Рим без нічний переїздів


Всі дороги ведуть до Риму – тур до Італії без нічних переїздів!
24 – 30 жовтня 2019 р.
АКЦІЙНА ЦІНА** 299 € + 200 грн.
Вартість туру при попередньому бронюванні - €299 + 200 грн. 
Вартість туру при бронюванні менше, ніж за місяць до туру – €325 + 200 грн.

Будапешт – Любляна – Венеція – Рим – Ватикан – Падуя – Егер

Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Тернопіль (04.00)*, Зборів (04.30)*;
Львівська обл.: Золочів (05.00)*, Львів (07.00), Стрий (08.00);
Івано-Франківська обл.: Івано-Франківськ (06.00)*, Калуш (06.30)*, Долина (07.00)*;
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.

  ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, четвер (24.10.2019). БУДАПЕШТ.
Збір групи. Виїзд на кордон. Далі наш маршрут пролягає до Будапешту. Хто має бажання, пропонуємо здійснити прогулянку на кораблику по вечірньому Дунаю. Нам відкриються неймовірні панорами міста, ми побачимо унікальне освітлення мостів та пам'яток архітектури (панорама Будапешту занесена до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО), зможемо зробити чудові фото на фоні символу міста та країни – парламенту Угорщини.  Бокал шампанського під час мандрівки подарує вам гарний настрій (квиток на кораблик оплачується додатково – €15).
Переїзд в транзитний готель на території Угорщини, ночівля.
Рибацький Бастіон у Будапешті

2 день, п’ятниця (25.10.2019). ЛЮБЛЯНА. 
Сніданок в ресторані готелю. Переїзд у Любляну – столицю і візитну карточку Словенії. За велику кількість пам'яток і дбайливе ставлення до культурної спадщини місто завдячує своєму люблячому нороду. Навіть в епоху нового тисячоліття вона не втратила свою колишню чарівність! Жителі столиці вірять, що їхнє місто було засноване на місці, де, Ясон здійснив свій подвиг, переміг чудовисько, яке з часом стало драконом і тепер являється символом Любляни. Це місто чарівності і любові! Оглядова екскурсія. Вільний час.
Переїзд в Італію. Поселення в готель в передмісті Венеції, ночівля.
Любляна

3 день, субота (26.10.2019). ВЕНЕЦІЯ. 
Венеція – острівне місто-музей просто неба з романтичним шармом. Тисячоліттями художники та поети возвеличували місто. Кожен куточок Венеції – унікальний експонат історії. Розкішні палаци і скромні вузенькі вулички, мовчазні канали та гомінкі ринки. Затишні кафе запрошують на ароматну каву, а на площі Сан Марко музичні оркестри виконують для туристів романтичні мелодії. Ви відчуєте вир життя цього міста, поміряєте карнавальну маску, помилуєтесь Гранд Каналом... І, головне, зануритесь в неповторну атмосферу найбільш романтичного міста Італії.
Оглядова екскурсія містом та відвідування собору св. Марка. Вільний час. Саме зараз у вас є нагода здійснити свою мрію – покататися вузенькими вуличками Венеції на гондолі. А, якщо пощастить, імпозантний гондольєр заспіває спеціально для вас гарну італійську пісню.
Переїзд до готелю неподалік Риму, пізнє поселення, ночівля.
Палац Дожів, Венеція

4 день, неділя (27.10.2019). РИМ, ВАТИКАН.
 Сніданок в ресторані готелю. Увага! Пересування по Риму тільки громадським транспортом!
Ми відвідаємо греко-католицький собор св. Софії в Римі, збудований ще Патріархом Йосифом Сліпим. Собор є головним храмом Української Греко-Католицької Церкви і важливим духовним центром для українців Італії. Храм із п’ятьма золотавими банями надзвичайно гарний. Внутрішній затишок оповитий позолоченою мозаїкою з образами українських святих. Оздобив храм український маляр Святослав Гординський. Іконостас створено монахом-художником Ювеналієм Мокрицьким.
Знайомство з "вічним містом" ми починаємо у Ватикані на площі св. Петра. Ангел Господній (лат. Angelus Domini) – традиційна католицька молитва, що прославляє Благовіщення Діви Марії і втілення Ісуса Христа. За традицією Папа римський читає молитву Ангел Господній разом з тими, хто молиться на Площі Святого Петра у Ватикані щонеділі опівдні.
Рим. Вас чекає неймовірна екскурсія «Вічним містом», бруківка якого, ще пам'ятає сандалі легіонерів, імператорів та пілігримів зі всього світу. Знайомство з Римом  розпочнемо з його античної частини, грандіозних пам'яток часів розквіту Римської імперії – амфітеатру Колізей, Римського форуму, Імператорських форумів, Капітолію… Відвідаємо один з символів Риму – фонтан Треві і кинемо монетку аби знову сюди повернутись. Прогуляємось площею Венеції, площами Ротонда та Навона, побачимо Замок Ангела – знамениту в'язницю, найвідомішу на європейському континенті…
Скуштуйте справжню італійську піцу, спагеті в одному із затишних римських кафе. Випийте ароматної кави і обов’язково спробуйте джелато, італійське морозиво. Прогуляйтесь вуличками «Вічного міста», відчуйте подих тисячоліть  древнього і водночас молодого Риму. Це місто зіткане із суцільної історії, що переплелась у кожній деталі.
Переїзд до готелю, ночівля.
Фонтан де Твері, Рим

5 день, понеділок (28.10.2019). РИМ, ВАТИКАН.
Сніданок в ресторані готелю. Далі у програмі нашої подорожі відвідування Ватиканських музеїв та Сікстинської капели, неймовірно розмальованої фресками самим Мікеланджело. Також ми побачимо експонати однієї з найбільших колекцій творів мистецтва світу. Особливості додає те, що ми не можемо знати, що саме в цей час виставлятиметься в залах Ватиканського музею, адже колекція настільки велика та багата, що експонати доводиться змінювати дуже часто, аби хоча б невелику їх частину могли побачити поціновувачі. (Вхідний квиток та екскурсія в Ватиканські музеї оплачуються додатково – €28 з особи).
Вільний час. По можливості, відвідування святинь Риму: церква св. Альфонса, в якій зберігається ікона Матері Божої Неустанної Помочі, та базиліка Санта Марія Маджоре, де зберігаються ясла Ісуса та чудотворна ікона Матері Божої, яку ще називають "Спасіння народу римського".
Великою святинею, до якої ми матимемо можливість приклонитися, є Святі сходи. Їх привезла цариця Олена з Єрусалиму. Це сходи Преторії – палацу Понтія Пілата, що знаходяться в каплиці Сан Лоренцо в Римі. 28 східців яких торкались стопи Господа, на які впала його кров. Поверх сходів  дерев'яний настил  в якому зроблено скляні отвори, через які видно сліди крові Спасителя. Святими сходами люди підіймаються лише на колінах, читаючи молитви на кожній зі сходинок.
Збір групи, переїзд в готель неподалік Падуї, ночівля.
Собор Святої Софії в Римі

6 день, вівторок (29.10.2019). ПАДУЯ
Сніданок в ресторані готелю. Переїзд в Падую. Падуя ще у VI ст. до н. е. була центром  цивілізації племен венето. У І ст. н.е. місто увійшло до складу Римської імперії.
Прогулянка містом відкриє нам дивовижні історичні місця. Головною нашою метою у місті є відвідини храмового комплексу собору св. Антонія Падуанського. Разом з отцем-духівником, котрий супроводжує групу у подорожі, помолимось до святого Антонія за заступництво і мир в наших сім’ях. Вільний час.
Збір групи, переїзд до готелю на території Угорщини. Пізнє поселення, ночівля.
Собор Антонія Падуанського

7 день, середа  (30.10.2019). ЕГЕР.
 Їдемо додому. Сніданок в ресторані готелю. Дорогою додому заїдемо до угорського містечка Егер. Тут нас чекає смачнючий угорський гуляш та дегустація п’яти сортів ексклюзивних угорських вин в одному із винних погребів. Усе вино вироблене із винограду, що росте на місцевих плантаціях. (вартість факультативу €15).
Переїзд в Україну. Прибуття до Львова пізно ввечері.

У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
- проїзд комфортабельним автобусом по маршруту;
- проживання в готелях 3*;
- харчування – сніданки (після ночівлі в готелях);
- медичне страхування;
 - сучасна аудіосистема з навушниками для екскурсій.

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
-        -   Турпакет (екскурсії, стоянки, оплата в'їзду в міста і т.д.) – загалом 35 € (обов'язкова оплата);
-        -   проїзд в громадському транспорті в Римі та Венеції;
-        -  вхідні квитки в музеї та інші екскурсійні об'єкти;
-         -   факультативні екскурсії (за бажанням).