Святині Європи

Святині Європи
(ПАЛОМНИЦЬКА ПРОГРАМА)

 ЦІНА ТУРУ 235 €* + 200 грн.
 
Краків, Кальварія Зебжедовська ( 1 день, 1 ніч) - Прага (1 день)
– Париж (2 дні, 1 ніч) – Берлін (1 день, 1 ніч)

Дати туру

28.04-03.05

09.06-14.06

18.08-23.08

22.09-27.09

13.10-18.10

22.12-27.12

 
Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Тернопіль (06.00), Зборів (06.30);
Львівська обл.: Золочів (07.00), Львів (08.30), Стрий (09.30);
Івано-Франківська обл.: Івано-Франківськ (07.30), Калуш (08.00), Долина (08.30);
Закарпатська обл.: Свалява (12.00), Мукачево (13.00), Ужгород (13.30), Чоп (14.00);
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.
 
ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, четвер
Виїзд з України (години та місця виїздів вказані вище).
Проходження Україно-Польського кордону. Переїзд в Краків.
Довідка: Краків — попередня столиця Польщі, релігійний і культурний центр країни, батьківщина Папи Римського Іоана Павла ІІ. Старовинний і водночас сучасний, тихий і шумний, зелений, затишний і домашній. Тут серед незнайомих людей і величних будівель відчуваєш себе як удома. На душі спокійно і трепетно від невимовної краси. Старовинні замки, костели, шумні площі, звивисті вулички, розкішні карети, численні ресторанчики й кав’ярні. Небо пронизують гостроверхі шпилі соборів, у повітрі витають дзвони храмів, а вулички ніби створені для пишних королівських процесій.
Оглядова екскурсія містом (12€)  Вільний час.
Переїзд в Кальварію Зебжедовську. Кальварія, що за 50 км від Кракова - святиня сильного у Польщі культу Діви Марії, побудована на кшталт Хресної Дороги у Єрусалимі. Це архітектурно-парковий комплекс: собор у стилі бароко, монастир бернардинців, 42 невеличких костели та каплички і багатокілометрові кальварійські стежки. Цей храмовий комплекс було створено на початку XVII ст. та належить до найцікавих, а також до найбільш відвідуваних паломницьких місць Польщі. У костелі періоду раннього бароко знаходиться ікона Божої Матері з Немовлям, яку поляки пошановують особливо. На території близько 300 гектарів прокладені доріжки, уздовж яких споруджено більше 40 каплиць. Рельєф місцевості Кальварії Зебжидовської нагадує Єрусалим. Можна сказати, що це своєрідна копія Єрусалимської Кальварії.
Свята літургія, молитва перед чудотворним образом Матері Божої Кальварійської.
Переїзд в транзитний готель на території Чехії. Ночівля в готелі.
Краків
2 день, п’ятниця . ПРАГА
Сніданок  в готелі, короткий переїзд в Прагу. (Зупинка в Празі 9 год.).
Оглядова екскурсія містом (15€). Прага - місто, в якому хочеться гуляти і гуляти, постійно відкриваючи все нові і нові місця! Пішохідна екскурсія по місту - Ви поринете в таємничу атмосферу Старого міста: стародавня Порохова вежа, Становий театр, який пам'ятає ще Великого Моцарта; Каролінум - перший Празький університет, костел Діви Марії перед Тином. Староміська площа не залишать Вас байдужими. Ви станете свідком параду апостолів на старому астрономічному годиннику Орлої: про рухомі фігурки курантів – апостолів, алегорії смерті та півня, швидкоплинність часу та сарказм жадібності знають навіть ті, хто в Празі ніколи не бував! Ми відвідаємо неперевершений Катедральний собор святого Віта, найголовніший паломницький центр Чехії. У соборі поховані всі чеські королі та архиєпископи, тут зберігаються коронаційні регалії чеських монархів (корони, скіпетри), тому його шанують як національну святиню. Найважливішими ж християнськими реліквіями св. Віта є мощі святих та десниця (права рука) св. Віта– одного з найбільших святих ранньої християнської Церкви. Наша екскурсія  продовжиться у Празькому Граді, де ми відвідаємо храм Матері Божої Переможної на Малій Страні. Молитва біля чудотворної фігурки Дитятка Ісуса.
Вільний час, можливість самостійно прогулятись старовинним містом, зробити фото та відчути неймовірну атмосферу столиці
Свята літургія в церкві святого Климента.
*** Справжніх романтиків запрошуємо на  двогодинну прогулянка на кораблику по річці Влтава (28€). На кораблику є дві палуби: нижня з панорамними вікнами, яка опалюється в холодний період, та верхня – відкрита. У вартість прогулянки входить смачна вечеря (шведський стіл) + 1 напій. .
Нічний переїзд в Париж.
р. Влтава у Празі
 
3 день, субота ПАРИЖ
Прибуття в Париж. (пересування по місту на громадському транспорті)
Побувати в Парижі, мрія багатьох. Мабуть, жодне місто на Землі не володіє настільки непереборною привабливістю, як французька столиця. Кожен з нас прагнув хоча б раз у житті побувати тут, побачити своїми очима Ейфелову вежу, Лувр, Тріумфальну арку та Єлесейські поля пройтися по бульвару Мон Март, посидіти в знаменитих на весь світ кафе. Тут, вулиці дихають історією, пам'ятники і музеї відомі у всьому світі, а кожен тротуар в Парижі - театр повсякденного життя.  Автобусна екскурсія. Як сказав Карл V: “Париж - це не місто, це цілий світ!"
Свята літургія в Соборі Володимира Великого в Парижі.
Вільний час.
*Рекомендуємо відвідати Ейфелеву вежу — справжній символ Парижа, гордість французів, який можна побачити майже з усіх точок міста. Зараз фактично неможливо уявити Париж без Ейфелевої вежі. При візиті в столицю Франції оминути цю легендарну пам'ятку просто неможливо. Кажуть, що якщо ви були в Парижі й не бачили Ейфелеву вежу, то ви не були у Парижі.
Довгий час вежа була найвищою будівлею у світі, проте згодом з'явились вищі проєкти. Ейфелева вежа залишається найвищою в столиці та однією із найвищих в країні (вх. кв.).
*Рекомендуємо прогулянку на кораблику по Сені 
(16€), яка усім, хто істинно закоханий в Париж, ідеально розкриє всю чарівність панорами міста. Сьогодні її називають 21 округом Парижа, адже тут щодня і щоночі вирує життя: один за одним курсують бато, водні автобуси, яхти та кораблики, відбуваються театралізовані покази, вечірки, фестивалі та світські тусовки. Пропливаючи від підніжжя Ейфелевої вежі - символу французької столиці, під грандіозними спорудами паризьких мостів, повз остів Сіте з легендарним Собором Паризької Богоматері та Палацом правосуддя, ти по справжньому відчуєш Париж... 
Поселення в готель, ночівля в готелі.
Вид на Ейфелеву вежу
 
4 день, неділя ПАРИЖ . (пересування по місту на громадському транспорті)
Сніданок в готелі. Виселення.
Оглядова екскурсія містом. "Париж - це свято, яке завжди з тобою" (15€)– ця фраза Ернеста Хемінгуея стала крилатою і облетіла весь світ. Здається, краще про Париж не скажеш. Адже Париж – це серце Франції і, поза сумнівом, найелегантніша та найромантичніша столиця світу. Паризька Опера, вулиця Руаяль, Мадлен, Площа Згоди, Єлисейські поля, Тріумфальна арка, Трокадеро, Ейфелева вежа, Марсове поле, дім Інвалідів, Музей Орсе, острів Сіте, Палац Правосуддя, Конс’єржи, Люксембурзький сад, Пантеон, Вандомська площа, Бастилія…
Наше знайомство з Парижем продовжиться на Монмартрі(15€) Хто не бачив Монмартр, той не бачив Парижа. Це одне з небагатьох місць у місті, яке зберегло чарівність старовини. криві вузькі вулички, що біжать у гірку, нагадують про часи, коли ними тинялися Ван-Гог і Пікассо, Ренуар і Модільяні.
"Гора мучеників" - так перекладається його назва з французької, на якій прийняв мученицький вінець учень апостола Павла, грецький єпископ св. Діонісій Ареопагіт – перший французький мученик і святий покровитель Парижа.
Наприкінці 19 століття на найвищій точці збудували величний храм - Базиліка Сакре-Кер (Базиліка Найсвятішого Серця Христового). Унікальним є вже сам білосніжний колір собору Сакре-Кер, який збудований із особливого вапняку, який від контакту з дощовою водою покривається вапняним нальотом, від чого щоразу стає ще білішим. Фасад храму прикрашають бронзові скульптури Жанни Д’арк і св. Людовіка роботи Іполіта Лефевра. Над ними в центрі височить білосніжна статуя Ісуса Христа, який благословляє Париж.
Нас чекає найвідомыший собор Парижу - Нотр Дам де Парі – у нас буде час помолитися перед цією визначною святинею. В соборі  зберігається чи не найбільша пам'ятка Франції - Терновий вінець Господа Ісуса Христа. Собор Нотр Дам де Парі (Паризької Божої Матері) – це храм-легенда, справжнє серце Парижа й цілої Франції. Невипадково саме перед ним розташована точка нульового кілометру країни. Звідси розходяться всі паризькі дороги і всі паризькі дороги провадять сюди. На жаль, після пожежі 2019 року собор тимчасово закритий, проте будемо сподіватись на його якнайшвидше відкриття.
Собор св. Марії Магдалини, відомий під назвою церква Мадлен, – третій за відвідуваністю і популярністю храм у Парижі після Нотр Дам де Парі і Сакре-Кер. Тут зберігаються мощі св. Марії Магдалини, однієї з жінок-мироносиць, розкаяної грішниці, яка разом із апостолами супроводжувала Ісуса Христа під час Його земного життя. Саме вона, прийшовши до гробу Спасителя, вперше почула від ангела звістку про те, що він воскрес і повідомила про це апостолів
Далі ми відвідаємо каплицю Чудотворного Медальйону Богородиці.
Історія Чудотворного Медальйона розпочалася 27 листопада 1830 року, коли молодій кандидатці у згромадження Сестер милосердя св. Вікентія де Пауло, Катерині Ляборе, об’явилася Матір Божа. Під час цього об’явлення дівчина почула слова: «Постарайся зробити все для того, щоб був відлитий та поширений світом медальйон згідно ось цього зразка. Всі ті, хто його носитиме з довірою та вірою – отримають багато благодатей».
Збір групи, нічний переїзд
Базиліка Сакре-Кер на Монмартрі

5 день, понеділок БЕРЛІН
Ранкове прибуття в Берлін.
Оглядова пішохідна екскурсія центральною частиною Берліну «Знайомство з Берліном»(13€)
Екскурсія по одному із найдивовижніших і найяскравіших міст на землі, де сучасність і традиції
доповнюють одне одного дуже гармонійно, що найкрасивіші і таємничі куточки відкриті для нас.
Кожен, хто приїжджає до Берліна, так чи інакше, потрапляє під магічну чарівливість цього міста, його
живого і невимушеного шарму...
Свята літургія в одному з храмів міста.
Поселення в готель, ночівля в готелі.
 
6 день, вівторок БЕРЛІН
На другий день у Берліні ми побачимо візитні карточки міста під час автобусно-пішохідної екскурсії «Берлін крізь часи»: грандіозна будівля Рейхстагу, вражаючі Бранденбурзькі ворота, найвідоміший берлінський бульвар «під липами» Унтер-ден-Лінден, одна з найкрасивіших площ в Німеччині Жандарменмаркт, Музейний острів на річці Шпрее, який розміщує безліч музеїв з розкішними експозиціями… та багато інших унікальних місць, на які багата столиця Німеччини.

7 день, середа
Прибуття до Львова орієнтовно о 20.00
 
      * ціна туру за умови оплати екскурсійного пакету, в іншому випадку вартість становить 255€ та включає лише екскурсію "Берлін крізь часи". За таких умов бронювання ви можете оплатити решту екскурсій за вказаними цінами вже безпосередньо в автобусі 

У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
-переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;
-супровід священика і керівника групи;
-проживання в готелях/пансіонах 3* або 4*;
-сніданки,  згідно програми
 
У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
- медичне страхування (програма Light – 200  грн, Standart – 300 грн, деталі тут>>>, за бажанням, Ви можете оформити страховий поліс самостійно)
-харчування, не передбачене готелями;
-проїзд громадським транспортом;
- обов'язкова оплата-депозит  55 € на оглядові екскурсії
-вхідні квитки в музеї та інші екскурсійні об'єкти;
-факультативні екскурсії  на корабликах (за бажанням).
-приватні витрати.
-панаму чи капелюх для захисту від сонця.
 
Важливо:
ОБОВ’ЯЗКОВО!!! усім клієнтам потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду.
Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.