Тур на Мальту

 
Слідами ап. Павла на острів Мальта

18 – 26 червня 2021

Вартість туру 23 350грн. * (24 030грн)
* при оплаті завдатку до 23.04.2021
 
Така відома туристична Мальта насправді ще так мало звідана паломниками, що ми з вами просто мусимо виправити ситуацію. Невеличка країна, що розташована на 7-ми островах (щоправда, лише три з яких заселені), береже на своїх територіях 300 церков, дві з яких мають одні з найбільших куполів у Європі. А такого культу св. ап. Павла, як є тут, мабуть, не знайдете ніде більше на планеті. Проща, що стане молитовною, пізнавальною і незабутньою. Приєднуйтесь!


 ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
 1 день, п’ятниця (18.06.2021). Трансфер зі Львова (15:00 год) до Варшави .


 2 день, субота (19.06.2021). МАЛЬТА
Переліт з Варшави до Мальти. Поселення в готелі 360 HOTEL ✶✶✶
Відвідини Papaya Village – заснованого 1980 року, як декорації для зйомок фільму про матроса Папая, а згодом її перетворили на сімейний парк розваг.
Повернення на вечерю та ночівлю до готелю.
                                                                                Мальта
 
 3 день, неділя (19.06.2021). МАЛЬТА, СЛІМА, СЕНТ-ДЖУЛІАНС, МДІНА, РАБАТ
Сніданок в готелі. Літургія. Екскурсія містами Сліма та Сент-Джуліанс. Прогулянка корабликом по Великій Гавані.
Переїзд в Рабат, відвідини церкви Святого Павла, побудованої в 1572 році. Згідно з літописами, саме у ній знайшов прихисток святий апостол Павло після аварії корабля і прожив три місяці, проповідуючи, навчаючи, зцілюючи хворих. Тут знаходиться найбільш відома статуя Святого. 500 мм від церкви знаходиться вхід у підземні грота, або катакомби апостола Павла, які представлять собою лабіринти загальною протяжністю 3 км. В VI ст. їх використовували як місце поховань, кладовище.
Відвідини Мдіни, древньої столиці Мальти. Також її називають Безмовним містом. Мдіна – це місто, яке складається із заплутаного лабіринту вузьких вуличок.
У місті ми зможемо побачити Кафедральний Собор св. Павла, Головні і Грецькі Ворота, палаци св. Софії, Фальсон, монастир Кармелітів і каплицю Святої Агати.
Повернення на вечерю та ночівлю до готелю.
Мдіна

 4 день, понеділок (20.06.2021). МАЛЬТА, о. СВ ПАВЛА, МЕЛЛІХА, МОСТА
Сніданок у готелі. Літургія. Невеличкий круїз на острів святого Павла.
Згідно з Діянням святих апостолів, у 60 році римський намісник Фелікс відправив апостола Павла до Риму на суд. Павло разом з Лукою та Аристархом відплили на торговому кораблі до Лікії, де їх пересадили на інший корабель до Італії. Але в часі цього плавання почалась буря, через яку їх протягом 2 тижнів носило по морю. Після закінчення цього часу корабель пристав до острова Меліт, який сучасні дослідники ототожнюють із островом, який пізніше назвали на честь апостола – о. Сент-Полс.
Біля островів святого ап. Павла на глибині 40 м під водою знаходиться підводна статуя Ісуса Христа.
Опісля поїздка автобусом у місто Мелліха.
Відвідини церкви Богородиці Побідоносної, побудованої у XV столітті. Головним скарбом храму вважається візантійська фреска, на якій зображена Пресвята Діва Марія, Яка тримає на правій руці Ісуса Христа. За переказами, цю фреску зробив сам святий  апостол Лука.
Переїзд до міста Моста, відвідання церкви Святої Марії.
Моста – одине з найдавніших міст Мальти. Місто знаменита своїм собором Вознесіння Діви Марії – Mosta Dome, купол якого вважається одним з найбільших у світі. Завдяки цьому католицькому храму Мальту часто називають “Островом Божого Провидіння”.
Вільний час.
Відвідини Садів Сан Антон. Ці сади вважаються одними з кращих ботанічних садів Середземномор’я. Тут прогуляємось серед сосен і бугенвіллей, насолодимось ароматом троянд і красою палісандрового дерева (Жакаранда) з синьо-бузковими квітами, дізнаємось про різні види екзотичних рослин з усього світу.
Повернення на вечерю та ночівлю до готелю.
підводна статуя Ісуса Христа
 
5 день, вівторок (21.06.2021). МАЛЬТА, ВАЛЕТТА, САДИ БАРАККА, БІСТІОН БАРБАРА
Сніданок. Літургія. Переїзд у Валетту – столицю Мальти. Відвідини Садів Барака, собору Святого Івана Хрестителя та єдину Греко-Католицьку церкву на Мальті.
Собор Святого Івана – конкатедральний католицький собор, який побудували мальтійські лицарі в період з 1573 по 1578 роки. У соборі є вісім прикрашених каплиць, які присвячені покровителям ордену мальтійських лицарів. Ще однією цікавинкою є картина Караваджо, яка є єдиною підписаною роботою художника. Також є справжні місця захоронень мальтійських лицарів.
Сади Баракка поділяються на верхні та нижні і входять до числа видатних пам’яток острова. На території садів знаходяться кілька оглядових майданчиків, з яких відкривається чудовий вигляд на затоку та Три міста, що розташовані навпроти Валетти. Сад був заснований у 17 столітті, сьогодні він є улюбленим місцем відпочинку не лише туристів, але й місцевих мешканців.
Вільний час.
Відвідини Бастіону Барбара, англіканського собору Святого Павла, госпіталю Валетти, та Дзвіну облоги.За бажанням – Палац Великого Магістра. Вільний час.
Дзвін облогидесятитонний бронзовий дзвін, споруджений на честь британців і мальтійців, що полягли під час другої Великої облоги Мальти в 1940 – 1943 роках. Пам’ятник був відкритий королевою Єлизаветою II і президентом Мальти.
Церква Богоматері Домаської – це єдина греко-католицька церква на Мальті. Спочатку призначалася для вивезеної лицарями з острова Родос ікони Богоматері Дамаської. Побудована у 1580 році. Церква була повністю зруйнована німецькою авіабомбою в березні 1942р. (Як і безліч інших мальтійських храмів). Відновлена ​​в 1951 р. Церква використовується для служб також Вірменської апостольської, Української православної та Російської  православної церквами.
Чудотворна ікона Дамаської Богоматері.
Повернення на вечерю та ночівлю до готелю.
Валетта- столиця Мальти

6 день, середа (22.06.2021). МАЛЬТА, СИЦИЛІЯ
Сніданок в готелі. Літургія. Факультативна екскурсія на Сицилію.
Із порту Порцалло ми відправимось через провінцію Катанія до вудкану Єтна до кратера Сильвестр. Оглядини Таорміни, звідки видно панораму Джардіні Наксос – колишньої грецької колонії, яка зараз є яхт-центром.
Або вільний час для пляжного відпочинку.
Повернення на вечерю та ночівлю до готелю.
Острів Сицилія - перлина Італії

7 день, четвер (23.06.2021). МАЛЬТА, МАРСАШЛОКК, БЛАКИТНА ГРОТА
Сніданок у готелі. Літургія.
Екскурсія в рибацьке поселення  Марсашлокк – тихе і затишне селище завжди дивує яскравістю барв та їхніми  традиційними човниками “Луццу”.   Це риболовецьке селище також відоме завдяки великому ярмарку, що відбувається кожної неділі по всьому селу, а також через туристичні ярмарки, які проходять увесь тиждень.
Тут ви можете пообідати в одному з місцевих ресторанчиків, де вам приготують щойновиловлену морську рибу.
Блакитна грота – унікальне геологічне утворення, система гротів і печер, найбільший грот йде всередину печери на 45 метрів. Але людей сюди привертає просто неймовірний колір води – яскраво-блакитний, який в сонячну погоду виблискує помаранчевими, рожевими і фіолетовими відтінками, які відбиваються від стін грота. Додаткова можливість – прокататись у маленьких човниках між скелями і відчути себе героєм одного з фільмів, які знімались у цій місцевості.
Повернення на ночівлю та вечерю до готелю.
Блакитна грота 

 
8 день, п’ятниця (24.06.2021). МАЛЬТА, о. ГОЗО, АРБ
Сніданок в готелі. Літургія.
Переїзд на о. Гозо – другий за величиною острів Мальтійського архіпелагу. Він розташований на північ від Мальти, за островом Коміно. Дорогою туди побачимо форт Святої Агати – берегове укріплення, побудоване в першій половині XVII ст. Дизайн споруди значно відрізняється від решти п’яти веж цитаделі Ласкаріс. 
Найголовніша святиня острову – Церква Та’Піну. Величезний храм, побудований з місцевого теракотового каменю, розташований прямо біля шосе. Церква Та’Піну – це мета багатьох паломників, що прибувають на Мальту.
Велика пам’ятка Вікторії (Рабату) – величезна фортеця Цитаделі (XVI ст.) На вершині крутого пагорба, в якій до сих пір живуть люди. У Цитаделі розташований кафедральний собор піднесеному Діви Марії (1697-1711 рр.). З висот Цитаделі відкривається величний вид на весь острів.
Перше, що побачимо на Гозо – мегалітичний храм Джагантія, або «Вежа велетнів» — мегалітичний храмовий комплекс епохи неоліту. Вони старші за Стоунхендж і великі піраміди Єгипту. Це два храми Джгантія на острові Гозо біля берегів Мальти, які були включені до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Храми, що датуються між 3600 до н.е. і 3000 до н.е., були присвячені Великій Матері-Землі. За припущенням археологів, храми були присвячені культу родючості, про що свідчать численні статуетки, виявлені на околицях комплексу. Згідно з місцевим фольклором, храми спорудила раса велетнів, яка використовувала їх як місце для поклоніння.
Далі наш шлях проходитиме через невеличке рибальське поселення Марсальфорн, відомий статуєю Ісуса Христа на Пагорбі Тас-Салватур. Сама статуя являє собою зменшену копію великого постаменту Ісуса Христа в Ріо-де-Жанейро.
Вільний час.
Далі наш шлях проляже в Арб – село, розташоване на заході острова Гозо. На головній площі можна побачити старовинні будиночки, задекоровані кам’яними балконами, які будувались на віки.
Повернення на ночівлю та вечерю до готелю.
о. Гозо
 
9 день, субота (25.06.2021). 
Сніданок в готелі. Виселення з готелю. Трансфер в аеропорт. Приліт до Варшави ( 13:00год). Трансфер до Львова. Приїзд до Львова ( 24:00год).

 
У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
-          авіапереліт;
-          переїзд автобусом єврокласу до Варшави (трансфер Львів-Варшава-Львів);
-           всі трансфери на Мальті згідно програми;
-          проживання у готелі 3-4* двомісних номерах зі  сніданками та вечерями (шведський стіл); супровід духівника;
-          дипломований гід; 
-           медичне страхування.

   
У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
-          всі вхідні квитки згідно з програмою (до Конкафедрального Собору Св. Йоана у Валетті; до Катакомб святого Павла та церкви святого Павла; у парк Papaya Village, включно з катанням на човнах у лагуні; переїзд паромом до о. Гозо; прогулянка корабликом по Великій Гавані; храмовий комплекс Джгантія на о. Гозо) – орієнтовно 70€;
-          факультативна подорож до Сицилії – орієнтовно 140€.

Можливе поселення в одномісному номері за додаткову оплату.

Паломницький центр залишає право змінювати програму паломництва без втрати значимості об’єктів.

Години вильоту можуть бути змінені авіакомпанією.