Вся Італія в одному турі


З півночі на південь – подорож до 10 міст Італії
15 – 23 жовтня 2020 р.
Вартість туру: €355 + 200 грн.
Будапешт ( 1 день ) – Падуя (1 день, 1 ніч) – Рим, Ватикан ( 1 день, 1 ніч ) – Монте Кассіно, Неаполь ( 1 день, 1 ніч ) –  Помпеї, Матера, Альберобелло ( 1 день, 1 ніч ) – Барі, Сан-Джованні-Ротондо ( 1 день, 1 ніч ) – Лорето, Сан Марино ( 1 день, 1 ніч ) – Венеція ( 1 день) – Егер 


Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Тернопіль (04.00)*, Зборів (04.30)*;
Львівська обл.: Золочів (05.00)*, Львів (07.00), Стрий (08.00);
Закарпатська обл.: Мукачево (11.00).
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.

ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, четвер (15.10.2020). БУДАПЕШТ
Збір групи. Виїзд на кордон. Переїзд в Будапешт. БудапештПрогулянка на кораблику по вечірньому Дунаю створить атмосферу святковості у перший день подорожі. Пропливемо під мостами Будапешту: Ракоці, Свободи, Петефі, Ержебет, Маргіт, Арпада і уславленим легендами Ланцюговим мостом Сечені. Красиві панорамні види на Буду і Пешт та їх пам’ятки архітектури у світлі нічних ліхтарів приємно здивують вас (квиток на кораблик оплачується додатково – €15). Переїзд до Падуї.
Вечірня прогулянка на кораблику

2 день, п’ятниця (16.10.2020). ПАДУЯ
Ранкове прибуття в Падую. Падуя. Метою приїзду у Падую є собор св. Антонія Падуанського. Разом з отцем-духівником нашої групи помолимось до святого Антонія за заступництво і мир в наших сім’ях. Базиліці Антонія Падуанського майже 8 століть. Готика, бароко та візантійські мотиви переплітаються в її архітектурі. А святий Антоній відомий прочанам як заступник подорожніх, рибалок та помічник у віднайдені загублених речей. Збір групи, переїзд на ночівлю в передмістя Риму.  Пізнє поселення в готель,  ночівля.
Падуя

3 день, субота (17.10.2020). РИМ, ВАТИКАН
Сніданок в ресторані готелю. (Увага! Пересування по Риму тільки громадським транспортом!). Eкскурсія античною частиною Рима: амфітеатр Колізей, Римський форум, Імператорський форум, Капітолій. Кинемо монетку в імпозантний фонтан Треві, прогуляємось площами Ротонда, Навона, Венеції, підемо до Замку Ангела.
Рим. «Вічне місто» дарує безліч асоціацій: від історії про Римську імперію до апетитних італійських страв та смачнючих десертів. Кожна церква у Римі – шедевр. Сучасність та античність тут тісно переплітаються в одне ціле, сповнене любові місто.
Якщо у нас залишаться сили і бажання, цього дня ми ще здійснимо паломництво святинями Рима: церква св. Альфонса, де зберігається ікона Матері Божої Неустанної Помочі, базиліка Санта Марія Маджоре, одна з чотирьох головних храмів Риму, де зберігається фрагмент дерев’яних ясел маленького Ісуса та чудотворна ікона Богородиці «Спасіння народу римського». Приклонимося до Святих сходів в каплиці Сан Лоренцо. Їх  привезла цариця Олена з Єрусалиму. Це сходи Преторії – палацу Понтія Пілата по яких Ісус йшов на страту. Переїзд до готелю, ночівля.
Колізей, Рим

4 день, неділя (18.10.2020). МОНТЕ КАССІНО, НЕАПОЛЬ
Сніданок в ресторані готелю. Переїзд до Монте Кассіно. Тут на скелястому пагорбі на захід від містечка Кассіно розташований один із найстаріших і найбільших монастирів у Європі. 529 року Бенедикт Нурсійський заснував на місці колишніх римських укріплень монастир, що став головним осідком новоствореного ордену бенедиктинців, найстарішого західноєвропейського католицького чернечого ордену. Бенедикт залишався тут до кінця своїх днів. У Монте Кассіно він написав свій «Статут Бенедикта», в якому були сформульовані основні принципи західного чернецтва - чернець має присвячувати свій час трьом основним заняттям: молитва, фізична праця, читання духовної літератури.
Переїзд в Неаполь. Оглядова екскурсія містом, де ви побачите площу Плебісциту, резиденцію іспанської династії Бурбонів, найстаріший оперний театр в світі Сан Карло. Відвідаєте найкращий та елітний район Неаполя – Позіліпо, звідки відкриваються чудові краєвиди на Неаполітанську затоку, а також є прекрасний оглядовий майданчик, з якого можна спостерігати захоплюючу панораму на символ Неаполя – вулкан Везувій.

Ночівля в готелі.
Вид на Помпеї і Везувій

5 день, понеділок (19.10.2020). ПОМПЕЇ, МАТЕРА, АЛЬБЕРОБЕЛЛО
Сніданок в ресторані готелю. Помпеї невелике містечко на півдні Італії. Його унікальність полягає в тому, що вулканічний попіл “законсервував” архітектуру й побут давніх римлян саме в такому вигляді, як це було в ті прадавні часи.
Однак головним місцем паломництва для нашої групи в цьому містечку буде санктуарій Помпейської Богородиці.  Його заснував блаженний Бартоло Лонґо, адвокат, який 1875 року привіз до Помпеїв з Неаполя чудотворний образ Пресвятої Богородиці Вервиці. Біля санктуарію він започаткував широку освітню діяльність, заснувавши тут школу, в якій за весь час виховалось понад 100 тисяч підлітків. З бігом часу навколо санктуарію виросло нове місто.
Після молитовної програми вирушаємо далі мандрувати Італією. Переїзд в місто Матера.
Матера – одне з перших поселень людей на території Італії. Ми відвідаємо найстаріший район міста Сассі-де-Матера – унікальне місце, де жителі досі живуть в будинках, які висічені в скелях та печерах і вік деяких сягає 8 тис. років. Усі, хто опиняється в Матері, мають відчуття, ніби час зупинився тут декілька століть тому. Неймовірна атмосфера, яку можна відчути лише знаходячись тут.
В цей день ми відвідаємо ще одне унікальне місто півдня Італії  Альберобелло. Його назва походить від латинських слів"arbor" і "bellum", які означають дерево та війна. В древні часи на цьому місці росли дубові ліси, які використовувались для виробництва військових механізмів. Це місто стане родзинкою нашої подорожі і принесе масу приємних вражень. Всесвітню славу містечко Альберобелло здобуло завдяки будинкам з білого каменю, схожих на які немає ніде у світі. Називають їх Труллі (грецькою купол), адже кожен має дах у формі куполу. Ще одна особливість – будиночок розсипається, якщо з його стіни витягти один спеціальний запірний камінь. Схожих споруд немає більше ніде у світі, тому за свою унікальність Альберобелло був внесений у список культурної спадщини ЮНЕСКО.

Переїзд до готелю в Барі, ночівля.
Казкове кам'яне місто 


6 день, вівторок (20.10.2020). БАРІ, САН ДЖОВАНІ РОТОНДО
Сніданок в ресторані готелю. Барі. Портове місто відоме паломництвом до мощей св. Миколая Чудотворця, про якого церква в молитвах говорить: «Тебе третім після Господа і Божої Матері поминаємо».
У XI столітті, коли грецька (Візантійська) імперія переживала важкий час, турки спустошували її володіння в Малій Азії, руйнували святі храми, нищили мощі святих, ікони і книги. Жителі міста Барі, що на березі Адріатичного моря, вирішили врятувати мощі святого Миколая і перевезли їх до церкви св. Стефана. Через рік збудували церкву на честь святого Миколая яку освятив папа Урбан ІІ.
Переїзд в Сан-Джованні-Ротондо. Відвідування Санктуарію Санта Марія-делле-Граціе, Базиліки Сан Піо (мощі святого отця Піо), Музею отця Піо, Хресної дороги. Цього року Католицька Церква відзначає 100-річчя з появи стигм о. Піо і 50-ть років від дня смерті святого.
«Скажи всім, що після моєї смерті я буду як ніколи живий...», – такими були останні слова отця Піо до сповідника, якого він сповідав у день напередодні своєї смерті, дату якої передрік задовго. Отець Піо помер 1968-го на 81-му році життя. 20 вересня 1918 року Отець Піо одержав дар стигматів на руках, ногах і підребер'ї, видимі криваві рани в місцях, що були на тілі розіп’ятого Ісуса Христа. Рани пахли приємним ароматом фіалок.
Для паломників усього світу подія вшанування о. Піо є особливою. Папа Іван Павло II зачислив 2 травня 1999 року о. Піо до лику блаженних, а 16 червня 2002 року – до лику святих. Святий отець Піо залишив чудове засвідчення любові до Господніх страстей і Євхаристії, вірним і покірним слугою якої він був. Мощі святого о. Піо зберігаються в монастирі Сан-Джовані-Ротондо. Щороку сюди прибуває понад 8 мільйонів паломників. 
Поселення в готель. Відпочинок. Ночівля.
Базиліка Піо

7 день, середа (21.10.2020). ЛОРЕТО, САН МАРІНО
 Сніданок в ресторані готелю. Переїзд в Лорето. Відвідини Санктуарію Пресвятої Богородиці.
Містечко Лорето відоме паломникам собором Непорочної Діви Марії. Із 1294 року тут зберігається Святий дім Марії перевезений з Назарету хрестоносцями.  Мармурове покриття Святого дому – шедевр, виконаний архітектором Донато Браманте за бажанням Папи Юлія ІІ. Тут зберігається дерев’яна статуетка Чорної Мадонни з дитям на руках. Мільйони паломників їдуть у Лорето за зціленням у молитвах біля Марії.
Сан-Марино – одна із найменших держав у світі розташована у центрі Італії. Тут усе своє: державний кордон, армія і навіть календар літочислення, який не залежить від решти Європи і відраховує історію з дня заснування Сан-Марино. Зараз у країні 17 століття!
Чим здивує держава? Фантастичними гірськими пейзажами, музеями, стародавніми вежами, капелою святої Варвари, базилікою дель Санто, церквою Сан-П’єтро та чудовою архітектурою стародавньої католицької держави.
Переїзд до готелю неподалік Падуї. Ночівля.
Лорето

7 день, четвер (22.10.2020). ВЕНЕЦІЯ
Прибуття на автобусну стоянку в передмістя Венеції. Переїзд до Венеції. 
"Розкішнішого безумства, як Венеція, немає. Збудувати місто там, де його збудувати неможливо, - само по собі безумство. Але спорудити так одне із вишуканих грандіозних міст – геніальне божевілля", – писав Герцен. І справді, вся стара частина Венеції внесена до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. «Місто на воді» возвеличували поети, художники. Вузькі вулички, елегантні гондоли, розкішні палаци епохи Ренесансу, мовчазні канали та гомінкі площі… Венеція одразу стане улюбленим містом у вашому списку. Це наче суцільний делікатес із неповторною атмосферою романтики.
Оглядова екскурсія відкриє таємниці Венеції, поведе до площі Сан Марко із величним собором, палацу Дожів в готичному стилі, що зачарують вас. У вільний час приміряйте карнавальну маску та обов’язково покатайтесь вузенькими каналами Венеції на гондолі, аби потім не шкодувати, що не зробили цього.
Збір групи, виїзд в Україну.
Венеція

9 день, п’ятниця (23.10.2020). Дорогою додому заїдемо до угорського містечка Егер. Тут нас чекає смачнючий угорський гуляш та дегустація п’яти сортів ексклюзивних угорських вин в одному із винних льохів. Усе вино вироблене із винограду, що росте на місцевих плантаціях. (вартість факультативу €15).                                                                                   Егер
Прибуття до Львова в другій половині дня.

 У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
·         проїзд комфортабельним автобусом по маршруту;
·         проживання в готелях 3*;
·         харчування – сніданки (після ночівлі в готелях);
·         сучасна аудіосистема з навушниками для екскурсій.


У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
·         Турпакет (екскурсії, стоянки, оплата в'їзду в міста і т.д.) – загалом 35 € (обов'язкова оплата);
·         медичне страхування (програма Light – 150 грн, Standart – 250 грн.) За бажанням, ви можете оформити страховий поліс самостійно;
·         доїзд до Венеції на кораблику та проїзд в громадському транспорті в Римі;
·         вхідні квитки в музеї та інші екскурсійні об'єкти.

Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.