Паломництво до Меджугор’є на храмовий празник святого Апостола Якова + 5 днів на морі в Хорватії 23 липня - 2 серпня 2024

                     Паломництво до Меджугор’є на храмовий празник                         святого Апостола Якова + 5 днів на морі в Хорватії

(ПАЛОМНИЦЬКА ПРОГРАМА)
23 липня - 2 серпня 2024

Ціна туру - 379€ + 300 грн.
 АКЦІЙНА ЦІНА ТУРУ до 01.05.2024 - 329€ + 300 грн. 


Спліт (1 день) – Меджугор’є (4 дні, 8 ночей) – Макарська (3 дні) – Прімоштен (1 день)

Виїзди відбуваються з наступних міст:

Тернопільська обл.: Тернопіль (05:30), Зборів (06:00);

Львівська обл.: Золочів (06:30), Львів (08:00), Стрий (09:00);

Івано-Франківська обл.: Івано-Франківськ (07:00), Калуш (08:00), Долина (08:30);

Закарпатська обл.: Свалява (11:30), Мукачево (12:30), Ужгород (13:00), Чоп (13:30);

     Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.
 

ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, вівторок (23.07.2024) Виїзд з України (години та місця виїздів вказані вище). Проходження україно-угорського кордону. Переїзд до Хорватії.
 
2 день, середа (24.07.2024) СПЛІТ.
Ранкове прибуття у Спліт для відпочинку на морі. Спліт можна назвати найурочистішим містом Хорватії. Він знаходиться в центральній частині її узбережжя між містами Задар і Дубровник. Будучи серцем Далмації, розділяє її на дві частини. Нещодавно місту виповнилося 1700 років! За минулі сімнадцять століть тут залишили слід багато цивілізаційПляж Жнян  привертає відпочиваючих кристально чистим морем та безліччю розваг для дітей та дорослих. Цей пляж найбільший і, мабуть, найпопулярніший у місті. 
Відпочинок на морі.
Збір групи, переїзд до Меджугор'я.
Вечірнє прибуття у Меджугор’є. Поселення у готель/пансіонат.
                                                                    Пляж Жнян. Спліт 

3 день, четвер (25.07.2024) МЕДЖУГОР’Є. ХРАМОВИЙ ПРАЗНИК.
Сніданок.
Оглядова екскурсія з розповіддю про Меджугор’є. Відвідування церкви Св. Якова - покровитель усіх паломників, мироточивого Хреста, могили отця Славка Барбаріча – колишнього пароха Меджугор’я, що багато трудився для розвитку школи Марії.
Обід.
Молитва вервиці на горі об’явлень Подбрдо. Вільний час. Можливі також інші зустрічі та відвідування певних місць, про які повідомимо додатково.
17:00 – Вечірня молитовна програма, яка відбувається кожного дня, і є основною та обов’язковою подією для участі усіх паломників, що перебувають в Меджугор’є:
17:00 – Молитва Вервиці;
18:00 – Свята Меса;
19.00 – Вервиця Миру, освячення куплених речей, молитви за зцілення душі і тіла;
19:15 – Адорація Найсвятіших Тайн (поклоніння Ісусу в Пресвятих Дарах) / вервиця.
21:00 – Повернення в готель/пансіонат. 
Ночівля в готелі. 
Молитва на горі об'явлень Подбрдо 

4 день, п'ятниця (26.07.2024) МЕДЖУГОР’Є. 
Сніданок.
Свята Літургія українською мовою в східному обряді.
Можливе відвідування спільноти «Ченаколо» - заснованою італійською монахинею – сестрою Ельвірою Петроцці для реабілітації людей з наркотичною та іншими видами залежностей. Лікування відбувається без медикаментів, а тільки завдяки посиленій праці та молитві.
Обід.
17:00 – Вечірня молитовна програма, яка відбувається кожного дня, і є основною та обов’язковою подією для участі усіх паломників, що перебувають в Меджугор’є:
17:00 – Молитва Вервиці
18:00 – Свята Меса
19.00 – Освячення куплених речей, молитви за зцілення душі і тіла.
Ночівля в готелі.

                                                                    Спільнота Ченаколо 

5 день, субота (27.07.2024) МЕДЖУГОР’Є. 
Сніданок.
Свята Літургія українською мовою в східному обряді.
Хресна Дорога на горі Кріжевац
Обід.
*Рекомендуємо поїздку в Мостар (за бажанням, 10€).
Можливе відвідування «Майчиного села» (села Матері) - заснованого о. Славком Барбарічем в 1993 р. Заснування "Майчиного села" викликала необхідність опіки над дітьми, які втратили свої сім'ї та житло внаслідок війни на Балканах. На території є навіть свій зоопарк Святого Франциска, який заснував ще о. Славко Барбаріч для реабілітації жінок та дітей, які внаслідок психологічних травм після військових дій не могли спілкуватися з іншими людьми.
Вільний час для приватної молитви, відпочинку чи купівлі сувенірів. Можливі також інші зустрічі та відвідування певних місць, про які повідомимо додатково.
17:00 – Вечірня молитовна програма, яка відбувається кожного дня і є основною та обов’язковою подією для участі усіх паломників, що перебувають в Меджугор’є:
17:00 – Молитва Вервиці;
18:00 – Свята Меса;
19.00 – Вервиця Миру, освячення куплених речей, молитви за зцілення душі і тіла;
19:15 – Адорація Найсвятіших Тайн (поклоніння Ісусу в Пресвятих Дарах) / вервиця.
Ночівля в готелі.

Молитва на горі Кріжевац 

6 день, неділя (28.07.2024) МЕДЖУГОР’Є.
Сніданок.
Свята Літургія українською мовою в східному обряді. Сніданок. Можлива зустріч з Ненсі і Патріком – колишніми атеїстами мільйонерами, які змінили своє життя через послання Богородиці в Меджугор’є. На даний час вони проживають в Меджугор’є, розповідаючи свідоцтво свого життя паломникам та служачи для священників, яких безкоштовно приймають в своєму чудовому замку. 
Обід. 
Вільний час для приватної молитви та відпочинку. Можливі також інші зустрічі та відвідування певних місць, про які повідомимо додатково.
Запрошуємо прогулятись одним із найколоритніших міст країни. Мальовниче місто зі знаменитим Старим мостом, яке розкинулось на берегах річки Неретви, вважається одним із найпопулярніших центрів Боснії та Герцеговини.
17:00 – Вечірня молитовна програма, яка відбувається кожного дня і є основною та обов’язковою подією для участі усіх паломників, що перебувають в Меджугор’є:
17:00 – Молитва Вервиці
18:00 – Свята Меса
19.00 – Освячення куплених речей, молитви за зцілення душі і тіла.
22:00 – Адорація Найсвятіших Тайн (поклоніння Ісусу в Пресвятих Дарах)
Ночівля в готелі.
Замок Ненсі і Патріка 

7 день, понеділок (29.07.2024) МАКАРСЬКА.
Сніданок.
Виїзд з Меджугор’є в м. Макарська.
Місто Макарська розташоване в центральній частині Адріатичного узбережжя Хорватії між містами Спліт і Дубровнік. Макарська, головне місто "Макарської рів'єри", вважається не лише туристичним, а й культурним і економічним центром Хорватії, і одним з найкращих курортів на усьому хорватському узбережжі. 
Відпочинок на морі в Макарській.
Збір групи. Повернення в готель в Меджугор'є.
Ночівля в готелі.

                                                                     Адріатичне море в Макарській 

8 день, вівторок (30.07.2024) МАКАРСЬКА. 
Сніданок.
Виїзд з Меджугор’є в м.Макарська.
Прибуття у м. Макарська. Свята Літургія у санктуарії "Верпіч" - хорватське святилище, присвячене Лурдській Богородиці. Природна печера так само, як і навколишній ландшафт, сформований пагорбами дуже нагадує прочанам знамените святилище Лурд у Франції. У святилищі "Вепріч" облаштована каплиця і ризниця з зовнішнім вівтарем, кілька сповідалень, духовний дім, прокладена Хресна дорога і стежки для процесій. Завдяки природній красі і тиші, святилище відвідується численними прочанами круглий рік.
Відпочинок на морі в Макарській.
Збір групи. Повернення в готель в Меджугор'є.
Ночівля в готелі.

                                                                                    Пляж в Макарській 

9 день, середа (31.07.2024) МАКАРСЬКА.
Сніданок.
Виїзд з Меджугор’є в м. Макарська.Тиха бухта, в якій розташоване місто, надійно прикрита від моря і вітру двома мисами і гірським масивом Біоково, що досягає максимальної висоти 1762 м. Перший готель у Макарській відкрився в 1914 році, але справжній розквіт Макарської рів'єри почався в 70-х роках.
Місто поділяється на дві бухти мисом Св. Петра. У західній бухті розташувалася курортна зона. Історичний центр Макарської - типовий для Долмації - старе місто з вузькими вимощеними вуличками. Найбільш відомі його визначні пам'ятки - церква Св. Марка і церква Св. Петра, Францисканський монастир, численні палаци в стилі бароко і венеціанський фонтан, створений в 1775 році.
Клімат в Макарській дуже м'який, кількість сонячних днів найбільша в Хорватії, а пляжі вважаються одними з найкращих в Хорватії. 
Відпочинок на морі в Макарській.
Збір групи. Повернення в готель в Меджугор'є.
Ночівля в готелі.

                                                                                     Вид на  Макарську 

10 день, четвер (01.08.2024) ПРІМОШТЕН.
Раннє виселення з готелю.
Виїзд з Меджугор’я рано вранці, переїзд у м. Брела.
Ранкове прибуття у м. Брела. 
Дивовижна краса природи, яка залишилася недоторканою незважаючи на розвинену інфраструктуру і багату туристичну пропозицію-це як раз те, чим Брела відома і чим вона відрізняється серед інших курортів. Пляж Пунта рата - найкрасивіший в ланцюжку пляжів Брели, привертає увагу відпочиваючих кристально чистим морем і прохолодою під столітніми соснами. Про чистоту моря на цьому пляжі свідчить Блакитний прапор, національний сертифікат за найвищу ступінь екологічної чистоти.
Відпочинок на морі в м.Брела.
Збір групи, виїзд в Україну.

                                                                         Пляж та море в Брелі 


11 день, п'ятниця (02.08.2024)
Прибуття в Україну (Щоб зорієнтуватися в годині прибуття до свого міста для прикладу наводимо тільки м. Львів. Відштовхуючись від цього кожен сам в індивідуальному порядку може прорахувати годину прибуття в потрібне Вам місто. Отож, повернення у Львів в даній програмі орієнтовно о 20.00).


 У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;
- супровід священика і керівника групи;
- проживання в готелях/пансіонах 3* або 4*;
- сніданки, обіди згідно програми.

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
- харчування, не передбачене готелями;
- факультативно є можливість  замовити вечерю у дні перебуття на морі у м. Макарська, де програмою передбачені тільки сніданки - 10 €/ день. (основна страва: риба чи м'ясо на вибір, салат та вода). 
2 € - обов’язкова плата (благодійний внесок у спільноту Світло Марії, яка сприяє організації зустрічей та свідчень для українських груп в Меджугор‘є, а також забезпечує синхронний переклад вечірньої молитовної програми);
- 1 - плата за користування супутниковим інтернетом в автобусі на весь період туру та за наявності такої послуги в перевізника;
- поїздка в Мостар (10 € - факультативно);
- приватні витрати;
гарантія від невиїзду - 20€ *;
- гарантія від невиїзду без пояснення причини 30.
 _-    -  медичне страхування (програма Light, Standart, деталі тут>>>, за бажанням Ви можете оформити страховий поліс самостійно)


                                     Страхування Standart


   Страхування Light

до 64.99 років

500 грн



300 грн

від 65 років до 70.99 років

850 грн

від 71 року до 75.99

1250 грн



Рекомендуємо взяти з собою:
-невеликий FM-радіоприймач з навушниками (це може бути також mp3 плеєр чи мобільний телефон з функцією FM-радіо);
-Біблію;
-Вервицю;
-парасолю/дощовик;
-ліхтарик;
-каримат (туристичний килимок);
-купальник/ плавки, рушник, в'єтнамки;
-панаму чи капелюх для захисту від сонця;
-аквашузи для плавання (взуття для моря);
-зручний одяг та взуття.

Важливо:
Переїзд в Хорватію (м. Макарська) для відпочинку на морі можливий тільки у складі повної групи згідно правил в'їзду та виїзду туристичних груп до країн європейського союзу!
ОБОВ’ЯЗКОВО!!! усім клієнтам потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду.
Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності

*Послуга "Гарантія від невиїзду" дозволяє повернути всі кошти оплаченні за тур при наявності поважної причини, за винятком коштів оплачених за саму послугу. Повернення відбувається у випадку інформування Туроператора про неможливість здійснення поїздки не пізніше ніж за 24 години до початку туру.
У разі, якщо турист скористався послугою "Гарантія від невиїзду", проте відмовився від подорожі пізніше ніж за 24 години до початку туру, вартість оплачених послуг поверненню не підлягає.
Перелік поважних причин для повернення коштів:
-гостра стадія захворювання, що потребує госпіталізації;
-захворювання на Covid-19;
-смерть близьких родичів (батьки, діти, сестра, брат);
-серйозні травми, які потребують госпіталізації, переломи кінцівок.
Для підтвердження причини ануляції турунеобхідно надати лікарняний лист / довідку з лікарні, з підтвердженням стаціонарного лікування / довідку про захворювання на Covid-19 від сімейного лікаря / свідоцтво про смерть близьких родичів.