Паломництво до Польщі


Польські святині 
на Вербну неділю
 (ПАЛОМНИЦЬКА ПРОГРАМА)
08 - 11 квітня  2022

Вартість туру 85 € + 200 грн

Лагевніки, Вадовіце, Кальварія-Зебжидовська ( 1 день, 1 ніч) –
Краків, Ченстохова ( 1 день )



Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Тернопіль (16.00), Зборів (16.30);
Львівська обл.: Золочів (17.00), Львів (18.30).
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.

ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, п’ятниця (08.04.2022).
Виїзд з України ввечері. Перетин польського кордону. Нічний переїзд.

2 день, субота (09.04.2022). ЛАГЕВНІКИ, КАЛЬВАРІЯ ЗЕБЖИДОВСЬКА,ВАДОВІЦЕ
Прибуття в Лагевнікі. Санктуарій Божого Милосердя, який виник на місці монастиря, став одним із найбільших паломницький центрів Європи. Сьогодні це великий архітектурний комплекс, до якого, крім давніх приміщень обителі, належать базиліка Божого Милосердя, каплиця Вічної Адорації та каплиця святого Йосифа.В оформленні вівтаря в Санктуарій використаний образ куща, нахиленого вітром в одну сторону, і ікона «Ісус, на тебе уповаю». Служба Божа.
Лагевніки

Переїзд до Кальварії-Забжидовської . Кальварія, що за 50 км від Кракова - святиня сильного у Польщі культу Діви Марії, побудована на кшталт Хресної Дороги у Єрусалимі. Це архітектурно-парковий комплекс: собор у стилі бароко, монастир бернардинців, 42 невеличких костели та каплички і багатокілометрові кальварійські стежки. Цей храмовий комплекс збудував на початку XVII ст. магнат Миколай Зебжидовським і присвятив Хресним мукам Спаса на зразок єрусалимського храму Гробу Господнього («Кальварія» у перекладі з латини означає «Голгофа»).Екскурсія. 
Переїзд до Вадовіц.
Вадовіце

Вадовіце – місце народження папи Івана Павла ІІ, який народився 18 травня 1920 року в родині поручника польської армії та вчительки. Сотні людей відвідує щодня музей, що знаходиться у будинку, в якому народився і виховувався Кароль Войтила, який пізніше став папою. Вадовіце – це своєрідний символ релігійного відродження поляків, який тепер стає місцем паломництва християн із усього світу.
Переїзд до Кракова. Поселення та вечеря у готелі.

3 день, неділя (10.04.2022). ЧЕНСТОХОВА, КРАКІВ. ВЕРБНА НЕДІЛЯ
Сніданок.
Святкова Літургія в Церкві Успіння Пресвятої Богородиці ( польською мовою ).
Краків – місто, яке ще називають культурною столицею Польщі. У цьому місті варто побачити Вавельський Замок, Катедральний Собор Святих Станіслава і Вацлава, Головну Ринкову Площу, послухати мелодію відомого Краківського сурмача, дізнатись про історію Кракова, його святих покровителів та значення цього міста у житті Івана Павла ІІ. Екскурсія, вільний час.
Ченстохова
Переїзд до Ченстохови.
Краків


Екскурсія Ченстоховою  — духовною столицею Польщі. Довідка:   Ченстохова входить в число найбільших паломницьких місць Європи. Історія міста тісно пов'язана з історією монастиря отців Паулінів на Ясній Горі. Це унікальний історичний комплекс, скарбниця цінних творів, що свідчать про історичне минуле народу, держави і польської культури. До Ясногорській базиліці з північного боку прилягає каплиця, в якій знаходиться чудотворна ікона - символ культу і ціль паломництва. На великій території Ясної Гори, оточеній ровами і оборонними стінами, розкидані інші будівлі монастиря, особливої ​​уваги заслуговують Лицарський зал, Арсенал і музей Ясної Гори. Вільний час на приватну молитву. 
Виїзд до Львова.

4 день, понеділок (11.04.2022).
Повернення до Львова.


 У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
-  1 ночівля в паломницькому будинку із сніданком та вечерею;
-   переїзд автобусом єврокласу;
-   супровід духівника та керівника групи.

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
-                     Медичне страхування (страхування (програма Light – 150  грн, Standart – 250 грн, деталі тут>>>, за бажанням, Ви можете оформити страховий поліс самостійно) ;
-   Турпакет ( обов’язкова оплата ) за екскурсії, вхідні квитки, платні парковки тощо - 15 євро.

Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності