50-та Річниця Собору святої Софії

                                                                                                                                                                

Паломницький тур до Риму 
на 50-ту Річницю Собору Святої Софії в Римі!
29 серпня – 5 вересня 2019 р.

Вартість 275 € + 300 грн
Венеція, Падуя (1 день) -  Рим , Ватикан (3 дні, 4 ночі) – Флоренція ( 1 день) –  Будапешт (1 день)

Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Тернопіль (05.00), Зборів (05.30);
Львівська обл.: Золочів (06.00), Львів (07.30), Стрий (08.30);
Івано-Франківська обл.: Івано-Франківськ (06.30), Калуш (07.00), Долина (07.30);
Закарпатська обл.: Свалява (11.00), Мукачево (12.00), Ужгород (12.30), Чоп (13.00);
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.

 ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, четвер (29.08.2019). 
Виїзд з України. Проходження україно-угорського кордону. Нічний переїзд в Італію.

2 день, п’ятниця (30.08.2019). ПАДУЯ, ВЕНЕЦІЯ
Прибуття до Падуї. 
Довідка: Падуя ще у VI ст. до н. е. була центром  цивілізації племен венето. У І ст. н. е місто увійшло до складу Римської імперії.
Прогулянка містом відкриє нам дивовижні історичні місця. Головною нашою метою у місті є відвідини храмового комплексу собору св. Антонія Падуанського. Разом з отцем-духівником, котрий супроводжує групу у подорожі, помолимось до святого Антонія за заступництво і мир в наших сім’ях.
Переїзд до Венеції на громадському транспорті.
Довідка: Венеція – острівне місто-музей просто неба з романтичним шармом. Тисячоліттями художники та поети возвеличували місто. Кожен куточок Венеції – унікальний експонат історії. Розкішні палаци і скромні вузенькі вулички, мовчазні канали та гомінкі ринки. Затишні кафе запрошують на ароматну каву, а на площі Сан Марко музичні оркестри виконують для туристів романтичну мелодії. Ви відчуєте вир життя цього міста, поміряєте карнавальну маску, помилуєтесь Гранд Каналом... І, головне, зануритесь в неповторну атмосферу найбільш романтичного міста Італії. 
*Рекомендуємо оглядову екскурсію містом – «Венеція – казка на воді» (13 €).
Переїзд до готелю неподалік Риму, пізнє поселення, ночівля.
Венеція, площа Сан Марко

3 день, субота (31.08.2019). РИМ.
Сніданок в ресторані готелю. Увага! Пересування по Риму тільки громадським транспортом!
У програмі нашої подорожі відвідування Ватиканських музеїв та Сікстинської капели, неймовірно розмальованої фресками самим Мікеланджело. Також ми побачимо експонати однієї з найбільших колекцій творів мистецтва світу. Особливості додає те, що ми не можемо знати, що саме в цей час виставлятиметься в залах Ватиканського музею, адже колекція настільки велика та багата, що експонати доводиться змінювати дуже часто, аби хоча б невелику їх частину могли побачити поціновувачі. (Вхідний квиток та екскурсія в Ватиканські музеї оплачуються додатково – 25 € з особи).
Рим. Нас чекає неймовірна екскурсія «Вічним містом» ( 15 €) , бруківка якого, ще пам'ятає сандалі легіонерів, імператорів та пілігримів зі всього світу. Знайомство з Римом ми розпочнемо з його античної частини, грандіозних пам'яток часів розквіту Римської імперії – амфітеатру Колізей, Римського форуму, Імператорських форумів, Капітолію… Ми відвідаємо один з символів Риму – фонтан Треві, прогуляємось площею Венеції, площами Ротонда та Навона, побачимо Замок Ангела – знамениту в'язницю, найвідомішу на європейському континенті.
Факультативно рекомендуємо поїхати на пляж Тірренського моря, щоб позасмагати та поплавати в його чистих водах.
Повернення до готелю, ночівля.

Рим, Колізей

4 день, неділя (01.09.2019). РИМ. 50-ТА РІЧНИЦЯ СОБОРУ СВЯТОЇ СОФІЇ
Сніданок в готелі.
Ми відвідаємо український собор св. Софії в Римі, збудований ще Патріархом Йосифом Сліпим. На довгі роки цей собор був головним храмом Української Греко-Католицької Церкви. Це надзвичайно гарний храм, повністю вкритий позолоченою мозаїкою з образами українських святих. Літургія в українському обряді. І саме сьогодні йому виповнюється 50 років!!! Це надзвичайно вагома подія в житті всієї греко-католицької громади. І ми маємо змогу приєднатись до цього надзвичайного свята!
З цієї нагоди цьогорічний Синод Єпископів відбудеться у Вічному місті, а центральною подією початку роботи Синоду та ювілейних святкувань буде Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Блаженніший Святослав (початок о 10:00).
Повернення в готель на ночівлю.
Собор Святої Софії в Римі

5 день, понеділок (02.09.2019). РИМ
Сніданок в готелі.
Вільний день. За бажанням, відвідування святинь Риму: церква св. Альфонса, в якій зберігається ікона Матері Божої Неустанної Помочі, та базиліка Санта Марія Маджоре, де зберігаються ясла Ісуса та чудотворна ікона Матері Божої, яку ще називають "Спасіння народу римського".
Великою святинею, до якої ми матимемо можливість приклонитися, є Святі сходи. Їх привезла цариця Олена з Єрусалиму. Це сходи Преторії – палацу Понтія Пілата, що знаходяться в каплиці Сан Лоренцо в Римі. 28 східців яких торкались стопи Господа, на які впала його кров. Поверх сходів  дерев'яний настил  в якому зроблено скляні отвори, через які видно сліди крові Спасителя. Святими сходами люди підіймаються лише на колінах, читаючи молитви на кожній зі сходинок. Повернення в готель на ночівлю.
Римський Форум

6 день, вівторок (03.09.2019). ФЛОРЕНЦІЯ
Ранній сніданок та виселення з готелю. Короткий переїзд в Флоренцію.
Флоренція – це не просто італійське місто. Це – сама Італія. Флоренція дивовижно гармонійно поєднує в собі велич і помпезність Риму, романтичність Венеції, могутність Ватикану, спокій і умиротворення Верони. Флоренція – це батьківщина епохи Відродження, це «Давид» Мікеланджело, «Венера» Боттічеллі. Це шедеври архітектури: Площа Синьйорії, головний флорентійський собор Санта Марія–дель–Фьорі, дзвіниця Джотто, Базиліка Санта–Кроче. Здалеку тут доносяться ніжні звуки органу і спів вуличних музикантів, прямо на мостових місцеві художники малюють свої картини. Здається, що духом мистецтва просякнуте навіть тутешнє повітря. Він збирається десь високо на горі Монтальбано і спускається вниз, прямуючи по вузьких вуличках міста, просочується в тінисті сади Медічі і щільним кільцем змикається над куполом Брунеллески... Ось така вона Флоренція – древня і сучасна ...  (пересування по Флоренції – на громадському транспорті – оплачується туристами самостійно).
Оглядова екскурсія. Після оглядової екскурсії - вільний час.
Ввечері збір групи . Нічний переїзд в Угорщину.
Панорама Флоренції

7 день, середа (04.09.2019). БУДАПЕШТ
Ранкове прибуття в Будапешт ( час перебування в Будапешті 9 год).
Оглядова екскурсія ( 9 €) . Ми побачимо легендарні пам’ятники історії Буди і Пешту – Площу Героїв і славетний пам’ятник Тисячоліттю, архітектурний ансамбль Хуняді, Парламент, набережну Дунаю, церкву Матяша (місце вінчання і усипальниця багатьох угорських королів), Рибальський бастіон, Королівський палац, з якого відкривається неймовірно красива панорама Будапешту і Дунаю.
* Рекомендуємо вечірню прогулянку на кораблику по Дунаю з келихом шампанського  (17 €), неймовірні панорами міста, унікальне освітлення мостів та бокал шампанського кожному паломнику подарують вам гарний настрій.
Переїзд в Україну.
Будапешт, Парламент

8 день, четвер (05.09.2019). Прибуття в Україну (Щоб зорієнтуватися в годині прибуття до свого міста для прикладу наводимо тільки м. Львів. Відштовхуючись від цього кожен сам в індивідуальному порядку може прорахувати годину прибуття в потрібне Вам місто. Отож, повернення у Львів в даній програмі вранці).

 У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
-переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;
-супровід  керівника групи;
-супровід духівника ;
-проживання в готелях згідно маршруту;
-сніданкизгідно програми;
-медичне страхування;
-сучасна аудіосистема з навушниками для екскурсій.

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
-проїзд в громадському транспорті в Римі, Венеції, Флоренції;
-вхідні квитки в музеї та інші екскурсійні об'єкти;
-факультативні програми (за бажанням).
-харчування, не передбачене готелями;
-приватні витрати.