Правила в'їзду в Хорватію

Інформація, для туристів, які планують подорож до Хорватії*

     1) Для в'їзду до Хорватії потрібен тест на COVID-19  Деталі тут>>>
Починаючи з 11 липня при перетені кордону з Хорватією потрібно надати негативний результат ПЛР-тесту на SARS-CoV-2 (забір біологічного матеріалу повинен відбутися не більше як за 48 годин до перетину кордону).
Дана постанова була прийнята на екстренному нічному засіданні хорватського уряду в ніч з 11 на 12 липня.
Ось кілька моментів, які потрібно знати:
-ІХТІС централізовано організує забір та видачу результатів тесту на SARS-CoV-2 (вам не потрібно буде про це хвилюватися). Деталі повідомимо за кілька днів.
Вартість даного ПЛР-тесту для наших клієнтів становитиме всього від 500 грн.
- ІХТІС кожному за бажанням зробить страховку від невиїзду через коронавірус також всього за 500 грн. (тобто, якщо результат тесту буде позитивним, то вам в повній вартості повернуть оплачені кошти за тур)
Усім нашим клієнтам без виключення рекомедуємо оформлти страховий поліс якний включає  захворювання на COVID-19 за межами України (це можна зробити в нас). Тобто, якщо за кордоном виявиться, що хтось є носієм коронавірусної інфекції, то Ваше лікування там буде безкоштовне!
Поки дана постанова Урядом Республіки Хорватія прийнята тільки на 14 днів, тому віримо, що орієнтовно з 25 липня її вже не буде!!! 
2) Після повернення додому в Україну з Хорватії самоізоляція НЕ потрібна (Хорватія входить у список країн «зеленої зони»
3) В’їзд в Хорватію дозволений туристам, які мають підтвердження бронювання готелю або ваучер (в нас він груповий – буде знаходитись у керівника групи)
4) Усі туристи мають бути зареєстровані на єдиному сайті міністерства внутрішніх справ Хорватії і мати при собі роздруковану анкету (туристів ми зареєструємо самостійно, анкета одна на всіх - в керівника групи. Туристи лише повинні надати нам свої паспортні дані, як це було і раніше).
5) Ми їдемо транзитом через Угорщину.
а) Громадяни України можуть в’їжджати в Угорщину з метою транзиту, якщо: при в'їзді на  територію Угорщини підтверджують документально, що дійсно транзитують/подорожують до третьої країни (наприклад оплачене, підтверджене бронювання місця проживання) – у   нашому випадку груповий ваучер
b) Для в'їзду до Угорщини тест на COVID-19 не потрібен
c)  При перетині кордону кожен турист власноруч заповнює анкету де зазначає чи має він симпноми коронавірусу
d) Після повернення додому в Україну з Угорщини самоізоляція НЕ потрібна (Угорщина теж входить у список країн «зеленої зони»
6) На кордоні буде проводитись температурний скринінг, необхідно одягнути маску!

Будьте здорові!!

Інформація актуальна станом на 23.06.2020

Джерело:
 - Міністерство внутрішніх справ Хорватї  https://mup.gov.hr/uzg-covid/english/286212