Молодіжне паломництво в Італію

Молодіжне паломництво в Італію
 
28.12.2021 – 02.01.2022
 
Падуя, Венеція (1 день, 1 ніч) - Турин (1 день, 1 ніч) –
Піза, Флоренція (1 день, 1 ніч) - Болонья (1 день)
 
Вартість: 239 € + 200 грн
 
*Тільки для вакцинованих+ПЛР тест
** В програмі можливі зміни, у зв’язку з пандемією COVID-19
 
Тернопільська обл.: Тернопіль (04.00), Зборів (04.30);
Львівська обл.: Золочів (05.00), Львів (06.30), Стрий (07.30);
Івано-Франківська обл.: Івано-Франківськ (05.30), Калуш (06.00), Долина (06.30);
Закарпатська обл.: Свалява (10.00), Мукачево (11.00), Ужгород (11.30), Чоп (12.00);
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.

1 день, вівторок (28.12.2021). 
Виїзд з України (години та місця виїздів вказані вище). Проходження Україно-Угорського кордону. Переїзд до Італії.
 
2 день, середа (29.12.2021). падуя, венеція
Ранкове прибуття до Падуї. Прогулянка вуличками міста.
Довідка: Падуя є одним з найстаріших міст північної Італії, неподалік Венеції. За легендою Падуя була заснована у XII ст. до н. е. Протягом історії Падуя була важливим культурним центром Італії, там знаходиться один з найстаріших італійських університетів. Покровителем Падуї є Св. Антоній, помолитись мощам якого приїжджають паломники зі всього світу. Протягом екскурсії ми відвідаємо Базиліку Св. Антонія, церкву св. Юстини, в якій знаходяться мощі євангелиста Луки, Матея та мощі перших мучеників. Побуваємо на площі біля церкви Св. Юстини.
Збір групи, переїзд у Венецію громадським транспортом.
Прибуття у Венецію. Вільний час у Венеції, можливість прогулятися старовинними вуличками, відвідати центральну площу міста Сан-Марко, покататись на гондолі і просто відчути неймовірну і чаруючу атмосферу міста.
Свята літургія в соборі Сан Марко.
*Рекомендуємо оглядову екскурсію містом – «Венеція – казка на воді» (15 €).
Довідка: Венеція є, мабуть, одним з самих незвичайних і привабливих міст нашої планети. Це місто сповнений чарівності і краси. Це унікальне місце прагнути побачити власними очима практично кожен.
Венеція – це суміш різноманітних архітектурних стилів, що додало місту неповторного вигляду.
Куди б ви не пішли вказівники неодмінно виведуть вас на одну з найкрасивіших площ — Сан-Марко – одну з візитівок Венеції.
* Рекомендуємо відвідати, Палац Дожів який відображає сутність всієї Венеції – з усім своїм багатством і марнославством, з болючим надлишком краси та вічним святом… Зовні палац вражає красою світлих стін і витончених колон, проте й досі їх не залишає дух жорстокого середньовіччя. Всередині один за одним свої двері відчиняють розкішні покої, пишні галереї та зали, прикрашені роботами відомих художників і скульпторів (вх. Квиток - 26 €).
*Рекомендуємо незабутню прогулянку на гондолі. Щоб отримати справжнє задоволення від перебування в Венеції, радимо прогулятись містом на гондолі. Цей традиційний човник має дуже давню історію, але й досі користується шаленою популярністю. Саме з гондол відкриваються найкращі панорами на визначні пам'ятки Венеції і «місто-на-воді» розкривається повністю. І повірте, Вас вразять і самі гондольєри, адже це справжнє мистецтво - управляти гондолою і маневрувати нею в найвужчих каналах. А може, Вам пощастить і гондольєр розщедриться і подарує Вам справжню італійську серенаду. (25 €)..
Переїзд в Транзитний готель. Ночівля в готелі.

3 день, четвер (30.12.2021). турин
Сніданок в готелі. Переїзд в Турин.
Турин - столиця П'ємонту і четверте за величиною місто Італії. Незважаючи на близькість Альп, люди приїжджають сюди не заради своїх засніжених вершин. Місто приваблює мандрівників своєю багатою історією, затишними вуличками та великою кількістю пам’яток. Щоб побачити всі історичні будівлі, музеї та експозиції Турина, знадобиться не менше тижня. Але потрібно встигнути насолодитися неквапливими прогулянками по площах і площах, набережній річки По та інших атмосферних куточках міста.
Нерукотворний образ Христа на плащаниці зберігається у місті з 1578 року у Катедральному соборі. За цей час святиню виставляли для привселюдного поклоніння 28 разів. Востаннє її відкривали у 2010 році. Це була дата офіційного «Великого паломництва». Звичайний інтервал для такої події – 25 років. Але немає правил без винятків. Таке виключення було зроблено в 2000-му і буде зроблено у цьому 2015-му році. Плащаниця, у яку було загорнуте тіло Господнє перед покладенням до гробу, є власністю Апостольської Столиці з 1984 року згідно із заповітом короля Умберто ІІ із Савойської династії, яка до цього була її власником.
Свята літургія в одному з храмів міста. Переїзд в Транзитний готель. Ночівля в готелі.

 
4 день, п'ятниця (31.12.2021). Піза, флоренція
Сніданок в готелі. Переїзд в Пізу. Коротка зупинка в Пізі для неймовірних фото.
* Рекомендуємо оглядову екскурсію Піза – місто падаючої вежі* (12 €).
Довідка: Це старовинне місто було однією із чотирьох морських республік в Італії. Падаюча вежа (Torre Pendente) по праву є символом міста.Так чому ж вежа «падає»? Із цього приводу є дві легенди. По одній з них архітектору, що створив башту, не заплатили за його роботу, і він пішов. А вежа вирішила піти за ним. За іншою версією архітектор вежі був горбанем. І ось саме своїм творінням він хотів довести, що і непривабливе може бути гідне захоплення. Володар престижного університету, Піза до наших днів зберегла свій аристократизм і добре ім'я, свої елегантні будівлі уздовж набережних. Місто виникло на місці злиття двох річок – Арно і Серкьо. Піза сполучає свій туристичний вигляд із повсякденним життям, поте все більше перетворюється на місто-музей.

Вільний час, переїзд у Флоренцію (Пересування містом громадським транспортом).
Довідка: Флоренція має багату культурну історію. З 14 по 16 століття вона була одним з найважливіших культурних, економічних та політичних міст Європи. А у 19 столітті Флоренція короткий час була столицею об’єднаної Італії. Свята  літургія у одному з храмів міста.
*Рекомендуємо оглядову екскурсію містом – (15 €).
Протягом екскурсії Флоренцією ми відвідаємо: Собор Санта Марія-дель-Фьоре, Базиліку Сан Лоренцо, Базиліку Санта Кроче та ін.
Свята літургія в одному з храмів міста.
Вільний час.
Переїзд в транзитний готель.
Зустріч Нового року! Ночівля в готелі.
 
5 день, субота (01.01.2022). болонья
Сніданок в готелі. Переїзд до Болоньї. Свята літургія у одному з  храмів міста.
Довідка: Болонья - одне з найважливіших міст Італії. Добре відома серед італійців як туристичне місто, але не так відома серед туристів з інших країн. Історичний центр міста є одним з найбільших і добре збережених центрів. Болонья знаменита своїми аркадами, по них можна обійти всю центральну частину, адже їх загальна довжина 35 кілометрів!
Символом міста є дві падаючі вежі, згадані ще у "Божественній комедії" Данте: Торре Гарізенда (48 м) і Торре дельї Азінеллі (98 м), на яку можна піднятися, подолавши майже 500 сходинок.
У місті знаходиться найстаріший університет у світі, заснований у 1088 році. У місті навчаються приблизно сто тисяч студентів, які збагачують суспільне і культурне життя міста.
*Рекомендуємо оглядову екскурсію містом  (13 €).
Свята літургія в одному з храмів міста.
Нічний переїзд в Україну.
 
6 день, неділя (02.01.2022).
Прибуття в Україну (Щоб зорієнтуватися в годині прибуття до свого міста для прикладу наводимо тільки м. Львів. Відштовхуючись від цього кожен сам в індивідуальному порядку може прорахувати годину прибуття в потрібне Вам місто. Отож, повернення у Львів в даній програмі орієнтовно о 22.00).
 
У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
-переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;
-супровід священика і керівника групи;
-проживання в готелях/пансіонах 2-3* 
-сніданки згідно програми;
-медичне страхування;
 
У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
- медичне страхування (програма Light – 200  грн, Standart – 300 грн), за бажанням, Ви можете оформити страховий поліс самостійно)
-факультативні екскурсії;
-харчування, не передбачене готелями;
-проїзд громадським транспортом;
-приватні витрати;
- гарантія від невиїзду – 7€
 
Важливо:
ОБОВ’ЯЗКОВО!!! усім клієнтам потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду.
* Факультативно, мінімальна кількість туристів на факультативи - 20 осіб;
** При акційній ціні діють тільки знижки «5 + 1» і «10 + 1» (тобто, якщо ви візьмете в подорож з собою 5 друзів, то отримаєте знижку 50%, а коли 10 друзів, то знижка становитиме вже цілих 100%). Детальніше про наші знижки читайте ТУТ;
**** Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.
***** Організатори залишають за собою право на зміну порядку проведення екскурсій, а також на заміну їх на рівноцінні;
****** Під час вільного часу - автобусне обслуговування не передбачено;
******* Для всіх, у кого "День народження" в подорожі – у подарунок від організаторів одна з рекомендованих екскурсій!