми двориками і чудовими фонтанами залишить яскраве і незабутнє враження.


Оглядова екскурсія 15 . Знаменитий Зальцбург - симфонія звуків і пейзажів. Нас запрошує «Північна Флоренція», «Золоте місто Високого Бароко», «Альпійське серце Австрії», місце, де народився Моцарт.
Переїзд на ночівлю в транзитний готель. Ніч в готелі.
Панорама Зульцбургу

3 день, п’ятниця (30.08.2019). ЦЮРИХ
Сніданок в ресторані готелю. Виселення. Переїзд в Цюрих.
Переїзд у Цюріх. Свята літургія (за можливості). Вільний час.
Довідка: Місто Цюріх, адміністративний центр однойменного кантону, розташовується на берегах річки Ліммат, яка впадає в Цюріхське озеро. Цюріх по праву вважається найбільшим містом і економічним центром Швейцарії. Сама його назва викликає асоціації з "містом світу", банківськими рахунками та гномами-банкірами, чиї сейфи вважаються найнадійнішими в світі.
*Рекомендуємо – оглядову екскурсію  (17 €).
Нічний переїзд в Рим.
Цюрих - швейцарська казка

4 день, субота (31.08.2019). РИМ.
Ранкове прибуття в Рим.
Увага! Пересування по Риму тільки громадським транспортом!
У програмі нашої подорожі відвідування Ватиканських музеїв та Сікстинської капели, неймовірно розмальованої фресками самим Мікеланджело. Також ми побачимо експонати однієї з найбільших колекцій творів мистецтва світу. Особливості додає те, що ми не можемо знати, що саме в цей час виставлятиметься в залах Ватиканського музею, адже колекція настільки велика та багата, що експонати доводиться змінювати дуже часто, аби хоча б невелику їх частину могли побачити поціновувачі. (Вхідний квиток та екскурсія в Ватиканські музеї оплачуються додатково – 25 € з особи).
Рим. Нас чекає неймовірна екскурсія «Вічним містом» ( 15 €) , бруківка якого, ще пам'ятає сандалі легіонерів, імператорів та пілігримів зі всього світу. Знайомство з Римом ми розпочнемо з його античної частини, грандіозних пам'яток часів розквіту Римської імперії – амфітеатру Колізей, Римського форуму, Імператорських форумів, Капітолію… Ми відвідаємо один з символів Риму – фонтан Треві, прогуляємось площею Венеції, площами Ротонда та Навона, побачимо Замок Ангела – знамениту в'язницю, найвідомішу на європейському континенті.
Факультативно рекомендуємо поїхати на пляж Тірренського моря, щоб позасмагати та поплавати в його чистих водах.
Поселення в готель, ночівля.
Рим, світанок...

5 день, неділя (01.09.2019). РИМ. 50-ТА РІЧНИЦЯ СОБОРУ СВЯТОЇ СОФІЇ
Сніданок в готелі.
Ми відвідаємо український собор св. Софії в Римі, збудований ще Патріархом Йосифом Сліпим. На довгі роки цей собор був головним храмом Української Греко-Католицької Церкви. Це надзвичайно гарний храм, повністю вкритий позолоченою мозаїкою з образами українських святих. Літургія в українському обряді. І саме сьогодні йому виповнюється 50 років!!! Це надзвичайно вагома подія в житті всієї греко-католицької громади. І ми маємо змогу приєднатись до цього надзвичайного свята!
З цієї нагоди цьогорічний Синод Єпископів відбудеться у Вічному місті, а центральною подією початку роботи Синоду та ювілейних святкувань буде Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Блаженніший Святослав (початок о 10:00).
Переїзд на ночівлю в готель неподалік Венеції. Ніч в готелі.

 Собор святої Софії в Римі

6 день, понеділок (02.09.2019). ВЕНЕЦІЯ
Сніданок. Виселення. Прибуття на автобусну стоянку в передмістя Венеції. Переїзд до Венеції на кораблику.
Довідка: Венеція – острівне місто-музей просто неба з романтичним шармом. Тисячоліттями художники та поети возвеличували місто. Кожен куточок Венеції – унікальний експонат історії. Розкішні палаци і скромні вузенькі вулички, мовчазні канали та гомінкі ринки. Затишні кафе запрошують на ароматну каву, а на площі Сан Марко музичні оркестри виконують для туристів романтичну мелодії. Ви відчуєте вир життя цього міста, поміряєте карнавальну маску, помилуєтесь Гранд Каналом... І, головне, зануритесь в неповторну атмосферу найбільш романтичного міста Італії. 
*Рекомендуємо оглядову екскурсію містом – «Венеція – казка на воді» (13 €).
Ввечері збір групи та нічний переїзд в Хорватію ( Макарська ).
Міст Ріальто

7 день, вівторок (03.09.2019). МАКАРСЬКА
 Вільний день на морі.
Свята літургія у санктуарії «Вепріч».
Макарська  - (центральне місто регіону). Вільний час, можливість прогулятися вуличками старовинного міста або провести день на морському узбережжі.
Довідка: Місто Макарська розташоване в центральній частині Адріатичного узбережжя Хорватії між містами Спліт і Дубровнік. Макарська, головне місто "Макарської рів'єри", вважається не лише туристичним, а й культурним і економічним центром Хорватії, і одним з найкращих курортів на всьому хорватському узбережжі.
Тиха бухта, в якій розташоване місто, надійно прикрита від моря і вітру двома мисами і гірським масивом Біоково, що досягає максимальної висоти 1762 м. Перший готель у Макарській відкрився в 1914 році, але справжній розквіт Макарскої рів'єри почався в 70-х роках.
Місто поділяється на дві бухти мисом Св. Петра. У західній бухті розташувалася курортна зона, пляжі, готелі та крамниці, уздовж берега проходить пішохідна зона.
Історичний центр Макарської - типовий для Далмації - старе місто з вузькими вимощеними вуличками. Найбільш відомі його визначні пам'ятки - церква Св. Марка і церква Св. Петра, Францисканський монастир, численні палаци в стилі бароко і венеціанський фонтан, створений в 1775 році.
Клімат в Макарській дуже м'який, кількість сонячних днів найбільша в Хорватії, а пляжі вважаються одними з найкращих в Хорватії. З міста Макарська зручно відвідати Спліт (60 км) і Дубровнік (140 км).
Збір групи та переїзд на ночівлю в Меджугор’є.
Ніч в готелі.
Макарська , пляжі

8 день, середа (04.09.2019). МЕДЖУГОР’Є (ПІСТ НА ХЛІБІ І ВОДІ).
Сніданок.
Оглядова екскурсія з розповіддю про Меджугор’є. Відвідуванняцеркви Св. Якова, мироточивого Хреста, могили отця Славка Барбаріча – колишнього пароха Меджугор’я, що багато трудився для розвитку школи Марії. Обід. Молитва вервиці на горі об’явлень ПодбрдоВільний час. Можливі також інші зустрічі та відвідування певних місць, про які повідомимо додатково.
18.00  Вечірня молитовна програма, яка відбувається кожного дня, і є основною та обов’язковою подією для участі усіх паломників, що перебувають в Меджугор’є:
18:00 – Молитва Вервиці;
19:00 – Свята Меса;
20.00 – Вервиця Мируосвячення куплених речей, молитви за зцілення душі і тіла;
20:15 – Адорація Найсвятіших Тайн (поклоніння Ісусу в Пресвятих Дарах) / вервиця.
Ночівля в готелі.
Молитва Вервиці на горі об'явлень Подбрдо

9 день, четвер (05.09.2019). МЕДЖУГОР’Є.
Свята Літургія українською мовою в східному обряді. Сніданок. Хресна Дорога на горі Кріжевац.Можливе відвідування спільноти «Ченаколо» - заснованою італійською монахинею – сестроюЕльвірою Петроцці для реабілітації людей з наркотичною та іншими видами залежностей.  Обід. Лікування відбувається без медикаментів, а тільки завдяки посиленій праці та молитві. Можливі також інші зустрічі та відвідування певних місць, про які повідомимо додатково.
18.00  Вечірня молитовна програма, яка відбувається кожного дня, і є основною та обов’язковою подією для участі усіх паломників, що перебувають в Меджугор’є:
18:00 – Молитва Вервиці;
19:00 – Свята Меса;
20.00 – Вервиця Мируосвячення куплених речей, молитви за зцілення душі і тіла;
20:15 – Адорація Найсвятіших Тайн (поклоніння Ісусу в Пресвятих Дарах) / вервиця.
Ночівля в готелі.

 Водоспад Кравіца

10 день, п’ятниця (06.09.2019). ЗАДАР
Виселення  з готелю. Короткий переїзд в Задар.
Вільний день на морі.
Довідка:    Місто Задар знаходиться в центральній частині узбережжя Адріатики, 160 км. на північ від міста Спліт. Задар ще часто називають «співаючою набережною». Це перший в світі музичний орган на котрому грають не люди, а морські хвилі. Розміщений він на набережній Задару і був побудований в 2005 році. Орган був сконструйований за проектом архітектора Ніколи Башича, який за це отримав Європейську премію за міський публічний простір в 2006 р. Цей знаменитий морський орган (morske orgulje) завдяки своєму архітектору притягує на береги Адріатики тисячі туристів послухати неперевершену музику природи. Орган виглядає як звичайна набережна зі сходинками, що йдуть в море. На самій набережній є спеціальні отвори звідки і виходить звук. Довжина цього морського органу приблизно 70 метрів. Все найцікавіше починається під сходинками органу, де і народжуються захоплюючі звуки моря. Завдяки 35 трубам різного діаметру і довжини, а також спеціальним «свисткам» море створює звуки, заставляючи повітря проходити через них. Звуки змінюються в залежності від розміру і швидкості хвиль, через що і з’являються звукосполучення у випадковому порядку, однак цілком гармонійні, в чому ви особисто зможете переконатися. До речі, коли море тихе, то звуки одноманітні і спокійні, а ось коли море починає бушувати, то з'являються цікаві динамічні звукосполучення і ритм прискорюється. Можливо, не випадково орган був сконструйований недалеко від корабельної гавані. Адже від величезних морських лайнерів, паромів і теплоходів, що пропливають поруч до набережної накочуються хвилі і починається симфонія, що виконується самою природою.
*Рекомендуємо оглядову екскурсію містом (11€)
Нічний переїзд в Україну.
Задар

11 день, субота (07.09.2019). Прибуття в Україну (Щоб зорієнтуватися в годині прибуття до свого міста для прикладу наводимо тільки м. Львів. Відштовхуючись від цього кожен сам в індивідуальному порядку може прорахувати годину прибуття в потрібне Вам місто. Отож, повернення у Львів в даній програмі орієнтовно о 22.00).


 У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
-переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;
-супровід священика і керівника групи;
-проживання в готелях/пансіонах 3* або 4*;
-сніданки, обіди згідно програми;

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
- медичне страхування (програма Light – 150  грн, Standart – 250 грн, деталі тут>>>, за бажанням, Ви можете оформити страховий поліс самостійно);
- факультативні екскурсії;
-харчування, не передбачене готелями;
-проїзд громадським транспортом;
-вартість синхронного перекладу вечірньої молитовної програми (2 € - обов’язкова плата);
-факультативні екскурсії;
-приватні витрати.