До о Піо паломництво

Паломницький тур до Італії в гості до святого Миколая та о. Піо
 (ПАЛОМНИЦЬКА ПРОГРАМА)
4-12 жовтня 2019 р

Вартість туру 335 €+200 грн

 Будапешт – Падуя  Рим – Ватикан – Матера - Альберобелло - Барі – Сан-Джованні-Ротондо – Лорето - Сан-Марино – Венеція – Егер 
Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Тернопіль (04.00)*, Зборів* (04.30);
Львівська обл.: Золочів (05.00)*, Львів (07.00), Стрий (08.00);
Івано-Франківська обл.: Івано-Франківськ (06.00)*, Калуш (06.30)*, Долина (07.00)*;
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.

 ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, п'ятниця (04.10.2019). БУДАПЕШТ.
Збір групи. Виїзд на кордон.
Прибуття в Угорщину, Будапешт.
* Рекомендуємо вечірню прогулянку на кораблику по Дунаю з келихом шампанського  (15 €), неймовірні панорами міста, унікальне освітлення мостів та бокал шампанського кожному паломнику подарують вам гарний настрій в перший день подорожі.
Переїзд в Італію.

Будапешт. Парламент

2 день, субота (05.10.2019). ПАДУЯ.
 Прибуття в Падую. Вільний час у Падуї. Прогулянка містом.
Довідка: Падуя є одним з найстаріших міст північної Італії, неподалік Венеції. За легендою Падуя була заснована у XII ст. до н. е. Протягом історії Падуя була важливим культурним центром Італії, там знаходиться один з найстаріших італійських університетів. Покровителем Падуї є Св. Антоній, помолитись мощам якого приїжджають паломники зі всього світу. Протягом екскурсії ми відвідаємо Базиліку Св. Антонія, церкву св. Юстини, в якій знаходяться мощі євангелиста Луки, Матея та мощі перших мучеників. Побуваємо на площі біля церкви Св. Юстини.
Збір групи, переїзд на ночівлю в передмістя Риму. Ночівля в готелі.


Падуя. Університет

3 день, неділя  (06.10.2019). РИМ.
Сніданок в ресторані готелю. Увага! Пересування по Риму тільки громадським транспортом!
Ми відвідаємо український собор св. Софії в Римі, збудований ще Патріархом Йосифом Сліпим. На довгі роки цей собор був головним храмом Української Греко-Католицької Церкви. Це надзвичайно гарний храм, повністю вкритий позолоченою мозаїкою з образами українських святих. Літургія в українському обряді.
Далі у програмі нашої подорожі відвідування Ватиканських музеїв та Сікстинської капели, неймовірно розмальованої фресками самим Мікеланджело. Також ми побачимо експонати однієї з найбільших колекцій творів мистецтва світу. Особливості додає те, що ми не можемо знати, що саме в цей час виставлятиметься в залах Ватиканського музею, адже колекція настільки велика та багата, що експонати доводиться змінювати дуже часто, аби хоча б невелику їх частину могли побачити поціновувачі. (Вхідний квиток та екскурсія в Ватиканські музеї оплачуються додатково – 25 € з особи).
Рим. Нас чекає неймовірна екскурсія «Вічним містом», бруківка якого, ще пам'ятає сандалі легіонерів, імператорів та пілігримів зі всього світу. Знайомство з Римом ми розпочнемо з його античної частини, грандіозних пам'яток часів розквіту Римської імперії – амфітеатру Колізей, Римського форуму, Імператорських форумів, Капітолію… Ми відвідаємо один з символів Риму – фонтан Треві, прогуляємось площею Венеції, площами Ротонда та Навона, побачимо Замок Ангела – знамениту в'язницю, найвідомішу на європейському континенті…
Вільний часЯкщо буде можливістьми відвідаємо святині Римуцеркву свАльфонсав якій зберігається ікона Матері Божої Неустанної Помочі, та базиліку Санта Марія Маджоре, де зберігаються ясла Ісуса та чудотворна ікона Матері Божої, яку ще називають "Спасіння народу римського". Великою святинею, до якої ми матимемо змогу приклонитися, є Святі сходи. Їх привезла цариця Олена з Єрусалиму. Це сходи Преторії – палацу Понтія Пілата. Цих 28 східців торкалися стопи Господа, на них капала його кров. Сходи зверху покриті дерев'яними східцями, але в них зроблено скляні отвори, через які можна побачити сліди крові Спасителя. По святих сходах люди підіймаються лише на колінах, читаючи молитви на кожній зі сходинок. Святі сходи знаходяться в каплиці Сан Лоренцо в Римі.
Переїзд до готелю, ночівля.

Рим, Собор святого Петра

4 день, понеділок (07.10.2019). РИМ.
Сніданок в ресторані готелю. Вільний день у Римі.
В цей день ми відвідаємо святині Риму: церкву св. Альфонса, в якій зберігається ікона Матері Божої Неустанної Помочі, та базиліку Санта Марія Маджоре, де зберігаються ясла Ісуса та чудотворна ікона Матері Божої, яку ще називають "Спасіння народу римського". Великою святинею, до якої ми матимемо змогу приклонитися, є Святі сходи. Їх привезла цариця Олена з Єрусалиму. Це сходи Преторії – палацу Понтія Пілата. Цих 28 східців торкалися стопи Господа, на них капала його кров. Сходи зверху покриті дерев'яними східцями, але в них зроблено скляні отвори, через які можна побачити сліди крові Спасителя. По святих сходах люди підіймаються лише на колінах, читаючи молитви на кожній зі сходинок. Святі сходи знаходяться в каплиці Сан Лоренцо в Римі.
Після екскурсії – вільний час. Збір групи орієнтовно о 16:00, переїзд на ночівлю на південь Італіїі. Пізнє поселення в готель.

Ватикан з висоти пташиного польоту...

5 день, вівторок (08.10.2019). МАТЕРА, аЛЬБЕРОБЕЛЛО.
Сніданок в ресторані готелю. Матера – одне з перших поселень людей на території Італії. Ми відвідаємо найстаріший район міста Сассі-де-Матера – унікальне місце, де жителі досі живуть в будинках, які висічені в скелях та печерах і вік деяких сягає 8 тис. років. Усі, хто опиняється в Матері, мають відчуття, ніби час зупинився тут декілька століть тому. Неймовірна атмосфера, яку можна відчути лише знаходячись тут. Також ми відвідаємо унікальні печерні храми, в яких ще збереглись фрески Візантійської епохи. Вільний час.
Переїзд до ще одного унікального міста півдня Італії Альберобелло. На півдні Італії знаходиться маленьке казкове місто Альберобелло. Його назва походить від латинських слів"arbor" і "bellum", які означають дерево та війна. В древні часи на цьому місці росли дубові ліси, які використовувались для виробництва військових механізмів. Це місто стане родзинкою нашої подорожі і принесе масу приємних вражень.
Всесвітню славу містечко Альберобелло здобуло завдяки будинкам з білого каменю, схожих на які немає ніде у світі. Називають їх Труллі (грецькою купол), адже кожен має дах у формі куполу. Ще одна особливість – будиночок розсипається, якщо з його стіни витягти один спеціальний запірний камінь. Схожих споруд немає більше ніде у світі, тому за свою унікальність Альберобелло був внесений у список культурної спадщини ЮНЕСКО. Переїзд до готелю в Барі, ночівля.
Отець Піо

6 день, середа  (09.10.2019). бАРІ, САН ДЖОВАНІ РОТОНДО.
Сніданок в ресторані готелю. Барі. Портове місто відоме паломництвом до мощей св. Миколая Чудотворця, про якого церква в молитвах говорить: «Тебе третім після Господа і Божої Матері поминаємо».
У XI столітті, коли грецька (Візантійська) імперія переживала важкий час, турки спустошували її володіння в Малій Азії, руйнували святі храми, нищили мощі святих, ікони і книги. Жителі міста Барі, що на березі Адріатичного моря, вирішили врятувати мощі святого Миколая і перевезли їх до церкви св. Стефана. Через рік збудували церкву на честь святого Миколая яку освятив папа Урбан ІІ.
Переїзд в Сан-Джованні-Ротондо. Відвідування Санктуарію Санта Марія-делле-Граціе, Базиліки Сан Піо (мощі святого отця Піо), Музею отця Піо, Хресної дороги. Цього року Католицька Церква відзначає 100-річчя з появи стигм о. Піо і 50-ть років від дня смерті святого.

«Скажи всім, що після моєї смерті я буду як ніколи живий...», – такими були останні слова отця Піо до сповідника, якого він сповідав у день напередодні своєї смерті, дату якої передрік задовго. Отець Піо помер 1968-го на 81-му році життя. 20 вересня 1918 року Отець Піо одержав дар стигматів на руках, ногах і підребер'ї, видимі криваві рани в місцях, що були на тілі розіп’ятого Ісуса Христа. Рани пахли приємним ароматом фіалок.
Для паломників усього світу подія вшанування о. Піо є особливою. Папа Іван Павло II зачислив 2 травня 1999 року о. Піо до лику блаженних, а 16 червня 2002 року – до лику святих. Святий отець Піо залишив чудове засвідчення любові до Господніх страстей і Євхаристії, вірним і покірним слугою якої він був. Мощі святого о. Піо зберігаються в монастирі Сан-Джовані-Ротондо. Щороку сюди прибуває понад 8 мільйонів паломників. Поселення в готель. Відпочинок. Ночівля.
Лорето

7 день, четвер (10.10.2019). ЛОРЕТО, САН МАРИНО.
Сніданок в ресторані готелю. Переїзд в Лорето. Відвідини Санктуарію Пресвятої Богородиці.
Містечко Лорето відоме паломникам собором Непорочної Діви Марії. Із 1294 року тут зберігається Святий дім Марії перевезений з Назарету хрестоносцями.  Мармурове покриття Святого дому – шедевр, виконаний архітектором Донато Браманте за бажанням Папи Юлія ІІ. Тут зберігається дерев’яна статуетка Чорної Мадонни з дитям на руках. Мільйони паломників їдуть у Лорето за зціленням у молитвах біля Марії.
Сан-Марино – одна із найменших держав у світі розташована у центрі Італії. Тут усе своє: державний кордон, армія і навіть календар літочислення, який не залежить від решти Європи і відраховує історію з дня заснування Сан-Марино. Зараз у країні 17 століття!

Чим здивує держава? Фантастичними гірськими пейзажами, музеями, стародавніми вежами, капелою святої Варвари, базилікою дель Санто, церквою Сан-П’єтро та чудовою архітектурою стародавньої католицької держави.

Площа Сан Марко, Венеція

8 день, п'ятниця (11.10.2019). ВЕНЕЦІЯ.
Прибуття на автобусну стоянку в передмістя Венеції. Переїзд до Венеції.
"Розкішнішого безумства, як Венеція, немає. Збудувати місто там, де його збудувати неможливо, - само по собі безумство. Але спорудити так одне із вишуканих грандіозних міст – геніальне божевілля", – писав Герцен. І справді, вся стара частина Венеції внесена до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. «Місто на воді» возвеличували поети, художники. Вузькі вулички, елегантні гондоли, розкішні палаци епохи Ренесансу, мовчазні канали та гомінкі площі… Венеція одразу стане улюбленим містом у вашому списку. Це наче суцільний делікатес із неповторною атмосферою романтики.
Оглядова екскурсія відкриє таємниці Венеції, поведе до площі Сан Марко із величним собором, палацу Дожів в готичному стилі, що зачарують вас. У вільний час приміряйте карнавальну маску та обов’язково покатайтесь вузенькими каналами Венеції на гондолі, аби потім не шкодувати, що не зробили цього.
Збір групи, виїзд в Україну.
Переїзд до готелю неподалік Падуї. Ночівля.

9 день, субота (12.10.2019). ЕГЕР.
Дорогою додому заїдемо до угорського містечка Егер. Тут нас чекає смачнючий угорський гуляш та дегустація п’яти сортів ексклюзивних угорських вин в одному із винних льохів. Усе вино вироблене із винограду, що росте на місцевих плантаціях. (вартість факультативу €15).
Прибуття до Львова в другій половині дня.

 У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
-переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;
-супровід  священника та керівника групи;
-проживання в готелях згідно маршруту (5 ночівель);
-сніданкизгідно програми;
-медичне страхування;
-сучасна аудіосистема з навушниками для екскурсій.

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
-екскурсії – загалом 35 €- обов’язкова плата;
-доїзд до Венеції на кораблику – 9 €;
-проїзд в громадському транспорті в Римі;
-вхідні квитки в музеї та інші екскурсійні об'єкти;
-факультативні програми (за бажанням).
-харчування, не передбачене готелями;
-приватні витрати;

Важливо:
ОБОВ’ЯЗКОВО!!! усім клієнтам потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду.

* Факультативно, мінімальна кількість туристів на факультативи - 20 осіб;
**При акційній ціні діють тільки знижки «5 + 1» і «10 + 1» (тобто, якщо ви візьмете в подорож з собою 5 друзів, то отримаєте знижку 50%, а коли 10 друзів, то знижка становитиме вже цілих 100%). Детальніше про наші знижки читайте ТУТ;
***Міста посадки Бучач, Чортків та Теребовля є факультативними і можливі за додаткову оплату. При кількості бажаючих 8 або 10 чол. вартість довозу в дві сторони складе 200 грн. При більшій кількості чол. вартість довозу зменшиться та в кожному випадку буде розраховуватися індивідуально. При меншій кількості чол. вартість також буде вираховуватися індивідуально в кожному конкретному випадку;
****Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.
*****Організатори залишають за собою право на зміну порядку проведення екскурсій, а також на заміну їх на рівноцінні;


****** Під час вільного часу - автобусне обслуговування не передбачено;