Велике паломництво християнськими святинями Європи

 Велике паломництво християнськими святинями Європи

(ПАЛОМНИЦЬКА ПРОГРАМА)
23 травня - 5 червня 2022р.
 Вартість туру 655 € + 500 грн
Верона - Мілан - Лурд (2 ночі) - Сан-Себастьян - Фатіма (2 ночі) - Валенсія - Барселона - Монсеррат - Венеція - Падуя - Маря-повч

** В програмі можливі зміни, у зв’язку з воєнним станом.
В разі неможливості здійснити паломництво усі кошти гарантовано
будуть повернуті без жодних затримок!
Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Тернопіль (05.00), Зборів (05.30);
Львівська обл.: Золочів (06.30), Львів (07.00), Стрий (08.00);
Івано-Франківська обл.: Івано-Франківськ (07.30), Калуш (08.00), Долина (09.00);
Закарпатська обл.: Свалява (10.30), Мукачево (11.30), Ужгород (12.00), Чоп (12.30);
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.

ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, понеділок (23.05.2022) БУДАПЕШТ
7:00 збір групи в Івано-Франківську. Божественна Літурґія в церкві (каплиця преподобної Йосафати, вулиця Тролейбусна,10). Благословення в дорогу, виїзд.
Проходження кордону, переїзд по території Угорщини.
Якщо час проходження кордону дозволятиме, то матимемо вечірню прогулянку на кораблику Дунаєм в Будапешті (оплачується додатково)
Вид на нічний Будапешт
Нічний переїзд до Італії.

2 день, вівторок (24.05.2022) ВЕРОНА
Прибуття до Верони, поселення в готель. Рух по місту громадським транспортом.
Вид на Верону та річку Адідже

Верона — місто на північному сході Італії, розміщене біля підніжжя Альп, на обох берегах річки Адідже. Верона зберегла й поєднала мистецькі елементи різних історичних діб, що змінювали одна одну, а також яскраво передає концепцію фортифікованого європейського міста. Тут знаходиться відома каплиця св. Франциска Ассизького. Також побачимо величний Катедральний собор, базиліку Св. Анастасії та інші святині цього “романтичного міста” Європи, також відомого історією Ромео та Джульєтти.
Екскурсія містом та вільний час.
18:00 Свята Літурґія в базиліці святої Анастасії.
Повернення в готель, вечеря, ночівля.

3 день, середа (25.05.2022) МІЛАН 
Мілан був заснований ломбардськими галлами в V ст. до н. е. В 292 р.н. е. став столицею Західної Імперії. В IV столітті був християнізований, а в 374—397 рр. був резиденцією Амброзіянського єпископату. Мілан витончено поєднує у свому образі середньовічні пам’ятки і ультрасучасні квартали. Вирушаємо в саме серце Мілану-П’яццо Дуомо, де розташований символ міста – Міланський собор, шедевр готики такий витончений, що здається невагомим, сплетеним з тонкого мережива. Під час екскурсії ми також відвідаємо найвідоміший театр всіх часів і народів Ла Скала (ззовні). 
Міланський собор 

Екскурсія містом та вільний час.
Свята Літурґія в соборі Різдва Пресвятої Богородиці (в амброзіянському обряді)
Переїзд до Люрду.

4 день, четвер (26.05.2022) ЛЮРД
Прибуття до найбільшого паломницького центру Європи.
11 лютого 1858 року чотирнадцятилітній сільській дівчині Бернадеті Сурібу у печері з’явилася Матір Божа. Богородиця промовила: "Іди до священників і скажи їм, щоб на цьому місці збудували каплицю, бо хочу, щоб воно стало місцем ласки для людей. Молися й скажи іншим щоб молилися. Напийся води із джерела та окропи себе тією водою…"
Дівчина розгорнула землю і побачила як з-під землі б’є джерельна вода, створюючи новий потічок. Богородиця являлася на тій скелі ще 18 разів. З тих часів маленький Люрд в передгір’ї Високих Піренеїв став відомим на весь світ. Місце зцілення духовного та фізичного. Місце щирої молитви і прощення. Місце святості і милосердя Богородиці. Місце паломництва віруючих з усього світу. Тут люди отримують незрозуміле для науки зцілення від недуг. Вода із джерела має цілющі властивості.
Вид на Люрд

Для українців місце об’явлення Богородиці у Люрді особливе й тому, що тут при благословенні Кардинала Йосифа Сліпого та Папи Римського Івана Павла ІІ збудовано Церкву Успіня Пресвятої Богородиці. Тут українські паломники мають прихисток на щиру молитву. 
Поселення в готель.
13:00 Свята Літургія в українській церкві Успіння Пресвятої Богородиці. Відвідини санктуарію, час на приватну молитву.
17:00 Євхаристійна процесія
18:00 молитва вервиці біля ґроти Массабієль
19:00 вечеря.
21:00 вечірня молитовна процесія вервиці зі свічками.
Ночівля в готелі.

5 день, п'ятниця (27.05.2022) ЛЮРД
7:30 сніданок, час на відвідання купалень.
Хресна дорога, час на приватну молитву.
Грот Месабієль 

Свята Літургія в українській церкві Успіння Пресвятої Богородиці.
18:00 молитва вервиці біля ґроти Масабієль
19:00 вечеря
21:00 вечірня молитовна процесія вервиці зі свічками
Ночівля в готелі.

6 день, субота (28.05.2022) ЛЮРД - САН-СЕБАСТЬЯН
8:00 Свята Літургія в українській церкві Успіння Пресвятої Богородиці.
9:30 сніданок, переїзд до узбережжя Атлантичного океану (Біскайська затока) м.Сан Себастьян - зупинка на 9 годин, після котрої нічний переїзд в Сантьяго-де -Компостела.
Сан Себастьян

7 день, неділя (29.05.2022) САНТЬЯГО-ДЕ-КОМОСТЕЛА - ФАТІМА
Зранку прибуття до собору святого Якова  в Сантьяшл-де-Компостело
Собор святого Якова

Божественна Літургія в санктуарії, де завершується шлях святого Якова (ісп. Camino) — паломницька дорога до могили апостола Якова, головна частина якої пролягає Північною Іспанією.
Переїзд до Фатіми, поселення в готель.
Фатіма – невелике містечко в Португалії з лагідним арабським жіночим ім’ям, яке збереглося з часів його заснування, – є одним із найбільших світових паломницьких центрів, де розташований найвідоміший у світі санктуарій Пресвятої Богородиці.
Об’явлення Богородиці, яке сталося у Фатімі на початку ХХ ст., було найбільшим одкровенням Божої Матері з моменту Її успення та вознесіння на Небо. Католицька Церква визнала Фатімські об’явлення істинним чудом – найважливішим посланням Богородиці сучасному світу. Діва Марія явила Себе у Фатімі в період кривавого лихоліття Першої світової війни, що вперше потрясла світ небаченими доти масштабами людиновбивства. Церква закликала тоді всіх вірних молитися до Богородиці з проханням зупинити війну і повернути світові мир. Фатімське об’явлення було милосердною відповіддю Божої Матері на виклики ХХ ст. У Своєму посланні Вона не тільки показала, якими жахливими можуть бути наслідки всесвітнього гріха – ненависті й розподілу, зверхності та несправедливості, зневаги до людської гідності, але й указала шлях до їх виправлення: загальне покаяння і неустанна молитва. Тому Фатімська святиня стала місцем молитви за зцілення недугів сучасного людства, молитви, що зупинить зло і не дасть людству дійти до самознищення.
Відвідини санктуарію, молитва біля місця об'яви.
Санктуарій у Фатімі 

Вечірня молитовна процесія зі свічками. Ночівля.
8 день, понеділок (30.05.2022) ФАТІМА - НАЗАРЕ
7:00 Свята Літурґія в храмі. Сніданок.
Хресна дорога.
Можлива поїздка до м.Назаре до узбережжя Атлантичного океану.
Панорама пляжу в Назаре 

Вечірня молитовна процесія зі свічками. Ночівля.

9 день, вівторок (31.05.2022) ФАТІМА
8:00 Свята Літурґія в храмі. Сніданок.
Маємо ще цілий день для приватної молитви в санктуарії і побути в тиші серця.
Ввечері виїзд до Валенсії. Нічний переїзд

10 день, середа (1.06.2022) ВАЛЕНСІЯ
Ранковий приїзд до Валенсії.
Раєм на землі називають Валенсію з її м’яким кліматом і прекрасною природою.
Собор Валенсії 

На весь світ знаменитий Собор Валенсії, в ньому знаходиться Святий Грааль – чаша, з якої пив Ісус на таємній вечері. Автентичність цієї чаші офіційно визнана самим Ватиканом, а дзвіниця собору є найвищим релігійним спорудженням у Валенсії. Під час зустрічі ми ознайомимося з відомими та цікавими місцями та пам’ятками архітектури цього давнього міста Іспанії.
Божественна Літурґія в катедральному соборі, екскурсія містом, вільний час.
Переїзд в напрямку Барселони.
Поселення в готель, вечеря. Ночівля.

11 день, четвер (2.06.2022) МОНСЕРРАТ - БАРСЕЛОНА
Сніданок, виселення з готелю.
Переїзд до монастиря Монсеррат.
Вид на гору Монсеррат

Тут, на висоті 721 м, між зубцями дивних на вигляд гір з сивої давнини розміщується один з найзнаменитіших монастирів світу – бенедиктинський монастир. 
Духовний символ і релігійний центр Каталонії, римо-католицький прочанський осередок світового значення — завдяки статуї «Чорної Діви Монсерратської», яку називають La Moreneta («смаглявка»). За переказом, її вирізьбив євангелист Лука, а до Барселони привіз апостол Петро. Заховану від маврів, її ніби-то віднайшли в чудесний спосіб в одному з ґротів гірського масиву Монсеррат в IX столітті. У соборі щодня співає хор хлопчиків, які навчаються в монастирській музичній школі Escolania de Montserrat (заснована в XIII ст.), в монастирському музеї зберігаються твори Ель Греко, Пікассо та інших іспанських художників, а в монастирську бібліотеку, яка зберігає чимало унікальних видань, відкрито доступ лише науковцям із світовим іменем і лише чоловічої статі.
Божественна Літурґія в санктуарії, переїзд до центру Барселони.
Собор Святого сімейства 

Барселона — місто, засноване римлянами близько двох тисяч років тому. Від древньоримського міста Барсіно. Один з історичних центрів каталонської та іспанської культур. Під час відвідин Барселони можна побачити Катедральний Собор, Королівський Палац, будівлі Гауді та інше.
Екскурсія містом, вільний час.
Нічний переїзд до Венеції.

12 день, п'ятниця (3.06.2022) ВЕНЕЦІЯ
Переїзд до центру Венеції громадським транспортом (кораблик, оплачується додатково)
Венеція є, мабуть, одним з самих незвичайних і привабливих міст нашої планети. Це місто сповнений чарівності і краси. Це унікальне місце прагнути побачити власними очима практично кожен.
Вид на площу Сан Марко та палац Дожів

Місто розкинулося на 118 невеликих островах між материком і Адріатичним морем. Його пронизують 160 каналів. Можна сказати, що Венеція стоїть на воді.
Венеція – це суміш різноманітних архітектурних стилів, що додало місту неповторного вигляду.
Куди б ви не пішли вказівники неодмінно виведуть вас на одну з найкрасивіших площ — Сан-Марко – одну з візитівок Венеції.
Свята Літурґія в каплиці базиліки святого Марка, найвідомішому храмі, де знаходяться мощі Євангелиста.
У цьому храмі також зберігаються реліквії християнства, привезені хрестоносцями.
Нас чекає також екскурсія містом, в часі якої ми дізнаємось про історію Венеції та побачимо Палац дожів, правителів Венеціанської республіки; міст Ріальто - найстаріший міст, зведений над Гранд-каналом; незабутній вигляд на Венецію з води – все це залишить у нас приємні спогади.
Ввечері поселення в готель, вечеря, ночівля.

13 день, субота (4.06.2022) ПАДУЯ
Сніданок, виселення з готелю, переїзд до центру Падуї.
Місто Падуя, що знаходиться на сході Північної Італії, одне із найбільш відвідуваних місць Італійської Республіки. Засноване ще понад тисячу років до Христа, місто приймає щорічно сотні тисяч туристів, які можуть насолодитися його глибокою культурною та духовною спадщиною. Окрім збереженого архітектурного багатства Падуя гордиться своїми великими церковними спорудами та святими, мощі яких тут знаходяться.
Базиліка святого Антонія в Падуї 

Починаючи від Євангелиста Луки, Святої Юстини, святих перших століть християнської ери, та закінчуючи Святим Леопольдом Мандічом (минуле століття), місто ще більше набуло своєї світової популярності, безперечно, завдяки Святому Антонію, португальцю за походженням.
Набожність до святого Антонія Падевського є широко розповсюджена і у нашому українському народі. Останніми роками зросла і кількість наших прочан, організованих груп, які прибувають до Падуї, щоби помолитися перед мощами Святого.
Божественна Літургія в каплиці санктуарію, екскурсія містом, вільний час в цьому тихому і спокійному місті.
Ввечері виїзд в напрямку України.

14 день, неділя (5.06.2022) МАРІЯ-ПОВЧ
Зранку, вже перед українським кордоном, відвідаємо ще одну святиню.
Марія Повч – це місто в Угорщині. В церкві св. Михаїла знаходиться відомий на всю Європу чудотворний образ Божої Матері.
Чудотворний  образ Божої Матері 

Ця ікона належить до так званих «плачучих» ікон. Її історія така: У 1676 р. замовив собі один селянин ікону Божої Матері. Вона мала бути намальована на дошці. Але вартість ікони виявилася для нього завелика, і він її не викупив. Незабаром ікону купив інший селянин, Лаврентій Гурта, який подарував її греко-католицькій церкві в селі Повч. Ікону поставилиу храмі, але двадцять років вона була в тій церкві без особливого вшанування, поки сама Пресвята Богородиця не привернула до себе увагу. 4 листопада 1696 р., люди, що були в церкві на Богослужінні, побачили сльози в очах Божої Матері, зображеної на іконі, і цей «плач» ікони тривав з перервами до 8 грудня 1696 р. Єпископ вислав комісію, яка ґрунтовно перевірила ці численні чуда, що діялися перед іконою Богоматері, та зокрема сам «плач» ікони. Комісія ствердила, що причиною сліз є тільки надприродна сила, що всі ті чуда справді є чудесною допомогою Пречистої Богородиці через цю ікону. Після того змінено назву села було замінено з Повч на Марія Повч, а ікону проголошено чудотворною. І так місцевість Марія Повч стала осередком побожних паломництв багатьох народів.
Свята Літурґія в храмі святого архистратига Михаїла.
Перетин кордону. Орієнтовне повернення до Львова 18.00

У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
-переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;
-медичне страхування
-супровід священика і керівника групи;
-проживання в готелях/пансіонах 3* або 4* 7 ночей зі сніданками і вечерями
-інформаційна та екскурсійна підтримка у паломницьких центрах Люрд, Сантьяго-де-Компостела, Фатіма, Монсеррат, Марія Повч  входить у вартість туру
- купальні в Люрді

 
У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
-екскурсії по програми (Верона, Мілан, Валенсія, Барселона, Венеція, Падуя) з аудіогарнітурою оплата пакетом 55€
-за наявності часу кораблик у Будапешті 20€
-харчування, не передбачене готелями;
-проїзд громадським транспортом у Вероні 5€
-проїзд громадським транспортом у Венеції 20€
-поїздка з Фатіит в Назаре (на океан) 10€
-вхідні квитки до музеїв/храмів у вільний час
-приватні витрати
 
Рекомендуємо взяти з собою:
-Вервицю;
-парасолю/дощовик;
-зручний одяг/взуття
-головний убір
-купальник
 
Важливо:
ОБОВ’ЯЗКОВО!!! усім клієнтам потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду.