Відпочинок на Егейському морі в Греції «Магія грецьких берегів» 2024

Відпочинок на Егейському морі в Греції 

«Магія грецьких берегів»

Паралія - Афіни - Едесса - Салоніки - гора Олімп - о. Скіатос - монастирі Метеори


 ЦІНА ТУРУ від 379€ + 300 грн. 
(натиснувши на назву ви перейдете на сторінку готелю)

1-ша лінія, сніданки та вечері включено, 2 нічні переїзди


Виїзди відбуваються з наступних міст (за умов воєнного стану час виїзду може змінюватися, про що Вас буде попереджено завчасно):

Тернопільська обл.:  Кременець (04:30), Зборів (07:00), Тернопіль (07:30), Теребовля (08:00), Чортків (08:30), Бучач (07:45), Заліщики (09:30);

Львівська обл.: Броди (05:30), Золочів (06:30), Львів (05:30);

Чернівецька обл.: Чернівці (11:00);

Івано-Франківська обл.: Івано-Франківськ (06:00);

Волинська обл.: Луцьк (02:00);

Рівненська обл.:  Рівне (03:15), Дубно (04:00);

Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.


ПРОГРАМА ТУРУ:

📌Перший день туру: Виїзд з України (години та місця виїздів вказані вище). Проходження українсько - румунського кордону, нічний переїзд до Греції.


🚌 Другий день туру: Прибуття у Паралію (орієнтовно о 14:00).

7, 8, 9, 10 або 11 днів на морі 🌴 🌞 ⛱️  (в залежності від обраної Вами дати).

Під час відпочинку на морі Вам буде запропонована цікава екскурсійна програма для знайомства з Грецією. Греція, це країна мальовничої природи, теплого моря, багатої історії, смачної кухні і розслабленою атмосфери свята. Це те місце, котре ідеально підходить та просто створене для екскурсій. 


🚌 День виїзду (передостанній): Завершення відпочинку на морі та повернення в Україну. Виселення з готелю до 10:00. Нічний переїзд в Україну. Прибуття наступного дня орієнтовно після обіду.

*Факультативні екскурсії можна замовити безпосередньо в керівника групи в автобусі.        
 ЕКСКУРСІЇ В ТУРІ: 

Рекомендуємо Грецький вечір (35€).

Побувати в Греції та не взяти участь в одному з відомих грецьких вечорів - означає позбавити себе можливості познайомитися з кращими традиціями відпочинку місцевих жителів. Не втрачайте шанс дізнатися, що таке грецька гостинність, яка відома  на весь світ!

Пориньте в атмосферу незабутнього грецького вечора! У хороводі танців, під звуки національних музичних інструментів і пісень ви відчуєте знамениту грецьку здатність насолоджуватися кожним днем життя.

Під час вечора для вас виступатимуть танцюристи, які не тільки познайомлять з танцями різних районів Греції, але і навчать танцювати всіх охочих. Під звуки незвичайно мелодійного бузукі (грецького національного музичного інструменту) ви зможете скуштувати страви грецької кухні та станцюєте, можливо навіть, перший раз у житті запальний сіртакі. Якщо є бажання ви зможете приєднатися до будь-якого вподобаного вами танцю. Навіть, перший раз у житті запальний сіртакі досить легко танцювати.

Паралія 

Рекомендуємо факультативну екскурсію в Афіни (85€/65€ + вх.кв. - 25€).

Якщо є бажання відчути життя древнього міста всією душею, помилуватися гармонією між сучасністю і старовиною, тоді сміливо можете замовляти екскурсію в Афіни.
Маршрут включає оглядову екскурсію по античному місту Афіни і відвідання знаменитого Акрополя. На оглядовій екскурсії ми відвідаємо: Синтагму, будівлі Парламенту та пам'ятника невідомому солдату, біля якого несуть варту солдати президентської гвардії, Національний сад, Арку Адріана, Храм Зевса Олімпійського, нумізматичний музей Шлімана, резиденція президента Республіки, Заппейон і інші важливі місця міста.
Нас також чекає Стадіон, на якому в 1896 р пройшли перші відроджені Олімпійські ігри і, звичайно ж, перлина Афін - знаменитий Акрополь.
Тут дізнаємося дивовижну історію пагорба і його храмів, зробимо фото на пам'ять і побачимо лабіринти вуличок міста з висоти пташиного польоту.Афіни - одне з найстаріших міст світу і водночас величезний шумний мегаполіс, де тисячолітні артефакти можна розглядати просто на станціях сучасного метро. Афіни щороку гостинно приймають кілька мільйонів туристів з усього світу, адже охочих побачити "колиску нашої цивілізацї" надзвичайно багато. Тут зародилася демократія, винайшли сандалі, театр і олімпійські ігри. Тут міфи і легенди Стародавньої Греції оживають на кожному кроці і захоплюють усіх, хто приїздить до Афін. Прогуляйтеся їхніми вузькими вуличками і пройдіть безліч "порталів у часі" поміж древнім і модерним, розгадайте загадки написів під ногами і на білосніжних стінах будинків, яким більше двох тисяч років. Відкрийте для себе кулінарні шедеври: суп авголемоно, гіроскоп чи медовий йогурт. Хто зна, можливо, олімпійські боги теж їх із задоволенням куштували!

   Афіни 

Екскурсія на Діон і Вергіну «Стародавні міста Греції» (30€/20€ + вх.кв).
Діон – древнє македонське місто, де знаходився жертовний вівтар Зевса. В археологічному парку можна побачити тут святилища Деметри та Ізіди, античний Одеон, римські лазні, житлову частину стародавнього міста та «палац Діоніса».
Вергіна – перша столиця стародавньої Македонії, яку, за переказами, заснував Каран і назвав її Егес. Розквіт цього міста посідає V-IV ст. до зв. е. В 1977 Вергіна стала широко відома, коли в ході археологічних розкопок була виявлена ​​гробниця Філіпа II – батька Олександра Македонського. Усередині мармурового саркофага Філіпа II було знайдено золоту скриньку з останками вбитого царя, золоту царську корону та інші предмети, що становлять величезний інтерес з культурно-історичної точки зору.
                                                           Стародавні руїни Діону 

Рекомендуємо факультативну екскурсію Лутра Арідея та Едесса (40€/30€ + вх.кв.3€).

Чутка про цілющу силу гарячих джерел Лутра в Арідея поширилася вже далеко за межі Греції. З року в рік туди стікається все більше людей: одні їдуть за оздоровленням, інші - за приголомшливими гірськими видами цього містечка.

Джерела ЛУТРА в Арідея настільки повноводні, що утворюють собою справжню річку. Греки нарекли її Термопотамос, що означає «гаряча ріка», річка обривається 20-метровим водоспадом. Однак водоспад цей не тільки зачаровує своїм виглядом, але і несе чисто практичну користь: в його виконанні можна отримати, ймовірно, найбільш тонізуючий масаж в світі. Вода температурою +38 градусів прекрасно розпарює тіло, а пружні струмені з дивовижною легкістю розслаблюють затерплі м'язи.

Якщо ми вже опинились в  цих місцях, не варто упускати можливість потрапити і в інше «місто на водах» - Едесу. Якщо в ЛУТРІ відпочивають тілом, то повітря Едесси розслабляє вже дух. Це місто романтиків і закоханих, адже не потрапити під вплив його чар неможливо. Зачаровує своєю красою каскад з водоспадів, який прикрашає собою Едессу. З 70-метрової висоти блискучою стіною падає вода Караноса - водоспаду, що дозволяє милуватися собою не тільки з «фасаду», а й з внутрішньої сторони: адже крізь ущелину проведений невеликий місток.

 Лутра Арідея 
Рекомендуємо факультативну екскурсію у м. Салоніки (30€/25€), тільки трансфер (20€/15€).

Салоніки або Фессалоніки (одна назва, чого варта) - місто з історією довжиною у 23 століття, історія багата подіями, пов'язаними з відомими історичними особистостями. Місто було побудовано на перетині торговельних шляхів, що у всі часи робило Салоніки великим і впливовим центром Середземномор’я.

Сьогодні Салоніки - популярний літній курорт, який приваблює не тільки пам'ятниками минулого. Салоніки є другим за величиною містом Греції. Це північна столиця країни, знаменита своїми жвавими вулицями, яскравим нічним життям і прекрасною культурною спадщиною. Колоритні ландшафти, розвинена туристична інфраструктура, приємний клімат – все це гарантувало Салонікам репутацію ідеального місця для відпочинку.

В 90-х роках минулого століття Салоніки отримали статус культурної столиці не тільки Греції, але і всієї Європи. Його численні пам’ятки, археологічно важливі місця та чудова архітектура щороку приваблюють туристів з усіх країн світу!

Салоніки 
 Рекомендуємо факультативну екскурсію на круїзному кораблику до гори Афон (65€/45€).
Запрошуємо вас на незабутню подорож круїзом з Уранополіса до південно - західної частини гори Афон! Ця екскурсія обіцяє бути захоплюючою подорожжю через мальовничі води Егейського моря та захоплюючі краєвиди під час переїзду до Афонського півострова.
Мандрівка розпочнеться з переїзду на Халкідіки де буде посадка на комфортне круїзне судно, яке відвезе вас через теплі та прозорі води Егейського моря. Під час подорожі ви зможете насолоджуватись спокоєм та красою навколишніх природних пейзажів. Під час маршруту з Уранополіса на гору Афон ви з аудіогідом побачите 8 монастирів: Святий монастир Докіаріу, H.M. Ксенофонт, Г.М. Пантелеймона, Г.М. Ксіропатаму, центральний порт гори Афон Дафні, H.M. Симонос Петрас, H.M. Григоріу, Г.М. Діонісія і, нарешті, в тіні гори Афон, яка височіє на 2033 м. H.M. Святий Павло. Згодом ви побачите Новий скіт та скіт Святої Анни. Нарешті, ви можете стати свідком щоденних шоу, які пропонують нам дельфіни під час нашої подорожі. Повертаючись до Уранополіса, ви збережете у пам'яті незабутні враження від цієї захоплюючої подорожі, яка дарує можливість побачити величність гори Афон зовсім з іншого ракурсу. Круїз з Урануполіса на гору Афон є найвідомішим круїзом на Халкідіках. Не пропустіть шансу зануритися в унікальну культурну та природну спадщину гори Афон під час нашого незабутнього круїзу!

Вид на монастирі Афону 

Рекомендуємо факультативну екскурсію на гору Олімп (30€/20€).

Неможливо побувати в Греції і не піднятися на Олімп - гору, яку визнали своїм домом самі Боги! Тут кожен камінь нагадує про небожителів. Частина каменів і до сьогодні зберігає сліди потужних пальців сторуких Велетнів, що допомогли Олімпійцям здобути перемогу над Титанами. Ми піднімемось на оглядовий майданчтк на висоті 1000 метрів, звідки відкривається незабутній вид на Пієрію і морське узбережжя. Прохолода олімпійських вершин, таємничі землі Еллади, що лежать біля підніжжя гори і містичний серпанок хмар, з яких наче сходять на тлінну землю самі боги - все це безумовно заворожує. Трохи вище шумлять кришталеві води Олімпійського водоспаду, які переростають в ріку Еніпеас, де тамував спрагу грізний Зевс. Тут же, на висоті тисячі кілометрів ховається древній монастир св. Діонісія й однойменна печера, що вражає своєю тишиною і спокоєм.

 Ще більш спокійний виявиться зачарований світ села святого Пантелеймона. Сучасність нібито не торкнулася цього казкового місця і не зруйнувала його чар. Середньовічні вулички так і живуть своїм життям, уособлюючи в собі світ Андерсена і Пушкіна, Езопа і братів Грімм. Бруківка, невеликі двоповерхові будиночки, черепиця дахів - кожен дорослий неодмінно впізнає тут образи зі свого дитинства, коли ласкавий голос читав улюблені казки. У серці села причаїлися скромна церква святого Пантелеймона - християнського цілителя і покровителя війни. Світла, тиха і позбавлена ​​помпезності міських храмів, вона гостинно приймає кожного парафіянина.

У містечку Платамонас, що сховалося за низкою вже південних перевалів Олімпу, на високому пагорбі височать білі стіни фортеці. Фортеця Платамон, яка дісталася грекам в подарунок від візантійців, прикрашає собою цей гірський пейзаж вже більше тисячі років. Хоча візантійці були не першими, хто облюбував це місце: ще стародавні елліни звели біля Платамон свої укріплення, які і до цього дня відтіняють середньовічний дух фортеці.

 Гора Олімп 

Рекомендуємо факультативну екскурсію до монастирів Метеорів (40€/30€ + вхідний квиток - 4€).

Сама Божественна долоня розсипала по землі цих кам'яних птахів, які отримали назву Метеори. На вершинах цих величезних і наче завислих в повітрі каменів розташувалися декілька православних монастирів. Унікальне поєднання божественного і рукотворного, святого і людського, небаченого духовного і, в той же час, такого земного, зробило Метеори другим за популярністю у паломників місцем в Греції. Вражаюча архітектура, захоплюючі види, розкіш  живопису та строгість монахів - саме так зустрічають гостей величні Метеори.

Монастирі Метеори – це християнські монастирі, побудовані на гігантських обривистих скелях і велично спрямовані в небо. Це найбільший монастирський комплекс в Греції, який являє собою унікальне архітектурне досягнення і є одним з найдивовижніших та найвеличніших пам’яток Греції. За деякими даними, перші споруди були зведені ще в XV столітті, а відлюдники з'явилися тут вже в Х ст. Тоді вони піднімалися на кам'яні масиви за допомогою переставляння дерев'яних підмостків, укріплених на балках. З грецької "Метеора" (Μετέωρα) перекладається як "той, що ширяє в повітрі".

 Метеори - восьме чудо світу... 

Рекомендуємо прогулянку-круїз на кораблику до острова Скіатос (65€/45€).

Запрошуємо вас здійснити круїз на один з найкрасивіших островів Греції.

Мальовничий грецький острів розташований в Егейському морі, у двох годинах їзди на поромі від Грецького материка. Скіатос багатий на різноманітні культурно-історичні об'єкти та надзвичайної краси пляжі, один з яких - Кукунарієс вкритий унікальним блискучим піском. Під час поїздки ви побачите всі найцікавіші об'єкти острова та зануритеся в смарагдові води Егейського моря.

 Скіатос 

Знижки для дітей:

- 30% Для дитини віком 2 - 5,99 років у номері з 2-ма дорослими без надання окремого ліжка та з харчуванням;

- 20% Для дитини віком 6 - 11,99 років у номері з 2 -ма дорослими на окремому ліжку з харчуванням;

- 199€  для дітей віком 0 - 1,99 років вартість туру – на будь–яку дату;

За детальним розрахунком вартості туру звертайтеся до менеджера.


Додатково:

- одномісного поселення немає;

- 150€ – Доплата за додаткове місце в автобусі;

- 170€ – Вартість проїзду( без проживання) Україна – Греція – Україна;

- 15€ – Місця з 5 по 12 в автобусі можна забронювати за додаткову плату;

- 30€ – Гарантія від невиїзду*;

- 50€ – Гарантія від невиїзду без пояснення причини;

- 60€/ 100€ – Гарантія від невиїзду для туристів, які подорожують на власному авто.


*Послуга "Гарантія від невиїзду" дозволяє повернути всі кошти сплачені за тур при наявності поважної причини, за винятком коштів сплачених за саму послугу. Повернення відбувається у випадку інформування Туроператора про неможливість здійснення поїздки не пізніше ніж за 24 години до початку туру.

У разі, якщо турист скористався послугою "Гарантія від невиїзду", проте відмовився від подорожі пізніше ніж за 24 години до початку туру, вартість оплачених послуг поверненню не підлягає.

Перелік поважних причин для повернення коштів:

- Гостра стадія захворювання, що потребує госпіталізації;

- Захворювання на Covid-19;

- Смерть близьких родичів (батьки, діти, сестра, брат);

- Серйозні травми, які потребують госпіталізації, переломи кінцівок.

Для підтвердження причини ануляції туру необхідно надати лікарняний лист / довідку з лікарні, з підтвердженням стаціонарного лікування / довідку про захворювання на Covid-19 від сімейного лікаря / свідоцтво про смерть близьких родичів.



У вартість входить:

- Переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;

- Супровід керівника групи;

- Проживання в готелі ***/****;

- Трансфери до основного автобуса з Івано - Франківської, Волинської та Рівненської областей;

- Сніданки (шведська лінія);

-  Вечері (шведська лінія).



У вартість не входить:

- Медичне страхування (програма Light, Standart, деталі тут>>>, за бажанням,

Ви можете оформити страховий поліс самостійно);

- Депозит на факультативні автобусні та пішохідні екскурсії  – загалом 35€

(обов'язкова оплата), дітям до 10 років - 25€.  Діти до 5 років депозит

не оплачують;

- 300 грн - гривнева складова туру;

- Депозит НЕ можна використовувати на вхідні квитки чи прогулянки на кораблику!!!;

- Якщо обрані туристом екскурсії не відбуваються, турпакет не повертається,

а пропонуються інші, альтернативні програми;

- Факультативні екскурсії;

- Харчування, не передбачене готелями;

- 3€ - Екологічний податок (environmental tax) з номеру за добу проживання в готелі;

- 1€ Плата за користування супутниковим інтернетом в автобусі на весь період

туру та за наявності такої послуги в перевізника.



Рекомендуємо взяти з собою:

- каремат (туристичний килимок);

- купальник/ плавки, рушник, в'єтнамки;

- панаму чи капелюх для захисту від сонця;

- сонцезахисний крем;

- взуття для пляжу;

- фен для волосся.


Важливо:

- Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності;

- ОБОВ’ЯЗКОВО!!!   усім клієнтам потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду;

- Факультативи. Мінімальна кількість туристів на факультативі – 20 осіб:

- Діти до 10 років оплачують факультативи по дитячій вартості (вказано через скісну риску після дорослої);

- За вашим бажанням ми можемо організувати трансфер з місця Вашого проживання за мінімальну ціну. Вартість залежить від кількості охочих та місця відправлення. Просимо уточнювати у менеджера за 14-7 днів до туру;

- Учасники групового туру зобов'язані повернутися до України разом з групою згідно з програмою туру;

- Час та день проведення екскурсій можуть змінюватись в залежності  від форс-мажорних обставин або за згодою та бажанням усіх туристів.