Різдво у Ватикані


Паломницький тур до Італії на Різдво Христове.
«Всі дороги ведуть до Риму»
(ПАЛОМНИЦЬКА ПРОГРАМА)
22-27 грудня 2019 р.

Вартість туру 225 € + 200 грн


Будапешт (1 день) – Венеція (1 день) -  Рим , Ватикан (2 дні, 2 ночі) – Верона - Падуя (1 день, 1 ніч) – Егер

Виїзди відбуваються з наступних міст:

Тернопільська обл.: Тернопіль (04.00)*, Зборів (04.30)*;
Львівська обл.: Золочів (05.00)*, Львів (07.00), Стрий (08.00);
Івано-Франківська обл.: Івано-Франківськ (06.00)*, Калуш (06.30)*, Долина (07.00)*;
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.


  ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, неділя (22.12.2019). БУДАПЕШТ.
Збір групи. Виїзд на кордон. Далі наш маршрут пролягає до Будапешту. Хто має бажання, пропонуємо здійснити прогулянку на кораблику по вечірньому Дунаю. Нам відкриються неймовірні панорами міста, ми побачимо унікальне освітлення мостів та пам'яток архітектури (панорама Будапешту занесена до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО), зможемо зробити чудові фото на фоні символу міста та країни – парламенту Угорщини.  Бокал шампанського під час мандрівки подарує вам гарний настрій (квиток на кораблик оплачується додатково – €15).
Переїзд в Італію.
Різдвяний Будапешт

2 день, понеділок (23.12.2019). ВЕНЕЦІЯ.
Прибуття на автобусну стоянку в передмістя Венеції. Переїзд в місто на громадському транспорті та на кораблику.
Оглядова екскурсія.
Венеція – це прекрасна казка, яка застигла в камені. Багато століть поети і художники прославляли це місто і прикрашали його своїми творами. Тут прекрасно поєднуються розкішні палаци і скромні вузенькі вулички, мовчазні канали та гомінкі ринки. Затишні кафе запрошують нас на ароматну каву, а на площі Сан Марко музичні оркестри грають для нас романтичну музику. Ми зможемо відчути життя цього міста, поміряти карнавальну маску, помилуватися Гранд Каналом... І, головне, зануритись в цю неповторну атмосферу найбільш романтичного міста в Італії. 
У вільний час для тих, в кого в душі ще жевріє вогник романтизму, є нагода покататись вузенькими каналами міста на гондолі – справжньому символі Венеції. Таку прогулянку, гарантуємо, ви пам’ятатимете усе життя.
Збір групи, переїзд на ночівлю в передмістя Риму.  Пізнє поселення в готель,  ночівля.
Гранд Канал


3 день, вівторок (24.12.2019). РИМ.
Сніданок в ресторані готелю. Увага! Пересування по Риму тільки громадським транспортом!
Ми відвідаємо український собор св. Софії в Римі, збудований ще Патріархом Йосифом Сліпим. На довгі роки цей собор був головним храмом Української Греко-Католицької Церкви. Це надзвичайно гарний храм, повністю вкритий позолоченою мозаїкою з образами українських святих. Недільна Літургія в українському обряді.
Рим. Нас чекає неймовірна екскурсія «Вічним містом», бруківка якого, ще пам'ятає сандалі легіонерів, імператорів та пілігримів зі всього світу. Знайомство з Римом ми розпочнемо з його античної частини, грандіозних пам'яток часів розквіту Римської імперії – амфітеатру Колізей, Римського форуму, Імператорських форумів, Капітолію… Ми відвідаємо один з символів Риму – фонтан Треві, прогуляємось площею Венеції, площами Ротонда та Навона, побачимо Замок Ангела – знамениту в'язницю, найвідомішу на європейському континенті…
Вільний час. Якщо буде можливість, ми відвідаємо святині Риму: церкву св. Альфонса, в якій зберігається ікона Матері Божої Неустанної Помочі, та базиліку Санта Марія Маджоре, де зберігаються ясла Ісуса та чудотворна ікона Матері Божої, яку ще називають "Спасіння народу римського". Великою святинею, до якої ми матимемо змогу приклонитися, є Святі сходи. Їх привезла цариця Олена з Єрусалиму. Це сходи Преторії – палацу Понтія Пілата. Цих 28 східців торкалися стопи Господа, на них капала його кров. Сходи зверху покриті дерев'яними східцями, але в них зроблено скляні отвори, через які можна побачити сліди крові Спасителя. По святих сходах люди підіймаються лише на колінах, читаючи молитви на кожній зі сходинок. Святі сходи знаходяться в каплиці Сан Лоренцо в Римі.
Переїзд до готелю, ночівля.
Хто має бажання, може відвідати святкову Різдвяну Літургію в соборі св. Петра, яку очолить Глава Католицької церкви Папа Римський Франциск (доїзд до собору св. Петра громадським транспортом).
Коляда у Ватикані

4 день, середа (25.12.2019). РИМ. РІЗДВО ХРИСТОВЕ.
ВатиканРіздвяне благословення та послання Папи Франциска “UrbietOrbi” (“Місту (Риму) та світу”). Ми відвідаємо урочистості з нагоди святкування Різдва Христового соборі св. Петра – головному католицькому храмі світу, станемо свідками різдвяного привітання Папи Римського на пл. св. Петра, долучимося до тисяч паломників з різних куточків планети, що прибувають в ці дні до Риму, аби разом славити Господа в цей день.
Українська коляда біля ялинки на площі св. Петра. Щороку, сотні українців з Риму та усієї Італії збираються разом, щоби поспілкуватися та поспівати традиційні українські колядки.
Вільний час. Рекомендуємо скуштувати справжню італійську піцу чи спагеті в одному із затишних римських кафе, або ж самостійно прогулятись вуличками «Вічного міста», відчути подих його тисячолітніх вулиць, які ще пам’ятають сандалі імператорів, легіонерів, гладіаторів…
Збір групи, виїзд з Риму. Переїзд до готелю неподалік Верони. Ночівля.
Собов св Петра всередині

5 день, четвер  (26.12.2019). ВЕРОНА, ПАДУЯ.
Верона – одне з найбільш чарівних та стародавніх італійських міст з неповторною атмосферою, яка захоплює з перших хвилин перебування у цьому місті. Верона – це місто-перлина, що приховує за своїми витонченими фасадами багатовікову та багатогранну історію. "Не існує світу поза Вероною, а лише митарства, катування, ад... Хто вигнаний звідси, вигнаний зі світу, а хто вигнаний зі світу, той мертвий", – так говорив про це дивовижне місто, англійський драматург Вільям Шекспір. Отже запрошуємо Вас на оглядову екскурсію, щоб поринути в світ цього міста, побачити набережну р. Адідже, зі старинними мостами, античними руїнами, віллами та палаццо, а також  визначні пам’ятки цього міста, що вражають з першого погляду: середньовічний замок CastelVecchio, грандіозну Арену – третій по величині амфітеатр в світі, найбільшу площу міста – PiazzaBra …
Переїзд до Падуї. Падуя – оглядова екскурсія містом. Великий храмовий комплекс – собор св. Антонія Падуйського – місце, яке найчастіше відвідують паломники з усього світу. Разом з отцем-духівником нашої групи ми помолимось до святого Антонія за заступництво і мир в наших сім’ях.
Також ми матимемо вільний час для прогулянки цим неповторним італійським містом, адже це наш останній вечір в Італії – треба насолодитись останніми хвилинами тут і кинути монетку в фонтан, щоби обов'язково сюди повернутися в майбутньому.
Збір групи, виїзд в Україну.
Собор св Антонія Падуанського

6 день, п’ятниця  (27.12.2019). ЕГЕР.
Дорогою додому ми відвідаємо відоме угорське місто Егер, яке славиться на весь світ своїми виноградниками. Матимемо змогу продегустувати п’ять сортів ексклюзивного угорського вина плюс до того нас чекає смачний угорський гуляш (вартість факультативу €15).
Прибуття до Львова в другій половині дня.
  

У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
·         проїзд комфортабельним автобусом по маршруту;
·         проживання в готелях 3*;
·         харчування – сніданки (після ночівлі в готелях);
·         медичне страхування;
·         сучасна аудіосистема з навушниками для екскурсій.

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
·         Турпакет (екскурсії, стоянки, оплата в'їзду в міста і т.д.) – загалом €35  (обов'язкова оплата);
·         гром. транспорт у Венеції – €16;
·         проїзд в громадському транспорті в Римі – €8;
·         вхідні квитки в музеї та інші екскурсійні об'єкти;
·         факультативні програми в Будапешті та Егері (за бажанням).