Паломництво на Синай


Гора Синай з відпочинком на морі в Єгипті
(ПАЛОМНИЦЬКА ПРОГРАМА)

12.11.2020 - 19.11.2020

Виліт з Львова

$495 + 200грн.
* оплата в гривнях по курсу туроператора в день оплати



 
ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, Шарм-ель-Шейх
Виліт зі Львова . Приліт в Шарм-ель-Шейх.
Поселення в готелі  Grand Oasis Resort  4* – All inclusive – перша лінія (парасольки, шезлонги, матраци, рушники – безкоштовно), поруч корали, є піщаний вхід в море, понтон. На території є басейн.
Курорт Шарм-Ель-Шейх знають у всьому світі. Тут немає міста, де жили б місцеві жителі, натомість добре розвинена інфраструктура готелів і послуг для відпочивальників. Саме місто можна назвати пам’яткою, адже його створили спеціально для туристів. Але є і природні красоти, подивитися на які не відмовиться жодна людина! Синайські гори і, безпосередньо, гора Мойсея (гора Синай), монастир Святої Катерини з Неопалимої Купини, який знаходиться по сусідству – усе це і, навіть, більше можна буде побачити у цьому паломництві!
Вечеря.
Реколекційна зустріч ( факультативно) .
Нічліг.
Grand Oasis Resort  4*

День 2-3, Шарм-ель-Шейх
Літургія. Сніданок. Відпочинок на Червоному морі або на території готелю.
Обід.
Особливість Червоного моря полягає в тому, що в нього не впадає жодна річка, а річки, як відомо,  несуть з собою мул і пісок, істотно знижуючи прозорість морської води. Тому вода в Червоному морі кришталево чиста.
Факультативна оглядова екскурсія Шарм-ель-Шейхом (тривалість орієнтовно 4 год.).
Можливість відвідати православний храм в Шарм-ель-Шейх.
Коптську катедральну церкву Всіх Святих спорудили 2010 року, вона розташована в районі Хайнур, між Наама Бей і Старим містом. За розміром церква зрівнялася з найбільша мечеттю міста Ель-Мустафа. Фрески та вітражі цього храму присвячені біблійним сюжетам і поєднують в собі безліч різних стилів. Розписували стіни два художники. І витратили на це всього два роки. 
Храм збудували виключно за пожертви віруючих. Зовні будівля не має золотих куполів і навіть чимось схожа на мечеть. Але хрести на куполах і леви, як символ християнства, абсолютно чітко позначають єдину в Шарм-ель-Шейх коптську церкву.
Вечеря.
Реколекційна зустріч ( факультативно).
Нічліг у готелі.
                                                                   Відпочинок на пляжі готелю

День 4, Шарм-ель-Шейх, Синай
Сніданок. Переїзд на гору Синай. Підняття на гору. Рекомендовано мати з собою ліхтар та трекінгові палиці. (Старшим та особам з надвагою підняття на гору буде замінене на  рівновартісну екскурсію).
Гора Синай (вона ж гора Мойсея, гора Хорив) знаходиться на висоті 2285  метрів над рівнем моря на Синайському півострові в Єгипті. Саме на цій горі, згідно з Біблією, Бог явився Мойсею і передав Десять заповідей. На вершині гори підноситься православний храм Святої Трійці і невеличка мечеть. Під скелею є невелика печера, де, як вказано у Біблії, протягом сорока днів і ночей ховався Мойсей. На північному схилі гори розташовані православний печерний храм Пророка Іллі і його колодязь, а також православна каплиця Богородиці, з півночі біля підніжжя гори стоїть монастир Святої Катерини.
До гори Синай християни здійснювали паломництво з найдавніших часів. Від монастиря Святої Катерини на вершину йдуть дві стежки – коротка і довга, що з’єднуються біля вершини. Коротка стежка більш крута і важка. Це традиційний чернечий і паломницький шлях. Він налічує приблизно три тисячі сто сходинок, і пройти по ньому можна тільки пішки в денний час.
В останні десятиліття на гору щодня піднімаються від декількох десятків до декількох сотень чоловік в день, паломників і просто туристів, які приїжджають в основному з курорту Шарм-ель-Шейх.
Спуск до монастиря св. Катерини. 
Обід.
Монастир Святої Катерини

Монастир Святої Катерини (або Синайський монастир) — один з найдавніших, безперервно діючих християнських монастирів у світі. Заснований в IV столітті в центрі Синайського півострова біля підніжжя гори Синай. Оборонна будівля монастиря зведена за наказом імператора Юстиніана в VI столітті. Монастир в основному населяють греки православного віросповідання.
Спочатку називався монастирем Преображення або монастирем Неопалимої Купини. З XI століття через поширення шанування святої Катерини, мощі якої знайшли синайські ченці в середині VI століття, монастир отримав нову назву — монастир Святої Катерини.
Повернення до готелю на вечерю та нічліг.
Гора Синай

 
День 5, Шарм-ель-Шейх
Літургія. Сніданок. Відпочинок на Червоному морі.
Факультативна екскурсія корабликом у відкрите море, відвідини 3-ох лагун, пірнання, щоб подивитись на корали (безкоштовно обладнання для пірнання – окуляри, ласти, трубка). Обід.
У 1869 році, коли був відкритий Суецький канал, води Середземного Моря влилися в Червоне Море і саме тоді почалася міграція підводної флори і фауни в обох напрямах. Червоне море – поза конкуренцією за різноманітністю коралів, підводної флори і фауни. Майже на 2 тисячі кілометрів тягнеться прибережна смуга коралових рифів.
Вечеря.
Реколекційна зустріч ( факультативно).
Нічліг у готелі.
                                                               Підводний світ Червоного моря

День 6, Шарм-ель-Шейх
Літургія. Сніданок. Відпочинок на Червоному морі. Обід.
Факультативно можна поїхати в Єрусалим до Гробу Господнього (вартість орієнтовно – 120 $ з особи).
Храм Гробу Господнього в Єрусалимі вважається головним храмом світу для усіх християн. Величний у своїй простоті собор постав на місці розп’яття, поховання та воскресіння Ісуса Христа. Тут Голгофа, на якій Христос перетерпів хресну смерть за гріхи наші. Тут ложе, де протягом трьох днів спочивало тіло Ісуса і де відбулось Його славне воскресіння з мертвих.
Вечеря.
Реколекційна зустріч ( факультативно).
Нічліг у готелі.
Єрусалим

День 7, Шарм-ель-Шейх
Літургія. Сніданок.
Факультативна екскурсія до кольорових каньйонів. Катання на верблюдах, квадроциклах.
Обід.
Кольоровий каньон – одне з найпопулярніших туристичних місць у Єгипті, що вражає своїми дивовижними майже марсіанськими пейзажами. Краса первозданної природи, що складається з червоного складчастого піщаника, утворилася мільйони років тому внаслідок розлому земної кори і омивала свої дивні рельєфи рясними дощами.  Пісок, впитуючи дощ з металічними частинками, розфабував каньон фантастичними картинами, а вітер м’яко вирізав дивовижні візерунки.
Доїзд до каньону відбувається на джипах, сама ж прогулянка – піша. Туристів чекає подорож уздовж висохлого русла ріки зі спогляданням неймовірних пейзажів!
Повернення в готель. Вечеря.
Реколекційна зустріч ( факультативно).
Нічліг.
Кольоровий каньйон
 
День 8, Шарм-ель-Шейх
Сніданок. Виселення з готелю. Переїзд в аеропорт. Повернення до Львова.
 
 
 
У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
- авіапереліт; трансфер згідно з програмою;
- проживання та харчування (all inclusive) в готелі;
- екскурсії на гору Синай, монастир св. Катерини;
- супровід духівника та керівника групи; 
-  медичне страхування з покриттям СОVID-19.
 
 
У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
- ПЛР – тест;
- екскурсія в Єрусалим – вартість орієнтовно – 120 $ з особи ( у зв’язку з карантинними обмеженнями ця ексурсія може не відбутися) ;
- екскурсія до кольорових каньйонів, катання на верблюді, квадроциклі + обід – 30 $ (при наборі групи від 15 осіб);
- морська прогулянка на кораблику з дайвінгом і сноркелінгом + обід – вартість 30$ (при наборі групи від 15 осіб);
- оглядова екскурсія Шарм-ель-Шейхом – 10 $ (при наборі групи від 10 осіб).
 
 
 Всі екскурсії факультативні.
Паломницький центр залишає право змінювати програму паломництва без втрати значимості об’єктів.
Години вильоту можуть бути змінені авіакомпанією.