ПРАВИЛА ПЕРЕТИНУ КОРДОНУ

ПРАВИЛА ПЕРЕТИНУ КОРДОНУ 
Туристи несуть персональну відповідальність за документи, згідно з якими вони перетинають кордон (біометричні паспорти,  чи інші документи, які дають право в’їзду в Шенген зону). У випадку відсутності необхідних документів туристи не зможуть подорожувати по території Шенген зони у складі групи і будуть висаджені з автобуса безпосередньо на кордоні.
Зверніть увагу! 01.01.2021 припиняється дозвіл на в'їзд в Шенген зону та країни Євросоюзу на основі Шенген чи національних віз з метою туризму. В'їзд дозволений лише власникам біометричних паспортів чи посвіток на проживання в країнах Шенген зони (наприклад: пермессо, тархетта і т.д)
У зв'язку з пандемією COVID-19 необхідно мати також один і перелічених нижче документів. Зверніть увагу, що даний список не є універсальним і у кожної країни можуть бути особливі вимоги до таких документів. 
- документ, який підтверджує негативний результат ПЛР-тесту, зробленого не пізніше 48/72 години до моменту перетину кордону країни призначення (для наших туристів ми забезпечуємо повну підтримку та організовану здачу тесту);
- документ, який підтверджує негативний результат швидкого тесту на антиген SARS-CoV-2,  зроблений не пізніше 48 годин до моменту перетину кордону країни призначення. 
- документ, який підтверджує вакцинацію особи від Covid-19, яка була щеплена другою дозою вакцини не пізніше 14 днів від моменту в’їзду в країну призначення. 
- за відсутності вищезазначених документів, або закінчення терміну їх дії  до моменту перетину кордону, в’їзд може бути забороненим. І такий турист буде змушеним покинути туристичну групу, або (за можливості) за власний кошт здавати тест на кордоні.

Під час проходження кордону необхідно паспорти тримати напоготові. Обкладинки з паспортів потрібно зняти.
При проходженні прикордонного, митного контролю поводьтеся спокійно, впевнено і з витримкою. Не варто жартувати чи іронізувати - у чиновника може бути поганий настрій. З прикордонниками і митниками у суперечки не вступайте, поводьтеся коректно, на всі їхні запитання просимо відповідати чітко.
Виходити з автобуса можна лише за дозволом керівника групи, який отримає відповідний дозвіл від представника влади.
На кордоні заборонена фото-та відео зйомка, камеру або фотоапарат можуть конфіскувати.
При виникненні будь-яких суперечливих питань, необхідно поставити до відома керівника групи .
При в'їзді на територію Євросоюзу дозволено ввіз: лікеро-горілчаних виробів - 1 літр; вина - 2 літри; пива - 5 літрів; тютюнових виробів - 40 цигарок або 40 грам тютюну.
У випадку перевезення понад 40 цигарок штраф від 50 євро за блок з наступною конфіскацією всього товару і депортацією в країни Шенгену строком до 5 років.
Ввезення / вивезення валюти за умови усного декларування - 10 000 євро (або еквівалент в іншій валюті).
Від оподаткування звільняється ввезення товарів на суму менше 200 євро та вага яких не перевищує 50кг., або в разі ввезення одиничного неподільного предмета вартістю менше 300 євро.

ПОДОРОЖ З ДІТЬМИ!
ЯКЩО ВИ ЇДЕТЕ З НЕПОВНОЛІТНЬОЮ ДИТИНОЮ ОБОВ'ЯЗКОВО ПОТРІБНО МАТИ ПРИ СОБІ ДОЗВІЛ НА ВИЇЗД (ДОВІРЕНІСТЬ) НА ДИТИНУ ДЛЯ ПРЕД'ЯВЛЕННЯ НА КОРДОНІ, ОФОРМЛЕНУ ЗА НОВИМ ЗРАЗКОМ, З ВКАЗАННЯМ ТЕРМІНІВ ПОЇЗДКИ і КРАЇНИ СЛІДУВАННЯ!!!, якщо дитину супроводжують обоє батьків, необхідно мати з собою ОРИГІНАЛ свідоцтва про народження.
Якщо Вам, відмовлено у виїзді за кордон вже при проходженні прикордонного контролю з причин особистого характеру (неврегульовані судові справи, забули або взяли недійсні документи на проїзд і т.д.), туристична компанія - оператор не повертає вартість путівки.
Якщо у вас  причини, згідно з якими Вас можуть не випустити з України чи не впустити в Шенген зону, наприклад, якщо Ви є власником нерозмитненого авто на єврономерах, прохання вирішити усі питання (якщо такі є) стосовно них до туру, адже при проходженні кордону до Вас зі сторони митних служб можуть виникнути питання, що суттєво затримає весь автобус. У такому випадку ми не зможемо Вас чекати, і автобус продовжить рух без туристів, котрих затримали на митниці.