Паломництводо Фатіми та Люрду


Фатіма, Люрд та Ля Салет – місцями об’явлень Богородиці
15 – 27 серпня 2020 р.
Венеція ( 1 день ) – Ля Салет ( 2 дні, 1 ніч )  – Люрд ( 2 дні, 1 ніч ) – Фатіма ( 2 дні, 1 ніч ) – Монтсеррат ( 1 день, 1 ніч ) – Барселона ( 1 день ) – Падуя ( 1 день, 1 ніч )
– Венеція, день на морі ( 1 день )  

Вартість туру 495 € + 200 грн

ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, субота (15.08.2020). МАРІЯ ПОВЧ
Виїзд групи зі Львова. При можливості зупинка у Марія Повч. Молитва біля чудотворної ікони.
Марія Повч – місто в Угорщині. В церкві св. Михаїла знаходиться славна на всю Європу копія чудотворної ікона Божої Матері. Ікона ця належить до так званих “плакучих” ікон. Сама Пресвята Богородиця привернула увагу цілого світу до цієї ікони 4 листопада 1696 р., коли люди на Богослужінні побачили сльози в очах Божої Матері, зображеної на цій іконі, і цей “плач” ікони Божої Матері тривав з перервами до 8 грудня 1696 р. Єпископ вислав комісію, яка ґрунтовно перевірила всі ці численні чуда, що діялися перед іконою Богоматері, і ствердила, що причиною сліз є тільки надприродна сила, що всі ті чуда справді є чудесною допомогою Пречистої Божої Матері через цю ікону. Після того змінено назву села Повч на Марія Повч, а ікону проголошено чудотворною, оригінал якої знаходиться у Відні. З часу написання ікони було три сльозіння у 1696, 1715, 1905 роках. Починаючи з першого сльозіння греко-католицький храм в Марія Повч невпинно притягує до себе спраглих до духовного поновлення зцілення душі і тіла паломників.
Переїзд в Італію.
Ікона Марії Повчанської
2 день, неділя (16.08.2020). ВЕНЕЦІЯ
Наш день розпочнеться з ранкової прогулянки вузькими та заплутаними вуличками Венеції. Ми побачимо найвідоміший міст Ріальто. Дізнаємось про історію міста та відвідаємо його найвідоміший храм, Базиліку св. Марка, де знаходяться мощі Євангелиста. У Базиліці св. Марка у нас буде літургія. Після літургії протягом вільного часу можна буде відвідати інші церкви Венеції, поплавати на гондолах, поблукати містом. Те, що ми не зможемо побачити гуляючи вуличками Венеції, ми побачимо пливучи пароплавом по Великому Каналу, яким ми повернемось до нашого автобуса.
Переїзд на нічліг у готель.                                                              Міст Ріальто, Венеція
3 день, понеділок (17.08.2020). ЛЯ САЛЕТ
Сніданок в ресторані готелю. Переїзд до Ля Салет. Поселення у готель для паломників. Літургія. Вечеря. Участь у традиційній вечірній процесії зі свічками.
Санктуарій Ля Салет
4 день, вівторок (18.08.2020). ЛЯ САЛЕТ
Сніданок. Екскурсія. Літургія. Вільний час. Ля Салет. Тут у 1846 році у Французьких Альпах двом дітям явилась Богородиця, її перші слова були “Підійдіть до мене діти, не бійтесь, я тут, щоб сказати вам велику новину”. Богородиця просила їх розповсюдити по всьому світу прохання про відмову від гріха та навернення до її Сина. З цього часу маленьке село Ля Салетт стало всесвітньо відомим місцем паломництва. Споглядаючи на невимовну красу гір, вдихаючи чистого гірського повітря через щиру молитву на місці, де явилась Марія, ми очищуємо свої душі, приймаючи до серця слова сказані дітям. У цьому відпустовому місці відслужимо Літургію, ознайомимось з історією та змістом об’явлення Марії, візьмемо участь у вечірній процесії зі свічками.
Нічний переїзд до Люрду.                 Підійдіть до мене діти, не бійтесь, я тут, щоб сказати вам велику новину

5 день, середа (19.08.2020). ЛЮРД
Ранкове прибуття в Люрд. Літургія, молитовна програма. 160 років цього року минає з того часу, коли місцевій дівчині Бернадетті об’явилась Пречиста Діва Марія. Мільйони паломників з усього світу їдуть помолитись і напитись води із цілющого джерела на місці з’явлення Богородиці. Атмосфера святості витає у Люрді єднаючи християн вірою у диво зцілення. Цього дня буде багато молитви і спокою.
Поселення в готель, відпочинок. Ввечері запрошуємо взяти участь у щоденній процесії зі свічками та молитві на вервичці різними мовами.                                                                  Вечірня служба у Люрді
6 день, четвер (20.08.2020). ЛЮРД
Сніданок в ресторані готелю. Екскурсія: “Слідами св. Бернадети Субіру”. Літургія, вільний час на приватну молитву. Св. Бернадетта  – це дівчинка, якій з’явилася “Пані” (Богородиця) в печері, що стояла неподалік, і сказала до неї: “Йди до священиків і скажи їм, щоб збудували на цьому місці каплицю, бо я хочу, щоб воно стало місцем ласки для людей”. 
Нічний переїзд до Фатіми.
Українська церква в Люрді
7 день, п'ятниця (21.08.2020). ФАТІМА
Прибуття до Фатіми. Ознайомлення з історією Марійного об’явлення у Фатімі. 13 травня 1917 року Матір Божа вперше з’явилася трьом пастушкам – Люсії, Жасінті та Францішку, що гнали на пасовище стадо овець. Пресвята Діва попросила дітей приходити на те ж місце 13-го числа щомісяця. Передане їм послання містило заклик до покаяння за щоденно скоєні гріхи, до молитви розарія в тих же намірах і до посвячення світу Її Непорочному Серцю. При кожному відвідуванні найсолодша Діва наполягала на щоденній молитві розарія.
Процесія зі свічками. Ночівля у готелі.
Санктуарій Матері Божої у Люрді
8 день, субота (22.08.2020). ФАТІМА
Сніданок в ресторані готелю. Літургія. Хресна дорога, на якій відбувались об’явлення Ангела та одне (19 серпня 1917 р.) Богородиці. Вільний час на приватну молитву та покупку сувенірів.Переїзд до Іспанії.                                                           Фатімська Мати Божа
9 день, неділя (23.08.2020). МОНСЕРРАТ
Недалеко від Барселони, буквально на кількох десятках квадратних кілометрах примхою природи височіють дивні на вигляд гори. Мешканці назвали їх “різаними”, “зубастими” – Монт Серрат. Тут, на висоті 721 м, між зубцями, з сивої давнини розміщується один з найзнаменитіших монастирів світу – бенедиктинський монастир.
Духовний символ і релігійний центр Каталонії, римо-католицький прочанський осередок світового значення — завдяки статуї «Чорної Діви Монсерратської», яку називають La Moreneta («смаглявка»). За переказом, її вирізьбив євангелист Лука, а до Барселони привіз апостол Петро. Заховану від маврів, її ніби то віднайшли в чудесний спосіб в одному з ґротів гірського масиву Монсеррат в IX столітті. У соборі щодня співає хор хлопчиків, які навчаються в монастирській музичній школі Escolania de Montserrat (заснована в XIII ст.), в монастирському музеї зберігаються твори Ель Греко, Пікассо та інших іспанських художників, а в монастирську бібліотеку, яка зберігає чимало унікальних видань, доступ відкрито лише науковцям із світовим іменем і лише чоловічої статі.
Нічліг у готелі.
Монсеррат
10 день, понеділок (24.08.2020). БАРСЕЛОНА
Сніданок в ресторані готелю. Барселона — місто засноване римлянами близько двох тисяч років тому. Від древньоримського міста Барсіно. Один з історичних центрів каталонської та іспанської культур. Екскурсія Барселоною, під час якої ми відвідаємо, Катедральний Собор, Королівський Палац, будівлі Гауді та багато інших визначних місць столиці Каталонії.
Відпочинок на морі (за бажанням). Нічний переїзд до Італії.
Храм Св Сімейства
11 день, вівторок (25.08.2020). ПАДУЯ
Приїзд до Падуї. Екскурсія, Літургія, вільний час.
Падуя є одним з найстаріших міст північної Італії, неподалік Венеції. За легендою Падуя була заснована у XII ст. до н. е. Протягом історії Падуя була важливим культурним центром Італії, там знаходиться один з найстаріших італійських університетів. Покровителем Падуї є св. Антоній, помолитись мощам якого приїжджають паломники зі всього світу.
Протягом екскурсії ми відвідаємо Базиліку св. Антонія, церкву св. Юстини, в якій знаходяться мощі євангелиста Луки, Матея та мощі перших мучеників. Побуваємо на площі біля церкви св. Юстини.
Переїзд на вечерю та нічліг у готелі.                                                       Верона, вигляд з балкончика...
12 день, середа (26.08.2020). ВЕНЕЦІЯ. ВІЛЬНИЙ ДЕНЬ НА МОРІ
Сніданок. Прибуття на один із пляжів поблизу Венеції. Вільний час на морі.

Нічний переїзд до Львова.
Базиліка св Антонія Падуанського
13 день, четвер (27.08.2020).  Прибуття до Львова в другій половині дня.

 У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
·   6 нічлігів у готелях,
·   6 сніданків, 4 вечері,
·   переїзд автобусом єврокласу,
·   супровід духівника та керівника групи,
·   медичне страхування.

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
·                     витрати на міський транспорт, оглядові екскурсії та в’їзд у Венецію – €50 (обов'язкова оплата);
·                     туристичний збір (city-tax) – €10 (обов'язкова оплата);
·                     вхідні квитки в музеї та інші екскурсійні об'єкти;
·                     факультативні екскурсії (за бажанням).

Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.