В Грецію до св. Спиридона


В Грецію до Святого Спиридона + відпочинок на морі

Пієрія (3 дні/3 ночі) - острів Скіатос (1 день) - джерело св. Параскеви, наскельні монастирі Метеори  (1 день) - о. Корфу ( 1 день, 2 ночі) - Салоніки  (1 день/1 ніч) 

2 ночі на о.Корфу (зі сніданками),  3 ночі  в Пієрії (зі сніданками і вечерями), 1 ніч в Салоніках (зі сніданком)
  18 – 26 травня 2024 р.

 Ціна туру - 379€ + 200 грн.

 АКЦІЙНА ЦІНА ТУРУ до 01.05.2024 - 349 € + 300 грн 
Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Зборів (07:00), Тернопіль (07:45), Теребовля (08:30), Чортків (09:00), Бучач (08:15), Заліщики (10:00);
Львівська обл.: Золочів (06:30), Львів (05:30),
Чернівецька обл.: Чернівці (11:00)
Івано-Франківська обл.: Івано-Франківськ (07:00)
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.



ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день Виїзд з України. Перетин румунського кордону. Переїзд до Греції.

2 день ПІЄРІЯ
Прибуття в Пієрію (орієнтовно о 15:00).
Поселення в готелі.
За наявності часу - відпочинок на пляжі 
Рекомендуємо факультативну екскурсію на гору Олімп (30€/25€).
Неможливо побувати в Греції і не піднятися на Олімп - гору, яку визнали своїм домом самі Боги! Тут кожен камінь нагадує про небожителів. Частина каменів і до сьогодні зберігає сліди потужних пальців сторуких Велетнів, що допомогли Олімпійцям здобути перемогу над Титанами. Ми піднімемось на оглядовий майданчтк на висоті 1000 метрів, звідки відкривається незабутній вид на Пієрію і морське узбережжя. Прохолода олімпійських вершин, таємничі землі Еллади, що лежать біля підніжжя гори і містичний серпанок хмар, з яких наче сходять на тлінну землю самі боги - все це безумовно заворожує. Трохи вище шумлять кришталеві води Олімпійського водоспаду, які переростають в ріку Еніпеас, де тамував спрагу грізний Зевс. Тут же, на висоті тисячі кілометрів ховається древній монастир св. Діонісія й однойменна печера, що вражає своєю тишиною і спокоєм.
 Ще більш спокійний виявиться зачарований світ села святого Пантелеймона. Сучасність нібито не торкнулася цього казкового місця і не зруйнувала його чар: середньовічні вулички так і живуть своїм життям, уособлюючи в собі світ Андерсена і Пушкіна, Езопа і братів Грімм. Бруківка, невеликі двоповерхові будиночки, черепиця дахів - кожен дорослий неодмінно впізнає тут образи зі свого дитинства, коли ласкавий голос читав улюблені казки. У серці села причаїлися скромна церква святого Пантелеймона - християнського цілителя і покровителя війни. Світла, тиха і позбавлена ​​помпезності міських храмів, вона гостинно приймає кожного парафіянина.
У містечку Платамонас, що сховалося за низкою вже південних перевалів Олімпу, на високому пагорбі височать білі стіни фортеці. Ф
ортеця Платамон, яка дісталася грекам в подарунок від візантійців, прикрашає собою цей гірський пейзаж вже більше тисячі років. Хоча візантійці були не першими, хто облюбував це місце: ще стародавні елліни звели біля Платамон свої укріплення, які і до цього дня відтіняють середньовічний дух фортеці.
Вечеря та ночівля в готелі.

                                                            Піщані пляжі Егейського моря 

3 день ПІЄРІЯ
Сніданок в ресторані готелю.
Вільний час на морі.
*Рекомендуємо факультативну екскурсію Лутра Арідея та Едесса (40/30€ + вх.кв.3€ ).
Чутка про цілющу силу гарячих джерел Лутра в Арідея поширилася вже далеко за межі Греції. Із року в рік туди стікається все більше людей: одні їдуть за оздоровленням, інші - за приголомшливими гірськими видами цього містечка.
Джерела ЛУТРА в Арідея настільки повноводні, що утворюють собою справжню річку. Греки нарекли її Термопотамос, що означає «гаряча ріка», річка обривається 20-метровим водоспадом. Однак водоспад цей не тільки зачаровує своїм виглядом, але і несе чисто практичну користь: в його виконанні можна отримати, ймовірно, найбільш тонізуючий масаж в світі. Вода температурою +38 градусів прекрасно розпарює тіло, а пружні струмені з дивовижною легкістю розслаблюють затерплі м'язи.
Якщо ми вже опинились в  цих місцях, не варто упускати можливість потрапити і в інше «місто на водах» - Едесу. Якщо в ЛУТРІ відпочивають тілом, то повітря Едесси розслабляє вже дух. Це місто романтиків і закоханих, адже не потрапити під вплив його чар неможливо. Зачаровує своєю красою каскад з водоспадів, який прикрашає собою Едессу. З 70-метрової висоти блискучою стіною падає вода Караноса - водоспаду, що дозволяє милуватися собою не тільки з «фасаду», а й з внутрішньої сторони: адже крізь ущелину проведений невеликий місток.
Вечеря.
Ночівля в готелі.

                                                                          Лутра Арідея                                        

4 день ОСТРІВ СКІАТОС
Сніданок в готелі.
Відпочинок на пляжах Егейського моря. 
Рекомендуємо прогулянку-круїз на кораблику до острова Скіатос (65/45€ ).
Запрошуємо вас здійснити круїз на один з найкрасивіших островів Греції.
Мальовничий грецький острів розташований в Егейському морі, у двох годинах їзди на поромі від Грецького материка. Скіатос багатий на різноманітні культурно-історичні об'єкти та надзвичайної краси пляжі, один з яких - Кукунарієс вкритий унікальним блискучим піском. Під час поїздки ви побачите всі найцікавіші об'єкти острова та зануритеся в смарагдові води Егейського моря.
Вечеря.
Ночівля в готелі.
 острів Скіатос 

5 день ДЖЕРЕЛО СВ ПАРАСКЕВИ, МЕТЕОРИ
Сніданок в ресторані готелю.
Звільнення номерів. 
Відвідування  церкви св. Параскеви та чудотворного джерела, поклоніння мощам великомучениці.
Свята Параскева мала дар зцілення. На іконах вона зображується із блюдом у руці, на якому лежать очі. Св. Параскева – це одна з «діючих» чудотворних святих і досі. Тисячі людей щодня, у тому числі й віруючі з України, Сербії, Румунії, Болгарії, Польщі, відвідують це місце щоб помолитися, дати обітницю, випити та вмитися з чудотворного джерела у вузькій печері. Багато хто набирають води своїм близьким. На місці ви ознайомитеся з її недавніми чудесами. Як було сказано вище – це одна з найактивніших святих християнства. На місці ви зможете побачити і навіть торкнутися одного з чудес цього місця.
Далі продовжуємо знайомство зі святинями Греції у комплексі, який входить до пам'яток Юнеско.
Монастирі Метеори (вх.кв. 3€)це найбільший монастирський комплекс в Греції, який являє собою унікальне архітектурне досягнення і є одним з найдивовижніших та найвеличніших пам’яток Греції, адже побудовані на гігантських скелях, що велично спрямовані в небо. За деякими даними, перші споруди були зведені ще в XV столітті, а відлюдники з'явилися тут вже в Х ст. Тоді вони піднімалися на кам'яні масиви за допомогою переставляння дерев'яних підмостків, укріплених на балках. З грецької "Метеора" (Μετέωρα) перекладається як "той, що ширяє в повітрі". Мандрівка сюди дозволить Вам побачити унікальне поєднання історії та природи. Вічне прагнення людини хоч трішки доторкнутися до чогось божественного породило унікальну архітектуру. Ще з часів народження християнства в Європі, прямовисні скелі вважалися ідеальним місцем для добровільної ізоляції – відлюдництва.
Такі старання дозволяли по-новому відкрити для себе світ і жити у ньому в цілковитій гармонії.
Переїзд до порту, паром  на о. Корфу, поселення в готель, ночівля.

 монастирі Метеори 

6 день о. КОРФУ
Сніданок в ресторані готелю. Ранкова Служба Божа в католицькому храмі.  
Під час  оглядової екскурсії  ми відвідаємо базиліку святого Спиридона Тріміфунського –небесного покровителя міста.
Найшанованіший святий на Корфу - Спиридон Триміфунтський, за сумісництвом він же і покровитель острова. У храмі зберігаються його мощі. У Керкіру з'їжджаються віруючі з усієї Греції, щоб прикластися до мощів Спиридона. Святий допоможе будь-кому, особливо у фінансових справах.
Спиридон справді допомагає. По всьому храму розвішані металеві фігурки, своєрідні частини тіла та машини. Святий Спиридон чотири рази врятував острів — один раз від турецьких загарбників, від голоду та двічі від чуми. 
Мощі святого спочивають у розкішній срібній раці. Буває, що відкрити раку не дається,  ключ у замку не повертається, вважається, що в цей час святий обходить острів, і треба почекати, поки він повернеться.
Спиридон - «Святий, який ходить» - оксамитові черевички, одягнені на його ступні, зношуються, і кілька разів на рік їх замінюють новими.
Після Служби в храмі ми відвідаємо символ Керкіри – знамениту вулицю Лістон, яка є копією паризької Рю де Ріволі, якою колись могли прогулюватися лише благородні представники знаті. Оглянемо дві головні фортеці, що століттями охороняють місто Корфу з обох боків, Стару Візантійську фортецю та Нову фортецю, побудовану для захисту міста від турецького вторгнення в період між 1576-м та 1588-м роками. Екскурсію столицею острова продовжить піша прогулянка історичною частиною та середньовічними вуличками: відома площа Спіанада — найбільша площа на Балканах, палац святих Михайла та Георгія (раніше резиденція грецького монарха). Можливість вклонитися мощам Святителя, які перебувають у розкішній срібній раці. Потім піша прогулянка старим містом з відвідуванням кафедрального собору Корфу, де спочивають мощі Святої цариці Феодори, храму Святителя Миколи Чудотворця, де зберігаються частки мощей св. Лазаря Четвероденного, вмч. Пантелеймона, і, навіть, одна з найбільших частин Хреста Господнього.
*Рекомендуємо Грецький вечір (37 €).
Побувати в Греції і не взяти участь в одному з відомих грецьких вечорів - означає позбавити себе можливості познайомитися з кращими традиціями відпочинку місцевих жителів. Не втрачайте шанс дізнатися, що таке грецька гостинність, яка відома  на весь світ!
Пориньте в атмосферу незабутнього грецького вечора! У хороводі танців, під звуки національних музичних інструментів і пісень ви відчуєте знамениту грецьку здатність насолоджуватися кожним днем життя.
Під час вечора для вас виступатимуть танцюристи, які не тільки познайомлять з танцями різних районів Греції, але і навчать танцювати всіх бажаючих. Під звуки незвичайно мелодійного бузукі (грецького національного музичного інструменту) ви зможете скуштувати страви грецької кухні і станцюєте, можливо навіть, перший раз у житті запальний сіртакі. При бажанні ви зможете приєднатися до будь-якого вподобаного вами танцю.
Ночівля в готелі.
 о. Корфу  

7 день САЛОНІКИ
Сніданок. Переїзд в Салоніки.
Екскурсія містом Салоніки (15€/12€) – столицею грецької Македонії.
Місто Салоніки є другим за величиною містом Греції. Це північна столиця країни, знаменита своїми жвавими вулицями і прекрасною культурною спадщиною. Колоритні ландшафти, розвинена туристична інфраструктура, приємний клімат – все це гарантувало Салонікам репутацію ідеального місця для відпочинку.
Це місто люблять мандрівники і греки відносяться до нього з особливим благоговінням!
Окрім другої назви – Фессалоніки – місто відоме в світі під різними поетичними епітетами. Його називають «Святим містом», «Містом, котрому возносять хвалу», «Благословенна столиця». В дійсності Салоніки поступаються Афінам тільки в своєму розмірі та кількості населення. Історичну цінність цього міста переоцінити важко..
Ми відвідаємо храм святого великомученика Димитрія Солунського, небесного покровителя міста Салоніки. Ми зможемо вклонитися мощам Димитрія Солунського. Ківорій для раку з останками святого розташований  в базиліці. Також відвідаємо старовинну крипту, в якій в 303 р. вбили великомученика Димитрія.
Вільний час.
Ночівля в готелі.

 Вечірні Салоніки  

8 день САЛОНІКИ
Сніданок. Виселення з готелю. 
Відправлення з Греції о 10 годині дня. Переїзд в Україну.  

 Салоніки  

9 день  Повернення в Україну. Прибуття в Україну (повернення в Тернопіль орієнтовно о 18.00, повернення у Львів в даній програмі орієнтовно о 20.00).
 У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
·         проїзд комфортабельним автобусом по маршруту;
·         проживання в готелі 3* в Пієрії зі сніданками та вечерями;
·         проживання в готелі 3* на о. Корфу зі сніданками;
·         проживання в готелі 3* в Салоніках зі сніданками;
·      супровід керівника групи;
·      супровід духівника.

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
·          турпакет (екскурсія на Метеорах та на о. Корфу, стоянки, оплата в'їзду в міста і т.д.) – загалом €35 (обов'язкова оплата);
·         квитки на паром до о. Корфу €11 в одну сторону;
·         міський податок в готелях по маршруту ( орієнтовно 1,5€ за ніч - точна сума буде прописана в інфолисті)
·         факультативні екскурсії та особисті витрати;
·       проїзд громадським транспортом;
·       гарантія від невиїзду - 20€ *;
·       гарантія від невиїзду без пояснення причини 30€.
      ·     медичне страхування (програма Light, Standart, деталі тут>>>, за бажанням Ви можете оформити страховий поліс самостійно)


                                     Страхування Standart


   Страхування Light

до 64.99 років

400 грн



250 грн

від 65 років до 70.99 років

700 грн

від 71 року до 75.99

1000 грн


Важливо:
ОБОВ’ЯЗКОВО!!! усім клієнтам потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду.

 При акційній ціні діють тільки знижки «5 + 1» і «10 + 1» (тобто, якщо ви візьмете в подорож з собою 5 друзів, то отримаєте знижку 50%, а коли 10 друзів, то знижка становитиме вже цілих 100%). Детальніше про наші знижки читайте ТУТ;
**Організатори не несуть відповідальності за роботу митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.
***Організатори залишають за собою право на зміну порядку проведення екскурсій, а також на заміну їх на рівноцінні;
*****Під час вільного часу - автобусне обслуговування не передбачено;

*Послуга "Гарантія від невиїзду" дозволяє повернути всі кошти оплаченні за тур при наявності поважної причини, за винятком коштів оплачених за саму послугу. Повернення відбувається у випадку інформування Туроператора про неможливість здійснення поїздки не пізніше ніж за 24 години до початку туру.
У разі, якщо турист скористався послугою "Гарантія від невиїзду", проте відмовився від подорожі пізніше ніж за 24 години до початку туру, вартість оплачених послуг поверненню не підлягає.
Перелік поважних причин для повернення коштів:
-гостра стадія захворювання, що потребує госпіталізації;
-захворювання на Covid-19;
-смерть близьких родичів (батьки, діти, сестра, брат);
-серйозні травми, які потребують госпіталізації, переломи кінцівок.
Для підтвердження причини ануляції турунеобхідно надати лікарняний лист / довідку з лікарні, з підтвердженням стаціонарного лікування / довідку про захворювання на Covid-19 від сімейного лікаря / свідоцтво про смерть близьких родичів.
* * Страхування Light для паломників віком до 50 років.