Пам'ятка туристу


             ПАМ’ЯТКА ТУРИСТУ

ЗАГАЛЬНІ ПРАВИЛА
-  Дорогі туристи, просимо не запізнюватись! (на сніданки, відправку автобуса, збір групи і т.д.).
- Запізнення - це незручності для всієї групи! Запізнення заважає вчасному проведенню екскурсій, поселенню в готель, прибуттю в заплановані місця. Значно скорочує Ваш вільний час і загальний час Вашого перебування в даному місті (країні, замку і т. д.).
- ІХТІС-ТРЕВЕЛ не несе відповідальності за роботу митних і прикордонних служб, погодні умови, корки і ремонти на дорогах та пов’язані з цим затримки та тимчасові незручності.
- Компанія залишає за собою право вносити зміни в програму туру без зміни загальної кількості послуг.

МАЙНО
-  Пошкоджене майно (в готелі, автобусі і т. д.) оплачується додатково, виходячи з суми нанесеної шкоди. Якщо Ви помітили поломку або пошкодження в готелі, автобусі і т.д., просимо одразу повідомити керівника групи!

ГРОШІ
- Обмін валют: на території Європейського союзу найбільш ліквідною валютою є Євро, в Угорщині форинт, у Хорватії – куна, в Меджугор’є - марка. Для більшої зручності рекомендуємо картки VISA.

АВТОБУС
- Посадка в автобус розпочинається за 30 хв до відправки. Просимо не запізнюватись. Автобус відправляється, згідно з графіком
- Посадка в автобус здійснюється керівником групи строго по заздалегідь підтверджених посадкових місцях згідно зі списком і залежить від дати оплати туру.
- Місця в автобусі з 1 по 12 пропонуються туристам виключно за додаткову плату. Місця в автобусі з 13 без додаткових оплат по мірі заповнюваності автобуса.
- В цілях особистої безпеки суворо забороняється пересуватись по салону під час руху автобуса, а також курити та вживати в салоні спиртні напої.
- Забороняється перевозити легкозаймисті, вибухонебезпечні речовини та зберігати скляну тару на верхніх полицях автобусу.
- В автобусі немає можливості зарядити телефон чи підключитись до Wi-FiПросимо зарядити ваші телефони перед поїздкою.
- Гарячі напої (чай, кава) в автобусі готуватися НЕ будуть.. В Євросоюзі введені правила, згідно з якими, забороняється без ліцензії і санітарної книжки європейського зразка використовувати в салоні автобуса окріп для приготування напоїв або продуктів.
- У санітарних цілях і враховуючи екологічний комфорт всієї групи навіть при наявності в салоні автобуса туалету - він використовуватись НЕ буде (передбачені регулярні санітарні зупинки). Під час переїздів кожні 3,5-4,5 години будуть санітарні зупинки
- Зупинки автобуса попередньо розраховані по програмі туру і здійснюються лише в передбачених для цього місцях (крім екстрених випадків). Про місце, час і тривалість санітарної зупинки попередньо повідомляє керівник групи.
- Регулювання кондиціонера в режимі обігріву чи охолодження здійснюється через керівника групи водіями автобуса (оскільки система кондиціонування повітря загальна).

СУПРОВОДЖУЮЧИЙ, КЕРІВНИК ГРУПИ
- Супроводжуючий групи - це уповноважений представник туроператора на маршруті, який координує і забезпечує виконання програми туру.
- В обов'язки супроводжуючого групи входить: забезпечення програми туру, контроль за кількісним складом групи, інформування туристів про час і місце збору і від'їзду групи. Контроль за проходженням кордону, розселення в готелях по маршруту (згідно схеми розміщення і ваучерами приймаючої сторони), забезпечення туристів загальною інформацією. Взаємодія з гідами на маршруті і контроль виконання екскурсійної програми, взаємодія з водіями, взаємодія з представниками приймаючої сторони, взаємодія з офіційними службами, контроль за дисципліною і правилами поведінки туристів на маршруті.
- Супроводжуючий перебуває разом з групою в межах програми туру. За обставин, коли турист відстав від групи, пріоритетом в діях супроводжуючого є робота з групою і дотримання програми туру.
- Супроводжуючий продовжує роботу з групою навіть у випадку неявки котрогось з туристів до місця збору або від'їзду групи, при настанні страхового випадку з туристом, при втраті документів або речей туриста, та інших обставинах, при яких окремий турист не може продовжити подорож у складі групи.
- Супроводжуючий надає можливу посильну допомогу туристу , не залишаючи групу, або може залишити групу лише в тому випадку, якщо відсутність супроводжуючого на маршруті не обмежує права групи або не загрожує змінами програми.
- Супроводжуючий НЕ влаштовує організований заїзд групи в супермаркети «Теско » або інші, та не організовує додаткове харчування, якщо це не вказано в програмі туру.

ПЕРЕТИН КОРДОНУ
- Туристи несуть персональну відповідальність за документи, згідно з якими вони перетинають кордон (біометричні паспорти чи інші документи, які дають право в’їзду в Шенген зону). У випадку відсутності необхідних документів туристи не зможуть подорожувати по території Шенген зони у складі групи і будуть висаджені з автобуса безпосередньо на кордоні.
Зверніть увагу! 01.01.2021 приприняється дозвіл на в'їзд в Шенген зону та країни Євросоюзу на основі Шенген чи національних віз з метою туризму. В'зд дозволений лише власникам біометричних паспортів чи посвіток на проживання в країнах Шенген зони (наприклад: пермессо, тархетта і т.д)
У зв'язку з пандемією COVID-19 необхіно мати також один і перелічених нижче документів. Зверніть увагу, що даний список не є універсальним і у кожної країни можуть бути особливі вимоги до таких документів. 
- документ, який підтверджує негативний результат ПЛР-тесту, зробленого не пізніше 48/72 години до моменту перетину кордону країни призначення (для наших туристів ми забезпечуємо повну підтримку та організовану здачу тесту);
- документ, який підтверджує негативний результат швидкого тесту на антиген SARS-CoV-2,  зроблений не пізніше 48 годин до моменту перетину кордону країни призначення. 
- документ, який підтверджує вакцинацію особи від Covid-19, яка була щеплена другою дозою вакцини не пізніше 14 днів від моменту в’їзду в країну призначення. 
- за відсутності вищезазначених документів, або закінчення терміну їх дії  до моменту перетину кордону, в’їзд може бути забороненим. І такий туристб буде змушеним покинути туристичну групу, або (за можливості) за власний кошт здавати тест на кордоні.

- Під час проходження кордону необхідно паспорти тримати напоготові. Обкладинки з паспортів потрібно зняти.
- При проходженні прикордонного, митного контролю поводьтеся спокійно, впевнено і з витримкою. Не варто жартувати чи іронізувати - у чиновника може бути поганий настрій. З прикордонниками і митниками у суперечки не вступайте, поводьтеся коректно, на всі їхні запитання просимо відповідати чітко.
- Виходити з автобуса можна лише за дозволом керівника групи, який отримає відповідний дозвіл від представника влади.
- На кордоні заборонена фото-та відео зйомка, камеру або фотоапарат можуть конфіскувати.
- При виникненні будь-яких суперечливих питань, необхідно поставити до відома керівника групи .
- При в'їзді на територію Євросоюзу дозволено ввіз: лікеро-горілчаних виробів - 1 літр; вина - 2 літри; пива - 5 літрів; тютюнових виробів - 40 цигарок або 40 грам тютюну.
- У випадку перевезення понад 40 цигарок штраф від 50 євро за блок з наступною конфіскацією всього товару і депортацією в країни Шенгену строком до 5 років.
- Ввезення / вивезення валюти за умови усного декларування - 10 000 євро (або еквівалент в іншій валюті).
- Від оподаткування звільняється ввезення товарів на суму менше 200 євро та вага яких не перевищує 50кг., або в разі ввезення одиничного неподільного предмета вартістю менше 300 євро.
ПОДОРОЖ З ДІТЬМИ!
- ЯКЩО ВИ ЇДЕТЕ З НЕПОВНОЛІТНЬОЮ ДИТИНОЮ ОБОВ'ЯЗКОВО ПОТРІБНО МАТИ ПРИ СОБІ ДОЗВІЛ НА ВИЇЗД (ДОВІРЕНІСТЬ) НА ДИТИНУ ДЛЯ ПРЕД'ЯВЛЕННЯ НА КОРДОНІ, ОФОРМЛЕНУ ЗА НОВИМ ЗРАЗКОМ, З ВКАЗАННЯМ ТЕРМІНІВ ПОЇЗДКИ і КРАЇНИ СЛІДУВАННЯ!!!, якщо дитину супроводжують обоє батьків, необхідно мати з собою ОРИГІНАЛ свідоцтва про народження.
- Якщо Вам, відмовлено у виїзді за кордон вже при проходженні прикордонного контролю з причин особистого характеру (неврегульовані судові справи, забули або взяли недійсні документи на проїзд і т.д.), туристична компанія - оператор не повертає вартість путівки.
- Якщо у вас  причини, згідно з якими Вас можуть не випустити з України чи не впустити в Шенген зону, наприклад, якщо Ви є власником нерозмитненого авто на єврономерах, прохання вирішити усі питання (якщо такі є) стосовно них до туру, адже при проходженні кордону до Вас зі сторони митних служб можуть виникнути питання, що суттєво затримає весь автобус. У такому випадку ми не зможемо Вас чекати, і автобус продовжить рух без туристів, котрих затримали на митниці

ІНФОРМАЦІЯ ПО ГОТЕЛЯХ
- Поселення в готелі за міжнародними правилами здійснюється після 14:00, виселення до 10:00.
- Прохання дотримуватись тиші після 22:00
- Туристи, які подорожують поодинці, можуть бути розміщені в тримісних чи чотиримісних номерах!  
- Розміщення може бути додатковому ліжку чи дивані.
- Харчування відбувається згідно програми туру. Не варто брати продукти, що мають сильний запах або швидко псуються - це створюватиме незручності для вас та ваших сусідів.
- Категорично ЗАБОРОНЕНО ВИНОСИТИ продукти зі шведського столу на сніданку! Дана дія може бути прирівняна законом до крадіжки з магазину, і адміністратор готелю має право викликати поліцію. Також - Адміністратор готелю має права примусити оплатити винесену продукцію.
- Рекомендуємо: Всі цінні речі, документи зберігати в сейфі готелю!
- ПРОСИМО звернути увагу! ФЕНА І ПРАСКИ В НОМЕРІ ГОТЕЛЮ НЕМАЄ!

! Звертаємо увагу, що проплата за вибраний Вами тур, підтверджує, що Ви ознайомлені з усіма умовами туру та пам’яткою туриста та прийняли на себе зобов’язання їх виконувати. 

Бажаємо Вам приємної подорожі та незабутніх вражень
З Повагою, IHTIS-TRAVEL