В Грецію до святого Спиридона (ПАЛОМНИЦЬКА ПРОГРАМА)

                                                В Грецію до святого Спиридона  

                        (ПАЛОМНИЦЬКА ПРОГРАМА)                                         

Дати Туру: 
08.10.2024 - 15.10.2024
01.11.2024 - 08.11.2024

Салоніки (1день/1ніч)  - джерело св. Параскеви, наскельні монастирі Метеори  (1 день/1 ніч) - о. Корфу, храм святого Спиридона ( 2 дні, 2 ночі) - Салоніки (1 день/ 1ніч)

2 ночі на о.Корфу (зі сніданками), 1 ніч  в Каламбаці (зі сніданком), 2 ночі в Салоніках (зі сніданком)
ЦІНА ТУРУ - 359 + 300 грн

АКЦІЙНА ЦІНА ТУРУ до 07.09.2024 - 335 € + 300грн 

Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Тернопіль (05:30), Зборів (06:00);
Львівська обл.: Золочів (06:30), Львів (08:00), Стрий (09:00);
Івано-Франківська обл.: Івано-Франківськ (07:00), Калуш (08:00), Долина (08:30);
Закарпатська обл.: Свалява (11:30), Мукачево (12:00), Дяково (13:30);
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.



ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день. Виїзд з України. Перетин румунського кордону. Переїзд до Греції.

2 день. САЛОНІКИ
Прибуття в Салоніки (орієнтовно о 14:00). Поселення в готелі. 
*Рекомендуємо факультативну оглядову екскурсію у  Салоніках (18/12– столицею грецької Македонії.
Місто Салоніки є другим за величиною містом Греції. Це північна столиця країни, знаменита своїми жвавими вулицями і прекрасною культурною спадщиною. Колоритні ландшафти, розвинена туристична інфраструктура, приємний клімат – все це гарантувало Салонікам репутацію ідеального місця для відпочинку.
Це місто люблять мандрівники і греки відносяться до нього з особливим благоговінням!
Окрім другої назви – Фессалоніки – місто відоме в світі під різними поетичними епітетами. Його називають «Святим містом», «Містом, котрому возносять хвалу», «Благословенна столиця». В дійсності Салоніки поступаються Афінам тільки в своєму розмірі та кількості населення. Історичну цінність цього міста переоцінити важко..
Ми відвідаємо храм святого великомученика Димитрія Солунського, небесного покровителя міста Салоніки. Ми зможемо вклонитися мощам Димитрія Солунського. Ківорій для раку з останками святого розташований  в базиліці. Також відвідаємо старовинну крипту, в якій в 303 р. вбили великомученика Димитрія.
Служба в місцевій церкві.
Вільний час.
Ночівля в готелі.
Салоніки

3 день.  ДЖЕРЕЛО СВЯТОЇ ПАРАСКЕВИ, МЕТЕОРИ, КАЛАМБАКА
Сніданок в ресторані готелю. Виїзд в Метеори.
Відвідування  церкви св. Параскеви та чудотворного джерела, поклоніння мощам великомучениці.
Свята Параскева мала дар зцілення. На іконах вона зображується із блюдом у руці, на якому лежать очі. Св. Параскева – це одна з «діючих» чудотворних святих і досі. Тисячі людей щодня, у тому числі й віруючі з України, Сербії, Румунії, Болгарії, Польщі, відвідують це місце щоб помолитися, дати обітницю, випити та вмитися з чудотворного джерела у вузькій печері. Багато хто набирають води своїм близьким. На місці ви ознайомитеся з її недавніми чудесами. Як було сказано вище – це одна з найактивніших святих християнства. На місці ви зможете побачити і навіть торкнутися одного з чудес цього місця.
Далі продовжуємо знайомство зі святинями Греції у комплексі, який входить до пам'яток Юнеско.
Монастирі Метеори (вх.кв. 3€)– це найбільший монастирський комплекс в Греції, який являє собою унікальне архітектурне досягнення і є одним з найдивовижніших та найвеличніших пам’яток Греції, адже побудовані на гігантських скелях, що велично спрямовані в небо. За деякими даними, перші споруди були зведені ще в XV столітті, а відлюдники з'явилися тут вже в Х ст. Тоді вони піднімалися на кам'яні масиви за допомогою переставляння дерев'яних підмостків, укріплених на балках. З грецької "Метеора" (Μετέωρα) перекладається як "той, що ширяє в повітрі". Мандрівка сюди дозволить Вам побачити унікальне поєднання історії та природи. Вічне прагнення людини хоч трішки доторкнутися до чогось божественного породило унікальну архітектуру. Ще з часів народження християнства в Європі, прямовисні скелі вважалися ідеальним місцем для добровільної ізоляції – відлюдництва.
Такі старання дозволяли по-новому відкрити для себе світ і жити у ньому в цілковитій гармонії.
Переїзд до Каламбака, поселення в готель, ночівля.

                                                                       монастирі Метеори

4 день.  о. КОРФУ
Сніданок в ресторані готелю. Переїзд до порту, паром  на о. Корфу.
На о. Корфу  ми вирушимо в пішу прогулянку старим містом Керкіра. Завітаємо до храму святителя Миколи Чудотворця, де зберігається частка його святих мощей а також мощей святого Лазаря Четвероденного, великомученика Пантелеймона та одна з найбільших частин Хреста Господнього. Вирушимо до Кафедрального собору збудованого на честь праведної цариці Феодори Августи, де поклонимось її святим мощам. Побачимо давній храм святого Антонія Великого. Здійснимо паломництво до храму св. Іоанна Предтечі, перший храм побудований на території стародавнього міста в 1471 році. У храмі збереглися фрески 15 століття. Відвідаємо храм Богородиці Чужеземців, де знаходиться чудотворна ікона Божої Матері.
Поселення в готель.
Ввечері запрошуємо на Грецький вечір (€37). Чи знаєте Ви як відпочивають греки? Влаштуйте для себе свято, відвідайте справжній грецький вечір! Тут ви зрозумієте і відчуєте, як приймають гостей у Елладі, станете учасниками веселощів. Гурмани по достоїнству оцінять традиційну грецьку кухню з її ласощами і надзвичайно смачним вином. Відмінний настрій, душевна атмосфера грецької гостинності гарантовані.
Ночівля в готелі.
                                          Вид на о. Корфу, височіє базиліка св. Спиридона  

5 день. о. КОРФУ, ЦЕРКВА СВЯТОГО СПИРИДОНА
Сніданок в ресторані готелю. Ранкова Служба Божа в католицькому храмі.  
Під час  оглядової екскурсії  ми відвідаємо базиліку святого Спиридона Тріміфунського –небесного покровителя міста.
Найшанованіший святий на Корфу - Спиридон Триміфунтський, за сумісництвом він же і покровитель острова. У храмі зберігаються його мощі. У Керкіру з'їжджаються віруючі з усієї Греції, щоб прикластися до мощів Спиридона. Святий допоможе будь-кому, особливо у фінансових справах.
Спиридон справді допомагає. По всьому храму розвішані металеві фігурки, своєрідні частини тіла та машини. Святий Спиридон чотири рази врятував острів — один раз від турецьких загарбників, від голоду та двічі від чуми. 
Мощі святого спочивають у розкішній срібній раці. Буває, що відкрити раку не дається,  ключ у замку не повертається, вважається, що в цей час святий обходить острів, і треба почекати, поки він повернеться.
Спиридон - «Святий, який ходить» - оксамитові черевички, одягнені на його ступні, зношуються, і кілька разів на рік їх замінюють новими.
Після Служби в храмі ми відвідаємо символ Керкіри – знамениту вулицю Лістон, яка є копією паризької Рю де Ріволі, якою колись могли прогулюватися лише благородні представники знаті. Оглянемо дві головні фортеці, що століттями охороняють місто Корфу з обох боків, Стару Візантійську фортецю та Нову фортецю, побудовану для захисту міста від турецького вторгнення в період між 1576-м та 1588-м роками. Екскурсію столицею острова продовжить піша прогулянка історичною частиною та середньовічними вуличками: відома площа Спіанада — найбільша площа на Балканах, палац святих Михайла та Георгія (раніше резиденція грецького монарха). Можливість вклонитися мощам Святителя, які перебувають у розкішній срібній раці. Потім піша прогулянка старим містом з відвідуванням кафедрального собору Корфу, де спочивають мощі Святої цариці Феодори, храму Святителя Миколи Чудотворця, де зберігаються частки мощей св. Лазаря Четвероденного, вмч. Пантелеймона, і, навіть, одна з найбільших частин Хреста Господнього.
*Рекомендуємо факультативну екскурсію до мису Каноні (15€ /10€ ).
Місточко Каноні - ще одна визначна пам'ятка о.Корфу, візитівка острова. Воно розташоване за 5 кілометрів на південь від центру міста Керкіра. Довгий і вузький пірс веде на крихітний острівець, на якому знаходиться будівля такого ж крихітного монастиря Панагії (Богоматері) Влахерни. У монастирі можна поставити свічку і помолитися. Уздовж пірсу пришвартовані кораблики на яких ми здійснемо прогулянку на Мишачий острів. Острів густо покритий рослинністю, на ньому розташована церква XIII ст. У Каноні зовсім поруч розташований міжнародний аеропорт о. Корфу, тому літаки, що заходять на посадку і злітають, проносяться майже над головами мандрівників, ледь не торкаючись до дзвіниці монастиря Панагії Влахерни.
Ночівля в готелі.
о. Корфу 

6 день. САЛОНІКИ
Сніданок в ресторані готелю. Переїзд в Салоніки. 
Вільний час.
Ночівля в готелі.
Вечірні Салоніки 

7 день. САЛОНІКИ
Сніданок. Виселення з готелю.  
Відправлення з Греції о 10 ранку.  Повернення в Україну.

Салоніки. Церква святого Павла

8 день.  Прибуття в Україну (повернення в Тернопіль орієнтовно о 16:00, повернення у Львів в даній програмі орієнтовно о 18:00). 
 У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
·         проїзд комфортабельним автобусом по маршруту;
·         проживання в готелі 3* в Салоніках зі сніданками;
·         проживання в готелі 3* в Каламбаці зі сніданками;
·         проживання в готелі 3* на о. Корфу зі сніданками;
·      супровід керівника групи;
·      супровід духівника.

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
·        турпакет (екскурсія на Метеорах та на о. Корфу, стоянки, оплата в'їзду в міста і т.д.) – загалом €35 (обов'язкова оплата);
·         квитки на паром до о. Корфу €11 в одну сторону;
·         міський податок в готелях по маршруту ( орієнтовно 1,5€ за ніч - точна сума буде прописана в інфолисті)
·         факультативні екскурсії та особисті витрати;
·    1 - плата за користування супутниковим інтернетом в автобусі на весь період туру та за наявності такої послуги в перевізника;
·       гарантія від невиїзду - 20€ *;
·       гарантія від невиїзду без пояснення причини 30€.
·       проїзд громадським транспортом.
     ·    медичне страхування (програма Light, Standart, деталі тут>>>, за бажанням Ви можете оформити страховий поліс самостійно)


                                     Страхування Standart


   Страхування Light**

до 64.99 років

400 грн



250 грн

від 65 років до 70.99 років

600 грн

від 71 року до 75.99

900 грн


* * Страхування Light для туристів віком до 50 років.

Важливо:
Пільгова ціна для дітей до 10 років вказана в кожному факультативі через скісну риску - "/".
ОБОВ’ЯЗКОВО!!! усім клієнтам потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду.
*Організатори не несуть відповідальності за роботу митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.
**Організатори залишають за собою право на зміну порядку проведення екскурсій, а також на заміну їх на рівноцінні. час та день екскурсії може змінюватися у випадку форс-мажорних обставин або за згодою та бажанням усіх туристів;
*** Під час вільного часу - автобусне обслуговування не передбачено;

*Послуга "Гарантія від невиїзду" дозволяє повернути всі кошти сплаченні за тур при наявності поважної причини, за винятком коштів оплачених за саму послугу. Повернення відбувається у випадку інформування Туроператора про неможливість здійснення поїздки не пізніше ніж за 24 години до початку туру.
У разі, якщо турист скористався послугою "Гарантія від невиїзду", проте відмовився від подорожі пізніше ніж за 24 години до початку туру, вартість сплачених послуг поверненню не підлягає.
Перелік поважних причин для повернення коштів:
-гостра стадія захворювання, що потребує госпіталізації;
-захворювання на Covid-19;
-смерть близьких родичів (батьки, діти, сестра, брат);
-серйозні травми, які потребують госпіталізації, переломи кінцівок.
Для підтвердження причини ануляції туру необхідно надати лікарняний лист / довідку з лікарні, з підтвердженням стаціонарного лікування / довідку про захворювання на Covid-19 від сімейного лікаря / свідоцтво про смерть близьких родичів.