Паломницька подорож до Греції + МОРЕ       

    

Дати туру:

17.08.2024 - 27.08.2024 
(8 ночей на морі) - 680 €

28.08.2024 - 06.09.2024 
(7 ночей на морі) - 530 €
    
Виїзди відбуваються з Мукачева            

Grand Platon ***, Олімпіакі - Акті 

сніданки та вечері , 2 нічні переїзди


Відповідальний менеджер Олена + 380980003355



Програма туру:

У вартості туру усі паломництва за програмою:


📌Мощі святого Спиридона на о. Корфу

📌Базиліка св. Димитрія Солунського

📌Базиліка св. Софії

📌Монастир Діонісія Олімпійського

📌Монастирі Метеори


Перший день туру: Виїзд з України (години та місця виїздів вказані вище). Проходження українсько - румунського кордону, нічний переїзд до Греції.


🚌 Другий день туру: Прибуття у Паралію (орієнтовно о 14:00).

7 або 8 днів на морі 🌴 🌞 ⛱️  (в залежності від обраної Вами дати).


🚌 День виїзду (передостанній): Завершення відпочинку на морі та повернення в Україну. Виселення з готелю до 10:00. Нічний переїзд в Україну. Прибуття наступного дня орієнтовно після обіду.

*Факультативні екскурсії можна замовити безпосередньо в керівника групи в автобусі.


ЕКСКУРСІЇ В ТУРІ:  

Паломництво до святого Спиридона на о. Корфу.

Ранковий виїзд з готелю та переїзд  у містечко Ігуменіца звідки ми відправимось паромом на о. Корфу де ми відвідаємо базиліку святого Спиридона Тріміфунського – небесного покровителя міста.

Найшанованіший святий на Корфу - Спиридон Триміфунтський, за сумісництвом він же і покровитель острова. У храмі зберігаються його мощі. У Керкіру з'їжджаються віруючі з усієї Греції, щоб прикластися до мощів Спиридона. Святий допоможе будь-кому, особливо у фінансових справах.

Спиридон справді допомагає. По всьому храму розвішані металеві фігурки, своєрідні частини тіла та машини. Святий Спиридон чотири рази врятував острів — один раз від турецьких загарбників, від голоду та двічі від чуми. 

Мощі святого спочивають у розкішній срібній раці. Буває, що відкрити раку не дається,  ключ у замку не повертається, вважається, що в цей час святий обходить острів, і треба почекати, поки він повернеться.

Спиридон - «Святий, який ходить» - оксамитові черевички, одягнені на його ступні, зношуються, і кілька разів на рік їх замінюють новими.

Після відвідин Храму ми прогуляємось символом Керкіри – знаменитою вулицею Лістон, яка є копією паризької Рю де Ріволі, якою колись могли прогулюватися лише благородні представники знаті. Оглянемо дві головні фортеці, що століттями охороняють місто Корфу з обох боків, Стару Візантійську фортецю та Нову фортецю, побудовану для захисту міста від турецького вторгнення в період між 1576-м та 1588-м роками. Екскурсію столицею острова продовжить піша прогулянка історичною частиною та середньовічними вуличками: відома площа Спіанада — найбільша площа на Балканах, палац святих Михайла та Георгія (раніше резиденція грецького монарха). Можливість вклонитися мощам Святителя, які перебувають у розкішній срібній раці. Потім піша прогулянка старим містом з відвідуванням кафедрального собору Корфу, де спочивають мощі Святої цариці Феодори, храму Святителя Миколи Чудотворця, де зберігаються частки мощей св. Лазаря Четвероденного, вмч. Пантелеймона, і, навіть, одна з найбільших частин Хреста Господнього.

*У день проведення екскурсії сніданки та вечері передбачені у вигляді ланч боксів.

Повернення в готеля пізно ввечері.
















                                                             

Рекомендуємо поїздку у м. Салоніки

Рекомендована екскурсія в Салоніки – столицю грецької Македонії, екскурсія містом. Відвідування кількох храмів, що мають найбільш важливе духовне значення:

Храм святого Великомученика Димитрія Солунського, небесного покровителя міста Салоніки. У

знаходиться рака з його мощами. Під вівтарем збереглася крипта, в якій був ув‘язнений св. Димитрій і де він прийняв свою мученицьку смерть.

Храм св. Софії, де зберігаються мощі св. Василія, Митрополита Фессалонікійського.

Катакомбний храм з джерелом Іоана предтечі, l-lll ст.

Сьогодні Салоніки - популярний літній курорт, який приваблює не тільки пам'ятниками минулого. Салоніки є другим за величиною містом Греції. Це північна столиця країни, знаменита своїми жвавими вулицями, яскравим нічним життям і прекрасною культурною спадщиною. Колоритні ландшафти, розвинена туристична інфраструктура, приємний клімат – все це гарантувало Салонікам репутацію ідеального місця для відпочинку.

В 90-х роках минулого століття Салоніки отримали статус культурної столиці не тільки Греції, але і всієї Європи. Його численні пам’ятки, археологічно важливі місця та чудова архітектура щороку приваблюють туристів з усіх країн світу.




Рекомендуємо екскурсію до монастирів Метеорів

Сама Божественна долоня розсипала по землі цих кам'яних птахів, які отримали назву Метеори. На вершинах цих величезних і наче завислих в повітрі каменів розташувалися декілька православних монастирів. Унікальне поєднання божественного і рукотворного, святого і людського, небаченого духовного і, в той же час, такого земного, зробило Метеори другим за популярністю у паломників місцем в Греції. Вражаюча архітектура, захоплюючі види, розкіш  живопису та строгість монахів - саме так зустрічають гостей величні Метеори.

Монастирі Метеори – це християнські монастирі, побудовані на гігантських обривистих скелях і велично спрямовані в небо. Це найбільший монастирський комплекс в Греції, який являє собою унікальне архітектурне досягнення і є одним з найдивовижніших та найвеличніших пам’яток Греції. За деякими даними, перші споруди були зведені ще в XV столітті, а відлюдники з'явилися тут вже в Х ст. Тоді вони піднімалися на кам'яні масиви за допомогою переставляння дерев'яних підмостків, укріплених на балках. З грецької "Метеора" (Μετέωρα) перекладається як "той, що ширяє в повітрі".


У вартість входить:

- Переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;

- Екскурсії передбаченні програмою;

- Супровід керівника групи;

- Супровід духівника групи;

- Проживання в готелі ***;

- Сніданки (шведська лінія);

- Вечері (шведська лінія).


У вартість не входить:

- Медичне страхування

-12€ квитки на паром до о. Корфу в одну сторону (обов'язкова оплата);

- 3 квиткидо монастиря Метеорів (обов'язкова оплата);

- Харчування, не передбачене готелями;

- Проїзд громадським транспортом;

- Міський екологічний податок (оплачується самостійно на рецепції).


Рекомендуємо взяти з собою:

- Каремат (туристичний килимок);

- Купальник/плавки, рушник, в’єтнамки;

- Панаму чи капелюх для захисту від сонця.