Стокгольм – магія Півночі


Стокгольм – магія Півночі
Рига, Стогольм, Юрмала
4 дні

Рига – Стокгольм – Рига - Юрмала

ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день Виїзд з України (години та місця виїздів вказані вище). Проходження Україно-Польського кордону.
*Рекомендуємо екскурсію «Люблін – місто натхнення» (за умови оперативного проходження кордону).
Люблін (Lublin) частенько величають «Козячим градом» або «Малим Краковом». Адже це чудове місто так само гарне і самобутнє, як і Краків, і при цьому (поки ще) НЕ перенасичене туристами. А ось «Козячим градом» Люблін називають через зображеного на його гербі білого козла, що збирається поласувати виноградною лозою.
Нічний переїзд до Риги. 
Рига - перлина Балтики

2 день РИГА
Прибуття зранку в Ригу.
Оглядова екскурсія Ригою. «Рига - місто в стилі бароко». ЇЇ центральний район зберіг цілий комплекс старих, дуже старих і зовсім древніх будівель, що не залишають байдужим нікого. При цьому Рига завжди була «старшим братом» в своєму невеликому Балтійському сімействі. Це місто дійсно справляє враження мегаполіса. Він вирує, веселиться, притягує тисячі туристів, непомітно закохує їх в себе, змушуючи, якщо не затриматися на д ень-другий, то як мінімум приїхати сюди ще раз.
Розділена широкою 500-метровою річкою Даугава, Рига назавжди залишається в серці своїми фасадами в стилі ар-нуво, великими зеленими парками і затишними невеликими барами.
Вільний час в Ризі.
Рекомендуємо екскурсію «Рига - столиця югендстилю». Арт нуво, тіффані, югендстиль… Як би в різних країнах світу цей стиль не називали – відірватись від творів мистецтва, створених у ньому, неможливо. Такі відомі митці, як Врубель, Мунк, Муха, Гауді вписали свої імена в історію неповторними творіннями. Місцеві змагання між архітекторами початку ХХ ст. перетворили історичну частину Риги в архітектурний шедевр, який сьогодні внесено до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Жоден будинок не мав бути подібним на інший, а навпаки кращим, оригінальнішим та екстравагантнішим. Світла гама тонів, тварини, рослини, образи жінок, маски, неймовірні звивисті лінії екстер’єрів… Захопливий архітектурий парад запрошує тебе!»
Переїзд в порт. Посадка на паром TALLINK.  Розміщення в каютах. Відправлення о 17.00 Ночівля на поромі.
Розміщення на поромі в каютах класу С – без вікна, душ і туалет – в кожній каюті. Розміщення по 4 особи в каюті.
Ви побачите, що пороми TALLINK - це не просто кораблі, це цілі міста на воді. До Ваших послуг розважальна програма на борту, ресторани, бари, сауна, магазин безмитної торгівлі, дитячий клуб і відкрита палуба, з якої так приємно спостерігати за віддаляється берегом.
Паром Рига - Стокгольм

3 день. Стокгольм
Сніданок на поромі (за бажанням, за умови попереднього бронювання – 13€, при умові оплати на борту – 15€)
Прибуття в Стокгольм о 10.30.
Стокгольм - столиця Швеції, живовисне «північною красою» місто. Як і будь-яка європейська столиця, крім безлічі пам'яток і музеїв, він може похвалитися великою кількістю кафе з приголомшливо смачними стравами, магазинами шведських дизайнерів, а також багатим нічним життям.
Місто виникло понад 700 років тому; сьогодні Стокгольм розкинувся на 14 островах в холодному Балтійському морі, з'єднаних 57 мостами. Але незважаючи на це, практично до всіх основних визначних пам'яток тут можна без проблем дістатися пішки.
*Рекоментуємо оглядову автобусно-пішохідну екскурсію містом «Стокгольм – серце півночі» (17€) Під час оглядової екскурсії по Стокгольму ви побачите третій за величиною в Європі королівський палац, побудований в середині XVIII століття, церква Святого Миколая XIII століття, церкву острова Ріддархольмен францисканського монастиря ХІІІ століття, а також зелені парки і сірі скелі, Балтійське море і озеро Меларен, проїдете по парадній вулиці міста Страндвеген, забудованої найдорожчими в Стокгольмі багатоквартирними будинками, побачите Концертний будинок, де не тільки виступають музиканти, а й вручаються Нобелівські премії, побуваєте на найкрасивіших з 14 стокгольмських островів і подивитеся на панораму міста з оглядового майданчика.
Рекомендуємо пішохідну екскурсію Гамла Станом (12€).
Гамла-Стан колись був окремим містом, з середньовічними провулками, бруківкою і архаїчною архітектурою. Сьогодні Гамла-Стан або Старе місто, розташоване на острові Стадсхолмен, основним історичним районом Стокгольма і налічує близько 3 тис. жителів.
Територія Гамла-Стана, що займає площу в 36 гектар, приваблює туристів своїми пам'ятками, серед яких Королівський палац у стилі бароко, Кафедральний собор Стокгольма, Будівля Дворянського зібрання, Музей Нобеля. Гамла-Стан вражає  і найвужчою в Стокгольмі вуличкою Мортена Тротзіга і найменшим пам'ятником Швеції, розташованим на відкритому повітрі - пам'ятником Хлопчика, що дивиться на Місяць. Залиште йому монетку – і Ви ще обов’язково по вернетесь у Стокгольм.
Вільний час в Стокгольмі.
Переїзд в порт. Посадка на паром TALLINK.  Розміщення в каютах. Відправлення Ночівля на поромі. Ригу.
Стокгольм

4 день, Рига, Юрмала
Ранкове прибуття в Ригу.
Сніданок (оплачується додатково). 11.00 прибуття в Ригу. Екскурсія в Юрмалу
Запрошуємо на екскурсію в Юрмалу  - латвійське місто-курорт, де, незважаючи на пору року, приємно прогулятися вздовж моря, відчути, як солоний подих Балтики, змішаний з ароматом хвої, наповнює легені, а шум води звільняє голову від турбот і зайвих думок. Юрмала - справжня "перлина" Латвії і найбільший курорт Балтики, розташований на березі Ризької затоки всього за 20 км від Риги. Чудові піщані пляжі в обрамленні сторічних сосен простягнулися на 32 км, повітря чисте і свіже, тихий шепіт моря заспокоює і пестить... Додай до цього унікальні джерела з цілющою мінеральною водою, якою заповнюють навіть басейни, лікувальні грязі, помірний приморський клімат та сторічні традиції оздоровлення й лікування в юрмальських курортних готелях, гостинність і європейський сервіс, добре збережену традиційну дерев'яну архітектуру - чудові вілли і барвисті квітники, і ти зрозумієш, наскільки влучною є ця назва. Крім того, Юрмала - центр гумору і музики, місто святкувань та фестивалів, яке гостинно приймає кожного мандрівника!
Нічний переїзд в Україну.
Пляж у Юрмалі

5 день
Прибуття в Україну (Щоб зорієнтуватися в годині прибуття до свого міста для прикладу наводимо тільки м. Львів. Відштовхуючись від цього кожен сам в індивідуальному порядку може прорахувати годину прибуття в потрібне Вам місто. Отож, повернення у Львів в даній програмі орієнтовно о 22.00).



У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
- проїзд комфортабельним автобусом по маршруту;
- проживання в готелі;
- ночівлі на поромах
- харчування – сніданки (після ночівлі в готелі);

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
- медичне страхування
-харчування, не передбачене готелями;
-проїзд громадським транспортом;
- сніданки на поромах (якщо бажаєте замовити наперед по дешевшій вартості, просимо уточнювати при бронюванні туру)
-факультативні екскурсії
-приватні витрати;