Тезе у Турині 2021

Паломництво довіри на
Новорічну молодіжну зустріч Тезе у Турині
25.12.2021 – 03.01.2022
 
Вартість: 189 € + 200 грн
 
Будапешт (1день, 1 ніч) – Грац (1 день) –
Турин (5 днів, 4 ночі) – Мілан (1 ніч) – Падуя, Венеція (1 день)
 
*Тільки для вакцинованих+ПЛР тест
** В програмі можливі зміни, у звязку з пандемією COVID-19
***Запрошуємо молодь 18-35 років
 
 
Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Тернопіль (14.00), Зборів (14.30);
Львівська обл.: 
 Золочів (15.00), Львів (16.30), Стрий (17.30)
Івано-Франківська обл.: Івано-Франківськ (15.30), Калуш (16.00), Долина (16.30);
Закарпатська обл.: Свалява (20.00), Мукачево (21.00), Ужгород (21.30), Чоп (22.00);
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.

 ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, субота (25.12.2021). Виїзд з України (години та місця виїздів вказані вище). Україно-Угорського кордону. Переїзд у Будапешт
 
2 день, неділя (26.12.2021). БУДАПЕШТ.
Прибуття в новорічний Будапешт! Пересування по Будапешту громадським транспортом.    
Свята Літургія в Базиліці Святого Іштвана та можливість прикластися до мощей цього великого святого Угорщини.
Оглядова екскурсія Будапештом з екскурсоводом. Ми побачимо легендарні пам’ятники історії Буди і Пешту – Площу Героїв і славетний пам’ятник Тисячоліттю, архітектурний ансамбль Хуняді, Парламент, набережну Дунаю, базиліку св. Матяша (місце вінчання і усипальниця багатьох угорських королів), Рибальський бастіон, Королівський палац, з якого відкривається неймовірно красива панорама Будапешту і Дунаю.
Вільний час.
Пропонуємо самостійно відвідати термальні купальні "Сечені" (17€) – один із найбільших у Європі бальнеологічних комплексів і одна із перших лікувальних купалень в Пешті. Купальні Сечені знаходяться в міському парку Варошлігет, повністю комплекс потопає у чудовій красі природи з парковими деревами. Тут знаходяться п`ять басейнів площею 910 м2 з температурою води - 28 і 36 градусів тепла, басейн з сюрпризами, сидячий басейн, сауни з басейнами, 11 купалень з термальною водою, автомат льодяних коктейлів, термальний лікувальний басейн і багато іншого. Ваші враження будуть незабутні.
Також ви можете самостійно відвідати найстаріший зоопарк Європи (6 €).
Далі на нас чекає незабутня вечірня екскурсія на кораблику по Дунаю з келихом шампанського та чарівними панорамними видами з річки на архітектурні шедеври Будапешту. Розповідь гіда про історію і життя цього міста залишать у вашому серці тільки неповторні враження! (факультативно, вартість 21 €).
Переїзд в транзитний готель. Ночівля в готелі.
Угорський парламент

3 день, понеділок (27.12.2021). Грац
Сніданок в готелі. Виселення, переїзд в Грац (Зміни в програмі у зв'язку з локдауном у Зальцбурзі)
Грац (Graz), розташований у південно-східній Австрії на території землі Штирія, - друге за величиною місто країни. Це місто — органічне поєднання розвиненої промисловості та природної краси, помпезних палаців у стилі ренесанс та бароко — та ультрасучасних архітектурних конструкцій.
У Граці розпочалася спортивна кар'єра Арнольда Шварценеггера — саме тут він у 14 років почав займатися бодібілдінгом. Дитинство майбутній губернатор Каліфорнії провів у селі Таль під Грацем.
Запрошуємо на оглядову екскурсію (13€).
Свята літургія в одному з храмів міста. 
Вільний час в Граці.
Запрошуємо на смачний обід в місцеву таверну (21€).
Нічний переїзд в Турин.
 Різвяна ярмарка в місті Грац

4-7 день. ПРОГРАМА ТЕЗЕ. Детальніше з програмою Тезе та розкладом на кожний день можна ознайомитись на сайті спільноти www.taize.fr

 
 
8 день, субота (01.01.2022). турин,  МІЛАН
Завершення програми Тезе, прощання з приймаючими сім’ями. Відправлення з Турину о 16.00. Переїзд в Мілан.
Мілан був заснований ломбардськими галлами ще в 5 ст. до нашої ери. В 292 р. місто стало столицею Західної Імперії. В 5 столітті тут прийняли християнство і Мілан став резиденцією Амброзіянського єпископату. Зупинка в Мілані - 2-3 години.
Нас чекає Катедральний Собор Дуомо, оперний театр Ла Скала (ззовні); у храмах Мілану матимемо можливість приватно помолитись біля мощей св. Амброзія, св. Віктора, св. Наталії, св. Назарія.
Переїзд в Транзитний готель на території Італії. Ночівля в готелі.
 
 
9 день, неділя (02.01.2022).  Падуя, Венеція
Сніданок в готелі. Переїзд в Падую.
Ранкове прибуття до Падуї. Прогулянка вуличками міста.
Довідка: Падуя є одним з найстаріших міст північної Італії, неподалік Венеції. За легендою Падуя була заснована у XII ст. до н. е. Протягом історії Падуя була важливим культурним центром Італії, там знаходиться один з найстаріших італійських університетів. Покровителем Падуї є Св. Антоній, помолитись мощам якого приїжджають паломники зі всього світу. Протягом екскурсії ми відвідаємо Базиліку Св. Антонія, церкву св. Юстини, в якій знаходяться мощі євангелиста Луки, Матея та мощі перших мучеників. Побуваємо на площі біля церкви Св. Юстини.
Збір групи, переїзд у Венецію громадським транспортом.
Прибуття у Венецію. Вільний час у Венеції, можливість прогулятися старовинними вуличками, відвідати центральну площу міста Сан-Марко, покататись на гондолі і просто відчути неймовірну і чаруючу атмосферу міста.
*Рекомендуємо оглядову екскурсію містом – «Венеція – казка на воді» (13 €).
Довідка: Венеція є, мабуть, одним з самих незвичайних і привабливих міст нашої планети. Це місто сповнений чарівності і краси. Це унікальне місце прагнути побачити власними очима практично кожен.
Місто розкинулося на 118 невеликих островах між материком і Адріатичним морем. Його пронизують 160 каналів. Можна сказати, що Венеція стоїть на воді.
Венеція – це суміш різноманітних архітектурних стилів, що додало місту неповторного вигляду.
Куди б ви не пішли вказівники неодмінно виведуть вас на одну з найкрасивіших площ — Сан-Марко – одну з візитівок Венеції.
Рекомендуємо відвідати, Палац Дожів який відображає сутність всієї Венеції – з усім своїм багатством і марнославством, з болючим надлишком краси та вічним святом… Зовні палац вражає красою світлих стін і витончених колон, проте й досі їх не залишає дух жорстокого середньовіччя. Всередині один за одним свої двері відчиняють розкішні покої, пишні галереї та зали, прикрашені роботами відомих художників і скульпторів (вх. Квиток - 19 €).
*Рекомендуємо незабутню прогулянку на гондолі. Щоб отримати справжнє задоволення від перебування в Венеції, радимо прогулятись містом на гондолі. Цей традиційний човник має дуже давню історію, але й досі користується шаленою популярністю. Саме з гондол відкриваються найкращі панорами на визначні пам'ятки Венеції і «місто-на-воді» розкривається повністю. І повірте, Вас вразять і самі гондольєри, адже це справжнє мистецтво - управляти гондолою і маневрувати нею в найвужчих каналах. А може, Вам пощастить і гондольєр розщедриться і подарує Вам справжню італійську серенаду.. (20 €)..
Повернення в Падую, збір групи. Нічний переїзд в Україну.
 
 
10 день, понеділок (03.01.2022). 
Прибуття в Україну (Щоб зорієнтуватися в годині прибуття до свого міста для прикладу наводимо тільки м. Львів. Відштовхуючись від цього кожен сам в індивідуальному порядку може прорахувати годину прибуття в потрібне Вам місто. Отож, повернення у Львів в даній програмі орієнтовно о 22.00).
 
У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
-переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;
-супровід  духівника і керівника групи.
 
У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
- внесок Тезе (40€) - який включає проживання 5 днів/4 ночі у Турині  (поселення учасників відбувається в приймаючих парафіях або родинах), 3-разове харчування протягом 5 днів перебування на Європейській зустрічі та витрати на міський транспорт;
-проїзд громадським транспортом;
-факультативні програми;
-приватні витрати;
- медичне страхування (програма Light – 200  грн, Standart – 300 грн, деталі тут>>>, за бажанням, Ви можете оформити страховий поліс самостійно). 
Важливо !
Організатори залишають за собою право змінювати програму туру без зменшення загального обсягу послуг.