ВЕЛИКА ПРОЩА ДО ЛЮРДУ, ЛЯ САЛЕТТУ ТА ФАТІМИ (Паломницько – екскурсійний тур) (05.06 – 20.06.2024)

ВЕЛИКА ПРОЩА ДО ЛЮРДУ, ЛЯ САЛЕТТУ ТА ФАТІМИ
(Паломницько – екскурсійний тур)

05.06 – 20.06.2024

Прага(1 день, 1 ніч) – Санліс ( 1 день, 1 ніч) - Париж ( 1 день ) –Ля Салетт (1 день, 1 ніч) - Люрд (2 дні, 2 ночі) – Сан Себастьян (1 день моря) - Фатіма ( 2 дні, 2 ночі)- Монсеррат - Барселона (2 дні, 1 ніч) –Падова(1 день, 1 ніч) – Венеція

ЦІНА ТУРУ - 700+500 грн. 
 АКЦІЙНА ЦІНА ТУРУ до 01.05.2024 - 650+500 грн 


Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Тернопіль (05:30);
Львівська обл.: Львів (07:30).

1 день, середа (05.06.2024).
5:30 Виїзд з Тернополя від катедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці.
7:30 Виїзд зі Львова від Ашану по вул. Стрийській.
Перетин україно-польського кордону.
Переїзд у Прагу (Чехія)
Поселення в готель. Ночівля.

2 день, четвер (06.06.2024).ПРАГА
Сніданок в готелі. Виселення.
Переїзд по місту громадським транспортом!
Прага – одне з найпрекрасніших міст світу. У її історичному центрі, що унікально зберігся, відображаються одинадцять століть історії. Це культурно багате місто, повне прекрасних пам'ятників, чарує не лише своєю вражаючою і різноманітною архітектурою, а також захоплюючими панорамними виглядами, але і романтичною атмосферою, яка створює настрій для довгих прогулянок, а також місто, де варять найкраще в світі пиво.
Оглядова екскурсія по Празі, під час якої ми побачимо Карлів Міст, Празький град, катедральний собор Св.Віта, Старомєстську площу, Празькі куранти, Порохову браму, Вацлавську площу та багато інших цікавих міст. Відвідамо цекву отців камелітів, де знаходиться знаменита статуя Пазького Дитячка Ісуса. Помолимося про Його заступництво над нашими дітьми, молоддю, над нашою Україною.
Вільний час, щоб смакувати чудову чеську кухню.
17:00 Св.Літургія в укр. церкві Св. Климента папи.
Для бажаючих вечірня прогулянка на кораблику по Влтаві із вечерею (вартість 25€).
Збір групи. Виїзд. Нічний переїзд автобусом.

3 день,п'ятниця (07.06.2024). САНЛІС
Ранок приїзд у Санліс (Senlis) — середньовічне містечко Франції, яке розташоване неподалік від Парижа та є одним із найстаріших міст країни. Багато людей знають, що це місто доньки Ярослава Мудрого — Анни, яка була королевою Франції.
Санліс — унікальне містечко, в якому збереглась фантастична середньовічна архітектура. Тут буквально кожна будівля та вулиця дихає історією. В Санлісі можна побачити скульптуру доньки київського князя — Анни Ярославни, відомий та один з перших готичних соборів в країні, аббатство, монастир та руїни королівського замку.
Екскурсія по місту. Св.Літургія в укр.церкві Св.Бориса і Гліба.
Поселення в готель. Ночівля.


4 день, субота (08.06.2024). ПАРИЖ
Сніданок в готелі.
Переїзд у Париж (Франція). Це найелегантніша столиця світу така не схожа на решту всієї Франції, що її часом називають "містом-державою". Місто всіх часів і народів, Париж зберіг і прикмети далекого минулого, і романтизм новітнього часу. Тут є все для всіх - для театралів, меломанів, цінителів живопису, для гурманів, любителів всіляких розваг і ділових людей. Французька столиця відноситься до найбільших міст світу. У власне міській частині, яка порівняно невелика, - 105 кв.м. - живуть більш 2-х млн., а у Великому Парижі - набагато більше 10 млн. чоловік. Крім класичного Парижа - Ейфелевої башти, Собору Паризької Богоматері, Лувру і Елисейських полів, кожен може знайти тут багато привабливих незнайомих куточків. Париж практично не постраждав| в ході двох світових воєн, міський центр з прекрасними бульварами і витонченими міськими особняками сходить до часів Наполеона. Вулиці дихають історією, пам'ятники і музеї відомі| у всьому світі.
Увага – переїзд по місту тільки громадським транспортом!
Захоплююча оглядова екскурсія по Парижу.
Вільний час.
Відвідування монастиря Сестер милосердя Св. Вікентія, де молодій містичці Катерині Ляборе 27 листопада 1830 року з’явилася Матір Божа і попросила відлити і поширити медальйон, який вона побачила під час видіння.
18:00 Св. Літургія в укр.церкві Св. Володимира.
Можлива вечірня прогулянка на кораблику по річці Сені, звідки можна побачити блискучу у вогнях Ейфелеву вежу, Нотр Дам де Парі та багато іншого ( факультативно - 15 євро).
Збір групи. Виїзд. Нічний переїзд автобусом.

5 день, неділя (09.06.2024). ЛЯ САРЕТТ
Ранок приїзд в Ля Салетт (Франція), де 19 вересня 1846 року у високих Альпах двом пастушкам, 15-річній дівчинці Меланії Кальва і 11-річному хлопцю Максиміну Жіро з’явилася Матір Божа і дала послання для всього людства. На місці З‘явлення, там, де стояла Пресвята Діва Марія, почало бити чудотворне джерело. Б’є воно постійно від дня З’явлення аж до сьогодні. Вода з цього джерела вживана з вірою, вчинила вже багато чудес оздоровлення. Навернула також багато людей, віра яких послабла або вмерла.
19 вересня 1851 р., після ретельних досліджень, єпископ з Ґренобля (Grenoble) Філіберт де Бріярд оголосив, що з’явлення Діви Марії двом пастушкам, на горі в Ля Салет, носить всі ознаки правдивості і що всі віруючі повинні прийняти його без боязні помилки”.
На Горі в Ля Салет побудовано храм, монастир і готель для паломників, а Послання Матері Божої з Ля Салет несуть в світ Місіонери Матері Божої Салетинської (Отці і Брати Салетини) – чернечий орден, покликаний єпископом з Ґренобля Філібертом де Бріярд в 1852 році.
Поселення в будинок для паломника.
У цьому відпустовому місці ми відправимо Св. Літургію, ознайомимось з історією та змістом об’явлення Марії, візьмемо участь у вечірній процесії зі з’яви Ангела.
За додаткову оплату можлива екскурсія в столицю Португалії – Лісабон, або на курорт узбережжя Атлантичного океану – містечко Назаре, або на крайню західну точку Європи- мис де Рока.
Вечеря в готелі.
Вечірня молитовна програма на площі – міжнародна вервиця, похід зі свічками.
Ночівля в готелі.

6 день, понеділок (10.06.2024). ЛЮРД
Ранок - Св. Літургія. Сніданок. Виїзд.
Переїзд до Люрду – містечко у Франції, розташоване у передгір’ях Високих Пірінеїв, неподалік іспанського кордону. Відомим світу Люрд став у ІІ половині ХІХ-го століття, коли на його околицях з волі Божої сталось одне із найважливіших об’явлень Матері Божої за всі часи християнської історії.
11 лютого 1858 року 14 літній дівчині, Бернадетті Субіру, з'явилась Непорочна Діва Марія. Звертаючись до вбогої дівчини, Пресвята Богородиця закликала людство до молитви і навернення.
На місці об’явлення заструмувало джерело, вода з якого є цілющою. В Люрді відбувається багато чудотворних оздоровлень та навернень. Щороку там збирається понад 6 мільйонів паломників.
Поселення в готель. Вечеря.
21.00 Участь у вечірній програмі на площі перед базилікою – вервиця до Богородиці, похід зі свічками.
Ночівля в готелі.


7 день, вівторок (11.06.2024). ЛЮРД
Сніданок в готелі.
Пішохідна оглядова екскурсія по Люрду. Відвідання базилік Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, Св.Вервиці, Крипти, печери, де відбувалось Об’явлення (Гроту Массабіель), кранів з цілющої джерельною водою. Пройдення Хресної Дороги.
Св. Літургія в українській церкві Успіння Пресвятої Богородиці.
Купання в Люрдських купальнях джерельної води.
Вільний час для приватної молитви, купівлі сувенірів.
17:00 Пішохідна екскурсія «Слідами Бернадетти Субіру» з відвіданням будинків, де жила Св.Бернадетта.
Вечеря в ресторані готелю.
21.00 Участь у вечірній програмі на площі перед базилікою – вервиця до Богородиці, похід зі свічками.
Ночівля в готелі.

8 день, середа (12.06.2024). ЛЮРД, САН СЕБАСТЬЯН
Купання в Люрдських купальнях джерельної води.
Сніданок в готелі.
Час для купівлі сувенірів. Пакування валіз.
10:30 Виселення з готелю. Переїзд до української церкви. Св.Літургія в українській церкві Успіння Пресвятої Богородиці.
Виїзд з Люрду.
Переїзд у курортне місто Сан Себастьян (Іспанія) на узбережжі Біскайської затоки в Атлантичнму океані. Відпочинок на узбережжі ( 9 год)
Збір групи. Нічний переїзд автобусом.

9 день, четвер (13.06.2024). ФАТІМА
Ранок - приїзд у Фатіму. Поселення в готель.
Урочистості на площі, які відбуваються кожного 13-го числа на честь Непорочного Серця Пречистої Діви Марії.
Оглядова екскурсія, базиліка святої Вервиці, місця спочинку Блаженних Францішка і Жасінти Марто, сестри Луції, розповідь про Фатіму, про посвячення Росії Непорочному Серцю Марії. Доріжка покути, яку всі паломники проходять на колінах.
Св.Літургія в укр.церкві.
Вечеря в готелі.
Вечірня молитовна програма на площі – міжнародна вервиця, похід зі свічками.
Ночівля в готелі.


10 день, п'ятниця (14.06.2024). ФАТІМА, САНЛІС
Сніданок в готелі. Св. Літургія в укр. церкві, час на сповідь. Пройдення Хресної Дороги, відвідання будинків, в котрих проживали діти, а також місць.
Санліс — унікальне містечко, в якому збереглась фантастична середньовічна архітектура. Тут буквально кожна будівля та вулиця дихає історією. В Санлісі можна побачити скульптуру доньки київського князя — Анни Ярославни, відомий та один з перших готичних соборів в країні, аббатство, монастир та руїни королівського замку.
Екскурсія по місту. Св.Літургія в укр.церкві Св.Бориса і Гліба.
Поселення в готель. Ночівля.

11 день, субота (15.06.2024). САНЛІС
Сніданок в готелі.
Виселення з готелю.
Відвідання музею подарунків ( Додатково 4Є).
Вільний час для приватної молитви.
15:00 Виїзд. Нічний переїзд автобусом.

12 день, неділя (16.06.2024). МОНСЕРРАТ, БАРСЕЛОНА
Ранок – гора Монсеррат (зупинка на 3 години) –38 км. Недоїжджаючи до Барселони, на вершечку гори монастир отців бенедиктинців, який споконвіків приваблював тисячі паломників. Тут знаходиться всесвітньо відома хорова школа хлопчиків, а також чудотворна статуя Пречистої Діви Марії – Цариці Всесвіту, яка сидить троні, тримаючи в одній руці Дитятко Ісуса, а в другій земну кулю. При можливості, Св.Літургія українською мовою.
Переїзд у Барселону – це друге за величиною місто Іспанії, вічний суперник Мадриду, столиця моди, мистецтва і дизайну. Барселона вишукана, елегантна і романтична, і одночасно володіє енергією та безпечністю портового міста. Вона абсолютно не схожа з будь-яким іншим містом Європи – яскрава, кольорова, жива. Але саме великому Гауді, який віддав їй весь свій талант і життя, Барселона зобов'язана тим неповторним архітектурним образом, який приніс їй вселенську славу. Храм Саграда Фамілія ( Пресвятої Родини) – найбільший католицький собор у світі, наймасштабніша робота Гауді, яку архітектор не встиг закінчити до своєї трагічної смерті. Парк Гуеля – популярне місце прогулянок туристів та жителів Барселони, з якого відкривається чудовий вид на місто. Парк славиться своїми казковими будинками, незвичайними фонтанами, яскравими кольорами та багатою мозаїкою.
Оглядова екскурсія по місту.
Поселення в готель. Ночівля.

13 день, понеділок (17.06.2024). БАРСЕЛОНА
Сніданок в готелі, виселення. Вільний час в Барселоні. Можливе підняття на гору Тібідабо – найвищу точку Барселони, де знаходиться церква Серця Христового з розпростертими обіймами Ісуса. Можна ще погуляти по знаменитому парку Гуель, який спроектував відомий Антоніо Гауді, або відпочити на прекрасному сонячному пляжі.
Збір групи. Біля 17 год - Виїзд з Барселони.
Нічний переїзд автобусом.

14 день, вівторок (18.06.2024). ПАДОВА 
Приїзд у м. Падову.
Св. Літургія в укр. церкві Св. Луки. Відвідини базиліки Св. Антонія, молитва біля його мощей. Відвідини базиліки Св. Юстини, де зберігаються мощі Св. Апостола Луки.
Поселення в готель. Відпочинок
За бажанням групи можемо зробити факультативну прогулянку у Венецію електричкою (15 євро).
Повернення в готель. Ночівля.

15 день, середа (19.06.2024). ПАДОВА
Сніданок в готелі. Виселення. Виїзд
По дорозі заїзд в один із супермаркетів.
Переїзд на Україну.


16 день, четвер (20.06.2024). УКРАЇНА
Приїзд додому вранці.

У ВАРТІСТЬ ТУРУ ВХОДИТЬ:
- Переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;
- Проживання 9 ночей в готелях 3* зі сніданками (та вечерями в Люрді , Ля Салетт і Фатімі);
- Духовний супровід священика;
Супровід керівника групи.

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
- Факультативи згідно програми, вхідні квитки;
- Проїзд громадським транспортом по містах;
- Харчування, не передбачене готелями;
- Приватні витрати;
- Тур.пакет 30Є (обов'язкова плата) - оглядові екскурсії у Празі, Парижі, Барселоні, в'їзд у міста, парковки та ін;
- Медична страхівка.

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ:
Подані в програмі години прибуття, відбуття чи інших заходів не є точними, а тільки для приблизної орієнтації, вони будуть детально узгоджуватися кожного вечора на наступний день.
Фірма залишає за собою право змінювати програму, порядок і час проведення екскурсій та заходів або змінювати їх на рівноцінні;
За роботу консульських відділів чи інших дипломатичних установ, прикордонних служб, погодні умови, корки на дорогах паломницько-туристичний центр відповідальності не несе.