Стамбул… моя східна любов❤ на 8 березня

  Стамбул… моя східна любов❤

(ТУРИСТИЧНА ПРОГРАМА)
🎀на міжнародний жіночий день
05.03-10.03.2021
 
Стамбул (4 дні, 3 ночі)

 
Вартість: 113€ +300 грн
Кожній жінці в турі  - приємнй сюрприз ♥
 

 
Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Зборів (06.00), Тернопіль (07.00), Теребовля (07.30), Чортків (08.00), Бучач (08.00), Заліщики (09.00);
Львівська обл.: Золочів (05.30), Львів (04.30),
Чернівецька обл.: Чернівці (10.00).
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.
РОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день. Виїзд з України. Перетин румунського кордону. Переїзд в Туреччину.
 
2 день. СТАМБУЛ
Прибуття в  у Стамбул. Пересування по місту громадським транспортом!  
Стамбул розташований на берегах Босфорської протоки між Чорним, Егейським та Мармуровим морем. Це унікальне місто, яке об’єднує два континенти та дві цивілізації – Європу та Азію. Стамбул дбайливо зберігає в собі спадщину Римської, Візантійської та Османської імперії. Чотири дні в цьому місті подарують вам незабутні враження від відвідування храму Святої Софії, Блакитної мечеті, палацу Топкапи, холму Едітепе, звідки видно Стамбул з висоти пташиного польоту, церкви св. Ірини, Гранд базару, храму св. Георгія – резиденції Вселенського Патріарха та інших пам’ятних місць.
Запрошуємо Вас на перше знайомство з містом, на оглядову пішохідну екскурсію (входить у вартість туру). Ми побачимо Блакитну мечеть, римський іподром, турецькі лазні Роксолани, площу Султанахмед. 
Вільний час для неймовірних фото.
Блакитна мечеть
У в
ільний час рекомендуємо відвідати:
Мечеть Айя-Софію (9€ ), яка визнана одним з найвеличніших шедеврів візантійської архітектури, а також є одним з найбільших храмів у світі. Інтер’єр споруди, прикрашений колонами з кольорового мармуру, стелі та стіни, покриті гарною мозаїкою та чарівною керамікою, просто заворожують. Все тут захоплює та притягує відвідувачів. Храм справді вражає величезними просторами, яскравими мозаїками, багатими килимами і шовковим драпіруванням, а з балконів люди, що стоять унизу, здаються просто мурахами в нашій земній щоденній метушні.
Айя-Софія

* Рекомендуємо морську прогулянку на кораблику по Босфору (55€ -з алкоголем / 40€-без алкоголю)
Фешенебельні вілли району Бебек, помпезні палаци османських правителів, розкішні сучасні готелі і ресторани на берегах протоки, голоси муедзинів, які доносяться з мінаретів відомих мечетей Сулейманіє і Ортакей, свіжий морський бриз одного з найбільших міст в історії людства – це лише частина того, що вас очікує.
Дивлячись на Стамбул з корабля, який проносить вас по Босфору, можна побачити те, чого не видно з берега, відчути атмосферу справжнього східного колориту з нотками європейської стриманості і азіатського шуму мегаполісу.
Під час цього круїзу з вечерею та безлімітними напоями  по нічному Босфору ви зможете спробувати одні з найбільш вишуканих страв місцевої традиційної кухні. Вас чекає неймовірна шоу програма: танець живота, весільні та кавказькі танці, крім того, перед вами виступлять дервіші, що досягають почуття неймовірного духовного піднесення через ритмічне кружляння. Вам надовго запам’ятаються їх яскраве біле вбрання, високі шапки і неймовірна енергія в залі і на сцені, яка народжується під час танцю.  познайомитесь з національним одягом та культурою сходу.
Пропливаючи по азіатському і європейському узбережжям протоки, ви зможете помилуватися чудовим видом на Стамбул і його визначні пам'ятки, включаючи палац Долмабахче, Чираган-Палас, фортеця Румелі, Босфорську міст і ін.
Це один найнезабутніших способів чудово провести вечір в Стамбулі.
Шоу програма на вечірньому кораблику

Поселення в готель. Ночівля в готелі. 
 
 
3 день СТАМБУЛ
Сніданок в готелі. Вільний час в Стамбулі.
У вільний час рекомендуємо:
*Автобусну екскурсію "Стамбул: місто двох світів" (14€) 
Таке масштабне місто-мегаполіс, яким є сучасний Стамбул, неможливо обійти навіть за кілька днів, а так хочеться побачити більше! Автобусна екскурсія – це найкращий спосіб упродовж кількох годин потрапити з Європи, через бухту Золотий Ріг та протоку Босфор симпатичними мостами у Азію, із Константинополя – у старовинний Візантій, повз традиційні дерев’яні будиночки та модерні скляні хмарочоси, із середньовічних християнських поселень у осередки мусульманства – такі неймовірні контрасти і панорами змусять вкотре закохатися у Стамбул! Нас чекає найвища точка Стамбулу – Галацька вежа, Босфорський міст, який з’єднує два континенти, а на Азійській частині - найбільша у світі мечеть – Чамлиджа, побудована на однойменному пагорбі з прекрасним парком та панорамою та резиденція османських правителів на березі Босфору – палац Бейлербей.
Палац Бейлербей

*Відвідати традиційний турецький Хамам (20€/28€ з масажем)
Турецький хамам – це лазня, кожне відвідування якої перетворюється на справжній ритуал, що не дивно з огляду на багату історію східних парних. Перші хамами з'явилися в часи імперії Османа, а призначалися вони не тільки для очищення тіла і розслаблення. У турецькій лазні було прийнято влаштовувати ділові зустрічі, а також розмовляти, обговорювати останні події. Пропонуємо і Вам відчути себе справжнім турецьким вельможею і провести декілька неймовірних годин у хамамі.
Турецький Хамам

*Відвідати Палац Долмабахче (11€)
Палац Долмабахче, елегантний палац на берегах Босфору, є однією з найбільш пишних споруд Османської імперії 19 століття.
Розкішний палац Долмабахче, найбільш «нетурецьких» з монарших резиденцій в Стамбулі, був створений для того, щоб позмагатися в помпезності з кращими палацами європейських правителів. Султану Абдул-Меджиду цей зухвалий задум вдався з великим успіхом - блискучий стиль бароко – прикрашає береги Босфору, в чому ми зможемо з легкістю переконатися.
Палац Долмабахче

*Пішохідну екскурсію «Шарм нічного Стамбулу» (16€). 
Мабуть, кожне місто у вечірній час не тільки міняє свій наряд у світлі кольорових вогнів, а й проявляє характер. Шарм нічного Стамбулу не можливо сплутати з жодним іншим містом. Величний та контрастний вдень, вночі Стамбул відкривається з нової сторони… На екскурсії ми побуваємо на площі Таксім, що вважається серцем сучасного Стамбула. Від неї відходить вулиця Істікляль – головна та найпопулярніша пішохідна вулиця міста, що не буває пустою в будь-яку пору року та доби. Тут знаходяться модні ресторани та бари, бутіки відомих марок та популярні нічні клуби, саме по ній курсує яскравий червоний трамвайчик, або, як його ще називають, Nostalgic Tram. По Істікляль ми направимось в сторону бухти Золотий Ріг та кварталу Галата, де над вечірнім містом височіє найвища точка Стамбула і одна з найстаріших його пам’яток – Галатська вежа. І на завершення завітаємо район Каракей, з його численними вуличками, креативними кафе і барами, що є популярним серед стамбульської молоді.
Повернення в готель, ночівля в готелі
Nostalgic Tram

4 день  СТАМБУЛ
Сніданок в готелі. Вільний день в Стамбулі.
У вільний час рекомендуємо:
Екскурсію  «Insta Istanbul» ( 22 €). Якщо Ви хочете отримати неймовірні фото, то ця екскурсія створена саме для Вас! Ми побуваємо в місцях де виходять найкращі кадри у всій Туреччині - це дах будівлі з видами на весь Стамбул. Де ви зможете переодягтись в костюми турецьких правителів, зробити фото на троні, спеціально для Вас викличуть чайок та пригостять чаєм чи кавою. Тут можна зробити фото мрії! (вхід оплачується додатково). Насолодившись видами та знімками ми відправимось у найстаріший з чинних нині районів Стамбула. Місцеві квартали,  з їхніми кольоровими будиночками,  нестандартною архітектурою та колоритом – це невичерпне джерело фотонатхнення. Продовжимо прогулянку рядом відомих інстаграм локацій…У пошуках нових місць та цікавих ракурсів, ви побачите  абсолютно інший, проте не менш чарівний Стамбул. Ну і звісно без яскравих фотографій прогулянка не обійдеться.
Insta локації Стамбулу

Трансфер на пляж
 (12€ + вх. квиток). Місто що знаходиться на двох морях: Чорному та Мармуровому, після насиченого екскурсійного дня, просто манить можливістю відпочити на пляжі. Всім бажаючим пропонуємо не лиже милуватись видами, а й насолодитись морським відпочинком
– (екскурсія не відбувається в зимовий період)
Запрошуємо в торговий комплекс Forum Istanbul (трансфер - 10€/8€
Стамбул, як і загалом Туреччина, славиться шопінгом… І ми теж його не пропустим! Торговий центр Форум (Forum Istanbul) - великий торгово-розважальний центр в районі Стамбула Бешикташ. На території в 495 ти. кв.м. розмістилося понад 280 магазинів, океанаріум, парк розваг LEGOLAND, кінотеатр, боулінг, кафе та ресторани...
На території торгового центру розміщено чимало розважальних майданчиків, що пропонують різні види дозвілля для дорослих та дітей різного віку. Але найцікавішим є акваріум (вхідний квиток). Акваріум в Forum Istanbul - це тунель, протяжність якого становить 83 метри. Усередині живе майже 500 видів мешканців морів та океанів. Особливу увагу великих та маленьких відвідувачів привертають акули 15 видів, серед яких є акула-молот та зеброва акула.
Не менш цікаво поспостерігати і за іншими мешканцями акваріума. Серед них можна побачити величезних скатів (довжина деяких з них досягає 3 метрів), мечехвостів, арапаймів, медуз, гігантських черепах і ще безліч істот, що пропливають повз свої справи.
Акваріум TurkuaZoo

Трансфер до   Istanbul Sapphire (10€/8€+вх.кв.) 
Побачити Стамбул з висоти 55 поверху, феєрично пролетіти над містом на віртуальному гелікоптері, потрапити до центру визначних пам'яток — це все на хмарочосі Сапфір. На висоті 236 метрів розташований найвищий у Стамбулі оглядовий майданчик. Звідси весь Стамбул видно, як на долоні. Приголомшливий вид! Сапфір знаходиться в міському районі, який називають "Стамбульський Манхеттен".
Висота Сапфіра 261 м, включно із шпилем. Над містом височіють 54 поверхи і ще 10 розташовані під землею. На 55-му поверсі, на даху хмарочоса Сапфір, знаходиться оглядовий майданчик з неймовірними видами на Стамбул. З висоти 236 метрів бачиш місто як на долоні, до самого обрію, на всі 360 градусів.Цікаво, що з висоти Сапфіра інші хмарочоси району здаються маленькими. Далеко синіє Мармурове море. На горизонті ледь-ледь видно Принцеві острови.
З оглядового майданчика Сапфіра можна побачити, наскільки грандіозним є Стамбул. Від європейської околиці мегаполісу до азіатської понад 100 км. На пагорбах з обох боків Босфору та Золотого рогу, на узбережжі Мармурового моря проживає майже 15 млн. людей. Скільки видно – все це Стамбул!
Цікавою розвагою буде віртуальний політ над Стамбулом у 4D-симуляторі Sky Ride. Можна політати над Босфором і Старим містом, потрапити всередину пам'яток Стамбула - Айя-Софії, палацу Топкапи, Блакитної мечеті.
Повернення в готель, ночівля в готелі. 
 Istanbul Sapphire 

5 день, СТАМБУЛ Сніданок в готелі. Виселення з готелю.
Вільний час. Пересування по місту громадським транспортом!  
У вільний час рекомендуємо:
*Екскурсію "Сулейман і Роксолана - Золотий Вік"  (9)
Один з семи стамбульських пагорбів прикрашає приголомшлива будова, справжній шедевр османської архітектури - мечеть Сулеймана, побудована в XVI столітті знаменитим зодчим Синаном. Пролетіли століття, але мечеть досі приголомшує своєю пишністю. На кладовищі позаду мечеті побудований унікальний мавзолей, який Сулейман Пишний наказав спорудити після смерті своєї коханої дружини, Хюрем, яку в Європі звали Роксоланою. Єдина в Туреччині гробниця, збудована в честь жінки. Це - наша легендарна Роксолана.
Мечеть Сулейманіє

* Палац Топкапи - (11€+вх кв. 20€)
Це одна з найвідоміших пам’яток Стамбулу та один з найбільш відвідуваних музеїв Туреччини - Топкапи, який майже вдвічі більший від Ватикану.
Площа палацу Топкапи - 700 тисяч квадратних метрів, що просто потопають у розкоші. Його почали будувати 1475 року. І цілих 400 років він був резиденцією багатьох турецьких султанів. А ще його стіни бачили історію кохання султана Сулеймана та нашої українки Роксолани.
Після того, як на екрани вийшов серіал "Величне століття" відвідувачів у палаці  побільшало у рази. Адже  більшість епізодів знімали саме тут.
Палац Топкапи

* Екскурсію до Принцевих островів (30€)
Принцеві острови — місце, де збиралися на літні сесії масони та де вечорами танцюють сиртаки. Запрошуємо провести тут час не як туристи, як місцеві жителі! Заглянути до грецької пекарні, помилуватися садами та архітектурою, погодувати котів та написати записки у церкві Святого Георгія.
Разом ми розкриємо, у чому самобутність Принцевих островів і чому вони зберігають відлуння різних культур: грецької, вірменської, іудейської та мусульманської.
Принцеві острови запам'ятаються вам не лише історією, а й фантастичною природою у поєднанні з приємним розміреним ритмом життя. Ви подихаєте кришталево чистим повітрям з ароматом сосни, помилуєтеся панорамами Мармурового моря і погуляєте тихими горбистими вуличками.
Нічний переїзд в Україну.
Принцеві острови


6 день   Прибуття в Україну (Щоб зорієнтуватися в годині прибуття до свого міста для прикладу наводимо тільки м. Тернопіль. Відштовхуючись від цього кожен сам в індивідуальному порядку може прорахувати годину прибуття в потрібне Вам місто. Отож, повернення у Тернопіль в даній програмі орієнтовно о 20.00).
 
 
У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
 
-переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;
-супровід керівника групи;
-проживання в готелях/пансіонах 3* або 4*;
-сніданки після ночівель в готелі.
 
У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
- медичне страхування (програма Light – 250  грн, Standart – 350 грн, деталі тут>>>), за бажанням, Ви можете оформити страховий поліс самостійно. Зверніть увагу! Страховий поліс має покривати COVID 19)
 - Депозит  – загалом 35 € (обов'язкова оплата). 
-харчування, не передбачене готелями;
-приватні витрати.
-гарантія від невиїзду - 7€ (Якщо Ви переживаєте сприводу позитивного результату ПЛР тесту рекомендуємо замовити гарантію від невиїзду.        При замовленні цієї послуги ми гарантуємо повернення  100% від вартості туру при позитивному результаті на СOVID-19 туристу, котрий захворів і перенесення оплачених коштів для інших осіб з якими ви подорожуєте на аналогічний тур до кінця поточного року. Замовити послугу можна тілки при бронюванні туру). 
 
Важливо:
ОБОВ’ЯЗКОВО!!! усім клієнтам потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду.
 
*При акційній ціні діють тільки знижки «5 + 1» і «10 + 1» (тобто, якщо ви візьмете в подорож з собою 5 друзів, то отримаєте знижку 50%, а коли 10 друзів, то знижка становитиме вже цілих 100%). Детальніше про наші знижки читайте ТУТ;
**Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.